Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tömény ötvenes évek: „ideológiailag átnevelésre szorul
  2015-05-07 20:50:01, csütörtök
 
 
Tömény ötvenes évek: ,,ideológiailag átnevelésre szorul"

2015. május 07. 08:02
Ifj. Tompó László - Hunhír.info


Igen, a jelek szerint a történelem, szokása szerint, megint csak ismétli önmagát. Ezúttal tömény ötvenes évekbeli mivoltát. Amikor is, ha valakit nem tudtak előállítani közbűntényesként, hanem meghallották, hogy a sarki kocsmában Rákosi apánkat nem hálaadó imádságba foglalja, hanem másmilyenbe, hamar ellátták a baját. Miként, rendszerváltozás ide, rendszerváltozás oda, ugyanezt teszik a jelek szerint most is.

Még mielőtt ismertetném, ezt minek apropóján is írom, ideidézek egy tréfát, egy viccet, ama ,,pesti gyilkos" fajtájából, ami egy Rómában 1957-ben Humor a romok közt címmel névtelenül megjelent emigráns viccgyűjteményből való. Amúgy a kötet (amiből már többször szemléztem ráadásul portálunkon) valójában nem is vicceket tartalmaz, inkább kőkemény helyzetfelismeréseket, melyeket anonim megörökítője mégis humorba mártott. Íme hát:

»Bankett egy nagy magyar művész tiszteletére. Jelen vannak a politikai, tudományos és művészi élet vezetői. Az ünnepelt felesége Rákosi és Révai között ül. Miközben a pincérek a tányérokat váltják, az idős hölgy egyszer csak odafordul Rákosihoz.

- Mondja, Rákosi fiam, maga kommunista? - kérdi.
- Igen - feleli elképedve a párttitkár.
- És meggyőződéses kommunista?
- Igen - feleli még jobban elképedve Rákosi.
Néhány perces szünet után a művész felesége baloldali szomszédjához fordul:
- Mondja Révai fiam, maga kommunista? - kérdi.
- Igen - válaszolja ámulva a főideológus.
- És meggyőződéses kommunista?
- Igen - feleli ámulatból ámulatba esve Révai.

Az öreg hölgy erre a hosszú asztal másik végén ülő férje felé fordul és a jelenlevők ereiben megfagyasztva a vért, átkiabál hozzá:

- Fiam, maga ma reggel azt mondta nekem, hogy nincs ebben az országban két meggyőződéses kommunista. Nos, én találtam kettőt.«

Azonban, teszem hozzá, eljöhet, hogy egyet se találnak. No nem kommunistából, nem. Az a lemez lejárt. Használhatatlan. De van másik. Persze a partitúra nem változott. Ennek szemléltetésére pedig álljon itt a fentiek közlését kiváltó keddi hírcikk - természetesen nem máshonnan, mint a Mazsihisz.honlapjáról:

,,Holokauszttagadás miatt indítottak büntetőeljárást egy 33 éves gyöngyösi férfi ellen, az ügyben a Gyöngyösi Járási Ügyészség két évre elhalasztotta a vádemelést, ugyanakkor elrendelte a gyanúsított pártfogói felügyeletét, továbbá kötelezte őt arra, hogy látogasson el a budapesti Holokauszt Emlékközpontba - tájékoztatta a Heves Megyei Főügyész kedden az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte, hogy a 33 éves gyöngyösi férfi tavaly szeptemberben a holokauszt megtörténtét kétségbe vonó, abból gúnyt űző képet tett közzé az interneten: egy közösségi oldalon megosztott és ezzel mintegy négyezer ismerőse számára hozzáférhetővé tett egy montázst, amelyen az egykori birkenaui megsemmisítő tábor bejáratának rajza volt látható. A kép egy közismert vidámpark logóját stilizálta, és azon egyebek mellett az "Auschwitzland, a világ legnagyobb mesetábora!" felirat szerepelt.

Emiatt a férfi ellen a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett gyanúja miatt - végül ügyészi intézkedést eredményező - büntetőeljárás indult. A Gyöngyösi Járási Ügyészség a nyomozás lefolytatása után két évre elhalasztotta a vádemelést a büntetlen előéletű gyanúsítottal szemben, ugyanakkor - pártfogó felügyeletének elrendelése mellett - nevelő célzatú magatartási szabályokat írt elő a férfinak. Kötelességévé tette, hogy a saját költségén látogasson el a budapesti Holokauszt Emlékközpontba, és az ott megtekintett kiállításról számoljon be pártfogójának, valamint olvasson el egy a holokausztról szóló könyvet.

