Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Itt az NFÜ "szégyenlistája"
  2013-10-26 19:11:20, szombat
 
  Itt az NFÜ "szégyenlistája"
2013, október 26 - 15:32


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hétfőn megkezdi az elállási eljárást a szombaton nyilvánosságra hozott listán szereplő cégekkel szemben - mondta el Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton.

Az ügynökség honlapján megjelent lista szerint összesen 2493 cég nem vette át a harmadik felszólításra sem az új és átfogóbb tartalmú átláthatósági nyilatkozatot, és ezzel nem tettek eleget a támogatási szerződésben foglalt nyilatkozattételi, adatszolgáltatási kötelezettségüknek - jelezte a helyettes államtitkár.

Kifejtette: az elállás a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindazok a cégek és egyéb szervezetek, amelyek nem tettek eleget a vállalt tájékoztatási kötelezettségüknek, elvesztik a korábban számukra megítélt támogatást. Ha már lehívták az összeg egy részét vagy egészét, kamatostul kell visszafizetniük, és további ellenőrzésre is számíthatnak. Esetükben ugyanis vizsgálni kell azt is, hogy egyszerű mulasztásról van-e szó, vagy a nyilatkozat átvételének megtagadása egyéb visszaélések eltitkolását szolgálta - hangsúlyozta Csepreghy Nándor.

Közlése szerint az elállási eljárással jelenleg érintett cégek által elnyert projektek összértéke 45-50 milliárd forint. Elmondta még, hogy a megnyitott oldalon november 16-tól azokat a cégeket is publikálják, amelyek átvették ugyan a nyilatkozatot, de a határidőig nem válaszoltak, esetükben is kezdeményezik az elállást. Folyamatosan közzéteszik azoknak a cégeknek és civil szervezeteknek a listáját, amelyek a vizsgálatok során nem minősültek átláthatónak.

A fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkár szólt arról is, hogy a pályázati kedvezményezettek átláthatósági vizsgálatának befejezése után nagyjából 50 és 100 milliárd forint közötti fejlesztési forrás szabadulhat fel. Ezeket a forrásokat újabb fejlesztésekre fordítják majd - mondta.

Kiemelte: az egész Európai Unió harcol azért, hogy csak átlátható szervezetek juthassanak közösségi forrásokhoz, Magyarország az alaptörvényében rögzítette is, hogy közpénzeket csak ilyen szervezetek kaphatnak.

Csepreghy Nándor kitért arra, hogy a 2007-ben elindított fejlesztéspolitikai rendszerben 2010 óta számos anomáliát tártak fel. A következő, 2014-2020-as uniós költségvetési ciklust úgy szeretnék elkezdeni a mostani lezárásával, hogy tisztán lássák, ki, milyen célra és mekkora forrást használt fel.

"Az nem kérdés, hogy ezek a fejlesztések Magyarországon valósultak meg (...) sokkal inkább az a probléma, hogy az ebből a pénzből megvalósult fejlesztések által keletkezett pluszjövedelmek után hol adóznak, illetve adóznak-e egyáltalán ezek a szervezetek" - fogalmazott. Hozzátette, hogy minden esetben fel kell tudni mutatni, hogy kik állnak az egyes cégek mögött.

Az NFÜ 2013 szeptemberében visszamenőleges vizsgálatot indított el, hogy tiszta helyzetet teremtsen, és láthatóvá tegye, hol adóztak a támogatásokból megvalósított fejlesztések eredményeképp keletkezett jövedelem után a támogatást elnyert cégek és civil szervezetek. Az elmúlt másfél hónapban több mint 46 ezer cégnek és civil szervezetnek küldték el az új átláthatósági nyilatkozatot. A lista az NFÜ honlapján megtalálható.

Csepreghy volt üzletfelei is jól jártak

A Jobbik által a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) feltárt, több mint 30 milliárd forintnyi offshore szervezeteknek történt kifizetési botrány továbbra sem csillapodik - közölte hétfői parlamenti felszólalásában Szilágyi György, a nemzeti radikális párt országgyűlési képviselője.

A politikus szerint hiába hangsúlyozza Lázár János miniszterelnökségi államtitkár nap mint nap, hogy rendet tesznek az NFÜ-nél, a Jobbik tudomása szerint 2012. január 1. után az offshore cégeknek kifizetett támogatásokból mind a mai napig egy fillért sem követeltek vissza, és a rejtőzködő tulajdonosokat továbbra sem tudják, vagy továbbra sem akarják megnevezni.

