Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hidegzuhany a fagyoskodó “fagyoskodóknak”! Döntö
  2013-12-16 17:31:08, hétfő
 
  Hidegzuhany a fagyoskodó “fagyoskodóknak"! Döntött a Kúria

Posted on 2013/12/16 Szerző: Admin

Devizahitelezés: A bankok javára döntött a Kúria
Nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés - döntött a Kúria polgári kollégiuma jogegységi határozatában hétfőn. Az ilyen szerződésekben az adós viseli az árfolyamváltozás kockázatát.
A Kúria Polgári Kollégiu...

A Kúria Polgári Kollégiuma vezetője, Dr. Wellmann György és Darák Péter, a Kúria elnöke a devizahitelekkel foglalkozó kollégiumi ülésen
Wellmann György, a kollégium vezetője a testület jogegységi ülése után ismertette: a devizaalapú kölcsönszerződések olyan szerződések, amelyekben az adós az adott időszakban irányadó forintkölcsönnél kedvezőbb kamatmérték mellett devizában adósodott el, amiből következően ő viseli az árfolyamváltozás hatásait.
Ez a szerződéstípus önmagában az adóst terhelő árfolyamkockázat miatt nem ütközik jogszabályba, nem ütközik a jó erkölcsbe - fogalmaz a Kúria -, nem uzsorás szerződés, nem irányul lehetetlen szolgáltatásra, és nem színlelt szerződés. A szerződési terheknek a szerződés megkötését követő - előre nem látható - egyoldalú eltolódása miatt nem mondható az, hogy érvénytelen a megállapodás, miután az érvénytelenségi oknak a szerződés megkötésekor kell fennállnia - szűrhető le a Kúria közleményéből.

Azt is megjegyzik azonban, hogy ha a bíróság a szerződés érvénytelenségét állapítja meg, a bíróságnak elsősorban a szerződés érvényessé nyilvánítására kell törekednie. Ez lényegében annyit tesz, hogy például a bíróság azokat a pontokat, amelyeket problémásnak lát, utólag visszamenőleges hatállyal módosítja.

A bírói szerződésmódosítás arra szolgáló jogi eszköz - jegyzik meg -, hogy egy-egy konkrét szerződés esetében orvosolja a felek tartós jogviszonyában a szerződéskötés után bekövetkezett körülményváltozások valamelyik fél lényeges jogos érdekét sértő hatását.

A jogegységi határozat célja az volt - folytatják -, hogy a több ezer folyamatban lévő perben a joggyakorlat továbbfejlesztése útján elősegítse az ügyek egységes szempontok szerint történő elbírálását.

A döntés azért volt különösen nehéz, mert a rendelkezésre álló jogi eszközök, az alkalmazható jogintézmények nem adnak megfelelő lehetőséget az ellentétes érdekek közötti mérlegelésre, a szerződéses terhek és kockázatok utólagos igazságos és méltányos megosztására. Az e perek mögött meghúzódó gazdasági és egyben társadalmi probléma káros következményeit nem lehet kizárólag jogi úton felszámolni, és a megoldást nem lehet kizárólag a bíróságoktól várni. A bíróságokra kötelező jogegységi határozattal a Kúria csak jogértelmezést végezhet, jogot azonban nem alkothat.

Az érdeklődés hatalmas, a bejelentés viszont csak egy szűk kört nyugtat meg






Az OTP-részvények árfolyama a döntést követően jelentősen emelkedett. A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) nyitáskor 4175 forinton állt a részvény árfolyama. Délelőtt 11.30-kor ennél 25 forinttal alacsonyabb volt a jegyzés. A Kúria polgári kollégiuma határozatának közzététele után azonban meredeken emelkedett az ár, több mint 4,70 százalékot erősödve délután három óra előtt 4392 forinton kereskedtek a papírral.

Az előzményekről annyit, hogy nagyjából két és fél ezer devizahiteles perel a kölcsönszerződések egyoldalú módosítása miatt, illetve az eredetileg megállapított feltételek megváltoztatása érdekében. Az ügyekből hatvan jogerősen lezárult, ellentmondó ítéletek is születtek. Tíz esetből egyben veszítettek a bankok, de sokszor másutt hasonló ügyben nyertek. A Kúria emiatt november végén bejelentette: jogegységi határozatot hoznak.

Az Együtt-PM véleménye szerint a Kúria jogegységi döntésének megszületése után a kormány már nem tud másra mutogatni a devizahitelesek ügyében - mondta hétfőn újságíróknak Jávor Benedek. A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke kijelentette: a kabinetnek kell sürgősen rendeznie annak a mintegy 220 ezer bajban lévő devizahitelesnek az ügyét, akik hónapok, évek óta várják a megoldást.

