Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán: A cigányság nem probléma, hanem
  2013-05-07 23:13:45, kedd
 
  : 2013-05-07. 10:48
Orbán: A cigányság nem probléma, hanem "rejtett erőforrás"

A kormány rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint a cigányságra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén, Budapesten. (Arról már nem beszélt, hogy ez az "erőforrás" annyira mélyre van elrejtve, hogy azt ember a felszínre nem tudja hozni.)

Csak nem döghúspörkölt lesz az ebéd?
Míg a pártok többsége "problémának látja a romákat, addig a kabinet lehetőségként tekint rájuk, álláspontja szerint ugyanis a cigány közösség egy rejtett erőforrás, tartalék a magyar gazdaságnak" - hangsúlyozta a kormányfő, bizonyságot téve arról, hogy sikerült teljesen elveszítenie a kapcsolatot a valósággal.
"Ebből fakadóan számunkra nemcsak diszkriminációs, emberi jogi kérdés, hogy miképpen élnek Magyarországon a roma emberek, hanem gazdasági és szociális kihívás is" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy "az emberi jogi kérdések mögött nem szorulhatnak háttérbe a szociális és gazdasági szempontok, de ennek ellenkezője sem fordulhat elő".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/111793/#ixzz2SdyDpRWo


********************************

Cigánybűnözés :: 2013-05-07. 16:28
Évente több százmilliós kárt okoznak a fémlopással Orbán "rejtett erőforrásai"

Évente több százmillió forintnyi közvetlen kárt okoznak a fémtolvajok a közlekedési társaságoknak, a közvetett kár azonban ennél jóval nagyobb. A kábellopások és a rongálások számának alakulása összefügg a réz világpiaci árával.

A Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt.-nek hosszabb ideje okoznak jelentős, évente több százmilliós károkat többnyire ismeretlen elkövetők a kötött pályás járművek tápkábeleinek eltulajdonításával, a kábelhálózat megrongálásával − ismertette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. A társaság közölte, hogy 2011-ben 81 kábellopás következtében 109,3 millió forintos kára származott a BKV Zrt.-nek, 2012-ben 172 ilyen "eseményből" 268,3 millió forint, 2013. április végéig pedig 67 millió forint kára keletkezett a társaságnak a 74 lopás következtében. Az utóbbi időben az elkövetések száma tehát ismét emelkedő tendenciát mutat, ugyanakkor a kárösszeg nem emelkedik a lopások számának növekedésével. A tolvajok szempontjából legfrekventáltabb a HÉV szentendrei H5-ös, ráckevei H6-os vonala, illetve a gödöllői H9-es vonal csömöri szakasza, a villamosvonalak közül pedig a 3-as, a 37-es, a 41-es, az 51-es és a 60-as a legveszélyeztetettebb.
Szenved a MÁV is

A fém- és színesfémlopás típusú bűncselekmények egyrészt jelentős késéseket okoznak, másrészt jelentősen veszélyeztetik a közlekedés biztonságát, többletfeladatokat adnak, leterhelik a szakszemélyzetet, sok kárt okoznak a MÁV Zrt.-nek, valamint a MÁV-csoportba tartozó társaságoknak és nem utolsósorban kényelmetlenséget az utasoknak − közölte a vasúttársaság. A legjelentősebb probléma a színesfémlopás, illetve a réz földkábelek eltulajdonítása. Az a pár ezer forint, amit kapnak ezért a tolvajok, nincs arányban a kiszállás, helyreállítás több százezres tételével. A MÁV Zrt. vasútbiztonsági okokból a lehető leghamarabb pótolja a kábeleket, ezért több napos fennakadások nem fordulnak elő.

A kábellopások és a rongálások számának alakulása összefügg a réz világpiaci árával, ami a válság következtében 2009-ben volt a minimumon, ennek megfelelően a MÁV Zrt.-nél kevesebbet jegyeztek fel abban az évben − országszerte "mindössze" 373 eset volt. A réz világpiaci árának emelkedésével 2010-ben országszerte már 646 esetet regisztráltak, míg 2011-ben ez a szám már elérte a 682-t, tavaly pedig 549 eset fordult elő. Idén az első negyedévében 168 esetben tulajdonítottak el vasútipálya-alkatrészeket és kábeleket.
Országos szinten a színesfémlopással, kábellopással és rongálással okozott − közvetlen − károk nagysága 2010 óta növekvő tendenciát mutat: 2008-ban 183 millió forint, 2009-ben 98 millió forint, 2010-ben közel 110 millió forintot, 2011-ben mintegy 130 millió forintot tett ki. Tavaly vagyon elleni cselekményekkel 121 millió forint kárt okoztak a MÁV-nak. Ez a szám 2013. április 30-ig közel 31 millió forint.
Budapest környéke a legfertőzöttebb
A kábellopások és a rongálások vonatközlekedésre gyakorolt hatása is jelentős: 2013 első negyedévében 415 személyvonat 4261 percet; 53 tehervonat 3091 percet, összesen a 468 vonat 7352 percet (átlag 16 perc/vonat) késett. A fentiek fényében megállapítható, hogy a közvetett kár (vonatkésések, utasok kára, az árufuvarozás késleltetése, a közfeladatot ellátó közlekedési vállalat biztonságos működésének veszélyeztetése) jóval nagyobb, mint a pénzben kifejezhető értéke az eltulajdonított/megrongált kábeleknek és berendezéseknek. Területileg a legfertőzöttebb Budapest és agglomerációja. A MÁV Zrt. − a lehetőségeinek határán belül − "rendkívül komoly erőfeszítéseket tesz, újabb és újabb preventív intézkedéseket vezet be a kábellopások és a rongálások visszaszorításának érdekében" - tették hozzá.
(Napi Gazdaság nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/111813/#ixzz2SdyVNZxb

