Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
VGB: 1956 ötvenhat év múlva
  2012-10-25 19:56:45, csütörtök
 
 
VGB: 1956 ötvenhat év múlva

Minden nap okosabbak leszünk, ha kutakodni kezdünk sorsunk balrafordulása körül. Hat évvel ezelőtt felpaprikázott bennünket egy ripacs miniszterelnök beszédje, aki megismételte a félévszázaddal korábbi beismerésnek illő szavakat: hazudtunk reggel, délben és este. Mi sem kell több egy magyar embernek, mint megtudni azt, hogy visszaéltek bizalmával azok, akik befurakodtak helyére, és most őt képviselik csalárd módon, egy összefüggő világkataklizma formájában. Zsarnok és hazug kormányfő, aki ráadásul rokoni kapcsolatban áll azzal az emberrel, aki tűzparancsot adott a Kossuth-téri háztetőkön felsorakozó, fegyvertelen tüntetőkre géppuskázó antifasiszta, partizán és ÁVO-s csőcseléknek.

Egy hónapig érlelődött ezután, a magyar emberek tömegében, az ötvenedik évforduló cselekvéskényszere. Közel félmillió embert vitt ki az utcára az emlékezésből adódó indulat kibeszélése. Addig tabuként szerepelt 56, még ha egyesek úgy érezték, hogy a rendszerváltás rendszerének vezetői feloldották ezt az eseményt a cenzúra alól. Az emberek lelkében elzárt közel két hét eseményei, mégsem akartak előbukkanni onnan . Hamis vágányra tévedt a forradalom értelmezése. Hiteltelen emberek forradalmárkodnak, olyan besúgók, akiket rákényszerítettek korábban arra, hogy beárulják magyar testvéreiket, bizonyos előnyök megszerzése árán. Nem lehetett könnyű nekik az biztos, még is, sokan háttérben maradtak, nem vállaltak közösséget a rendszer hóhéraival, akik maguk sem tudták, mi húzódik valójában a háttérben.

Puskaporszagú lett a levegő, amikor rohamrendőrök körbekordonozták az ünnep előtti éjjelen a Kossuth teret. A bejelentett, hatóságilag engedélyezett tüntetés résztvevőit egyszerűen kizavarták a Parlament előtti térről. Éjfél körül magas, jófelépítésű, rövid hajú fiatalok szállták meg a tüntetők táborát, háromméteres rudakon hordozták zászlóikat, amit fegyverként is alkalmaztak volna szükség esetén. Nem láttuk őket azelőtt, így hamar feltűnt ez a kis csapat, akik hőbörögni kezdtek a színpad körül, mielőtt az éjféli himnuszok elhangzottak volna. Egyszerűen elzavarták a tüntetők vezetőit a pódiumról ezek. Mi értetlenül néztük barátommal, a lassan összezáruló kordont, s igyekeztünk kifelé onnan . Katonák lehettek . Magyarul (is) beszélő katonák, a fellépésük alapján ez lerítt róluk.

Kicsivel később hazamentem, de a többiek értetlenül bámulták, amint sátraikat elzárják előlük a droidok. Sokuknak bent maradt mindenük az átmeneti szálláson, nem tudták kimenekíteni szükséges tárgyaikat, melyekért később óriási összeget kértek a pribékek. Rengetegen jöttek fel vidékről, külországból, akik vállalták a tüntetéssel járó nélkülözést is, de hirtelen lakhely nélkül maradtak sokan . Semmi figyelmeztetés, vagy felszólítás sem hallatszott, ami felkészíthette volna ezeket a derék embereket arra, ami következni fog. Így érkezett el a forradalom ötvenedik évfordulója Budapestre, 2006-ban. Az állig felfegyverzett rohamrendőrök azután kezdték kiszorítani ezeket az elégedetlenkedőket a Kossuth térről, a Deák tér felé. Az összes környező utcát már lezárták, lehetetlen volt másfelé kimenni onnan.

