Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már pénteken fizetésképtelenné válhat Ukrajna
  2015-07-21 07:57:44, kedd
 
 
Már pénteken fizetésképtelenné válhat Ukrajna


Kárpátinfo.net | 07/20/2015 - 16:12 | Módosítva: 07/20/2015 - 16:12


Szakértők szerint Ukrajna mégis megegyezhet a hitelezőivel, de csak a fizetésképtelenné válását követően - írja elemzésében a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.

Ukrajna a héten sorsdöntő tárgyalásokat folytat magánhitelezőivel. Amennyiben ezek a megbeszélések nem járnak sikerrel, az országra már pénteken a fizetésképtelenség várhat - idézi a portál Elaine Moore-t, a Financial Times szemleíróját.

Moore hozzáteszi, hogy Görögország nehéz sorsa mindkét felet arra késztette, hogy fogja vissza a harcias retorikát, amelyet az elmúlt három hónapban alkalmazott. Ezzel együtt a múlt heti washingtoni találkozón Kijevnek és a hitelezőknek nem sikerült megállapodásra jutniuk Ukrajna 70 milliárd dollárnyi adósságának átütemezéséről. Ugyanakkor a felek közös közleményükben jelezték, hogy sikerült haladást elérni - írja a Kárpátalja Hetilap.

Az FT emlékeztet, hogy miután Oroszország megszállta a Krímet és fegyveres konfliktust ,,rendezett" a Donyec-medencében, az ukrán gazdaságnak komoly nehézségekkel kellett szembenéznie. Ugyanakkor az ország adósságai még idén elérhetik a GDP 100 százalékát. Kijev ezért igyekszik elérni az értékpapírokban fennálló adósság 40 százalékának leírását 15 milliárd dollár értékben, hogy csökkentse a kivérzett gazdaságára nehezedő adósságterhet.

De egy négy hitelezőből álló csoport, élén az amerikai Franklin Templeton céggel, amelynek a kezében 9 milliárd dollárnyi ukrán hitelkötvény összpontosul, elutasít bármiféle adósságleírást. Ehelyett fizetéshalasztást javasolnak Kijevnek. Az egyetlen haladás a legutóbbi találkozón abban állt, hogy a hitelezők beleegyeztek a GDP-hez kötött értékpapírok egy részének leírásába, de azzal a feltétellel, hogy a leírt összeget visszafizetik, amint helyreáll az ukrán gazdaság növekedése.

Ezzel párhuzamosan Ukrajnának sikerült kifizetnie Oroszországnak 75 millió dollárt a hitelkötvények után, s megállapodott a fizetési haladékról néhány más hitelezővel. Ám a Goldman Sachs-nál figyelmeztetnek, hogy a fizetésképtelenség ,,valószínűleg" még júliusban bekövetkezik, mivel ebben a hónapban Ukrajnának 120 millió dollárt kell kifizetnie az államkötvények után.

Vagyim Hramov, a Bank of Amerika elemzője azt jósolja, hogy az ukrán gazdaság még rosszabbul lesz, mielőtt javulni kezdene. ,,Azonban sikerül konszenzust kialakítani az adósságtörlesztési moratórium és a fizetésképtelenség jelentette kockázatnövekedés alapján" - mutatott rá a szakértő.

Ugyanakkor Natalija Jareszko ukrán pénzügyminiszter ,,pozitív aspektusnak" tekinti a technikai fizetésképtelenséget a hrivnya árfolyama számára. Hangsúlyozta, az ukrán kormány azon dolgozik, hogy sikerüljön haladást elérni a nemzetközi hitelezőkkel folytatott tárgyalásokon. De, mint mondta, még ha fizetési moratóriumot hirdetnek is, az nem lehet hatással a hrivnya árfolyamára.

Az IMF-fel kötött megállapodás értelmében Kijevnek négy év alatt több mint 15 milliárd dollárt kell megtakarítania, ezen belül idén 5,2 milliárdot. Jelenleg a Pénzügyminisztérium ragaszkodik az adósság-főösszeg mintegy 40 százalékának leírásához. A hitelezők viszont kitartanak amellett, hogy nem szükséges csökkenteni az adósság főösszegét.

Engedmény gyanánt a Pénzügyminisztérium nemrég pótlólagos ,,értékhelyreállító eszközöket" ajánlott fel, amelyek alapján akkor kerülhetne sor az adósságtörlesztésre, ha majd Ukrajna a jelenleg előre jelzettnél magasabb GDP-növekedési mutatókat ér el.

