Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pukli István visszavág: Gyomorforgató, hogy az M1 a szüleime
  2016-03-03 16:58:58, csütörtök
 
 
Pukli István visszavág: Gyomorforgató, hogy az M1 a szüleimet kezdte el zaklatni


2016-03-03 08:00:00



Doros Judit

Pukli István az ellene és a Tanítanék Mozgalom más vezetői ellen indított lejáratási kampányt azzal magyarázza, hogy a hatalom félni kezdett, mert azt látja: erő van bennük és mögöttük. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója lapunknak azt mondta: a családi ,,coming outot" azért hajtotta végre, hogy ne a március 15-i tüntetés előtt jöjjön elő bárki rokonai múltjával, bűneivel, s próbálja gyengíteni a demonstráció erejét.
hirdetés

- Lejárató kampány indult ön ellen: Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő saját Facebook-oldalán ,,mocskos ávós nagypapázott", a Magyar Idők listázza és politikai kötődéssel gyanúsítja a Tanítanék Mozgalom vezetőit, a TV2 pedig egyenesen magát Zuschlag Jánost vetette be, hogy besározza önt, s olyan színben tüntesse fel, mintha ­köze volna az elsíbolt pártpénzekhez. Meglepődött?

- Lehetek cinikus? Valljuk be, nem életszerű, hogy Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk.

Meg azt, hogy én tudhattam bármilyen pénzmozgásról, ami az Ifjú Szo­cialisták mozgalommal kapcsolatos. Ez nevetséges.

hirdetés

- Tehát nem voltak barátok.

- Egyáltalán nem.

Nagyjából kétszer-háromszor találkoztam Zuschlag Jánossal: először tizenhét éves koromban, amikor átkerekeztem biciklivel Fadd-Domboriba egy nyári közéleti táborba, ahol ő volt az egyik előadó. Utoljára pedig egy évvel később - ekkor töltöttem a tizennyolcadikat -, szintén egy nyári eseményen. A kettő között beléptem az Ifjú Szocialisták mozgalomba, s megalapítottam a szekszárdi alapszervezetet. Sosem voltunk négyszemközt, nem kerültünk semmilyen közelebbi, baráti viszonyba.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

hirdetés

- Kapcsolatba került bármikor is pénzügyekkel a mozgalmon belül?

- Igen, egyetlen alkalommal. Egyik télen, mikor nagyon hideg volt, azt vettem a fejembe, hogy meleg teát osztunk Szekszárdon a Skála előtt az embereknek.

Kértem az MSZP-től pénzt teára meg cukorra, de azt mondták, hogy nincs.

Ennyi volt az összes ,,anyagi jellegű történet" az ifjú szocialista múltamban.

- Azzal, hogy a napokban ön tárta a nyilvánosság elé az ávós nagyapjának és a kábítószerügyek miatt börtönben ülő bátyjának történetét, önként elébe ment a támadásoknak?

- Mindenképpen szerettem volna elkerülni, hogy március 13-án vagy 14-én jöjjenek elő ezzel a ,,leleplezéssel", gyengítve így a március ­15-re tervezett tüntetésünk erejét. Magam is meglepődtem, mennyi támogató leveket kaptam a bejelentésem után.

A ,,coming out" másik oka az volt, hogy ezt a terhet régóta cipeljük már magunkkal, generációkról generációkra, s nem akartam, hogy a hároméves fiamnak és az egyéves lányomnak is tovább kelljen cipelnie, ezért nyilvánosan ledobtam magamról.

A testvérem továbbra is az én keresztem: annak idején a főiskolát azért kellett egy évre abbahagynom, mert ő börtönbe került, és a szüleim mellé kellett állnom. Éjszakánként a Magyar Posta Zrt. egyik fiókjánál dolgoztam mint egyéb forgalmi adatkezelő, hogy pénzt keressek: az ajánlott levelek ragszámait vittem fel számítógépre. Meglehetősen gusztustalannak tartom, hogy a Magyar Televízió 1-es csatornája kedden a szüleimet kezdte el zaklatni lakóhelyükön, Dunaszentgyörgyön. Ez egy kis falu, a tévéstáb jelenléte hamarabb végigfutott az utcákon, mint ahogyan odaértek volna a házhoz. De ha már ott álltak a kapuban, láthatták, nincs se kacsalábon forgó palota, se elásott pénz az udvaron. A szüleim nyugdíjasok, szerény körülmények között élnek.

Gyomorforgató, hogy miattam vegzál két idős embert a közpénzből fenntartott köztelevízió.

