Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Történelem
  2008-01-28 08:36:37, hétfő
 
  Történelem

Népünk tragédiáján vállvetve munkálkodnak azok az erők, amelyek a multik javára politizálnak, és hamisítják történelmünket, semmibe veszik a kultúránkat stb. azokkal, akik újmódi fantasztikus mesekönyvekre támaszkodva teszik ugyanezt. Az egyik azt sugallja, hogy ne tégy semmit, mert úgyse tehetsz, a másik azt, hogy ne tégy semmit, mert a mágusok majd megoldják helyetted a szívcsakra csokrát.

Miután az első csoport nagyjából kiszorította az iskolákból a valódi történelem, kultúra és anyanyelvismeretet, az utóbbinak könnyű a dolga. A legképtelenebb marhaságokat is beadhatja szegény magyaroknak.

Például amit a mai Hírhálóban olvastam egy bizonyos Kozsdi Tamástól. Az egész szamárságboglyát nem hányom ide, csak három mondatot:
"II. András korát (XIII. sz.) idézzük fel erősen az emlékezetünkben. Ő volt az, aki bírva az ősi magyar királyi vérvonal minden örökségét elment Jeruzsálembe, a Szent Sólyom városába, és a világ leghatalmasabb mágusának, a hettita anyától született Salamonnak a vérvonalát (örökségét) a sajátjával is összefonta, mikor Jeruzsálem királya lett. Őbenne egyesült minden fejedelmi erővonal ezen a bolygón, és ha fia, IV. Béla nem ellenkezett volna a mongol testvéreinkkel, akkor nem aludt volna a nemzet 24 emberöltőig - ameddig a mongolok jogos átka a király szerződésszegése miatt létrejött -, s már 800 év óta a magyarok lehettek volna a világot vezető, békét tartó isteni rendszer, amelyet viszont most kell megvalósítaniuk."

Aki nem mesekönyveket olvasott, hanem krónikáinkat, az Aranybullát, a korabeli egyéb tudósításokat, az tudja, hogy II. András nem fonta össze Jeruzsálemben semmijét az előtte majd 3000, háromezer! évvel korábban élt Salamon semmijével. Amúgy akkoriban éppen nős ember volt. Szentföldi turista-hadjárata idején meg sem kísérelte visszafoglalni Jeruzsálemet, ott egy másodpercig sem uralkodott, csak fölvette a "Jeruzsálem királya" címet, mint minden ott hadakozott európai fejedelem. Vásárolt viszont tömérdek ereklyét: Áron vesszejét, Szűz Mária tejfogát és hasonlókat. Mint igazi turista.

Lovagkirály próbált lenni. Örökké hadakozott. Előbb a törvényes király, Imre király ellen szított számos! belháborút. Szép történet: Imre a Szent Koronával a fején, egy szál pálcával hatolt be András táborába, és elfogta az összeesküvő öccsét, majd Árva várában tartotta fogva. András előbb kormányzó lett, de Imre fia, III. László, a csecsemő király valamiért sietve meghalt. Andrástól - viselt dolgai miatt - megkoronázása előtt esküt vett ki az országgyűlés, hogy megtartja a törvényeket. Hazudott. Gertrúd rokonságának egész vármegyéket "privatizált" az ország vagyonából, behozta a német lovagrendet Dél-Erdélybe, iszonyatos kölcsönöket vett föl a korabeli "pénzhatalomtól", a királyi vámjövedelmekre, amiért két ízben vetették egyházi átok alá, hogy ne adja már az idegen bankárok kezére az országot. A magyarok - bárók és köznemesek - több alkalommal lázadtak ellene: Bánk bán összesküvése, majd az Aranybulla kicsikarása. Azt sem tartotta meg, amiért meg kellett ismételnie, II. Aranybulla. Oktalan és értelmetlen háborúkat vívott, pl. a magyar érdekkörtől messze eső Halicsért: a nemesség megtagadta végül a hadi szolgálatot alatta.

A leghosszabb ideig uralkodó Árpádok közé tartozott, elvadult elitet, lerongyolódott országot, "gyönge államot" hagyott IV. Bélára, aki még herceg korában elküldte Ottó, majd Juliánusz barátokat keleti rokonaink fölkutatására. Juliánusz második útján kiderült, hogy a mongolok/tatárok nem rokonlátogatásra készülnek Európába: testvériesen megsemmisítették Magna Hungáriát.