Jávor Benedek úgy fogalmazott: a Kúria döntését sem kormányfőnek, sem pártoknak nem illik befolyásolni, vagy véleményezni.
Szavai szerint valós megoldásokat várnak a kormánytól, de ehhez csak jogállami eszközöket lehet felhasználni. Kérdésre válaszolva elmondta, egy kiszámítható gazdaságpolitikával a 2010-es kormányváltás előtti árfolyamra kell leszorítani az euró árfolyamát. Hozzátette: emellett szükség van egy olyan mentőcsomagra is, amelyben az állam, a pénzintézetek és a hitelesek is magukra vállalják a felelősség egy részét.
(NOL)

Bal-Rad komm: “Nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés..."-dörrent rá a Kúria a ház előtt fagyoskodókra, akikre ez a döntés bizony hidegzuhanyként hatott! Nem ilyen döntésre számitottak!

-Ill. olyan döntésre számitottak, ami időhúzó jellegű! Azaz: nem lesz döntés! Ma legalábbis nem.
Hát lett! A Kúria egy olyan dodonai döntést hozott, amely a legjobb esetben is meglepő. A legrosszabb esetben viszont letaglózó a hitelesek számára.

Addig még csak-csak hagyján az itélet, hogy “NEM ÜTKÖZIK JOGSZABÁLYBA"! Mert ez igy igaz. Tetszik-nem tetszik, a Kúria csak a jogszabályok alapján dönt, azokat értelmezi.

MÁRPEDIG A JOGALKOTÓ ÁLTAL HOZOTT TÖRVÉNYEK ÉS JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN NEM ÜTKÖZIK A JOGBA A VÉGHEZVITT ADÓSLERABLÁS!

Ez igy tiszta és világos! Oszt' jónapot!
Hanem hogy azt is ki merte mondani a Legfőbb Jogalkalmazó, hogy “ERKÖLCSÖS ÉS NEM UZSORA"-no ez aztán a magyarok jog általi szemenköpése!

AMI NEM MAADHAT TÁRSADALMI VÁLASZ NÉLKÜL! KEMÉNY VÁLASZ NÉLKÜL!

-Hanem a Kúria dodonai döntésének a másik fele a nagyon érdekes! Ettől valószinűleg Döbrögit is rázza a hideg a hir hallata óta egyfolytában. A Kúria ugyanis elegánsan rátolta az egész ügyet mindenestől, a döbrögista hordára! Ha úgy tetszik, nem vállalta be a politikai felelősséget, hanem ráterhelte arra, akit az megillet!
A mai döntésben ez az igazi csavar! Tegyük hozzá: ZSENIÁLIS CSAVAR!

Mert a Kúria kimondta: én csak azt a jogot tudom alkalmazni-amit ti alkottatok! És ha nektek ez kellemetlen-alkossatok olyan törvényeket, ami alapján az adósok javára dönthetünk!
Döbrögi kezéből varázspálca ki-alma a torkonakadva!
A Kúria egyszerűen szembefordult a Mindenhatóval! A kétharmad és Magyarország, bocs. Döbrögisztán Korlátlan Urával!
Döbrögikém! Neked van kétharmadod a Parlamentben!-hát használd most is. Ahogy jónak látod!

Döbröginek egyetlen szerencséje van! Most mindenki-azazhogy majdnem mindenki-már a Karácsonyra gondol!
Ezért aztán a Nemzet Patkánya időt nyert! Mert ha most ősz lenne, holnap már futni lenne kénytelen lángoló Cinege-utcai rejtekéből!
Az ellenmaffiák pedig most keteiket dörzsölve vihognak a Döbrögire mért kúriai sorscsapás láttán. Nem nehéz elképzelnünk, amint a döbrögista horda ilyen-olyan rendű-rangú vezérei a fejüket vakarva tanakodnak a történések felett!
Mert ezt a döntést se lenyelni, se kiköpni nem fogják tudni.
Egyetlen dolgot tehetnek most!

Már szinte most halljuk, amint a holnapi naptól beindul a “MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET" döbrögista kórus! Meglehet Ragály Tóni karnagy vezényletével. Új kampányszlogennel fog gyarapodni a hordamantra! Hangzatossal!

Amivel csak két gondja lehet a magyar társadalomnak:
Az egyik: a “MAJD"! Majd a “választások után kerülhet rá a sor!
A másik: A “választások" UTÁN SEM fognak megmenteni senkit!

Mert a döbrögista kommunikációs gépezet ebben is megtalálja majd a lehetőséget, egy újabb, vonzó és hangzatos “akcióra"! Amit lehet igérni! Amire majd “harapnak" a nyomorultak! És majd szavaznak a “választásokon" a hordára! Ismét!

Mert ők kalkulálnak a nép igen rövid emlékezetével! Gyorsan felejt!
Merthogy a nép már nem firtatja, hogy hogy is volt az a “senkit sem hagyunk az út szélén!"-dologgal?

Mert a nép most csak azt fogja majd hallani: MEGMENTÜNK TITEKET!
Ha mégsem úgy lesz?-hát Istenem! Az a “VÁLASZTÁSOK" ELŐTT VOLT!