Az embereket elfoglalta a ,,gyurcsánytakarodj" szlogen, eszükbe sem jutott, hogy szabadságharcot vívnak újfent, félévszázaddal később, az elhallgatott forradalom mintájára. Délutánra elszabadult a pokol. A provokátorok nagyobb aktívitásba kezdtek . Többen filmezték azt a kis csoportot, akik busszal érkeztek, s lila-fehér, Dózsás sállal a nyakukban, kapucnisan, rendőrökkel bratyizva indultak az ünneplő tömeg közé. Nem volt nehéz dolguk . Senki sem készült csatára aznap. Ünneplőbe öltözött veteránok, hetven és a halál közti büszke nyugdíjasok vonultak nemzeti színű zászlaikkal Budapest utcáin. Magától szerveződött minden. Egyik emlékhelyről a másikra mentek. Beszédeket hallgattak. Feltöltődtek az 56-os csoda lelkiségével megint . Emlékezetes nap volt ez egyébként is . Nem volt szokás forradalmunkat országszerte megünnepelni, utcákon vonulni, megtölteni tereket Budapesten, Magyarország szívében.

Ma, hat év elmúltával már letisztultak az események. Okok-okozatok, furcsa összefüggések jelennek meg itt-ott, ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni ezt az árnyékos történetet. Egyvalami örökre megmaradt 1956-ból: a magyarok kiontott vére a sötét kockaköveken. Amerika cserbenhagyta a magyar forradalmat, mert ott is rátelepedett a liberáldemokrácia az eseményekre. Újszocialisták dicsérik most a reformkommunisták akkori tevékenységét, de ne feledjük azt se, hogy a szerencsétlen orosz katonák azt hitték akkor, hogy Szuezben járnak.

Mindenesetre jól összekuszálták a szálakat. Az orosznak így nem kellet beavatkoznia a Nyugat háborújába Közel-keleten . Magukra hagyták Egyiptomot is ugyanúgy, mint az amerikaiak bennünket, a Szabad Európa rádió folytonos felbujtásai ellenére . Egy összehangolt, világméretű disznóság részesei lettünk, sőt rövid időn belül annak az áldozatai. Ezek az események felemésztették később magát, a Szovjetuniót is. Nem gondoltunk mi még akkor a kommunizmus és a kapitalizmus rokonszálaira . Azt hittük, tehetünk valamit sorsunk jobbrafordítása érdekében. Talán ha az orosz nép mellénk állt volna az őket megnyomorító kommunisták ellenében... Vagy az amerikaiak tennék ugyanezt ma, amikor hasonló helyzetbe keveredtek, mint mi 56 évvel ezelőtt. .

