Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Százmilliókat játszanak át egy Fidesz-kegyencnek csak úgy a
  2015-03-19 17:24:32, csütörtök
 
 
Százmilliókat játszanak át egy Fidesz-kegyencnek csak úgy a mi zsebünkből


Az írás a Népszabadság 2015. 03. 19. számában jelent meg.



Marnitz István
Népszabadság

Számlatanúsítás címén néhány hónap alatt milliárdos bevételt zsákolhatott a közműcégektől a tevékenységre a Fidesz által egyedüli jogosulttá tett Hunguard. A magáncég milliárdos bevételét áttételesen a fogyasztók fizetik. Miközben a szavak szintjén a számlahitelesítésre az ő érdekükben van szükség, senki nem érti, mi értelme az egésznek.
hirdetés

Lapunk felmérése szerint a február végi határidőre az összes nagy közműszolgáltató elvégeztette a Németh Szilárd fideszes rezsibiztos előírásainak megfelelő úgynevezett számlatanúsítást. Hogy, hogy nem, valamennyi nagy cég megbízása a Hunguard Kft.-hez futott be. Előfordult ugyan, hogy több ajánlatot is vizsgáltak, esetenként valóban a Hunguardé volt a legolcsóbb, csakhogy forrásaink szerint az érvényben lévő szabályok alapján a megrendelők más céggel nem is szerződhettek volna.

Németh Szilárd osztotta a lapokat


Ismeretes, az igazságügyi tárca tavalyelőtt, egy más témájú törvény módosító indítványaként terjesztette elő a távközlési, áram-, gáz- és víziközmű-szolgáltatók számlaauditját azzal, hogy hibátlan számlákat szeretnének látni. Az nem derült ki, hogy milyen konkrét esetek ébresztettek kételyeket az akkori tárcavezető Navracsics Tiborban, avagy a nagy szolgáltatók számlázási pontosságát megkérdőjelező Németh Szilárdban, illetve Lázár János jelenlegi kancelláriaminiszterben. Mint ahogy az se derült ki, hogy például a távhő- vagy a hulladékszámlák a szemükben miért állnak gyanún felül.



A határidő lejártával megkérdeztük az érintett szolgáltatókat. Körkérdésünket ugyan számos víziközműcég nem méltatta válaszra, néhány cég pedig üzleti titokra hivatkozva zárkózott el a nyilatkozattól, de a világhálón maga a Hunguard teszi közzé a tanúsításokat. E szerint eddig 67 közműcég számlázását találták megfelelőnek. Így számításaink szerint egymilliárd körülire tehető az az összeg, amelyet a Hunguard az erőteljes Fidesz-hátszél révén pár hónap alatt besöpörhetett. Az, hogy a Hunguard mégoly szigorú vizsgáján végül mindenki átment, megerősíteni látszik azokat a már tavaly felmerült sejtéseket, hogy a törvényhozónak sok oka nem is volt kételkedni a közműszámlák megbízhatóságában. Így utólag még inkább indokolt a kérdés: milyen érdemi haszna volt az egész szabályozásnak azon kívül, hogy a Fidesz a szolgáltatói szektorból újabb százmilliókat csatornázott át számára kedves köröknek?

Miután Navracsics Tibor minisztersége idején megfogalmazódott az igény, eme, a szakértők által is feleslegesnek tartott szolgáltatásra elvben még több cég számított alkalmasnak. Ám Németh Szilárd nyári módosításai nyomán a tanúsítónak már szerepelnie kellett az Alkotmányvédelmi Hivatal megbízható beszállítókat tartalmazó titkos listáján, és a képviselő eltörölte az évente eltérő auditorra vonatkozó előírást is. A szakmában ezután már tényként kezelték, hogy a Fidesz valójában a 2011-ben a nyerőgépek felmérésére is egyedül alkalmasnak találtatott Hunguardot látná szívesen a szerepre. Az 1990-ben alapított számítástechnikai profilú cég három éve került az ügyvezetőséget átvevő Csik Balázs többségi tulajdonába. A vállalkozó lapunk megkereséseire nem reagált.

A törvényi feltételek a nemzetközi auditorcégeket lényegében azonnal kizárták az üzletből, de néhány hazai hátterű vállalkozás - például a Matrix vagy a Certop - szeretett volna labdába rúgni. Ám amikor a Certop tavaly novemberben felkerült a nemzetbiztonsági listára, Lázár János kezdeményezte e feltétel törlését, újabb követelményként ,,telephely-biztonsági engedélyt" írt elő. Ez lényegében az összes tanúsító munkatárs nemzetbiztonsági átvilágítását jelenti, ami drága és túl időigényes. Miután a közmű-átvilágítást január 1-jéig le kellett zárni, a Hunguardon kívül mindenki mást elütöttek a lehetőségtől. Ezután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter módosította a határidőt a havi 200 ezernél több számlát kibocsátó társaságok esetében idén február 28-ra, a többinél június 30-ra.
Nem csak a postán találták hibátlannak a csekkeket

