Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Patyomkin-ország: kampány a jóistennel
  2014-10-09 19:05:06, csütörtök
 
 
Patyomkin-ország: kampány a jóistennel


Az írás a Népszabadság 2014. 10. 09. számában jelent meg.



Valószerűtlen tempót diktálnak városaink - jórészt kormánypárti - polgármesterjelöltjei: a kampányfinisben naponta több rendezvényen vesznek részt, díjat adnak át, előadást tartanak, beszédet mondanak. És gőzerővel avatnak. Jószerével teljesen mindegy számukra, hogy mit.
hirdetés

A kampányhajrá protokolláris gesztusainak hitelessége sok esetben megkérdőjelezhető. Az egyik dunántúli megyeszékhely által fenntartott idősek otthonának ápolója mesélte például a következőt: ,,Négy évig a polgármesterünk felénk se nézett, és a városházán minden kérésünkre csak hümmögtek, most, hogy kellenek a voksok, eljött a polgi, kedvesen kérdezgetett, mosolygott, és beszélt arról, hogy az idősekről gondoskodni kötelességünk. El is érte a célját, a mi kis öregjeink tuti, hogy a neve mellé rakják az ikszet."
A kaposvári közösségi ház átadását is elsiették

Valóban érdemes lenne összevetni, hogy a városvezetők hányszor találkoztak öregekkel az elmúlt négy évben, és hányszor az elmúlt három hétben. De beszédes az is, hogy a kampányhajrában hány út-, parkoló-, park- és létesítményátadáson vesznek részt az újrainduló polgármesterek vagy a helyükre készülő alpolgármesterek.


Igaz, ez nem új gyakorlat. Felejthetetlen szalagátvágások sorát idézhetnénk meg, ilyen volt például, amikor Pécsett a 2002-es választás előtt Toller László, a város szocialista polgármestere átadta az üresen álló 25 emeletes toronyház két alsó szintjének ideiglenes megerősítését, vagyis egy olyan ácsolványt, amit - a végleges megerősítés után - lebontottak.

Toller László 2010-ben elhunyt, de ha élne, néhány mai kampányhuncutság láttán elismerően csettintene. Toller jelenlegi fideszes utódja, Páva Zsolt szerdán átadta a pécsi önkormányzat egyik cége által épített biogázerőművet, ami azonban leghamarabb fél év múlva termel áramot.

Mohács fideszes első embere, Szekó József a héten letette az alapkövét a mohácsi kórház felújítási munkálatainak. Egy felújításnak ,,nem szokott alapköve lenni", mondják az építészek, kivéve, ha választás közeleg. A történethez tartozik, hogy a munkálatok még nem kezdődnek, hisz a kivitelező csak október 3-án nyerte el a munkát, s hetek kellenek, hogy felvonuljon a területre.
Hotelátadás Békéscsabán

Rosta Tibor / MTI


Mellesleg a városát 16 éve irányító Szekó toronymagasan esélyes, így nem szorul rá kampányhuncutságokra, ennek ellenére felavatott egy uszodát, ami csak jövő nyáron nyílik meg, lévén fedetlen. A somogyi megyeszékhelyen ugyancsak biztos favoritnak tűnő Szita Károly a város kaposszentjakabi részében szeptember 26-án - a kerület fideszes jelöltjével közösen - átadott egy közösségi házat, aminek oldalán még tegnap is az virított, hogy: ,,technikai okok miatt zárva".

Az időzítés fontosságát átérezte a szekszárdi képviselő-testület fideszes többsége is. Horváth István polgármester szeptember 9-én összehívott egy rendkívüli testületi ülést, s azon másnap megszavazták, hogy a kórházi kápolna udvarán lévő feszület kerüljön közterületre. Eredetileg is ott állt a kőkereszt, ám az út szélesítése miatt a nyolcvanas évek elején el kellett mozdítani onnan, s így egy eldugott helyre került. Szeptember 29-én visszatért az út mellé, s a felállítás ünnepén a Fidesz polgármesterjelöltje, Ács Rezső alpolgármester beszédet mondott.

Az áthelyezésről döntő ülésen Hadházy Ákos, az LMP baloldal által támogatott polgármesterjelöltje - miután jelezte, hogy megszavazza a napirendet - megkérdezte: 30 év után miért lett annyira sürgős az áthelyezés? Választ nem kapott. A Fideszből a trafikmutyi miatt kilépő Hadházy erre az mondta a kormánypárti frakciónak: szégyelljék magukat, hogy a jóistennel is kampányolnak. A polgármester azt felelte, hogy nézzen tükörbe Hadházy, mert a jóistennel neki kell majd elszámolnia.
Ez a pályaszakasz is csak egy hónap múlva nyílik meg a valóságban

Balázs Attila / MTI

Ha végképp nincs mit átadni, a politikusok akkor sem esnek kétségbe, Botka László, Szeged újrainduló baloldali polgármestere szeptember 26-án ,,félidei bejárást" tartott a városban folyó partfal-rekonstrukció munkálatainál. Nyíregyházán már nyáron befejeződött a Móra Ferenc Általános Iskola felújítása, ezért Kovács Ferenc fideszes polgármester - ha már átadást nem tarthat az intézményben - ,,helyszíni bejárásra" invitálja a sajtót csütörtökre.