IV. Béla semmiféle szerződést nem szegett meg, mert ilyen nem jött létre közte és Batu között. Batu ugyanis feltétel nélküli megadást követelt levelében:

"Én a Kán, az Égi Király küldöttje, kinek hatalmat adott a földön, hogy a meghódolókat a maguk viszonyai között fenntartsam, az ellenszegülőket pedig eltiporjam: csodálkozom rajtad magyarok királyocskája, hogy amikor már harmincadszor küldök hozzád követeket, vajjon miért nem küldesz vissza közülük egyet sem hozzám? Sem követeidet, sem levelet nem küldtél viszont hozzám. Tudom, hogy gazdag és hatalmas király vagy, hogy sok az alattvaló katonád és hogy egyedül uralkodsz egy nagy királyságban és éppen ezért saját jószántadból nehezen hódolsz meg előttem. Pedig jobb és üdvösebb lesz reád nézve is, ha önként hódolsz meg előttem. Értesültem arról is, hogy a kúnokat, az én szolgáimat pártfogásodba vetted. Ezért meghagyom neked, ne tartsd őket továbbra is magadnál, hogy ellenségeddé ne legyek miattuk. Könnyebb ugyanis a kúnoknak kivándorolniok, mint neked; minthogy azok ház híján sátraikkal ide-oda vándorolnak, talán elkerülhetnek engem, de te házakban lakozol, neked váraid és városaid vannak, hogy menekülsz meg hát kezemből?!"

A tatár had testvérileg dúlta az országot. Nem átkozódtak, hanem tervszerűen raboltak és irtották a nép lehetséges vezetőit: papjait, nemeseit, gondosan megerőszakolták a szemrevaló nőket, (Rogerius tudósítása) miként tették később a tőlük politikát tanult oroszok.

Czakó Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megsemmisítették, szamárságboglyát, rokonlátogatásra, szerződésszegése, vámjövedelmekre, megerőszakolták, ellenszegülőket, megvalósítaniuk, emlékezetünkben, legképtelenebb, pénzhatalomtól, leghatalmasabb, visszafoglalni, testvéreinkkel, kivándorolniok, lerongyolódott, történelmünket, királyocskája, mesekönyvekre, mesekönyveket, elkerülhetnek, harmincadszor, tudósításokat, jeruzsálemben, pártfogásodba, fölkutatására, megkoronázása, összesküvése, marhaságokat, ellenségeddé, királyságban, országgyűlés, jeruzsálemet, testvériesen, meghódolókat, munkálkodnak, multik javára, mágusok majd, szívcsakra csokrát, első csoport, valódi történelem, utóbbinak könnyű, legképtelenebb marhaságokat, bizonyos Kozsdi, egész szamárságboglyát, világ leghatalmasabb, hettita anyától, mongol testvéreinkkel, mongolok jogos, király szerződésszegése, magyarok lehettek, világot vezető, Kozsdi Tamástól, Szent Sólyom, Szűz Mária, Szent Koronával, Magna Hungáriát, Czakó Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ébredj  Különös!  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Kellemes esti időtöltést  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Muratáj  Zilahy Lajos gondolata  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Volt egy...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Pillangó  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Az udvariasság alapja: önismer...  Két tekintet van  Ébredj  Paul David Tripp Április 24  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Esti kép  Emberként automatikusan értéke...  A boldogság ült a világvégén  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 23  A Föld napja  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  A föld szépségéért  Fodor Ákos költő,  Beney Zsuzsa - Sirató  Paul David Tripp Április 23  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ez a jó az alvásban.  Tehetségtelen gyerek nincs.  Esti kép  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Bella István: Zsoltár  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Életművészet  Facebookon kaptam  Volt egy... 
Bejegyzés Címkék
multik javára, mágusok majd, szívcsakra csokrát, első csoport, valódi történelem, utóbbinak könnyű, legképtelenebb marhaságokat, bizonyos Kozsdi, egész szamárságboglyát, világ leghatalmasabb, hettita anyától, mongol testvéreinkkel, mongolok jogos, király szerződésszegése, magyarok lehettek, világot vezető, korabeli egyéb, előtte majd, törvényes király, szál pálcával, összeesküvő öccsét, csecsemő király, ország vagyonából, német lovagrendet, királyi vámjövedelmekre, idegen bankárok, magyar érdekkörtől, nemesség megtagadta, hadi szolgálatot, leghosszabb ideig, maguk viszonyai, ellenszegülőket pedig, alattvaló katonád, nagy királyságban, kúnoknak kivándorolniok, szemrevaló nőket, tőlük politikát, megsemmisítették, szamárságboglyát, rokonlátogatásra, szerződésszegése, vámjövedelmekre, megerőszakolták, ellenszegülőket, megvalósítaniuk, emlékezetünkben, legképtelenebb, pénzhatalomtól, leghatalmasabb, visszafoglalni, testvéreinkkel, kivándorolniok, lerongyolódott, történelmünket, királyocskája, mesekönyvekre, mesekönyveket, elkerülhetnek, harmincadszor, tudósításokat, jeruzsálemben, pártfogásodba, fölkutatására, megkoronázása, összesküvése, marhaságokat, ellenségeddé, királyságban, országgyűlés, jeruzsálemet, testvériesen, meghódolókat, munkálkodnak, rokonságának, jeruzsálembe, politizálnak, krónikáinkat, jószántadból, kiszorította, fantasztikus, csodálkozom, privatizált, leghosszabb, lovagkirály, aranybullát, vármegyéket, szolgálatot, kicsikarása, értelmetlen, magyaroknak, kölcsönöket, támaszkodva, vándorolnak, kultúránkat, érdekkörtől, lovagrendet, emberöltőig, másodpercig, fenntartsam, ellenkezett, tragédiáján, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.