Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pánikszerű hűségeskű Izrael mellett a Külügyminsztériumból
  2012-02-06 07:02:29, hétfő
 
  Pánikszerű hűségeskű Izrael mellett a Külügyminsztériumból
2012, február 5 - 21:05


A Külügyminisztérium olyannyira fontosnak tartotta, hogy ismét, sokadszorra hűségesküt tegyen Izrael mellett, hogy még vasárnap is kiadtak egy közleményt, melyben elhatárolódnak a Jobbiktól - illetve attól, amit a radikális párt nem is mondott. Gyöngyösi Márton szerint ez elfogadhatatlan egy közintézménytől.

Szervilizmus a négyzetenA magyar Külügyminisztérium (KÜM) elítéli Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselőnek a The Jerusalem Post című lapban olvasható, egyebek mellett a holokauszttal kapcsolatos álláspontját - közölte a tárca vasárnap.

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik külpolitikai szóvivőjét, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnökét a The Jerusalem Post úgy idézte, mint aki a The Jewish Chronicle című folyóiratnak nyilatkozott, megkérdőjelezve a holokauszt magyar áldozatairól szóló hivatalos - egyébként számos történész szerint vitatott - számokat, Izraelt egy náci rendszerhez hasonlítva és pártja támogatásáról biztosítva Iránt.

A KÜM a közleményében azt írta, határozottan elítélik a Jobbik parlamenti képviselőinek a "holokauszt, az izraeli belpolitikai helyzet, valamint a közel- és közép-keleti politikai viszonyokkal kapcsolatos álláspontját".

A minisztérium jó tanulóként felmondta a kötelező mantár, mely szerint a holokauszt "példa nélküli népirtásnak tartják", és rendkívül fontosnak ítélik, hogy ennek "kellő súlya legyen a nemzeti emlékezetben, az iskolai oktatásban, a kutatásban, az áldozatok és hozzátartozóik kárpótlásában". "Hazánk a Holokauszt-tagadás minden formáját visszautasítja" - szögezi le az ötvenes évek harcias szervilizmusának legszebb éveit idéző hangnemben a KÜM.

Elkötelezettek Izrael mellett

Természetesen nem maradhat ki a közleményből az Izrael, illetve az Egyesült Államok melletti rendíthetetlen kiállás deklarálása sem. A magyar külpolitika a rendszerváltozás óta mindig elkötelezett volt Izrael biztonsága mellett - szögezi le valóban tényszerűen a minisztérium. Magyarország támogat minden olyan törekvést, amely "a tartós és igazságos, a két-állami megoldáson alapuló, tárgyalásos béke megteremtésére irányul" az izraeli-palesztin konfliktusban. Az iráni helyzettel kapcsolatban "osztja mindazokat az aggodalmakat", amelyeket EU- és NATO-partnereink több alkalommal is megfogalmaztak, és aktív résztvevője e szövetségi politika alakításának és végrehajtásának" - írta a KÜM.

Amit a Jerusalem Post írt...

Gyöngyösi Márton a lap szerint arról beszélt, kérdéses, hogy valóban 400 ezer magyarországi zsidót öltek meg vagy deportáltak a holokauszt idején. "Fantasztikus üzletté vált a számokkal való ugrándozás" - mondta Gyöngyösi.

Szerinte Izraelnek a palesztinokkal folytatott politikája "azonos a fajgyűlöleten alapuló náci rendszerrel. Nézze meg Libermant (az izraeli külügyminisztert), nem különbözik Göbbelstől (a náci propaganda minisztertől). Tiszta náci" - idézik a lapban a Jobbik országgyűlési képviselőjét.

Gyöngyösi utalt Simon Peresz izraeli államfő 2007-es beszédére, amelyben méltatta honfitársai üzleti sikereit Magyarországon. "A zsidók Izraelen kívül építkeznek. Van a viselkedésükben egyfajta terjeszkedés. Ha Peresz támogatja a gyarmatosítást, akkor arra magától értetődő válaszuk az embereknek, hogy úgy érzik, nem kérünk a zsidókból" - fogalmazott a jobbikos politikus. A lap a csúsztatásos rágalmazás iskolapéldáját adva megjegyzi, Gyöngyösi "láthatóan osztja" (!!!) Irán sokat hangoztatott célját, hogy "letörölje Izraelt a térképről".

...és ami valóban elhangzott

Gyöngyösi Márton a barikad.hu megkeresésére elmondta, a vele készült interjút közlő brit Jewish Chronicle meglehetősen érdekes szerkesztésben interpretálta szavait.

"A lapban az újságíró azt írta, szerintem a zsidóknak nincs joga arról beszélni, mi történt a II. Világháborúban. Ez a mondat a valóságban úgy hangzott el, hogy egy olyan ország esetében, amely apartheid politikát folytat, mint Izrael, erkölcsileg meglehetősen visszás, hogy bármilyen kritika esetében a II. Világháború idején átélt borzalmakat idézi fel.

