Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Fidesz talmudi ihletésű bosszúja: megszüntetik Ángyán Józs
  2014-10-03 08:46:37, péntek
 
  A Fidesz talmudi ihletésű bosszúja: megszüntetik Ángyán József intézetét a gödöllői egyetemen
2014-09-30. 21:40 Origó nyomán Kuruc.info

Megszünteti a gödöllői Szent István Egyetem a környezetgazdálkodással foglalkozó intézetét. Az intézmény volt és jelenlegi diákjai jelképes temetést rendeznek. Az intézetben többek között azt vizsgálták, hogyan lehet hatékonyan kimutatni az emberi szervezetben felhalmozódó környezetszennyező anyagokat.

A Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetet (KTI) Ángyán József agrármérnök, későbbi fideszes agrárpolitikus alapította huszonnégy évvel ezelőtt. Ángyán 2013. június közepén kilépett a kormánypártból az állami földekre kiírt pályázatok eredményei miatt tiltakozva. A szakember tizenöt éven át vezette a KTI-t.


A KTI megszüntetését "téma jelentőségéhez mérten döbbenetesen szűkszavú" előterjesztésben javasolta az egyetem szenátusának a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánja, dr. Gyuricza Csaba - derül ki abból a dokumentumból, amelyet Ángyán József írt nekrológként a KTI sorsáról. Az előterjesztés szeptember 5-én kelt, majd a szenátus hat nappal később megszavazta, hogy szeptember 30-án indoklás nélkül szűnjön meg az intézet.

Átvilágítás

A KTI-ben hat egység működött, a halgazdálkodási, a környezetgazdaságtani, a környezetvédelmi és környezetbiztonsági, a természetvédelmi és tájökológiai, a területi szervezési és térinformatikai, valamint az ökológiai gazdálkodási tanszék. A szenátus úgy döntött, hogy ezek megszűnnek, a KTI helyett pedig két új szervezeti egység jön létre: az Aquakultúra és Környezetbiztonság Intézet és a Természetvédelmi és Tájgazdálkodási Intézet.

Az előző félévben átvilágították a kar működését, de a vizsgálat eredményeit az Index informátora szerint Gyuricza Csaba nem közölte az érintettekkel. A KTI-t megszüntetésre javasoló előterjesztésben az szerepel, hogy "koherensebb, szakmailag egységesebb, összefüggő szervezeti egységek"-et szükséges létrehozni.

Jelképes temetés

Maga a dékán is a KTI-n végzett 1996-ban okleveles környezetgazdálkodási agrármérnökként, derül ki az életrajzából. 2012-es dékáni pályázatában azt írja, a karnak válságmenedzselésre kell felkészülnie, mert a kormányzat további forrásokat von ki a felsőoktatásból. Arról is ír, hogy "egyetemi szinten példátlan aránytalanságok figyelhetők meg Karunk intézetei között (pl. létszám)", ugyanakkor leszögezi, hogy legfontosabb feladatának tekinti a munkahelyek megőrzését.

Az intézet volt és jelenlegi diákjai szerdán jelképes temetést rendeznek tiltakozásként, az eseményre fekete ruhában várják a résztvevőket, és azt kérik, hozzanak magukkal gyertyát. Az Index informátora szerint a megszüntetés "nem csak Ángyán tanár úr személyének és szellemi termékeinek szól", mert a KTI olyan szellemi közösség volt, amelynek tagjai évtizedek óta az együttműködést és a fenntarthatóság fontosságát hangsúlyozták.

Maga Ángyán József politikai nyomást lát a döntés mögött. A nekrológban arról ír, hogy miután 2012-ben lemondott a vidékfejlesztési minisztérium politikai államtitkári tisztségéről, felerősödtek az intézet gyengítésére irányuló törekvések. Az intézet volt igazgatója szerint "nagy kár bizony az alkotó közösség ostoba szétverésével, a barbár pusztítással és az értékek lerombolásával okozott időveszteségért, az elvesztegetett előnyért. Úgy látszik, nagyon gazdag ez az ország, hogy még ezt is megengedheti magának."

Ökológiai kutatások

A megszüntetett intézetben többek között azt kutatták, hogyan lehet mérni egy organikus farmrendszerben a biodiverzitást, miként lehet mérni az állatokban, emberekben felhalmozódásra hajlamos összetett ökológiai szennyezéseket, de vizsgálták azt is, hogyan lehet az agrárkörnyezeti lábnyom segítségével jellemezni az európai agrár-környezetvédelmi programok hatékonyságát.

