Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Ha adnának egy fegyvert, fejbe lőném az összeset"
  2015-08-23 08:26:05, vasárnap
 
  Szombat este körülbelül 150 menekültet szállítottak le a Készenléti Rendőrség egységei a Münchenbe induló vonatról. Volt, aki azt kérte, hogy inkább lőjék agyon, mint hogy Magyarországon kelljen maradnia.

**************************

,,Ha adnának egy fegyvert, fejbe lőném az összeset"

2015-08-23 07:08:35


Kovács Klára - Ágoston Zoltán

Szombat este körülbelül 150 menekültet szállítottak le a Készenléti Rendőrség egységei a Münchenbe induló vonatról. Volt, aki azt kérte, hogy inkább lőjék agyon, mint hogy Magyarországon kelljen maradnia.
hirdetés

A gyerekeket és a nőket ültették az ablakokhoz, hogy senki ne fogjon gyanút - kezd el áradni a szó a peronőrből, miközben a fejével a vonat mellett ülősztrájkot folytató menekültek és a körülöttük álló rendőrök csoportja felé int. Amit mond, elítélően mondja, de a menekültek arckifejezéseiből ítélve nem gyávaságról, hanem kétségbeesésről van szó. Mindegyikükön látszik, hogy ezt a vonatot tartják az utolsó esélyüknek a kitörésre a szabad világ felé.
Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

A menekültek és a rendőrök közötti állóháború ekkor már két órája tart. Azzal kezdődött, hogy a kilencórás Budapest-München vonaton nem sokkal indulás előtt feltörtek egy helyiséget, ami után valaki rendőrt hívott. A készenlétiseket azután vezényelték ki, hogy kiderült, körülbelül 150 olyan ember van fent, akinek semmiféle papírja nincs. Egy részük miután leszállították a vonatról, tüntetőleg leült a peronra. ,,Nem akarnak elmenni, szentül meg vannak győződve arról, hogy le lesznek lőve, vagy vissza lesznek toloncolva oda, ahonnan jöttek" - mondja a menekültek és a rendőrök beszélgetését segítő tolmács. ,,Engedjenek fel a vonatra vagy lőjenek agyon" - kontráznak rá erre többen is a menekültek közül, még tovább szítva a pánikot.



A hangadókat a készenlétisek kiemelték a tömegből és elvezették a pályaudvar egyik termébe, amely előtt a Táncstúdió felirat világított még éjfélkor is, de a tapintható feszültség ellenére rendőri részről erőszaknak jele nem volt. A rendőrök kordonnal választották el egymástól a hálókocsikat és a szerelvény többi részét. ,,Lezártuk a vagont, mert ha ott a végén nyitva hagyok egy ajtót, akkor onnan végigjönnek és kezdődik minden elölről" - meséli a MÁV egyik biztonsági alkalmazottja. ,,Van olyan, amikor megszűnnek az emberi jogok. A rendőrök kérték, hogy zárjuk le a vonatot. Persze, ha valaki ki akar menni mosdóba vagy üdítőért, azt kiengedi a kalauz, de egyébként be vannak zárva a vagonba"- folytatja. Nem tudni, hogy a bezártság miatt, vagy a több, mint három órás késés miatt, de a hálókocsikból aggodalmaskodó tekintetek néztek kifelé.

Eközben a peronon egyre több menekült nézi, ahogy társaikat körülveszi a rendőrsorfal. A vonat azért nem indul el, mert a menekültek mellette ülnek, és félő, hogy az induló vonat alá vetik magukat vagy nekitaszítják a mellettük álló rendőröket.

Ami az agyonlövetésről szóló felvetést illeti, annak az ötletét csak a rendőrségi kordon másik oldalán kapják fel. ,,Ha adnának egy fegyvert, fejbe lőném az összeset" - dobja fel egy magas férfi, miközben ismerőse épp a vonat egyik hátsó ajtajából tessékel le egy családot. ,,Takarodjatok lefelé!"- hangzik a felszólítás. A család pedig babakocsival és alvó gyerekekkel együtt lekászálódik a vagon lépcsőin. Nehéz eldönteni, hogy egy utas családjáról vagy önjelölt biztonságiakról van szó.