A többi említett mondatomat is hasonló ,,hitelességgel" adta vissza az újság. Ami viszont felháborító, hogy egy közintézmény jelen esetben a Külügyminisztérium a közleményében egy parlamenti pártnak, a Jobbiknak a politikájától határolódik el. Félreértés ne essék a minisztérium nem pártintézmény. Az a szervilizmus pedig, amely közleményükből kiérződik, visszaidézi a régi szocialista időszakot, amikor hasonlóan reagáltunk Szovjetunió felé a vélt vagy valós megnyilatkozásokkal összefüggésben.

Az pedig a Külügyminisztérium amatőrizmusát mutatja, hogy a Jewish Chronicle interjújából, a Jerusalem Postban íródott cikket alapul véve, az írások hitelességéről meg sem győződve azonnal közleményt adtak ki". - nyilatkozta. A minisztérium eljárását az is minősíti, hogy sem engem, sem a Jobbikot nem keresték meg az ügyben, mielőtt hisztérikus hangvételű nyilatkozatban határolódtak el tőlünk". - nyilatkozta portálunknak Gyöngyösi Márton.

LR - BG

MTI nyomán barikad.hu


http://barikad.hu/p%C3%A1nikszer%C5%B1_h%C5%B1s%C3%A9gesk%C5%B1_izrael_mellett_k% C3%BCl%C3%BCgyminszt%C3%A9riumb%C3%B3l-20120205
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: külügyminisztert, szervilizmusának, rendszerváltozás, közintézménytől, elfogadhatatlan, viselkedésükben, megkérdőjelezve, végrehajtásának, megteremtésére, elkötelezettek, iskolapéldáját, hozzátartozóik, nyilatkozatban, elhatárolódnak, közleményükből, összefüggésben, visszautasítja, palesztinokkal, világháborúban, magyarországon, rendíthetetlen, hitelességéről, gyarmatosítást, megfogalmaztak, szerkesztésben, támogatásáról, pártintézmény, holokauszttal, amatőrizmusát, bizottságának, kárpótlásában, politikájától, képviselőinek, közleményében, hitelességgel, interpretálta, radikális párt, négyzetenA magyar, holokauszttal kapcsolatos, tárca vasárnap, holokauszt magyar, náci rendszerhez, izraeli belpolitikai, kötelező mantár, nemzeti emlékezetben, iskolai oktatásban, ötvenes évek, magyar külpolitika, két-állami megoldáson, izraeli-palesztin konfliktusban, iráni helyzettel, holokauszt idején, Gyöngyösi Márton, Jerusalem Post, Gyöngyösi Mártont, Jewish Chronicle, Elkötelezettek Izrael, Egyesült Államok, Szerinte Izraelnek, Simon Peresz, Jerusalem Postban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  s immár én is felragyogva, ért...  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Makszim Gorkij gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Rátalálsz  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akik bántanak téged  Kerüld el az evangélium örömén...  Png telefon  Png ház  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Lóhere  Nevem  Sokan azt tartják  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Rátalálsz  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldog családok mind hasonló...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Örülök, hogy látlak!  Örülök, hogy látlak!  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  képre írva  Adakozás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Rátalálsz  Png kislány  Mai harmónia kártyám  Julian Brass gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Png telefon  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tavaszi kép  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png virág  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
radikális párt, négyzetenA magyar, holokauszttal kapcsolatos, tárca vasárnap, holokauszt magyar, náci rendszerhez, izraeli belpolitikai, kötelező mantár, nemzeti emlékezetben, iskolai oktatásban, ötvenes évek, magyar külpolitika, két-állami megoldáson, izraeli-palesztin konfliktusban, iráni helyzettel, holokauszt idején, számokkal való, palesztinokkal folytatott, fajgyűlöleten alapuló, izraeli külügyminisztert, náci propaganda, zsidók Izraelen, viselkedésükben egyfajta, jobbikos politikus, csúsztatásos rágalmazás, vele készült, zsidóknak nincs, olyan ország, többi említett, közintézmény jelen, parlamenti pártnak, politikájától határolódik, régi szocialista, vélt vagy, írások hitelességéről, minisztérium eljárását, külügyminisztert, szervilizmusának, rendszerváltozás, közintézménytől, elfogadhatatlan, viselkedésükben, megkérdőjelezve, végrehajtásának, megteremtésére, elkötelezettek, iskolapéldáját, hozzátartozóik, nyilatkozatban, elhatárolódnak, közleményükből, összefüggésben, visszautasítja, palesztinokkal, világháborúban, magyarországon, rendíthetetlen, hitelességéről, gyarmatosítást, megfogalmaztak, szerkesztésben, támogatásáról, pártintézmény, holokauszttal, amatőrizmusát, bizottságának, kárpótlásában, politikájától, képviselőinek, közleményében, hitelességgel, interpretálta, magyarországi, országgyűlési, fajgyűlöleten, megkeresésére, konfliktusban, természetesen, emlékezetben, nyilatkozott, alakításának, áldozatairól, terjeszkedés, folyóiratnak, szervilizmus, képviselőjét, országgyűlés, külpolitikai, minisztertől, fantasztikus, meglehetősen, aggodalmakat, minisztérium, közintézmény, elkötelezett, belpolitikai, viszonyokkal, közleményből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.