Csupa találgatás, kényes téma ez, de egyértelmű választ senki sem adhat, mert a média függetlensége már korábban elveszett. Összefüggés persze akad mindenhol, amit egy gondolkodó ember összerakhat hamar, de az összehangoltan működő tudatmódosító hatalom nevetve elhallgatja az igazat . Igen! A Szovjetunió is a nagybankárok találmánya volt közel száz évvel ezelőtt, akik néhány válogatott rablógyilkossal elvégeztették a háborúban meggyengült Cári Birodalom felszámolását . Magyarországon sem lenne másként ma, ha nyíltan szembeszállnánk a háttérhatalom embereivel. Ezért lettek titkosítva a rendszerváltás egyes állomásai, amelyek ma is gátolják az elszámoltatás lehetőségét.
Nesze neked demokrácia! Paktumot kötött a régi birodalom, az ismeretlen újjal. Miként lehetne bántódása Biszku Béla volt belügyminiszternek, vagy a még élő vérbírók bármelyikének, akik az akkori törvények szerint küldték halálba a magyar emberek százait? Hogyan találhatnánk meg elszámoltatás nélkül az országból kimenekített, offshore paradicsomokba síbolt pénzeket, amelyeknek az összege magasabb, mint a felhalmozódott államadósságunk összege? Itt kellene kezdeni, ezzel, mert enélkül fölösleges írogatni feltáró cikkeket, s miegymást, mert lepereg a vastagbőrű kaméleonok képéről. Dicséret 56 hőseinek! Ők megpróbálták akkor a reménytelennek tűnő harcot, a világ egyik leghatalmasabb agresszora ellen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: körbekordonozták, világkataklizma, jobbrafordítása, szembeszállnánk, rablógyilkossal, államadósságunk, szabadságharcot, félévszázaddal, forradalmunkat, összehangoltan, felhalmozódott, paradicsomokba, rendszerváltás, összekuszálták, miniszterelnök, magyarországon, balrafordulása, újszocialisták, felkészíthette, felfegyverzett, felemésztették, reménytelennek, figyelmeztetés, leghatalmasabb, felpaprikázott, háttérhatalom, bármelyikének, tevékenységét, elszámoltatás, függetlensége, cserbenhagyta, rohamrendőrök, puskaporszagú, összefüggések, engedélyezett, felszámolását, ripacs miniszterelnök, félévszázaddal korábbi, magyar embernek, összefüggő világkataklizma, hónapig érlelődött, magyar emberek, ötvenedik évforduló, emlékezésből adódó, rendszerváltás rendszerének, cenzúra alól, emberek lelkében, forradalom értelmezése, rendszer hóhéraival, ünnep előtti, tüntetők táborát, színpad körül, Szabad Európa, Cári Birodalom, Biszku Béla,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Bounty krémes  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Kaffka_Margit  képre írva  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Png fotel  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Bounty krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kövesd a cowboyt!  Ágai Ágnes – Csendélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Fekete István - Akác  Minden harmadik...  Akarat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png ház  Nem tudhatod  Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Csak a fogyatkozás látható  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Facebookon kaptam  A sors  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Png telefon  Sose bánj semmit  A Megváltó szolgálatában  Garai Gábor - Takarítás  Png nő  Sose bánj semmit  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
ripacs miniszterelnök, félévszázaddal korábbi, magyar embernek, összefüggő világkataklizma, hónapig érlelődött, magyar emberek, ötvenedik évforduló, emlékezésből adódó, rendszerváltás rendszerének, cenzúra alól, emberek lelkében, forradalom értelmezése, rendszer hóhéraival, ünnep előtti, tüntetők táborát, színpad körül, éjféli himnuszok, tüntetők vezetőit, pódiumról ezek, lassan összezáruló, fellépésük alapján, többiek értetlenül, átmeneti szálláson, tüntetéssel járó, derék embereket, forradalom ötvenedik, állig felfegyverzett, összes környező, embereket elfoglalta, elhallgatott forradalom, provokátorok nagyobb, ünneplő tömeg, halál közti, másikra mentek, 56-os csoda, árnyékos történetet, magyarok kiontott, sötét kockaköveken, magyar forradalmat, reformkommunisták akkori, szerencsétlen orosz, amerikaiak bennünket, események felemésztették, kapitalizmus rokonszálaira, őket megnyomorító, amerikaiak tennék, média függetlensége, gondolkodó ember, összehangoltan működő, nagybankárok találmánya, háborúban meggyengült, háttérhatalom embereivel, rendszerváltás egyes, elszámoltatás lehetőségét, régi birodalom, ismeretlen újjal, akkori törvények, országból kimenekített, összege magasabb, felhalmozódott államadósságunk, vastagbőrű kaméleonok, reménytelennek tűnő, világ egyik, körbekordonozták, világkataklizma, jobbrafordítása, szembeszállnánk, rablógyilkossal, államadósságunk, szabadságharcot, félévszázaddal, forradalmunkat, összehangoltan, felhalmozódott, paradicsomokba, rendszerváltás, összekuszálták, miniszterelnök, magyarországon, balrafordulása, újszocialisták, felkészíthette, felfegyverzett, felemésztették, reménytelennek, figyelmeztetés, leghatalmasabb, felpaprikázott, háttérhatalom, bármelyikének, tevékenységét, elszámoltatás, függetlensége, cserbenhagyta, rohamrendőrök, puskaporszagú, összefüggések, engedélyezett, felszámolását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.