Szilágyi György kiemelte: nyilvánvaló, hogy az NFÜ-nél továbbra sincs rend, melyre kiváló példa a Vielin Ingatlankezelő és Ingatlanhasznosító Kft. esete. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár egykori üzlettársa, Ódor Zsolt 2008 végén úgy gondolta, hogy a VIELIN Ingatlankezelő és Ingatlanhasznosító Kft-ben meglévő üzletrészét egy liechtensteini adóparadicsomban jegyzett szervezetre, a Promax Holdingra ruházza át. Az elhatározás jó döntésnek bizonyult, hiszen pár hónappal később - az offshore szervezetekkel szimpatizáló Bajnai kabinet illetékesei 126.121.220 forint támogatásról biztosították a céget. A társaság sikertörténetét a fejlesztéspolitika jelenlegi vezetői - közöttük nyilvánvalóan értve Csepreghy Nándort is - koronázták meg. Szeptember 12-én ugyanis - újabb 45.521.200.- forint érkezett a vállalathoz. A dátum azért érdekes, mert az offshore tulajdonosok mindössze 3 nappal korábban szeptember 9-én váltak meg üzletrészüktől, azonban a cégbírósági törlés csak négy nappal később szeptember 16-án következett be.

,,Gondolom szóltak nekik, hogy offshore cégként nem lenne szabad nyerniük, ezért változtassanak. És ők változtattak" - közölte a nemzeti radikális képviselő.

MTI nyomán alfahir.hu


http://alfahir.hu/itt_az_nfu_szegyenlistaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adóparadicsomban, visszamenőleges, alaptörvényében, visszafizetniük, felszólalásában, pluszjövedelmek, sikertörténetét, liechtensteini, üzletrészüktől, szervezeteknek, szervezetekkel, támogatásokból, szegyenlistaja, változtassanak, szégyenlistája, ingatlankezelő, magyarországon, fejlesztésekre, nyilvánosságra, tulajdonosokat, szeptemberében, tájékoztatási, eredményeképp, megvalósított, biztosították, nyilatkozatot, átláthatósági, felszólításra, kezdeményezik, országgyűlési, költségvetési, nyilvánvalóan, vizsgálatának, ellenőrzésre, fejlesztések, támogatásról, elállási eljárást, szombaton nyilvánosságra, ügynökség honlapján, harmadik felszólításra, támogatási szerződésben, helyettes államtitkár, vállalt tájékoztatási, korábban számukra, részét vagy, nyilatkozat átvételének, elállási eljárással, megnyitott oldalon, vizsgálatok során, pályázati kedvezményezettek, forrásokat újabb, egész Európai, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Csepreghy Nándor, Európai Unió, Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, Szilágyi György, Lázár János, Vielin Ingatlankezelő, Ingatlanhasznosító Kft, Ódor Zsolt, VIELIN Ingatlankezelő, Ingatlanhasznosító Kft-ben, Promax Holdingra, Csepreghy Nándort,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép napot kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Varga János Veniam - Fontos sz...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Nem számIt  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes délutánt kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  A sors  Elköszönt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Irgalom és ítélet  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Egy bizonyos határt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Neked tudnod kell  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 21  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Boldog születésnapot a ma ünne...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  képre írva  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
elállási eljárást, szombaton nyilvánosságra, ügynökség honlapján, harmadik felszólításra, támogatási szerződésben, helyettes államtitkár, vállalt tájékoztatási, korábban számukra, részét vagy, nyilatkozat átvételének, elállási eljárással, megnyitott oldalon, vizsgálatok során, pályázati kedvezményezettek, forrásokat újabb, egész Európai, alaptörvényében rögzítette, 2007-ben elindított, mostani lezárásával, fejlesztések Magyarországon, pénzből megvalósult, egyes cégek, támogatásokból megvalósított, támogatást elnyert, elmúlt másfél, nemzeti radikális, politikus szerint, offshore cégeknek, rejtőzködő tulajdonosokat, liechtensteini adóparadicsomban, offshore szervezetekkel, társaság sikertörténetét, dátum azért, offshore tulajdonosok, cégbírósági törlés, adóparadicsomban, visszamenőleges, alaptörvényében, visszafizetniük, felszólalásában, pluszjövedelmek, sikertörténetét, liechtensteini, üzletrészüktől, szervezeteknek, szervezetekkel, támogatásokból, szegyenlistaja, változtassanak, szégyenlistája, ingatlankezelő, magyarországon, fejlesztésekre, nyilvánosságra, tulajdonosokat, szeptemberében, tájékoztatási, eredményeképp, megvalósított, biztosították, nyilatkozatot, átláthatósági, felszólításra, kezdeményezik, országgyűlési, költségvetési, nyilvánvalóan, vizsgálatának, ellenőrzésre, fejlesztések, támogatásról, szerződésben, szimpatizáló, gyakorlatban, átláthatónak, változtattak, eltitkolását, mulasztásról, megtalálható, hangsúlyozta, államtitkára, hangsúlyozza, ügynökségnél, magyarország, tulajdonosok, visszaélések, folyamatosan, szervezetnek, számíthatnak, vizsgálatok, fejlesztési, szabadulhat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 14799
  • e Hónap: 25910
  • e Év: 179406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.