A kilakoltatások meg a “választások" után lesznek!
Mert tudd meg nép: Ahol véget ér az emberi tisztesség-ott kezdődik a politikus! Aki igérni bármikor-bármennyit-bármit tud!
Oszt' jónapot!

http://magyarhajnal.com/drogos-fehercigany-komaromi-anyuka-gyilkosa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: árfolyamkockázat, devizahitelesnek, devizahitelekkel, kölcsönszerződés, árfolyamváltozás, érvénytelenségét, forintkölcsönnél, megváltoztatása, érvénytelenségi, visszamenőleges, devizahitelezés, hidegzuhanyként, következményeit, magyarországért, devizahitelesek, nyilvánítására, szerződéskötés, jogviszonyában, szerződésekben, jogintézmények, szolgáltatásra, szerződéstípus, fagyoskodóknak, kilakoltatások, jogértelmezést, határozatának, társadalomnak, szembefordult, bekövetkezett, kommunikációs, választásokon, megállapított, előzményekről, közleményéből, vezényletével, devizahiteles, fagyoskodó “, bankok javára, devizaalapú kölcsönszerződés, ilyen szerződésekben, adós viseli, árfolyamváltozás kockázatát, devizahitelekkel foglalkozó, kollégium vezetője, testület jogegységi, adott időszakban, árfolyamváltozás hatásait, szerződéstípus önmagában, adóst terhelő, szerződési terheknek, szerződés megkötését, érvénytelenségi oknak, Kúria Polgári Kollégiu, Kúria Polgári Kollégiuma, Wellmann György, Darák Péter, Budapesti Értéktőzsdén, Jávor Benedek, Párbeszéd Magyarországért, ÜTKÖZIK JOGSZABÁLYBA”, MÁRPEDIG JOGALKOTÓ ÁLTAL HOZOTT TÖRVÉNYEK ÉS JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN NEM ÜTKÖZIK JOGBA VÉGHEZVITT ADÓSLERABLÁS, Legfőbb Jogalkalmazó, ERKÖLCSÖS ÉS NEM UZSORA”, MAADHAT TÁRSADALMI VÁLASZ NÉLKÜL, KEMÉNY VÁLASZ NÉLKÜL, ZSENIÁLIS CSAVAR, Döbrögisztán Korlátlan Urával, Nemzet Patkánya, MEGMENTJÜK DEVIZAHITELESEKET”, Meglehet Ragály Tóni, UTÁN SEM, MEGMENTÜNK TITEKET, ELŐTT VOLT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Mi lenne ha  Png virág  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 20  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png lepke  Png nő  Nevem  Adakozás  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Még csak most kezdődik a nap  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A Megváltó szolgálatában  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Szívem tiéd  Gonosz démon-álarc  Png fotel  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Kövesd a cowboyt!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Adakozás  Lóhere  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Neked tudnod kell  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nevem  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png cica  Akik bántanak téged  A televizió nem a kultúrát kép...  Png csokor  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Rátalálsz  Régi emberek, akikre máig büsz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy lelki imádság  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Alázat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Adakozás  Kellemes délutánt kívánok  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reggel van  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág... 
Bejegyzés Címkék
fagyoskodó &#8220, bankok javára, devizaalapú kölcsönszerződés, ilyen szerződésekben, adós viseli, árfolyamváltozás kockázatát, devizahitelekkel foglalkozó, kollégium vezetője, testület jogegységi, adott időszakban, árfolyamváltozás hatásait, szerződéstípus önmagában, adóst terhelő, szerződési terheknek, szerződés megkötését, érvénytelenségi oknak, szerződés megkötésekor, szerződés érvénytelenségét, bíróságnak elsősorban, szerződés érvényessé, bíróság azokat, felek tartós, szerződéskötés után, jogegységi határozat, volt &#8211, több ezer, joggyakorlat továbbfejlesztése, ügyek egységes, döntés azért, rendelkezésre álló, alkalmazható jogintézmények, ellentétes érdekek, szerződéses terhek, bíróságoktól várni, bíróságokra kötelező, érdeklődés hatalmas, bejelentés viszont, szűk kört, döntést követően, részvény árfolyama, előzményekről annyit, eredetileg megállapított, ügyekből hatvan, devizahitelesek ügyében, kabinetnek kell, 2010-es kormányváltás, euró árfolyamát, olyan mentőcsomagra, döntés bizony, olyan dodonai, legjobb esetben, legrosszabb esetben, hitelesek számára, jogszabályok alapján, másik fele, nagyon érdekes, egész ügyet, döbrögista hordára, politikai felelősséget, igazi csavar, jogot tudom, adósok javára, ellenmaffiák pedig, döbrögista horda, fejüket vakarva, történések felett, holnapi naptól, magyar társadalomnak, döbrögista kommunikációs, emberi tisztesség-ott, árfolyamkockázat, devizahitelesnek, devizahitelekkel, kölcsönszerződés, árfolyamváltozás, érvénytelenségét, forintkölcsönnél, megváltoztatása, érvénytelenségi, visszamenőleges, devizahitelezés, hidegzuhanyként, következményeit, magyarországért, devizahitelesek, nyilvánítására, szerződéskötés, jogviszonyában, szerződésekben, jogintézmények, szolgáltatásra, szerződéstípus, fagyoskodóknak, kilakoltatások, jogértelmezést, határozatának, társadalomnak, szembefordult, bekövetkezett, kommunikációs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.