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakszemélyzetet, vasútbiztonsági, cselekményekkel, berendezéseknek, veszélyeztetése, eltulajdonítása, bűncselekmények, villamosvonalak, diszkriminációs, legfertőzöttebb, eltulajdonított, tulajdonítottak, erőfeszítéseket, megrongálásával, megállapítható, veszélyeztetik, lehetőségeinek, intézkedéseket, agglomerációja, magyarországon, színesfémlopás, miniszterelnök, legjelentősebb, növekedésével, döghúspörkölt, alkatrészeket, szempontjából, lehetőségként, következtében, regisztráltak, cigánybűnözés, társaságoknak, erőforrásként, tápkábeleinek, vasúttársaság, kábellopással, kormány rejtett, pártok többsége, kabinet lehetőségként, cigány közösség, rejtett erőforrás, magyar gazdaságnak, roma emberek, emberi jogi, fémlopással Orbán, közlekedési társaságoknak, rongálások számának, kötött pályás, kábelhálózat megrongálásával, társaság közölte, utóbbi időben, elkövetések száma, Orbán Viktor, Cigányügyi Egyeztető Tanács, Budapesti Közlekedési, Budapesti Közlekedési Központ, Napi Gazdaság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy hatékony szolga  Neked tudnod kell  Kerüld el az evangélium örömén...  Irgalom és ítélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Soha ne kedvezz...  Mi lenne ha  A sors  Mindig jusson idő nevetni  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akik bántanak téged  Bounty krémes  Popper Péter szavai  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kutya  Paul David Tripp Április 19  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem tudhatod  Kellemes délutánt kívánok  A másik dolog,  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png telefon  Png csokor  Minden harmadik...  Szép álmokat!  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Lóhere  Akarat  Szívem tiéd  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png kislány  Fehér virág  Gonosz démon-álarc  Erdőn  Rátalálsz  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A jó emberek mindig szépek mar...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gonosz démon-álarc  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Egy lelki imádság  Alázat  Facebookon kaptam  Png kislány  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Alázat  Alázat  Jó éjszakát  Szép estét  Egy lelki imádság  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png kutya  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Akarat  Neked tudnod kell  Idő  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Idő 
Bejegyzés Címkék
kormány rejtett, pártok többsége, kabinet lehetőségként, cigány közösség, rejtett erőforrás, magyar gazdaságnak, roma emberek, emberi jogi, fémlopással Orbán, közlekedési társaságoknak, rongálások számának, kötött pályás, kábelhálózat megrongálásával, társaság közölte, utóbbi időben, elkövetések száma, lopások számának, tolvajok szempontjából, gödöllői H9-es, villamosvonalak közül, közlekedés biztonságát, utasoknak &#8722, legjelentősebb probléma, lehető leghamarabb, válság következtében, évben &#8722, első negyedévében, szám 2013, rongálások vonatközlekedésre, fentiek fényében, árufuvarozás késleltetése, közfeladatot ellátó, pénzben kifejezhető, legfertőzöttebb Budapest, lehetőségeinek határán, szakszemélyzetet, vasútbiztonsági, cselekményekkel, berendezéseknek, veszélyeztetése, eltulajdonítása, bűncselekmények, villamosvonalak, diszkriminációs, legfertőzöttebb, eltulajdonított, tulajdonítottak, erőfeszítéseket, megrongálásával, megállapítható, veszélyeztetik, lehetőségeinek, intézkedéseket, agglomerációja, magyarországon, színesfémlopás, miniszterelnök, legjelentősebb, növekedésével, döghúspörkölt, alkatrészeket, szempontjából, lehetőségként, következtében, regisztráltak, cigánybűnözés, társaságoknak, erőforrásként, tápkábeleinek, vasúttársaság, kábellopással, emelkedésével, helyreállítás, késleltetése, országszerte, szorulhatnak, közfeladatot, kábelhálózat, hangsúlyozta, árufuvarozás, negyedévében, vonatkésések, elveszítenie, kábellopások, személyvonat, fennakadások, problémaként, utolsósorban, kapcsolatot, közlekedési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.