A család végül kiadott egy letiltó nyilatkozatot, hogy sem az arcukat, sem a hangjukat, sem a nevüket nem vállalják a nyilvánosság előtt, így az anyag végül nem került adásba.
Felhívás a tüntetésre

A Tanítanék Mozgalom meghir­dette a március 15-i tüntetését. A résztvevőket a Hősök terénél várják délután 3 órakor. Innen vonulnak a Kossuth térre. Eddig több mint 25 civil szervezet és szakszervezet csatlakozott a tüntetéshez.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy kockás inget viseljenek. A felhívásban az áll: ,,Tüntetünk a szabad oktatásért!, Tüntetünk azért, hogy a kormány a valódi érintettekkel tárgyaljon!, Tüntetünk, mert a kormány nem csak az oktatás szereplőivel nem áll szóba!, Szolidaritást vállalunk a közalkalmazottakkal, köztük az egészségügyi, a kulturális és a szociális szféra dolgozóival!" Követelik a pedagógusok sztrájkbizottsága 25 pontjának, a Tanítanék Mozgalom 4 pontjának és a Civil Közoktatási Platform azonnali követeléseinek megvalósítását.

- Hogyan reagáltak ezekre az ügyekre a kollégái?

- Néhányan jelezték, hogy együttéreznek, s kitartást kívánnak, de igazából

az iskolában ez nem volt téma.

A szakmai munkának mennie kell, az igazgatóhelyettesek sok terhet levesznek a vállamról ezekben a hetekben.

- S mit szóltak azok, akik a Tanítanék Mozgalom emblematikus alakjaiként önnel vállvetve vannak ott az oktatás átalakításáért küzdő frontvonalban? Pilz Olivér? Törley Katalin?

- Mielőtt a nyilvánosság elé álltam volna a családi ügyekkel, természetesen velük megbeszéltem ezt, s tanácsot is kértem tőlük.

Azt mondták, ne hátráljak, s ne hagyjuk magunkat elterelni a lényegről.

Azt a kérdést kell feltenni: miért történik mindez? Azért, mert félni kezdett a hatalom. Látják, hogy erő van bennünk, mögöttünk, és igazunk van - ha nem lenne, nem támadnának. De minden lejárató szándékú akciójuk kontraproduktív, és minket erősít. A pedagógusok értelmesek, átlátnak a szitán, nem lehet megvezetni őket, ezek a módszerek nálunk nem működnek.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Pedig a politikában rengeteg példát látunk karaktergyilkosságokra.

- A pedagógusoknál és a mögöttük állóknál, szülőknél, diákoknál ez nem fog működni. Szakad el a cérna. Olaj a tűzre, hogy a Magyar Idők elkezdte listázni a Tanítanék Mozgalom emblematikus ­alakjait: Pilz Olivérről például azt írták nagyon sejtelmesen, hogy a szocialisták idején a miskolci vadaspark élén állt, és ,,több megkérdőjelezhető ügy is történt a vezetése idején", bármit is jelentsen ez.

Annyira méltatlan és ostoba ez a támadás, és olyan kevéssé elegáns, hogy

az ember kínjában csak nevetni tud. De ezek is a mi ügyünk malmára hajtják a vizet:

az emberek nem hülyék, mindenki látja és átlátja, miről is van szó valójában.

Megelőző csapások

Az, ami Pukli Istvánnal történik, legfeljebb annyiban szokatlan: a hazai közéletben nem jellemző, hogy a karaktergyilkosság áldozata megpróbál előremenekülni - vélekedett lapunk megkeresésére Zsolt Péter, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatási igazgatója. Mint mondta, a karaktergyilkosság lényege, hogy nem a cselekvésre, hanem a jellemre koncentrál. Régóta használatos módszer ez a politikában, bár maga a kifejezés új, és nem is tudományos. Maga a módszer rendkívül hatékony, egyszerűen annyi a teendő - idézte a karaktergyilkosság ,,receptjét" a szociológus -, hogy az érintett egy-két, nyilvánvalóan negatív tulajdonságára kell fókuszálni, s azokat minden nyilatkozatára, megmozdulására értelmezni.

Zsolt Péter szerint amíg a karaktergyilkosság hatásos, működő eszköz, addig a politikusok elmennek, ameddig csak lehet: akár a családtagokat is bevonják a lejáratásba. A szakember úgy vélekedett, hogy a karaktergyilkosság elleni leghatásosabb, mégsem túlságosan gyakori védelem az, amit most Pukli István tesz. Vagyis megpróbálja felmérni, hogy hol, miként érheti támadás, és ezekről a ,,pontokról" maga beszél elsőként a nyilvánosság előtt. A szociológus szerint azonban ez önmagában még kevés: ki kell találni, milyen érvek, vádak vetődhetnek fel, s ha szükséges, ezerszer is reagálni, nyilatkozni kell.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon miért lehet még ma is valakit az apja, nagyapja, testvére bűnei miatt hatékonyan támadni, Zsolt Péter úgy reagált: mindez addig működik, amíg az értelmiség, a társadalom nem emel falat a hasonló politikai eszközök köré. (Boda András)