Ha a gyanúsított, aki beismerte a cselekmény elkövetését, nem tartja be a határozatban előírt magatartási szabályokat vagy nem tart rendszeres kapcsolatot a pártfogó felügyelőjével, a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt emelnek vádat ellene - írta a főügyész."

Komolyan mondom, mintha a tömény ötvenes években járnánk. Amikor 1952-ben például azért ítéltek halálra egy polgári iskolai tanárt, Bosnyák Zoltánt, mert a zsidókérdésről írt könyveinek szellemét (ami azonos volt Theodor Herzl-ével, á la cionizmus) nem vetkőzte le, vagyis ideológiailag ,,átnevelhetetlen" maradt.

Nem tagadom, kétségbeesve kérdezem: Uram, Teremtőm, milyen világban is élünk? Megkövezés ide, megkövezés oda, egyre jobban kezdem irigyelni az ókori rabszolgatartó társadalmak bármelyikét. Azokban ugyanis volt még olyan, hogy véleményszabadság. Bocsánat, nem véleményszabadság, hanem szabadelvűség!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=83970



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, közbűntényesként, átnevelhetetlen, büntetőeljárást, használhatatlan, szemléltetésére, zsidókérdésről, büntetőeljárás, rabszolgatartó, felügyeletének, emlékközpontba, felügyelőjével, hozzáférhetővé, természetesen, elhalasztotta, szabadelvűség, meggyőződéses, gyanúsítottal, szomszédjához, holokausztról, megfagyasztva, kötelességévé, kommunistából, ideológiailag, pártfogójának, közleményében, szeptemberben, auschwitzland, lefolytatása, tájékoztatta, tiszteletére, megörökítője, megtörténtét, felügyeletét, meghallották, kiállításról, jelek szerint, sarki kocsmában, romok közt, nagy magyar, ünnepelt felesége, tányérokat váltják, idős hölgy, művész felesége, öreg hölgy, hosszú asztal, jelenlevők ereiben, fentiek közlését, gyanúsított pártfogói, budapesti Holokauszt, holokauszt megtörténtét, közösségi oldalon, Tompó László, Mondja Révai, Gyöngyösi Járási Ügyészség, Holokauszt Emlékközpontba, Heves Megyei Főügyész, Szalóki Zoltán, Bosnyák Zoltánt, Theodor Herzl-ével,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Föld napja  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Különös!  Kellemes esti időtöltést  Ébredj  Beney Zsuzsa  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Életművészet  Mosolyogtál már ma?  Idézetek a barátságról  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Vannak arcok  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  György napra  Volt egy...  Paul David Tripp Április 23  A végzet az  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Alvó cica  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 24  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Búzaszentelés  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Maradék idő  A Gömb  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Naplemente  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  A hét szűk esztendő  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Álom  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Ha így haladunk... 
Bejegyzés Címkék
jelek szerint, sarki kocsmában, romok közt, nagy magyar, ünnepelt felesége, tányérokat váltják, idős hölgy, művész felesége, öreg hölgy, hosszú asztal, jelenlevők ereiben, fentiek közlését, gyanúsított pártfogói, budapesti Holokauszt, holokauszt megtörténtét, közösségi oldalon, egykori birkenaui, közismert vidámpark, világ legnagyobb, férfi ellen, nyomozás lefolytatása, büntetlen előéletű, saját költségén, cselekmény elkövetését, határozatban előírt, pártfogó felügyelőjével, tömény ötvenes, polgári iskolai, ókori rabszolgatartó, rendszerváltozás, közbűntényesként, átnevelhetetlen, büntetőeljárást, használhatatlan, szemléltetésére, zsidókérdésről, büntetőeljárás, rabszolgatartó, felügyeletének, emlékközpontba, felügyelőjével, hozzáférhetővé, természetesen, elhalasztotta, szabadelvűség, meggyőződéses, gyanúsítottal, szomszédjához, holokausztról, megfagyasztva, kötelességévé, kommunistából, ideológiailag, pártfogójának, közleményében, szeptemberben, auschwitzland, lefolytatása, tájékoztatta, tiszteletére, megörökítője, megtörténtét, felügyeletét, meghallották, kiállításról, megtekintett, határozatban, megsemmisítő, kétségbeesve, társadalmak, főideológus, ismertetném, elrendelése, bejáratának, kapcsolatot, magatartási, elkövetését, eredményező, honlapjáról, portálunkon, intézkedést, gyanúsított, előállítani, szabályokat, bármelyikét, átnevelésre, másmilyenbe, kommunista, stilizálta, könyveinek, tudományos, legnagyobb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.