Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fikázásból is bukásra áll az impotens ellenzék
  2014-09-28 10:08:24, vasárnap
 
  2014.09.28.
Fikázásból is bukásra áll az impotens ellenzék
Szárnyathy Géza

Jól belenézett a parasztlengőbe az úgynevezett ellenzék, amikor nekiállt 1700 milliárd forintos megszorításokról rinyálni. Persze könnyű volt beszopni Varga Misi dumáját, mert annyira adta magát a reakció. De az a néhány debil jobban járna, ha kormányutálóként inkább olyan vállalhatatlan alakokkal foglalkozna, mint Mészáros Lőrinc vagy Szijjártó Péter. Mert ezek egyszerűen megfogalmazható dolgok. Az egyik az aranykezű gázszerelő, akinek összejött a biznisz, a másik meg simán összelopkodta a kéróra valót. Világos, plasztikus dolgok ezek, még Tóbiás Józsi is megérti.

A Varga féle megszorcsival több ok miatt volt rossz foglalkozni. A legkevésbé fontos, hogy ez nem az a téma, amelyet ostoba, egyébként a Fideszre igencsak jellemző populista szöveggel kellene elintézni. Főleg nem annak az ellenzéknek, akinek nevéhez odatapadt a Bokros-csomag kifejezés. Egzakt számok és adatok nélkül ugyanis a szar hatványozott mennyiségben hullik vissza a fejükre, lásd az MSZP mániája a megszorítás.

De a lényeg nem is ez. Hanem hogy mit is mondott Varga? Az állami elvonást 45 százalékra fogjuk csökkenteni. Ez most 50 százalék feletti. Vagy 15-20 éve ennyi, mert az egész állami berendezkedés olyan, hogy baromi sokba kerül minden, az állam túlbonyolítottan, rosszul strukturáltan működik. Ezen korábbi kormányok rendre próbáltak változtatni, igyekeztek az elvonást 50 százalék alá vinni, de ez eddig senkinek sem sikerült tartósan. Egy-két évig működött, tovább nem. Ennek az volt az oka, hogy a kiadás lefaragása kimerült a nagy költések elhalasztásában, bér és létszámstopban meg efféle költség-befagyasztásokban. De ez nem volt fenntartható. Egyszerűen azért, mert ez a szar így, ahogy van, ennyibe kerül.

Jó példa erre a MÁV szánalmas spórolása is. Bejelentették pár éve, hogy.mindenhonnan lefaragtak mindent, most már nem lehet ennél hatékonyabb a rendszer, spóroltunk 8, igen, nyolcmilliárd forintot. Az egész fos vesztesége mindezekkel együtt 80 milliárd forint - s ebben benne van már a fogyasztási árkiegészítés, az új nevét nem tudtam megtanulni.

Szóval a 45 százalékos vállalás egészen más tészta. Azt nem lehet egyszeri intézkedésekből összetákolni - mert ennek nem lenne semmi értelme. Ehhez már strukturális lépések kellenek, abból pedig van átalakítandó dögivel. Nyugdíjrendszer, egészségügy, állami bürokrácia estébé.

A legnagyobb ostobaság, hogy ezt átváltották forintra és ebből kezdtek el dolgozni. Hogyaszondja 1700 milliárd. Ennek azért nincs értelme, mert egyrészt strukturális átalakítást nem lehet egy év alatt lezavarni, másrészt illik számolni a GDP alakuláslával is. Nem mindegy ugye, hogy az a 45 százalék minek is a 45 százaléka. Most azzal nem kell számolni reálisan, hogy majd a növekedéssel kinőjük a költségeket. Mert nem fogjuk, eddig se volt erre precedens.

A 45 százalékos elvonás azt jelentené, hogy nagyon komoly harcokat kellene megvívni az állami bürokrácián belül, sok embert kell kirúgni, sok posztot kell megszüntetni, sok intézményi bevételről le kell mondani, mindezek révén pedig jelentős működtetésbeli átalakításokat kell végrehajtani.

