Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tanévkezdés – eladósodással!
  2014-08-24 11:57:31, vasárnap
 
  Tanévkezdés - eladósodással!

Posted on 2014/08/24 Szerző: Admin

Hiába osztanak-szoroznak a magyar családok a szeptember közeledtével, sokaknak nehezen jön ki a matek, amikor a gyerekek beiskolázára kerül a sor. A bankok tapasztalatai szerint ugyanis ebben az időszakban jelentősen megugrik a szabad felhasználású fogyasztási hitelek igénylése. Tanszerek, ruházat vagy laptop: akár több százezer forintos adósságba is verhetik magukat a szülők, hosszú évekig fizetve a hitelt.

Jewish primary school
A nyár végi, kora őszi időszak az egyik legerősebbnek számít, ilyenkor a hitelfelvételi szándék megnövekszik az év többi részéhez képest. Ennek oka lehet a nyári üdülés, a gyerekek táboroztatása miatti kiköltekezést követő, anyagilag újabb megterhelést jelentő iskolakezdési, továbbtanulási időszak - mondta el az OTP Bank a Pénzcentrum.hu kérdésére.
Mivel a személyi kölcsön nem célhoz kötött, az igényléskor az ügyfeleknek nem szükséges nyilatkozniuk arról, mire veszik fel a kölcsönt. Az OTP kutatásaiból azonban egyértelműen kiderül, hogy az iskolakezdési kiadások finanszírozását szolgáló hitelfelvétel kiemelt pozíciót foglal el a leggyakoribb hitelcélok között.
Nem véletlen, hiszen az iskolakezdés egyre nagyobb terheket ró a szülőkre. A tanszerek mellett gondolni kell a ruházatra, sőt, egyre gyakrabban merül fel az informatikai eszközök (laptop, tablet) igénye is.
Egy felmérés szerint egy gyermek beiskolázása átlagosan 41 ezer forinttal terheli meg augusztusban a családi kasszát.
Nincs min csodálkozni tehát, hogy ebben az időszakban, sőt, már július végén megugrik a kisösszegű fogyasztási hitelek, személyi kölcsönök iránti kereslet - mondta el az FHB Bank a Pénzcentrum.hu kérdésére.

Az ilyenkor megnövekvő érdeklődést számos pénzintézet megerősítette lapunknak: így a Raiffeisen és az Erste is úgy nyilatkozott, hogy július-augusztus környékén számottevően növekszik a hitelt felvevők aránya. Sőt, a Tesco tájékoztatása szerint ilyenkor 30 százalékkal nő a tanulást segítő számítástechnikai eszközök (laptop, számítógép) kereslete is.
600 ezer forint iskolakezdésre?
Az FHB szerint jellemző, hogy ezt a kiadást sokan a már meglévő folyószámlahitelükből finanszírozzák, de a kisebb összegű személyi hitelek számának megugrása arra utal, hogy a személyi kölcsönt is sokan választják. Jellemző az is, hogy ha már a hitelfelvétel mellett dönt egy család, akkor egyúttal a régóta halogatott egyéb tervek (pl. kisebb felújítások, vagy háztartási eszközök cseréje, stb.) finanszírozását is megvalósítják az igényelt hitelből.
Az Erste Bank külön akcióval is készült az iskolakezdési szezonra: július végén indították el iskolakezdési akciójukat, melyben az Erste Személyi Hitelre helyezik a hangsúlyt, de természetesen a folyószámlahitel is felhasználható erre a célra. A bank várakozásai szerint idén 30-40 százalékkal több hitelfelvételre kerülhet sor az akció hatására.
Az Erste tapasztalatai alapján jellemzően néhány százezer forintot vesznek fel az iskolakezdés előtt a családok.
A bank akciója 600 ezer forintról szól, 60 hónapos futamidőre, 15100 forintos havi törlesztővel. Habár a folyósított hitelek mellé 5 ezer forintos SPAR utalványt is ad a bank, a 21,5 százalékos THM-ről sem szabad megfeledkezni.
Habár az OTP Banknak nincs külön iskolakezdési célú konstrukciója, de az augusztus 16-től szeptember végéig megkötött szerződések esetében a teljes futamidő alatt kedvezményes ügyleti kamatot biztosít a bank a személyi kölcsön akció keretében. Ráadásul a kölcsön első 6 törlesztőrészletében a bank megduplázza a kamatkedvezményt is. (Példa havi törlesztő részletre: 300 ezer Ft, 36 hónapra: az első 6 törlesztő részletre 11249 Ft, a 7. törlesztő részlettől 11446 Ft. A hitel THM-je így 24,51%)
És miből lesz új laptopja a gyereknek?
Áruhitelt leginkább a tanulást segítő számítástechnikai eszközök (pl. laptop, notebook) kapcsán igényelnek a Tesco vásárlói. Ezek forgalma több mint 30 százalékkal nő a különböző kedvezmények hatására - tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A Tesco iskolakezdéskor kamatmentes részletfizetési lehetőséggel és a Tesco vásárlókártyával érvényesíthető, iskolakezdési termékekre felhasználható 50 százalékos kedvezménnyel támogatja a vásárlókat. Az engedmény ez utóbbi esetben legfeljebb 2 ezer forint értékben használható fel. Érdemes megnézni a többi nagy áruházlánc és elektronikai bolt akcióit is, számos helyen találkozhatunk 0 százalékos THM-mel kínált termékekkel vagy egyéb kevezménnyel.
Az OTP Bank a laptopok, számítógépek kapcsán kiemelte, hogy személyi kölcsön mellett az Áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsön jelenthet még megoldást az iskolakezdési kiadások finanszírozására. Ez a különböző kereskedelmi partnereknél érhető el.
(penzcentrum)
Bal-Rad komm: Hiába no! Az abacus-kora lejárt. Kell az a laptop!

