Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az üzemanyag-jelölési lázból eddig csak Simicska cége és a d
  2013-10-26 19:19:50, szombat
 
  2013-10-26. 15:15
Az üzemanyag-jelölési lázból eddig csak Simicska cége és a drágulás a biztos



Noha a parlament júliusban jövő év július 1-jéig elhalasztotta a hazai üzemanyagok kötelező jelölését, a Nol értesülései szerint a háttérben folynak a végrehajtást célzó előkészületek.

A szaktárca például kiküldte a tervezetet Brüsszelbe engedélyeztetésre, és előzetes megbeszélések folynak a bekeverések helyszínének kiválasztására. A belföldön gyártott üzemanyagba értelemszerűen a százhalombattai finomítóban kevernék bele az - ismeretlen összetételű - adalékot, bár a Mol ez ügyben mindmáig igencsak visszafogottan vétette magát észre. Az importált üzemanyagba a lap ismeretei szerint az eddig vámolásra használt udvarokban töltenék bele az adalékot.
Ennek érdekében, úgy tudják, a lebonyolítással megbízott Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) előkészítő tárgyalásokat folytat a lehetséges vámudvar-üzemeltetőkkel. Korábban az MSZKSZ stratégiai olajtároló telepei is szóba kerültek, az MSZKSZ pedig azt kérte a szállítóktól, hogy a jelölés érdekében alakítsák át tankautóikat. Szakértők szerint jogi problémákat vethet fel - az eddig sem zökkenőmentesen alakuló - jelölési rendszer kapcsán, hogy a szabályok és szerződések szerint a nagykereskedő és a kút között nem szabad hozzányúlni az üzemanyaghoz.
A vámudvarok elvileg alkalmasak a bekeverésre, korábban maguk vettek mintákat az üzemanyagokból, ám ezt ma már a vám- és jövedéki hatóságok végzik saját egységeikkel. Az, hogy a vámosok végezzék a bekeverést is, nem merül fel: a NAV minden jel szerint eddig is igyekezett a lehető legtávolabb tartani magát az ügytől. A titkos adalékanyag leszállítására, illetve a bekeverés lebonyolítására az MSZKSZ a Fidesz-közeli üzletemberekként ismert Simicska Lajoshoz és Nyerges Zsolthoz közel álló, hasonló tevékenységet eddig nem folytató Femgas Kft.-t bízta meg pályázat útján. A cég nem tett közzé tájékoztatást elképzeléseiről.
Az üzemanyag-jelölés hirtelen fogant ötlete - melyet a Fidesz rekordgyorsasággal kívánt megvalósítani még az idén - komoly szakmai vitákat váltott ki. Az előterjesztés mögött álló Rogán Antal frakcióvezető a - több tízmilliárd forintba kerülő, a forgalmazóknak kényelmetlenséget, a fogyasztóknak áremelést okozó - rendszer szükségességét mindeddig csupán általánosságokkal, az állítólagos magyarországi visszaéléssel, illetve szintén állítólagos nemzetközi példákkal igyekezett igazolni.
Arra a felvetésre, hogy a szakma nem ismer ilyen jellegű visszaéléseket és nemzetközi példákat sem, a frakcióvezető nem kívánta érveit pontosítani. A szakma arra is figyelmeztetett, hogy a jelölőrendszer elsősorban az olajbűnözők malmára hajtaná a vizet: bármennyire titkolják ugyanis a jelölőanyag összetételét, ha az egyszer bűnözők tudomására jut, bekeveréssel könnyen ,,legalizálhatják" pancsolmányaikat. A parlament a figyelmeztetések hatására csak a kerozint vette ki az érintett termékek köréből, és az EU-engedélyeztetésre hivatkozva ez év októberéről a jövő év júliusára halasztotta a megvalósítás határidejét.
Az adalékanyagot a lap birtokába került EU-beadvány sem pontosítja. A szaktárca megismétli a friss törvényben megfogalmazott követelményeket, például azt, hogy ne befolyásolja az üzemanyag motorikus tulajdonságait, ne szennyezze a környezetet, egyértelműen kimutatható legyen, és ne legyen radioaktív. Az anyag összetételét már most bizonytalanság övezi. Egy a forgalmazóknak tartott júliusi MSZKSZ-háttértájékoztatón állítólag az vetődött fel, hogy izotóppal jelölnének. Azt, hogy ez konkrétan sugárzó anyagot jelentene, az MSZKSZ néhány napra rá közleményben cáfolta. A szövetség azt is közölte honlapján, hogy nem izotóppal jelölnének, hanem olyan jelölőanyaggal, ,,mely az üzemanyagok elemösszetételétől eltérő elemeket kémiai kötésben lévő szerves vegyületeket" tartalmaz.
Az MSZKSZ korábbi tájékoztatása szerint minden, amit mondanának, a honlapjukon olvasható. Tapasztalataink szerint szakmai körökben a végrehajtási utasítást is várják, az alapján meg tudják ítélni a jelöléssel járó tényleges feladatokat. Továbbra is elevenen él azonban az a vélemény, hogy a jelölési lázból végül nem lesz semmi.
