Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbánt nagyon zavarja, amit Tarlós csinált
  2015-06-27 17:42:07, szombat
 
 
Orbánt nagyon zavarja, amit Tarlós csinált


Az írás a Népszabadság 2015. 06. 27. számában jelent meg.



Szalai Anna
Népszabadság

A miniszterelnök nem tárgyal a BKV-finanszírozásról Tarlós Istvánnal, mert a főpolgármester a nyilvánosság elé vitte a problémákat, a vitákat. Felmerült a közlekedési cég leállítása is, ha elfogy a pénz, de a városvezető addig nem menne el.


Nem fogadja Tarlós Istvánt a miniszterelnök, Orbán Viktor ugyanis erősen nehezményezi a BKV finanszírozásáról folyó vita nyilvánossá tételét. Tarlóst viszont az lepte meg, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy mindkét fél által elfogadott megállapodás ellenében jelentette be két hete, hogy az állami támogatás jövőre 40 milliárdra, 2017-ben 37 milliárdra, majd 33 milliárdra csökken. Ráadásul a kancelláriaminiszter azóta folyton az uniós fejlesztésekről beszél, miközben ő a működés finanszírozásáról.

A kettő ugyan nem független egymástól, de azért nem ugyanaz.

A Népszabadság információi szerint a lázári bejelentés előtt alig egy héttel zárták le azt a tárgyalássorozatot, amelynek során úgy tűnt, hogy meggyőzték a kormányt a kiszámítható finanszírozás szükségességéről. A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti és ellenzéki képviselői ritka egyetértésben vallják: ebben a kérdésben Budapest már elment a falig. Jelenleg az iparűzési adó 51 százalékát költik a közösségi közlekedés fenntartására, holott ezt korántsem csak a budapestiek használják.



Ha az állam még hátrébb lép, akkor a teljes adóbevételt erre kell költeni, de akkor semmi másra nem maradna (parkok, közvilágítás stb.). Tarlós István a beiktatása óta hajtogatja, hogy ez nem csak fővárosi ügy. Már több alkalommal úgy tűnt, hogy a kormány belátta ezt. De végül egyetlen megállapodást sem tartottak be. Az idei fővárosi költségvetési vita előtt azzal állt elő a kabinet, hogy a kerületek dobják össze a hiányzó 15 milliárdot. Most azt ajánlották, hogy az állam helyett a kerületektől és az agglomerációs településektől kérjen pénzt a városvezetés. Könnyen belátható, hogy ez járhatatlan út.

A támogatás csökkentésének indoklása szintén sántít.

A BKV adósságának átvállalása nem kegy, hanem szükségszerűség. Az állam kezességet vállalt a kifizetésére, ha Budapest nem tudja kigazdálkodni az 52 milliárdot, márpedig ez a bevételeinek megfelezése után képtelenség. Az adósság egyébként a megoldatlan finanszírozás miatt termelődött. S ez így lesz a jövőben is. Az adósságkonszolidáció nyomán felszabaduló évi 4-5 milliárd arra sem elég, hogy a 4-es metró üzemeltetésének költségét fedezze, nemhogy pótolná az állami támogatás kiesését.
Orbán nehezményezi, hogy Tarlós a nyilvánosság elé vitte a BKV finanszírozásának vitáit


Hamis az a - nyíltan kimondatlan, de a háttérben mozgók számára jól ismert - érvelés is, miszerint a fővárosnak van pénze, csak nem akarja a BKV-ra költeni.

Budapest valóban rendelkezik bizonyos tartalékkal, többek között a Főgáz-részvények eladásából származó 41 milliárd forinttal, de ezt nem a működésre, hanem a küszöbönálló uniós, illetve önerős fejlesztések önrészére szánják.

S akkor még ott a 3-as metró járműfelújítása, amelyhez az állam csak hitelgaranciát nyújtott, a kölcsönt és a 15 milliárdos hitelköltséget a fővárosnak kell törlesztenie.