Még két nyíregyházi történet: múlt héten a polgármester jelenlétében átadták az elkerülő gyűrű nyugati szakaszát, ám az autósokat lassabb haladásra kényszerítő bóják még tegnap is ott voltak, és műszakilag átadták a 13 milliárdos kórházberuházás keretén belül az onkológiát, információink szerint azonban hetek-hónapok kellenek az osztály gépeinek beszereléséhez.


A Dunántúl tizenegy kormánypárti irányítású városában (Balatonfüreden, Bonyhádon, Érden, Hévízen, Kaposváron, Mohácson, Pakson, Pécsett, Székesfehérváron, Szekszárdon és Veszprémben) mutattak be egy magyar fejlesztésű elektromos buszt az elmúlt hetekben, s a jármű előtt fotózkodva mindenütt sajtótájékoztatót tartott a Fidesz polgármesterjelöltje. Az üzenet az volt, hogy jönnek a levegőt nem terhelő, a választók egészségét nem rontó buszok. Mindeközben - tudomásunk szerint - az említett városok tömegközlekedéséért felelős helyi, illetve megyei cégek egyike sem tervezi a közeljövőben ilyen típusú buszok vásárlását.


http://nol.hu/belfold/kampany-a-joistennel-1491323
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kaposszentjakabi, alpolgármesterek, székesfehérváron, kampányhuncutság, kampányhajrában, megyeszékhelyen, kampányfinisben, szalagátvágások, polgármesterünk, kórházberuházás, biogázerőművet, felejthetetlen, beszereléséhez, balatonfüreden, alpolgármester, polgármesterek, áthelyezésről, kötelességünk, toronymagasan, polgármestere, megyeszékhely, munkálatainál, protokolláris, információink, munkálatainak, megerősítését, valószerűtlen, rekonstrukció, intézményben, polgármester, népszabadság, közterületre, közeljövőben, kormánypárti, nyíregyházán, befejeződött, kampányfinisben naponta, kampányhajrá protokolláris, egyik dunántúli, polgármesterünk felénk, városházán minden, idősekről gondoskodni, neve mellé, kaposvári közösségi, városvezetők hányszor, elmúlt négy, elmúlt három, kampányhajrában hány, újrainduló polgármesterek, helyükre készülő, 2002-es választás, város szocialista, Toller László, Páva Zsolt, Szekó József, Hotelátadás Békéscsabán, Rosta Tibor, Szita Károly, Horváth István, Hadházy Ákos, Balázs Attila, Botka László, Móra Ferenc Általános Iskola, Kovács Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Egy bizonyos határt  Adakozás  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Nem számIt  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png ház  Adakozás  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png virág  Png férfi  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Idő  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 20  Garai Gábor - Takarítás  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mi lenne ha  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einstein gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  s immár én is felragyogva, ért...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png kutya  Png nő  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Szabolcska Mihály – Ákác...  Reggel van  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Németh László tollából  Őrizkednünk kell...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Éretlen vers  képre írva  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kampányfinisben naponta, kampányhajrá protokolláris, egyik dunántúli, polgármesterünk felénk, városházán minden, idősekről gondoskodni, neve mellé, kaposvári közösségi, városvezetők hányszor, elmúlt négy, elmúlt három, kampányhajrában hány, újrainduló polgármesterek, helyükre készülő, 2002-es választás, város szocialista, üresen álló, olyan ácsolványt, végleges megerősítés, pécsi önkormányzat, héten letette, mohácsi kórház, felújításnak &#8222, történethez tartozik, kivitelező csak, somogyi megyeszékhelyen, város kaposszentjakabi, kerület fideszes, közösségi házat, időzítés fontosságát, rendkívüli testületi, kórházi kápolna, nyolcvanas évek, eldugott helyre, felállítás ünnepén, áthelyezésről döntő, napirendet &#8211, trafikmutyi miatt, kormánypárti frakciónak, jóistennel neki, hónap múlva, politikusok akkor, városban folyó, intézményben &#8211, sajtót csütörtökre, polgármester jelenlétében, elkerülő gyűrű, autósokat lassabb, osztály gépeinek, magyar fejlesztésű, elmúlt hetekben, jármű előtt, választók egészségét, említett városok, közeljövőben ilyen, kaposszentjakabi, alpolgármesterek, székesfehérváron, kampányhuncutság, kampányhajrában, megyeszékhelyen, kampányfinisben, szalagátvágások, polgármesterünk, kórházberuházás, biogázerőművet, felejthetetlen, beszereléséhez, balatonfüreden, alpolgármester, polgármesterek, áthelyezésről, kötelességünk, toronymagasan, polgármestere, megyeszékhely, munkálatainál, protokolláris, információink, munkálatainak, megerősítését, valószerűtlen, rekonstrukció, intézményben, polgármester, népszabadság, közterületre, közeljövőben, kormánypárti, nyíregyházán, befejeződött, kampányolnak, megszavazták, kérdezgetett, jelenlétében, rendezvényen, pályaszakasz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.