Az ellenzék abban lehet erős, hogy megmondja, hogy miért fog ebbe belebukni Varga. Mert ők us megpróbálták, és nem sikerült. Mert olyan feszültséget fog ez gerjeszteni, amit ez a kretén, lopós, érzéketlen és arrogáns bagázs nem fog tudni levezényelni. És jobb esetben beolmik az államigazgatás. Jaj, basszus. De ehhez be kellene vallani, hogy nekik ez sem sikerült oly sok egyéb dolog mellett. És erre még sose volt példa.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/09/28/fikazasbol_is_bukasra_all_az_impotens_e llenzek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kormányutálóként, túlbonyolítottan, megszorításokról, intézkedésekből, nyugdíjrendszer, megfogalmazható, mentalisdeficit, elhalasztásában, működtetésbeli, létszámstopban, átalakításokat, vállalhatatlan, államigazgatás, parasztlengőbe, összelopkodta, berendezkedés, árkiegészítés, nyolcmilliárd, alakuláslával, bejelentették, strukturáltan, megszorcsival, strukturális, átalakítandó, megpróbálták, hatványozott, feszültséget, hogyaszondja, mindenhonnan, levezényelni, végrehajtani, fenntartható, összetákolni, megszüntetni, mennyiségben, növekedéssel, impotens ellenzék, úgynevezett ellenzék, aranykezű gázszerelő, kéróra valót, legkevésbé fontos, szar hatványozott, állami elvonást, egész állami, állam túlbonyolítottan, kiadás lefaragása, nagy költések, fogyasztási árkiegészítés, legnagyobb ostobaság, növekedéssel kinőjük, állami bürokrácián, ellenzék abban, Szárnyathy Géza, Varga Misi, Mészáros Lőrinc, Szijjártó Péter, Tóbiás Józsi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Szívem  Png telefon  Szívem  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png lepke  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Szívem  A Megváltó szolgálatában  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Nevem  Akik bántanak téged  Png csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kutya  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Radikális szeretet  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Bounty krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Radikális szeretet  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Soha ne kedvezz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Alázat  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 19  Szép álmokat!  Makszim Gorkij gondolata  Egy hatékony szolga  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Esti kép  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Sose bánj semmit  Őrizkednünk kell...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hiányzik  Reggel van  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
impotens ellenzék, úgynevezett ellenzék, aranykezű gázszerelő, kéróra valót, legkevésbé fontos, szar hatványozott, állami elvonást, egész állami, állam túlbonyolítottan, kiadás lefaragása, nagy költések, fogyasztási árkiegészítés, legnagyobb ostobaság, növekedéssel kinőjük, állami bürokrácián, ellenzék abban, kormányutálóként, túlbonyolítottan, megszorításokról, intézkedésekből, nyugdíjrendszer, megfogalmazható, mentalisdeficit, elhalasztásában, működtetésbeli, létszámstopban, átalakításokat, vállalhatatlan, államigazgatás, parasztlengőbe, összelopkodta, berendezkedés, árkiegészítés, nyolcmilliárd, alakuláslával, bejelentették, strukturáltan, megszorcsival, strukturális, átalakítandó, megpróbálták, hatványozott, feszültséget, hogyaszondja, mindenhonnan, levezényelni, végrehajtani, fenntartható, összetákolni, megszüntetni, mennyiségben, növekedéssel, költségeket, fogyasztási, mindezekkel, gerjeszteni, úgynevezett, megszorítás, átváltották, hatékonyabb, foglalkozna, átalakítást, egészségügy, csökkenteni, bürokrácián, változtatni, ellenzéknek, foglalkozni, fikazasbol, gázszerelő, egyszerűen, százalékra, lefaragása, legkevésbé, igyekeztek, plasztikus, érzéketlen, vesztesége, legnagyobb, bürokrácia, bevételről, intézményi, belenézett, százalékos, szárnyathy, fikázásból, lefaragtak, spóroltunk, megtanulni, populista, kifejezés, odatapadt, elintézni, egyébként, szöveggel, belebukni, lezavarni, kormányok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.