Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ELNÖKÖT VaGY ÁDERT
  2014-12-22 10:00:16, hétfő
 
  2014. december 21., vasárnap

ELNÖKÖT VAGY ÁDERT

Amikor Áder beköltözött a Sándor-palotába, fel sem merült a kérdés, hogy mit kezdjünk a köztársasági elnök funkciójával.
Tudomásul vettük, hogy a beadásai rendben vannak, nem akarja ellopni a labdát a középcsatár elől, elvan ő a protokolláris feladatokkal, vezényszóra csinál valamit, amitől a látszat olyan, mintha itt demokrácia lenne, például visszaküld teljesen hülye törvényeket a teljesenhülye vazallus-nyájnak, mely aztán annyira megfontolja, hogy abban hiba nem lesz.
Aztán a sok strapában megkeményedett nyelve hegyével megnyomja ismét a szavazógombot.
Vakulj paraszt, vakulj Európa - Áder meg szétteszi karjait: látjátok, én mindent megtettem!
De most helyzet van, merthogy a kisgömböc úgy érzi, hogy még nem jutott el pályafutása csúcsára, tehát vagy őt, vagy a pályafutását meg kell koronázni.
És akkor itt ülünk már megint, nyakig a slamasztikában, merthogy az egész magyar közjogi rendszert át kell alakítani, mi meg hiába kutatunk, Vlagyivosztoktól-Belfastig nincs egy jelöltünk, akit a siker esélyével jelölni tudnánk a posztra, vagy ha van is, nyolcvan évre titkosítottuk.

Okos emberünk van, több is a kelleténél, de olyan, aki a praktikus ügyekben is potens lenne, sajnos nem sok akad.
Ma ott tartunk, hogyha valaki fel tud mászni egy pódiumra anélkül, hogy a seggéről a nyílt színen esne le a tojáshéj és ott lelkesült hangon fel tudja mondani a balliberális kiskátét, akkor mindjárt meglátjuk benne titkos reménységünket, ami a kisebbik baj, de ők is ezt látják saját magukban, ami a realitásérzék és a mértéktartás elvesztésére utal.
Ha okosabbak lennének, akkor tudnák, hogy a politikus úgy épül, mint Lázár Jankó vagyona: kockáról kockára, egyenletes pályaívvel.
Helyi politika - táskahordás - vegyes seggek nyelvvel illetése - az első három saját vazallus világrahozatala - pofontűrés - kis tülekedés, nyomulás, nyomakodás - első valamirevaló pozíció - saját táskahordó kinevezése - pofonosztás - pénznyelés...
Mindenesetre az illúzió, hogy köztársasági elnököt hirtelen felindulásból lehet jelölni, hiszen még Mátyás királyt is úgy választották királlyá a Duna jegén, hogy Szilágyi Mihálynak ez rengeteg pálinkájába és még több aranyába került.
Igaz, addigra a Családnak volt miből - van ennek tanulsága, elhiheted, kedves olvasó.

Az Eötvös Károly Intézet kifejtette ezzel kapcsolatos álláspontját, de sokkal okosabbak nem lettünk.
Ők a parlamentáris rendszert látják megfelelőbbnek a magyar társadalom számára, amiben nem biztos, hogy igazuk van, de lehet, hogy mégis.
A kérdést úgy teszik fel, hogy inkább intézmények vagy inkább személyek uralma alatt szeretnénk-e élni.
Nézetük szerint a Nemzeti Együttműködés öt éve látványosan bebizonyította, hogy szabadabb és biztonságosabb lehet az életünk, ha a mindig vágyak által vezérelt, mindig szeszélyes személyek uralmával szemben a sokkal kiszámíthatóbb, a morálisan megalapozott jog kontrollja alá helyezett intézmények védelme alá húzódunk.
Magam is hajlanék arra, hogy ezt az elvet valljam, ha nem a szemem előtt ürítették volna ki az intézményeket, ha a Vesta-szűz nyilvános megpocsékolása után nem a papnő infulájába törölte volna a csúnyáját a félőrült császár.
Lehet az oltárról lelopott monstranciával, vagy tóratekerccsel is agyonverni valakit, jelen esetben a sajátosan értelmezett Alkotmánnyal a Magyar Köztársaságot verték agyon.

A prezidenciális rendszer persze nem ördögtől való, elég jól elvan vele az USA, Franciaország, Oroszország.
Mindenhol más és más a tartalma, de az alapelv azonos: egyszemélyi vezetés alkotmányos kontroll alatt.
És ez az, ami megkülönbözteti a diktatúráktól, mert a diktatúrában a kontroll hiányzik, vagy a diktátor színjátékot csinál belőle a külvilágnak.
De az kétségtelen, hogy a döntések felelőssége nem oszlik el a hajnali ködben, a választó pedig büntetni képes, már amennyiben büntetni akar.
Ha rendesebben hasbaakasztották mindenféle ígéretekkel meg vegyes hazugságokkal, akkor persze megesik, hogy nem akar büntetni, de akkor is ez fordul elő, ha a politikai ellenfél impotens csőcselék benyomását kelti, ha képtelen szembesíteni a társadalmat a valósággal.