Bár nem igazán a laptoppal vannak itt a problémák. Nem a számitástechnikai - meg informatikai kütyükkel.
Úgy általában az életfeltételekkel van a probléma Banditisztánban. Amin nem könnyit az iskolakezdés, még akkor sem, ha egy gyerek van egy családban. Mert kellenek klasszkus tanszerek, KÖNYVEK - füzetek, táska, málhazsák, ruha, cipő, osztálypénzek - és még ki tudja mi minden?!
Hány - és hány sanyarú sorsú magyar család helyzetét neheziti meg az iskolakezdés?! És akkor még nem is beszélünk a felsőfokú oktatásban részesülni kivánók kiadásairól!
Sajnálattal kell megjegyeznünk, hogy a HATÁRON TÚLI MAGYAR CSALÁDOK ebben a tekintetben SZERENCSÉSEBBEK a banditisztáni MAGYAR családoknál, hiszen a HATÁRON TÚLIAKAT SEGITI A DÖBRÖGISTA HORDA!
Idehaza is! A lózungok szintjén!
Gondoljunk csak vissza! A szocializmus korszakára! Amikor ÁLTALÁNOS VOLT A TANKÖTELEZETTSÉG! - és ALKOTMÁNYOS JOG VOLT AZ INGYENES ÉS MAGAS SZINTŰ TUDÁST ADÓ OKTATÁSI RENDSZER AZ ELSŐ DIPLOMA MEGSZERZÉSÉIG!
Amikor az iskolakezdés nem a MAGYAR családok eladósodásával járt együtt!
Amikor az iskolakezdés NEM A MAGYAR CSALÁDOK ANYAGI LEHETŐSÉGEINEK A LATOLGATÁSÁVAL kezdődött!
Ugye Döbrögi? Ugye El Qro? Ugye Keresztapák?