A Hunguard által beszedett díj a legkisebbek esetén is meghaladhatta a tízmilliót, a legnagyobbaknál pedig néhány tízmillióra rúgott. A hároméves érvényességi időtartam alatt ezt évente az összeg 20 százalékával meg kell fejelniük. Bár a kisebb cégeknél forrásaink szerint már csak a Hunguard van a pályán, az Észak-dunántúli Vízmű (ÉDV) közölte: őket a Certop auditálta. Úgy tudjuk: a Certop a tanúsítás kiadásának pillanatában az összes szabálynak megfelelt, novemberben már fent volt a nemzetbiztonsági listán, de még nem lépett hatályba a telephely-biztonsági követelmény. A Certop megkezdte a telephely-biztonsági engedély megszerzésére irányuló eljárást is. A megadott határidőig valószínűleg meglesz a szükséges tanúsítása. De ha megszerzi is a követelt képesítéseket, a Fidesz eddigi gyakorlata alapján félő, hogy parlamenti képviselői újabb követelményeket léptetnek hatályba.


http://nol.hu/belfold/bianko-csekk-a-fidesztol-1522915
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közműszolgáltató, nemzetbiztonsági, számlatanúsítást, alkotmányvédelmi, megfogalmazódott, nemzetgazdasági, követelményként, hulladékszámlák, legnagyobbaknál, követelményeket, számlatanúsítás, szolgáltatásra, szabályozásnak, auditorcégeket, törvényhozónak, szolgáltatókat, nyilatkozattól, megkérdőjelező, ügyvezetőséget, számlaauditját, körkérdésünket, indítványaként, megkereséseire, szerződhettek, kezdeményezte, százmilliókat, tanúsításokat, átvilágítását, besöpörhetett, meghaladhatta, megszerzésére, minisztersége, képesítéseket, közműcégektől, feleslegesnek, beszállítókat, magáncég milliárdos, fogyasztók fizetik, szavak szintjén, február végi, összes nagy, érvényben lévő, igazságügyi tárca, akkori tárcavezető, nagy szolgáltatók, távhő- vagy, szemükben miért, határidő lejártával, érintett szolgáltatókat, világhálón maga, erőteljes Fidesz-hátszél, közműszámlák megbízhatóságában, Marnitz István, Németh Szilárd, Hunguard Kft, Navracsics Tiborban, Németh Szilárdban, Lázár János, Miután Navracsics Tibor, Alkotmányvédelmi Hivatal, Csik Balázs, Ezután Varga Mihály, Észak-dunántúli Vízmű,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png cica  Png kislány  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fehér virág  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Egy hatékony szolga  Szép estét  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Elköszönt  Az engedelmesség miért nem vál...  A sors  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Irgalom és ítélet  Németh László tollából  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 21  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Rátalálsz  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Adakozás  Png nő  Idő  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szép álmokat!  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Egy lelki imádság  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alázat  Kaffka_Margit  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Popper Péter szavai  Png telefon  A boldog családok mind hasonló...  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
magáncég milliárdos, fogyasztók fizetik, szavak szintjén, február végi, összes nagy, érvényben lévő, igazságügyi tárca, akkori tárcavezető, nagy szolgáltatók, távhő- vagy, szemükben miért, határidő lejártával, érintett szolgáltatókat, világhálón maga, erőteljes Fidesz-hátszél, közműszámlák megbízhatóságában, egész szabályozásnak, szolgáltatói szektorból, szakértők által, képviselő eltörölte, évente eltérő, szakmában ezután, nyerőgépek felmérésére, 1990-ben alapított, ügyvezetőséget átvevő, vállalkozó lapunk, törvényi feltételek, nemzetközi auditorcégeket, nemzetbiztonsági listára, összes tanúsító, többinél június, postán találták, legkisebbek esetén, legnagyobbaknál pedig, hároméves érvényességi, kisebb cégeknél, tanúsítás kiadásának, összes szabálynak, nemzetbiztonsági listán, megadott határidőig, szükséges tanúsítása, követelt képesítéseket, közműszolgáltató, nemzetbiztonsági, számlatanúsítást, alkotmányvédelmi, megfogalmazódott, nemzetgazdasági, követelményként, hulladékszámlák, legnagyobbaknál, követelményeket, számlatanúsítás, szolgáltatásra, szabályozásnak, auditorcégeket, törvényhozónak, szolgáltatókat, nyilatkozattól, megkérdőjelező, ügyvezetőséget, számlaauditját, körkérdésünket, indítványaként, megkereséseire, szerződhettek, kezdeményezte, százmilliókat, tanúsításokat, átvilágítását, besöpörhetett, meghaladhatta, megszerzésére, minisztersége, képesítéseket, közműcégektől, feleslegesnek, beszállítókat, tevékenységre, lehetőségtől, víziközműcég, csatornázott, népszabadság, átvilágítást, megfelelőnek, százalékával, terjesztette, érvényességi, szolgáltatók, pillanatában, számításaink, ébresztettek, előírásainak, megkérdeztük, elvégeztette, zsákolhatott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.