(Nol nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119505/#ixzz2iqjf8E16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pancsolmányaikat, figyelmeztetések, üzletemberekként, lebonyolítására, elképzeléseiről, zökkenőmentesen, tapasztalataink, százhalombattai, lebonyolítással, követelményeket, legalizálhatják, figyelmeztetett, szükségességét, visszaéléseket, bizonytalanság, üzemeltetőkkel, tulajdonságait, jelölőanyaggal, kiválasztására, üzemanyagokból, jelölőrendszer, megfogalmazott, forgalmazóknak, értelemszerűen, visszafogottan, leszállítására, nagykereskedő, tárgyalásokat, frakcióvezető, megbeszélések, előkészületek, fogyasztóknak, tevékenységet, előterjesztés, adalékanyagot, tájékoztatást, parlament júliusban, hazai üzemanyagok, háttérben folynak, végrehajtást célzó, szaktárca például, tervezetet Brüsszelbe, bekeverések helyszínének, belföldön gyártott, százhalombattai finomítóban, importált üzemanyagba, eddig vámolásra, lebonyolítással megbízott, jelölés érdekében, vámudvarok elvileg, vámosok végezzék, lehető legtávolabb, Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség, Simicska Lajoshoz, Nyerges Zsolthoz, Femgas Kft, Rogán Antal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  A televizió nem a kultúrát kép...  Őrizkednünk kell...  Albert Einsteinről  Png fotel  Ágai Ágnes – Csendélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mindig jusson idő nevetni  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kutya  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kellemes délutánt kívánok  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Adakozás  Radikális szeretet  Lóhere  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Tavaszi kép  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png rózsa csokor  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Nagyon különös  Sokan azt tartják  Hazára minden embernek szükség...  Kaffka_Margit  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Esti kép  Facebookon kaptam  Esti kép  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 20  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kaffka_Margit  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Egy lelki imádság  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png telefon  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png kislány  Hazára minden embernek szükség...  Jó éjszakát  Adakozás  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ami embereknek lehetetlen, az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Png nő  Ne kapaszkodj magasabbra,  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
parlament júliusban, hazai üzemanyagok, háttérben folynak, végrehajtást célzó, szaktárca például, tervezetet Brüsszelbe, bekeverések helyszínének, belföldön gyártott, százhalombattai finomítóban, importált üzemanyagba, eddig vámolásra, lebonyolítással megbízott, jelölés érdekében, vámudvarok elvileg, vámosok végezzék, lehető legtávolabb, titkos adalékanyag, bekeverés lebonyolítására, üzemanyag-jelölés hirtelen, idén &#8211, előterjesztés mögött, forgalmazóknak kényelmetlenséget, fogyasztóknak áremelést, állítólagos magyarországi, szakma arra, jelölőrendszer elsősorban, olajbűnözők malmára, jelölőanyag összetételét, egyszer bűnözők, figyelmeztetések hatására, kerozint vette, érintett termékek, megvalósítás határidejét, szaktárca megismétli, friss törvényben, üzemanyag motorikus, anyag összetételét, honlapjukon olvasható, végrehajtási utasítást, jelöléssel járó, jelölési lázból, pancsolmányaikat, figyelmeztetések, üzletemberekként, lebonyolítására, elképzeléseiről, zökkenőmentesen, tapasztalataink, százhalombattai, lebonyolítással, követelményeket, legalizálhatják, figyelmeztetett, szükségességét, visszaéléseket, bizonytalanság, üzemeltetőkkel, tulajdonságait, jelölőanyaggal, kiválasztására, üzemanyagokból, jelölőrendszer, megfogalmazott, forgalmazóknak, értelemszerűen, visszafogottan, leszállítására, nagykereskedő, tárgyalásokat, frakcióvezető, megbeszélések, előkészületek, fogyasztóknak, tevékenységet, előterjesztés, adalékanyagot, tájékoztatást, megvalósítani, magyarországi, elhalasztotta, tájékoztatása, visszaéléssel, összetételét, megvalósítás, bekeveréssel, szénhidrogén, üzemanyaghoz, vegyületeket, tankautóikat, közleményben, végrehajtást, szállítóktól, befolyásolja, egységeikkel, helyszínének, egyértelműen, végrehajtási, üzemanyagba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.