http://nol.hu/belfold/pukli-istvan-visszavag-gyomorforgato-hogy-az-m1-a-szuleimet -kezdte-el-zaklatni-1604455
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tizennyolcadikat, alapszervezetet, kontraproduktív, gusztustalannak, kábítószerügyek, pedagógusoknál, megmozdulására, megalapítottam, tulajdonságára, átalakításáért, előremenekülni, megvalósítását, követeléseinek, nyilatkozatára, politikaelemző, együttéreznek, szolidaritást, természetesen, érintettekkel, leleplezéssel, családtagokat, gyomorforgató, pártpénzekhez, generációkról, gyomorforgato, megkeresésére, frontvonalban, leghatásosabb, szakszervezet, nyilvánvalóan, pénzmozgásról, nyilatkozatot, négyszemközt, nyilvánosság, népszabadság, segítségével, szüleimet kezdte, hatalom félni, családi „, március 15-i, demonstráció erejét, elsíbolt pártpénzekhez, reggel arra, régi harcostársán, róla könyvet, nyári közéleti, egyik előadó, évvel később, tizennyolcadikat –, nyári eseményen, kettő között, szekszárdi alapszervezetet, Pukli István, Doros Judit, Tanítanék Mozgalom, Teleki Blanka Gimnázium, Deutsch Tamás, Magyar Idők, Zuschlag Jánost, Zuschlag János, Szalai Vivien, Ifjú Szo­cialisták, Zuschlag Jánossal, Ifjú Szocialisták, Móricz-Sabján Simon, Magyar Posta Zrt, Magyar Televízió, Civil Közoktatási Platform, Pilz Olivér, Törley Katalin, Pilz Olivérről, Pukli Istvánnal, Zsolt Péter, Méltányosság Politikaelemző Központ, Boda András,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png ház  Radikális szeretet  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Radikális szeretet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  A sors  Leonardo da Vinci gondolata  Németh László tollából  Png csokor  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nem számIt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Még csak most kezdődik a nap  Garai Gábor - Takarítás  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kaffka_Margit  A jó emberek mindig szépek mar...  Alvó cicák  Szabolcska Mihály – Ákác...  Csak a fogyatkozás látható  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kerüld el az evangélium örömén...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A sors  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Irgalom és ítélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nevem  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Fekete István - Akác  Nevem  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bounty krémes  Elköszönt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Nem méltó hozzád  Egy maradéktalanul uralt világ  Popper Péter szavai 
Bejegyzés Címkék
szüleimet kezdte, hatalom félni, családi &#8222, március 15-i, demonstráció erejét, elsíbolt pártpénzekhez, reggel arra, régi harcostársán, róla könyvet, nyári közéleti, egyik előadó, évvel később, tizennyolcadikat &#8211, nyári eseményen, kettő között, szekszárdi alapszervezetet, mozgalmon belül, összes &#8222, ifjú szocialista, ávós nagyapjának, kábítószerügyek miatt, március ­15-re, bejelentésem után, terhet régóta, hároméves fiamnak, egyéves lányomnak, testvérem továbbra, főiskolát azért, évre abbahagynom, szüleim mellé, ajánlott levelek, tévéstáb jelenléte, szüleim nyugdíjasok, közpénzből fenntartott, család végül, letiltó nyilatkozatot, nyilvánosság előtt, anyag végül, szervezők arra, szabad oktatásért, valódi érintettekkel, oktatás szereplőivel, szociális szféra, pedagógusok sztrájkbizottsága, szakmai munkának, vállamról ezekben, oktatás átalakításáért, családi ügyekkel, kérdést kell, pedagógusok értelmesek, módszerek nálunk, politikában rengeteg, mögöttük állóknál, szocialisták idején, miskolci vadaspark, vezetése idején, ember kínjában, hazai közéletben, jellemre koncentrál, módszer rendkívül, teendő &#8211, szociológus &#8211, érintett egy-két, politikusok elmennek, szociológus szerint, hasonló politikai, tizennyolcadikat, alapszervezetet, kontraproduktív, gusztustalannak, kábítószerügyek, pedagógusoknál, megmozdulására, megalapítottam, tulajdonságára, átalakításáért, előremenekülni, megvalósítását, követeléseinek, nyilatkozatára, politikaelemző, együttéreznek, szolidaritást, természetesen, érintettekkel, leleplezéssel, családtagokat, gyomorforgató, pártpénzekhez, generációkról, gyomorforgato, megkeresésére, frontvonalban, leghatásosabb, szakszervezet, nyilvánvalóan, pénzmozgásról, nyilatkozatot, négyszemközt, nyilvánosság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.