Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Végre nyíltan is vállalják: a Fidesz támogatja a szabadkeres
  2015-08-06 21:35:14, csütörtök
 
  2015. 08. 6. 20:26

Végre nyíltan is vállalják: a Fidesz támogatja a szabadkereskedelmi egyezményt

Amit eddig csak az Orbán-kormány háttéremberei mondtak ki, most végre egy prominens fideszes képviselő is megerősített; Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke elismerte, a Fidesz támogatja az Egyesült Államok és az EU közti szabadkereskedelmi egyezményt (TTIP). Ezzel a magát nemzetinek nevező kormánypárt közös platformra került a magát nem éppen nemzetinek valló magyar baloldallal.

A Heti Válasz hetilap legfrissebb száma egy kettős interjút közölt, melyben szembe állította egymással Németh Zsoltot, valamint Schiffer Andrást, az LMP társelnökét.

Mint ismert, az Európai Parlament többsége (EP) júliusban elfogadott egy ajánlást az amerikaikkal tárgyaló Európai Bizottság (EB) számára a transzatlanti kereskedelmi-beruházási partnerséggel kapcsolatban. Bár néhány módosítást valóban sikerült megfogalmazni, például az EP-határozat az államok és a multinacionális cégek közötti vitákat rendező magánbíróságok létrehozását elutasította. De ez, és erre az ellenzéki párt országgyűlési képviselője is felhívta a figyelmet, csak egy szokásos trükk, miközben a lényeg változatlan.

Az EP-ben egyébként a teljes Fidesz-frakció igent mondott a TTIP-re, amivel közös oldalra került a szocialistákkal, valamint a gyurcsányista DK-val. Ha más nem is, de ez a tény legalább felkelthette volna a gyanút a fideszes politikusokban.

Természetesen, voltak olyan magyar képviselők, akikben megszólalt a vészcsengő, és a határozat ellen szavaztak: Morvai Krisztina, Balczó Zoltán (mindkettő Jobbik), Jávor Benedek (Együtt - PM), valamint Meszerics Tamás (LMP).

Németh Zsolt a Heti Válaszban közölt interjúban leszögezte, a Fidesz támogatja a megállapodást, ám nem minden áron. Hogy feloldja ezt az ellenmondást, magát Orbán Viktort idézte:

a miniszterelnök szerint ki kell nyitni az ablakot Európa és Amerika között, de fel kell szerelni egy szúnyoghálót.

Ez aztán egy gyakorlatias tanács (nevetős szmájli - a szerk.).
A külügyi bizottság fideszes elnöke elmondta azt is, hogy legalább három (!) érv szól egy transzatlanti kereskedelmi egyezmény megkötése mellett.

1. A magyar cégek és munkavállalók érdeke a minél akadálytalanabb kereskedelem. (Hogy miért, az nem derül ki. Talán mert a magyar munkavállaló így könnyebben nyit cukrászdát Washingtonban - szerk.).

2. Mivel megrekedtek a globális szabadkereskedelmi egyezmények, ezért szükségesek a kétoldalú szerződések. (Nem azért buktak el azok az egyezmények, mert nincs szükség erre a neoliberális gazdasági modellre? - a szerk.).

3. Új partnerséget kell kialakítania a nyugati szövetségeseknek a háborúkkal, terrorizmussal, népvándorlással terhelt világban, ezért egyfajta gazdasági NATO-ra van szükség, ami a TTIP keretein belül valósulna meg. (Ez egy újabb ékes bizonyíték arra, hogy a TTIP nem egy kereskedelmi egyezmény, igaz, ezt a fideszes politikus is elismerte: a megállapodás kereskedelmi hatása nem döntő, enyhe növekedést eredményez. A kereskedelem ugyanis már ma is meglehetősen szabad, a tarifák területén már nincs sok mozgástér.)

Németh Zsolt ugyan egyik mondatában kiemelte, hogy az élelmiszer-biztonság, a genetikailag módosított élelmiszerektől (GMO) való mentesség a magyar polgárok számára életviteli kérdés, azonban ezt agyoncsapta azzal, amikor arra figyelmezteti az Olvasókat, hogy az EU már megállapodott Kanadával (CETA), amely egyezmény viszont kiveszi a szúnyoghálót az ablakból az észak-amerikai biotechnológiai vállalatok előtt.

A fideszes országgyűlési képviselő aztán lelebbenti a fátylat a kormány keleti nyitásáról is:

a nyugati világnak már most fel kell készülnie, hogy biztonság- és gazdaságpolitikai nyomás alá helyezik a feltörekvő ázsiai piacok.