Az egyetem oldala szeptember 29-én közölt pozitív hangvételű cikket arról, hogy "ismét közel ötezer látogató volt a SZIE Kutatók Éjszakáján", ahol többek között a KTI halgazdálkodási tanszéke mutatta be az érdeklődőknek, mit rejtenek a halpikkelyek, és milyen egy hal agya.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: természetvédelmi, környezetvédelmi, vidékfejlesztési, előterjesztésben, tájgazdálkodási, agrárkörnyezeti, felhalmozódásra, időveszteségért, felsőoktatásból, aránytalanságok, agrármérnökként, fenntarthatóság, térinformatikai, farmrendszerben, halgazdálkodási, lerombolásával, biodiverzitást, jelentőségéhez, megszüntetését, agrárpolitikus, kormánypártból, átvilágították, szennyezéseket, tiltakozásként, együttműködést, megszüntetésre, elvesztegetett, szétverésével, érintettekkel, hangsúlyozták, érdeklődőknek, dokumentumból, megszüntetett, hatékonyságát, előterjesztés, felerősödtek, gödöllői egyetemen, gödöllői Szent, intézmény volt, intézetben többek, emberi szervezetben, állami földekre, szakember tizenöt, egyetem szenátusának, előterjesztés szeptember, területi szervezési, ökológiai gazdálkodási, előző félévben, vizsgálat eredményeit, kormányzat további, munkahelyek megőrzését, intézet volt, Ángyán Józs, Ángyán József, Szent István Egyetem, Tájgazdálkodási Intézetet, Környezettudományi Kar, Gyuricza Csaba, Környezetbiztonság Intézet, Tájgazdálkodási Intézet, Maga Ángyán József, SZIE Kutatók Éjszakáján,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Kövesd a cowboyt!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Reggel van  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png nő  Egy bizonyos határt  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  George Gordon Lord Byron: Inez...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alvó cicák  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png ház  69 éve hunyt el Albert Einstei...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Reggel van  Facebookon kaptam  képre írva  Szép álmokat!  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Örülök, hogy látlak!  Reménység és erő Krisztustól e...  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Még csak most kezdődik a nap  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hiányzik  Alvó cicák  Akarat  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Szép estét  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Akarat  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png kutya  Még csak most kezdődik a nap  Lóhere  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Egy bizonyos határt  Kövesd a cowboyt!  Radikális szeretet  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Nevem  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata 
Bejegyzés Címkék
gödöllői egyetemen, gödöllői Szent, intézmény volt, intézetben többek, emberi szervezetben, állami földekre, szakember tizenöt, egyetem szenátusának, előterjesztés szeptember, területi szervezési, ökológiai gazdálkodási, előző félévben, vizsgálat eredményeit, kormányzat további, munkahelyek megőrzését, intézet volt, eseményre fekete, fenntarthatóság fontosságát, döntés mögött, nekrológban arról, vidékfejlesztési minisztérium, intézet gyengítésére, alkotó közösség, barbár pusztítással, értékek lerombolásával, elvesztegetett előnyért, megszüntetett intézetben, organikus farmrendszerben, agrárkörnyezeti lábnyom, egyetem oldala, természetvédelmi, környezetvédelmi, vidékfejlesztési, előterjesztésben, tájgazdálkodási, agrárkörnyezeti, felhalmozódásra, időveszteségért, felsőoktatásból, aránytalanságok, agrármérnökként, fenntarthatóság, térinformatikai, farmrendszerben, halgazdálkodási, lerombolásával, biodiverzitást, jelentőségéhez, megszüntetését, agrárpolitikus, kormánypártból, átvilágították, szennyezéseket, tiltakozásként, együttműködést, megszüntetésre, elvesztegetett, szétverésével, érintettekkel, hangsúlyozták, érdeklődőknek, dokumentumból, megszüntetett, hatékonyságát, előterjesztés, felerősödtek, szenátusának, mezőgazdaság, minisztérium, államtitkári, gyengítésére, pusztítással, megengedheti, tájökológiai, halpikkelyek, gazdálkodási, döbbenetesen, segítségével, nekrológként, tisztségéről, pályázatában, megszüntetik, szervezetben, megszüntetés, felkészülnie, legfontosabb, résztvevőket, felhalmozódó, életrajzából, agrármérnök, megszavazta, egységesebb, személyének, koherensebb, informátora, nekrológban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.