Ekkor már mindenki ingerült és mindenki hibáztat valakit. A peronőr a menekülteket, az utas pedig a rendőröket. Valaki azoknak a magyaroknak a munkáját félti, akiket esetleg kirúgnak egy hiányzás miatt a vasárnapi műszakból - ,,Ki fizet majd nekik? Orbán Viktor?"
Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

Ezalatt önkéntesek ételt és italt hoztak azoknak a migránsoknak, akiket a pályaudvar különtermébe vittek. Utána pedig átnézték a papírjaikat és azt tanácsolták a menekülteknek, jöjjenek vissza hajnali négykor, ugyanis akkor indul az első vonat Győrbe, onnan pedig eljuthatnak a Vámosszabadi befogadó állomásra. ,,Megveszik a jegyet a nemzetközi vonatra, amellyel három napig próbálkozhatnak, de aki csak a menekülttáborba akar eljutni, az nem mindig tudja, hogy csak belföldi járattal mehetnek."
Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

Nem sokkal fél egy előtt rendőrök szálltak fel az addig üres kocsiba, hogy csak jegy- és útlevelellenőrzés után engedjék fel az utasokat a vonatra. ,,Passport?" Na, állj szépen félre!" - ismételgette eközben az egyik rendőr a bevándorló fiatalok gyűrűjében, a társai pedig szétválogatták az utazóközönséget. A vonat végül fél egy után nyolc perccel gördült ki a pályaudvarról. Eddigre az ülősztrájkot folytató migránsokat is kikísérték a rendőrök a különterembe. Csak egy család maradt a peronon két kisgyerekkel. Utolsóként ők hagyták el az addigra már bezárt pályaudvart, az aluljáróba kísérték őket, hogy a számukra kialakított tranzitállomáson vészeljék át az éjszakát.


http://nol.hu/belfold/ha-adnanak-egy-fegyvert-fejbe-lonem-az-osszeset-halalfelele m-es-ulosztrajk-a-keleti-palyaudvaron-1558701
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tranzitállomáson, menekülttáborba, agyonlövetésről, utazóközönséget, biztonságiakról, kétségbeesésről, készenlétiseket, próbálkozhatnak, magyarországon, leszállították, aggodalmaskodó, szétválogatták, pályaudvarról, beszélgetését, nekitaszítják, készenlétisek, mindegyikükön, alkalmazottja, menekülteknek, hálókocsikból, palyaudvaron, halalfelelem, választották, takarodjatok, szállítottak, népszabadság, rendőrsorfal, babakocsival, hálókocsikat, különterembe, lekászálódik, migránsoknak, különtermébe, ülősztrájkot, ismételgette, vámosszabadi, nőket ültették, vonat mellett, körülöttük álló, menekültek arckifejezéseiből, vonatot tartják, utolsó esélyüknek, szabad világ, rendőrök közötti, kilencórás Budapest–, készenlétiseket azután, részük miután, rendőrök beszélgetését, vonatra vagy, menekültek közül, készenlétisek kiemelték, pályaudvar egyik, Készenléti Rendőrség, Kovács Klára, Ágoston Zoltán, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Nem tudhatod  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gonosz démon-álarc  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem tudhatod  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Nagyon különös  Png kislány  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Rátalálsz  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Németh László tollából  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  A jó emberek mindig szépek mar...  Idő  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Alázat  Popper Péter szavai  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kislány  A televizió nem a kultúrát kép...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nőket ültették, vonat mellett, körülöttük álló, menekültek arckifejezéseiből, vonatot tartják, utolsó esélyüknek, szabad világ, rendőrök közötti, kilencórás Budapest&#8211, készenlétiseket azután, részük miután, rendőrök beszélgetését, vonatra vagy, menekültek közül, készenlétisek kiemelték, pályaudvar egyik, tapintható feszültség, rendőrök kordonnal, szerelvény többi, végén nyitva, emberi jogok, rendőrök kérték, bezártság miatt, hálókocsikból aggodalmaskodó, peronon egyre, vonat azért, menekültek mellette, induló vonat, mellettük álló, agyonlövetésről szóló, ötletét csak, rendőrségi kordon, magas férfi, vonat egyik, család pedig, vagon lépcsőin, utas családjáról, utas pedig, munkáját félti, hiányzás miatt, vasárnapi műszakból, pályaudvar különtermébe, első vonat, nemzetközi vonatra, menekülttáborba akar, előtt rendőrök, addig üres, egyik rendőr, bevándorló fiatalok, társai pedig, vonat végül, után nyolc, ülősztrájkot folytató, család maradt, aluljáróba kísérték, számukra kialakított, tranzitállomáson, menekülttáborba, agyonlövetésről, utazóközönséget, biztonságiakról, kétségbeesésről, készenlétiseket, próbálkozhatnak, magyarországon, leszállították, aggodalmaskodó, szétválogatták, pályaudvarról, beszélgetését, nekitaszítják, készenlétisek, mindegyikükön, alkalmazottja, menekülteknek, hálókocsikból, palyaudvaron, halalfelelem, választották, takarodjatok, szállítottak, népszabadság, rendőrsorfal, babakocsival, hálókocsikat, különterembe, lekászálódik, migránsoknak, különtermébe, ülősztrájkot, ismételgette, vámosszabadi, menekülteket, kisgyerekkel, gyávaságról, pályaudvart, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.