Nálunk bonyolultabb a helyzet, mert előfordulhat, hogy az ellenzéki pártok egy Köztársasági Elnök választására készülnek, legyen bármi is a funkció tartalma, de egy egyéni képviselői indítvány nyomán teljességgel alaptörvényesen Kormányzót, Gúnárt, Főinszeminátort vagy Nagykánt kell választanunk, aki szintúgy alaptörvényesen megkapja a pallosjogot, az első éjszaka jogát, meg hivatalánál fogva a flekktífuszt a kardokkal és a tölgyfalombbal.
Orbánnak ez lenne a legremekebb menekülési útvonal, mondjuk a kétharmad hat évre megválasztja, onnantól meg már csak létra és cukorspárga kérdése, hogy ki az ellenzéke.
A magyarnak meg tetszene a változás, mert magyarember zsigereiben hordozza a szolgaságot, elég csak megnézni azt a sok marhát, akik Horthy után nyáladznak, de Kádár is sikeres volt, és mai pártjaink sem a rohadt nagy belső demokratizmusukról nevezetesek.
Mindenesetre készülni kell a nagy eseményre, mert az utolsó pillanatban kapkodni már csak a választó hülyítése, arra meg ott van a kormánypártnak nevezett maffia.

Lehet, az újabb puccskísérlet 2016-ban lesz, az is, hogy 2018-ban - mindegy is.
Legyen bármikor is, kell egy köztiszteletben álló személy, aki képes a győzelem esélyével reális alternatívát nyújtani a dilis nemzetvesztővel szemben.
Nemzeti önvédelemből, elsősorban.

http://www.pupublogja.hu/2014/12/elnokot-vagy-adert.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vlagyivosztoktól, hasbaakasztották, köztiszteletben, alaptörvényesen, nemzetvesztővel, megkülönbözteti, főinszeminátort, világrahozatala, bebizonyította, monstranciával, kormánypártnak, prezidenciális, slamasztikában, megkeményedett, biztonságosabb, tóratekerccsel, tölgyfalombbal, megfelelőbbnek, reménységünket, megpocsékolása, kiszámíthatóbb, együttműködés, köztársaságot, felindulásból, franciaország, realitásérzék, diktatúráktól, teljesenhülye, puccskísérlet, szavazógombot, protokolláris, intézményeket, parlamentáris, hazugságokkal, titkosítottuk, elvesztésére, köztársasági elnök, beadásai rendben, középcsatár elől, protokolláris feladatokkal, látszat olyan, teljesenhülye vazallus-nyájnak, egész magyar, siker esélyével, praktikus ügyekben, pódiumra anélkül, nyílt színen, balliberális kiskátét, mértéktartás elvesztésére, első három, parlamentáris rendszert, magyar társadalom, ELNÖKÖT VaGY ÁDERT, ELNÖKÖT VAGY ÁDERT, Amikor Áder, Lázár Jankó, Szilágyi Mihálynak, Eötvös Károly Intézet, Nemzeti Együttműködés, Magyar Köztársaságot, Köztársasági Elnök,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Gordon Lord Byron: Inez...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A jó emberek mindig szépek mar...  Rátalálsz  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Png ház  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  A boldog családok mind hasonló...  Hogy lehet megtartani  Png cica  Png nő  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Irgalom és ítélet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Lóhere  Örülök, hogy látlak!  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szívem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Németh László tollából  s immár én is felragyogva, ért...  Png rózsa csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Fehér virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hazára minden embernek szükség...  Popper Péter szavai  Nem tudhatod  A kételkedés kezelése  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  A kételkedés kezelése  Png nő  Albert Einstein gondolata  Elköszönt  Png fotel  Lóhere  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Irgalom és ítélet  Németh László tollából  Nem tudhatod  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A kételkedés kezelése  Png nő  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Julian Brass gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A boldog családok mind hasonló...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Lóhere  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogy lehet megtartani  Szívem  Png kislány  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
köztársasági elnök, beadásai rendben, középcsatár elől, protokolláris feladatokkal, látszat olyan, teljesenhülye vazallus-nyájnak, egész magyar, siker esélyével, praktikus ügyekben, pódiumra anélkül, nyílt színen, balliberális kiskátét, mértéktartás elvesztésére, első három, parlamentáris rendszert, magyar társadalom, mindig vágyak, sokkal kiszámíthatóbb, morálisan megalapozott, elvet valljam, szemem előtt, papnő infulájába, félőrült császár, oltárról lelopott, sajátosan értelmezett, prezidenciális rendszer, alapelv azonos, kontroll hiányzik, diktátor színjátékot, döntések felelőssége, hajnali ködben, választó pedig, politikai ellenfél, ellenzéki pártok, funkció tartalma, egyéni képviselői, első éjszaka, legremekebb menekülési, rohadt nagy, nagy eseményre, utolsó pillanatban, választó hülyítése, kormánypártnak nevezett, újabb puccskísérlet, köztiszteletben álló, győzelem esélyével, dilis nemzetvesztővel, vlagyivosztoktól, hasbaakasztották, köztiszteletben, alaptörvényesen, nemzetvesztővel, megkülönbözteti, főinszeminátort, világrahozatala, bebizonyította, monstranciával, kormánypártnak, prezidenciális, slamasztikában, megkeményedett, biztonságosabb, tóratekerccsel, tölgyfalombbal, megfelelőbbnek, reménységünket, megpocsékolása, kiszámíthatóbb, együttműködés, köztársaságot, felindulásból, franciaország, realitásérzék, diktatúráktól, teljesenhülye, puccskísérlet, szavazógombot, protokolláris, intézményeket, parlamentáris, hazugságokkal, titkosítottuk, elvesztésére, köztársasági, megválasztja, pályafutását, választanunk, előfordulhat, balliberális, alkotmánnyal, választották, választására, mindenesetre, funkciójával, valamirevaló, önvédelemből, teljességgel, mértéktartás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.