Tessék?! Most akkor együtt süllyedünk el a liberális nyugattal?! Véget ért a szabadságharc?

De, hogy elcsendesítse a kételkedőket, végül arra is emlékeztetett: a hatásokat viszont csak hosszú távon érezzük majd, a hasznát talán gyermekeink fogják látni.

Szóval, némi malíciával, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc, az elmúlt 25 év magyar közéletének két formálója, most összefognak gyermekeink jövőbeni boldogulásáért.

http://alfahir.hu/vegre_nyiltan_is_vallaljak_a_fidesz_tamogatja_a_szabadkereskede lmi_egyezmenyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szövetségeseknek, akadálytalanabb, élelmiszerektől, biotechnológiai, szocialistákkal, multinacionális, népvándorlással, boldogulásáért, politikusokban, miniszterelnök, terrorizmussal, magánbíróságok, természetesen, megállapodott, megállapodást, transzatlanti, országgyűlési, megfogalmazni, emlékeztetett, figyelmezteti, partnerséggel, bizottságának, háttéremberei, gyurcsányista, szabadságharc, elcsendesítse, washingtonban, munkavállalók, genetikailag, szúnyoghálót, kialakítania, kereskedelmi, amerikaikkal, neoliberális, kapcsolatban, felkelthette, prominens fideszes, magát nemzetinek, kettős interjút, amerikaikkal tárgyaló, multinacionális cégek, ellenzéki párt, szokásos trükk, lényeg változatlan, teljes Fidesz-frakció, gyurcsányista DK-val, tény legalább, fideszes politikusokban, határozat ellen, miniszterelnök szerint, ablakot Európa, gyakorlatias tanács, Németh Zsolt, Egyesült Államok, Heti Válasz, Németh Zsoltot, Schiffer Andrást, Európai Parlament, Európai Bizottság, Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, Jávor Benedek, Meszerics Tamás, Heti Válaszban, Orbán Viktort, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Png lepke  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A Megváltó szolgálatában  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Adakozás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Radikális szeretet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Fehér virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  A másik dolog,  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png cica  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png fotel  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívem  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A másik dolog,  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Radikális szeretet  Akarat  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png lepke  Png férfi  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szívem  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Akarat  Egy lelki imádság  Próbálj meg ...  Soha ne kedvezz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Leonardo da Vinci gondolata  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 20  Próbálj meg ...  Próbálj meg ...  Nem számIt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png férfi  Png csokor  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar... 
Bejegyzés Címkék
prominens fideszes, magát nemzetinek, kettős interjút, amerikaikkal tárgyaló, multinacionális cégek, ellenzéki párt, szokásos trükk, lényeg változatlan, teljes Fidesz-frakció, gyurcsányista DK-val, tény legalább, fideszes politikusokban, határozat ellen, miniszterelnök szerint, ablakot Európa, gyakorlatias tanács, külügyi bizottság, transzatlanti kereskedelmi, magyar cégek, minél akadálytalanabb, magyar munkavállaló, kétoldalú szerződések, neoliberális gazdasági, nyugati szövetségeseknek, újabb ékes, kereskedelmi egyezmény, fideszes politikus, megállapodás kereskedelmi, kereskedelem ugyanis, tarifák területén, genetikailag módosított, magyar polgárok, észak-amerikai biotechnológiai, fideszes országgyűlési, kormány keleti, nyugati világnak, feltörekvő ázsiai, liberális nyugattal, hatásokat viszont, hasznát talán, szövetségeseknek, akadálytalanabb, élelmiszerektől, biotechnológiai, szocialistákkal, multinacionális, népvándorlással, boldogulásáért, politikusokban, miniszterelnök, terrorizmussal, magánbíróságok, természetesen, megállapodott, megállapodást, transzatlanti, országgyűlési, megfogalmazni, emlékeztetett, figyelmezteti, partnerséggel, bizottságának, háttéremberei, gyurcsányista, szabadságharc, elcsendesítse, washingtonban, munkavállalók, genetikailag, szúnyoghálót, kialakítania, kereskedelmi, amerikaikkal, neoliberális, kapcsolatban, felkelthette, létrehozását, elutasította, partnerséget, kereskedelem, gyakorlatias, meglehetősen, megerősített, munkavállaló, megállapodás, kételkedőket, országgyűlés, ellenmondást, legfrissebb, képviselője, egyezmények, társelnökét, változatlan, szerződések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.