http://balrad.wordpress.com/2014/08/24/tanevkezdes-eladosodassal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: folyószámlahitel, vásárlókártyával, kamatkedvezményt, tankötelezettség, finanszírozására, banditisztánban, finanszírozását, részletfizetési, iskolakezdéskor, hitelfelvételre, szerencsésebbek, hitelfelvételi, találkozhatunk, finanszírozzák, eladósodásával, iskolakezdésre, lehetőségeinek, érvényesíthető, felhasználható, latolgatásával, továbbtanulási, hitelfelvétel, szolgáltatási, iskolakezdési, eladosodassal, megfeledkezni, kiköltekezést, banditisztáni, konstrukciója, legerősebbnek, megszerzéséig, megvalósítják, megjegyeznünk, táboroztatása, tájékoztatása, megerősítette, magyar családok, szeptember közeledtével, gyerekek beiskolázára, bankok tapasztalatai, időszakban jelentősen, szabad felhasználású, nyár végi, egyik legerősebbnek, hitelfelvételi szándék, nyári üdülés, gyerekek táboroztatása, személyi kölcsön, iskolakezdési kiadások, leggyakoribb hitelcélok, iskolakezdés egyre, tanszerek mellett, Erste Bank, Erste Személyi Hitelre, HATÁRON TÚLI MAGYAR CSALÁDOK, HATÁRON TÚLIAKAT SEGITI DÖBRÖGISTA HORDA, Amikor ÁLTALÁNOS VOLT TANKÖTELEZETTSÉG, ALKOTMÁNYOS JOG VOLT AZ INGYENES ÉS MAGAS SZINTŰ TUDÁST ADÓ OKTATÁSI RENDSZER AZ ELSŐ DIPLOMA MEGSZERZÉSÉIG, MAGYAR CSALÁDOK ANYAGI LEHETŐSÉGEINEK LATOLGATÁSÁVAL, Ugye Döbrögi, Ugye El, Ugye Keresztapák,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Mai harmónia kártyám  Irgalom és ítélet  Png kutya  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fekete István - Akác  Akarat  Akarat  Akik bántanak téged  Png lepke  Régi emberek, akikre máig büsz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Neked tudnod kell  Mi lenne ha  Png nő  Alázat  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Akik bántanak téged  Örülök, hogy látlak!  Tavaszi kép  Alázat  Szép estét  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Albert Einstein gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Szép estét  Hogy lehet megtartani  Png virág  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jó éjszakát  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png ház  Akarat  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Éretlen vers  Alvó cicák  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
magyar családok, szeptember közeledtével, gyerekek beiskolázára, bankok tapasztalatai, időszakban jelentősen, szabad felhasználású, nyár végi, egyik legerősebbnek, hitelfelvételi szándék, nyári üdülés, gyerekek táboroztatása, személyi kölcsön, iskolakezdési kiadások, leggyakoribb hitelcélok, iskolakezdés egyre, tanszerek mellett, informatikai eszközök, felmérés szerint, gyermek beiskolázása, családi kasszát, kisösszegű fogyasztási, ilyenkor megnövekvő, hitelt felvevők, tanulást segítő, kiadást sokan, kisebb összegű, személyi kölcsönt, hitelfelvétel mellett, régóta halogatott, igényelt hitelből, iskolakezdési szezonra, bank várakozásai, akció hatására, iskolakezdés előtt, bank akciója, folyósított hitelek, augusztus 16-től, teljes futamidő, kölcsön első, bank megduplázza, hitel THM-je, különböző kedvezmények, többi nagy, különböző kereskedelmi, abacus-kora lejárt, laptoppal vannak, számitástechnikai &#8211, probléma Banditisztánban, felsőfokú oktatásban, tekintetben SZERENCSÉSEBBEK, banditisztáni MAGYAR, lózungok szintjén, szocializmus korszakára, folyószámlahitel, vásárlókártyával, kamatkedvezményt, tankötelezettség, finanszírozására, banditisztánban, finanszírozását, részletfizetési, iskolakezdéskor, hitelfelvételre, szerencsésebbek, hitelfelvételi, találkozhatunk, finanszírozzák, eladósodásával, iskolakezdésre, lehetőségeinek, érvényesíthető, felhasználható, latolgatásával, továbbtanulási, hitelfelvétel, szolgáltatási, iskolakezdési, eladosodassal, megfeledkezni, kiköltekezést, banditisztáni, konstrukciója, legerősebbnek, megszerzéséig, megvalósítják, megjegyeznünk, táboroztatása, tájékoztatása, megerősítette, nyilatkozniuk, eladósodással, kedvezménnyel, tapasztalatai, osztálypénzek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.