Korábban Natalija Jareszko pénzügyminiszter a Dzerkalo Tizsnyának adott interjújában jelezte, hogy Ukrajnának van B és C terve is arra az esetre, ha sikertelenül végződnek a tárgyalások a hitelezőkkel.


Forrás:
Kárpátalja


http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/mar-penteken-fizeteskeptelenne-valhat-ukr ajna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, értékpapírokban, figyelmeztetnek, átütemezéséről, megállapodásra, közleményükben, hitelkötvények, államkötvények, adósságleírást, oroszországnak, megtakarítania, tárgyalásokon, megbeszélések, tárgyalásokat, adósságterhet, visszafizetik, megállapodott, nehézségekkel, moratóriumot, hitelezőknek, hitelezőkkel, beleegyeztek, értékpapírok, százalékának, hitelkötvény, összpontosul, hangsúlyozta, hitelezőivel, szemleíróját, valószínűleg, párhuzamosan, sikertelenül, szembenéznie, bekövetkezik, megállapodás, interjújában, fizetésképtelenné válását, héten sorsdöntő, portál Elaine, harcias retorikát, elmúlt három, múlt heti, felek közös, ukrán gazdaságnak, ország adósságai, értékpapírokban fennálló, kivérzett gazdaságára, négy hitelezőből, amerikai Franklin, egyetlen haladás, legutóbbi találkozón, hitelezők beleegyeztek, Dzerkalo Tizsnya, Elaine Moore-t, Financial Times, Kárpátalja Hetilap, Franklin Templeton, Goldman Sachs-nál, Vagyim Hramov, Ugyanakkor Natalija Jareszko, Korábban Natalija Jareszko, Dzerkalo Tizsnyának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einstein gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Lóhere  Png lepke  Nagyi telefonál  Elköszönt  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png ház  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Makszim Gorkij gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A sors  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Png virág  Egy lelki imádság  Nagyon különös  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png nő  képre írva  Hazára minden embernek szükség...  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  A televizió nem a kultúrát kép...  Idő  Png lepke  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 19  Egy bizonyos határt  Ami embereknek lehetetlen, az...  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete István - Akác  Elköszönt  Radikális szeretet  Alázat  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kellemes délutánt kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Kaffka_Margit  Nem számIt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  s immár én is felragyogva, ért...  Png cica  Egy maradéktalanul uralt világ  Nagyi telefonál  Szép álmokat!  Németh László tollából  Szép estét  Reménység és erő Krisztustól e...  Png nő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Őrizkednünk kell...  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
fizetésképtelenné válását, héten sorsdöntő, portál Elaine, harcias retorikát, elmúlt három, múlt heti, felek közös, ukrán gazdaságnak, ország adósságai, értékpapírokban fennálló, kivérzett gazdaságára, négy hitelezőből, amerikai Franklin, egyetlen haladás, legutóbbi találkozón, hitelezők beleegyeztek, részének leírásába, leírt összeget, ukrán gazdaság, hitelkötvények után, fizetési haladékról, hónapban Ukrajnának, államkötvények után, hrivnya árfolyama, ukrán kormány, nemzetközi hitelezőkkel, hrivnya árfolyamára, adósság-főösszeg mintegy, hitelezők viszont, adósság főösszegét, jelenleg előre, pénzügyminiszter, értékpapírokban, figyelmeztetnek, átütemezéséről, megállapodásra, közleményükben, hitelkötvények, államkötvények, adósságleírást, oroszországnak, megtakarítania, tárgyalásokon, megbeszélések, tárgyalásokat, adósságterhet, visszafizetik, megállapodott, nehézségekkel, moratóriumot, hitelezőknek, hitelezőkkel, beleegyeztek, értékpapírok, százalékának, hitelkötvény, összpontosul, hangsúlyozta, hitelezőivel, szemleíróját, valószínűleg, párhuzamosan, sikertelenül, szembenéznie, bekövetkezik, megállapodás, interjújában, árfolyamára, oroszország, alkalmazott, konfliktust, gazdaságnak, washingtoni, feltétellel, hitelezővel, adósságának, kialakítani, gazdaságára, konszenzust, hitelezőből, aspektusnak, ragaszkodik, görögország, elemzésében, tárgyalások, megegyezhet, csökkenteni, ukrajnának, csökkentse, amennyiben, kerülhetne, kifizetnie, emlékeztet, rosszabbul, moratórium, főösszegét, pótlólagos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.