Ráadásul a garanciával fedett 60 milliárd nem is lesz elég, hiszen az olcsóbb észt ajánlat is drágább ennél. Ha őszre sem sikerülmegállapodniuk, akkor szükségszerűen járatritkítás lesz. Információink szerint Tarlós István ódzkodik a BKV - valódi politikai nyomásgyakorlásra alkalmas - teljes leállításától. Bízik a kiegyezésben. A Népszabadság minisztériumi forrásai szerint erre nem sok alapja van. A kormánynak nem érdeke a hosszú távú rendezés, hiszen ezzel elveszítené a legfontosabb nyomásgyakorlási eszközét. Marad az évről évre kiújuló BKV-háború és békekötés.

http://nol.hu/belfold/orban-nem-fogadja-tarlost-1548125?system=cachefrissit&a jax=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyomásgyakorlási, szükségességéről, üzemeltetésének, szükségszerűség, járműfelújítása, fejlesztésekről, hitelköltséget, csökkentésének, főpolgármester, településektől, nanszírozásról, miniszterelnök, hitelgaranciát, szükségszerűen, leállításától, járatritkítás, információink, finanszírozás, fenntartására, agglomerációs, költségvetési, minisztériumi, kigazdálkodni, megállapodást, egyetértésben, fejlesztések, népszabadság, küszöbönálló, közvilágítás, kormánypárti, kiegyezésben, nyilvánosság, megállapodás, kifizetésére, bevételeinek, cachefrissit, városvezető addig, állami támogatás, uniós fejlesztésekről, működés finanszírozásáról, kettő ugyan, lázári bejelentés, héttel zárták, kiszámítható finanszírozás, kérdésben Budapest, közösségi közlekedés, budapestiek használják, teljes adóbevételt, kormány belátta, idei fővárosi, kerületek dobják, állam helyett, Szalai Anna, Tarlós Istvánnal, Tarlós Istvánt, Orbán Viktor, Lázár János, Fővárosi Közgyűlés, Tarlós István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Őrizkednünk kell...  Png ház  Png férfi  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tanuld meg ezt a versemet  s immár én is felragyogva, ért...  Csak a fogyatkozás látható  Png ház  Egy lelki imádság  Zilahy Lajos gondolata  Esti kép  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép álmokat!  Reggel van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png nő  Png férfi  Lóhere  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Örülök, hogy látlak!  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Fekete-erdő desszert  Csak a fogyatkozás látható  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Lóhere  Ágai Ágnes – Csendélet  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes délutánt kívánok  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fehér virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Adakozás  Png rózsa csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jónás Tamás – Végtelen b...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Nem tudhatod  Adakozás  Makszim Gorkij gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Adakozás  Julian Brass gondolata  Egy bizonyos határt  Még csak most kezdődik a nap  Nevem  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
városvezető addig, állami támogatás, uniós fejlesztésekről, működés finanszírozásáról, kettő ugyan, lázári bejelentés, héttel zárták, kiszámítható finanszírozás, kérdésben Budapest, közösségi közlekedés, budapestiek használják, teljes adóbevételt, kormány belátta, idei fővárosi, kerületek dobják, állam helyett, agglomerációs településektől, támogatás csökkentésének, állam kezességet, bevételeinek megfelezése, adósság egyébként, megoldatlan finanszírozás, 4-es metró, háttérben mozgók, küszöbönálló uniós, 3-as metró, állam csak, fővárosnak kell, garanciával fedett, olcsóbb észt, hosszú távú, legfontosabb nyomásgyakorlási, évről évre, nyomásgyakorlási, szükségességéről, üzemeltetésének, szükségszerűség, járműfelújítása, fejlesztésekről, hitelköltséget, csökkentésének, főpolgármester, településektől, nanszírozásról, miniszterelnök, hitelgaranciát, szükségszerűen, leállításától, járatritkítás, információink, finanszírozás, fenntartására, agglomerációs, költségvetési, minisztériumi, kigazdálkodni, megállapodást, egyetértésben, fejlesztések, népszabadság, küszöbönálló, közvilágítás, kormánypárti, kiegyezésben, nyilvánosság, megállapodás, kifizetésére, bevételeinek, cachefrissit, felszabaduló, nehezményezi, városvezetés, legfontosabb, törlesztenie, kiszámítható, kerületektől, nyilvánossá, garanciával, információi, városvezető, problémákat, járhatatlan, közlekedési, kimondatlan, rendelkezik, adósságának, átvállalása, termelődött, megoldatlan, képtelenség, megfelezése, tartalékkal, elveszítené, budapestiek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.