Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hallgat a mély…!-egyelőre!
  2016-05-16 08:15:16, hétfő
 
  Hallgat a mély...!-egyelőre!


Posted on 2016-05-16


Itt az elmúlt 25 év őszödi beszéde - és mindenki leszarja


Olvasom Lánczi Andrásnak, a kormányközeli Századvég alapítójának, a Corvinus Egyetem rekorának interjúját a HVG-ben. A beszélgetés a lap csütörtöki számában jelent meg, a portálon tegnap délután óta olvasható. S, akárhogy keresgélek a hírek közt, sehol sem látom, hogy közintézmények, vagy pártszékházak lángolnának - még egy árva, ökölrázó demonstráció, vagy felháboroott közlemény sincs sehol. Elhangzott a rendszerváltás rendszerének öszödi beszéde - és mindenki leszarja.
Lánczit arról a már korábban elhíresült gondolatáról faggatták, hogy, amit az ellenzék korrupciónak tart, az valójában a egy politikai elképzelés megvalósítása. Ez az Orbán által is többször emlegetett nagy cél a “nemzeti nagytőke" megteremtése volna. Ami messze nem volna ördögtől való ötlet - ha ez valójában nem egy hártyavékony, csak és kizárólag a politikai hűség alapján (kontra)szelektált néhány tucatnyi családot magában foglaló réteget jelentene. Az interjút nem is ez tenné közéleti atombombává egy normális országban. Hanem az, amit a Századvég-vezér csak úgy laza lábjegyzetként odavet:
“Lehet, hogy van, akinek ez nem tetszik. Nekem sem tetszett a privatizáció. Lehet maffiaállamozni, de akkor ki fog nyílni a privatizációs doboz is, és fel lehet robbantani vele az egész huszonöt évet, amit rendszerváltásnak nevezünk."
Első blikkre akár sima “tik is loptatok, gecó!" jellegű visszavágásnak tűnik, ami a Tünde presszó hajnali két órás vitakultúráját emeletekkel alulmúló hazai közbeszédben mindennaposnak számít. De, ha még egyszer elolvassuk, akkor rájövünk: ebből a három mondatból orrfacsaróan bűzlik ki az az egész elmúlt 25 évünk.
Hiszen Láncz szerint ama “privatizációs doboz" - amely a nemzeti vagyon nyolcvanas évek végétől jó másfél évtizeden át folyó gátlástalan szétlopását és/vagy idegen kézre játszását rejti - nem azért nyílna fel, mert a tolvajokat és a hazát szó szerint kiárusítókat számon akarják kérni. Lószart, mama! Ha, esetleg, talán, egyszer résnyire nyílik az a szép nagy szarkupacot rejtő csomag, az
csak azért és csak akkor lesz, ha a Fidesz-kormányt túl sokat csesztetik a maga korrupciós ügyei miatt.
Ebben a gondolatmenetben ott van a Gucci öltönyök mögé bújtatott, Louis Vitton-táskák mélyén őrzött valóban gránitba vésett, több mint negyedszázada uralkodó maffia-alaptörvény: az Omerta, a hallgatás törvénye. Jól letolvajozzuk, meg gazemberezzük egymást,, elszámoltatással börtönnel, kalodával fenyegetjük ellenzékből a mindenkori kormányt - aztán a győztes választások másnapján szépen újraosztjuk a lapokat, és mindenki kussol róla, hogy a asztal alatt hány cinlelt pakil bújik még meg.
Mi ebben az új? Ezt tudtuk eddig is! - vághatja rá bárki, aki az elmúlt 25 évben kicsit is is nyitott szemmel járt. Igaza is lenne. Csakhogy 2006-ban sem ért senkit megrendítő felismerésként, hogy a politikusok hazudnak. Mégis: 48 óra sem telt el az őszödi beszéd napvilágra kerülése után, és lángolt a köztévé, az utcákon barikádokat emeltek, Budapest belvárosában pedig hetekig visszhangzott a “Gyurcsány-takarodj!". Nem akkor ébredtünk rá, hogy hazudnak nekünk - de ekkor tette világossá az elit, hogy már az sem érdekli, ha ezzel lebukik, hiszen lehet tüntetgetni, de úgyis “megunják, hazamennek". Végül is, egy idő után tényleg hazamentünk - de azért a lángoló Szabadság-tér elég egyértelműen jelölte ki a pofátlanság határát.
És ez az a határ, ami mára végleg eltűnt.
Tíz esztendő telt el azóta - és egy örökkévalóság.
Ma a miniszterelnök egyik legfontosabb tanácsadója, a kormány milliárdokkal kitömött házi kutatóintézetének vezetője rektori székében hátra dőlve fenyítheti be a másik oldal bűnözőit, hogy most egy kicsit hangosabbra sikerült a kötelező tolvajozás, lejjebb kéne csavarni a hangerőt, különben kénytelenek lesznek felmondani az eddig gyümölcsöző együttműködést.
Pár évvel ezelőtt egy ilyen üzenetváltás Nokiás dobozok aljába, a zsé alá rejtett cetliken történt volna. Ma meg itt zajlik az orrunk előtt. És nem megyünk utcára, nem gyújtunk, és nem, verünk szét semmit. Már dühösek sem vagyunk, már az kéz se szorul ökölbe, legfeljebb a gyomor fordul fel. Keserű mosollyal az asztalra hajítjuk az újságot, és inkább elmegyünk a kocsmába, hátha egy sörjéger rendbe hozza a belünket. Holnap pedig másnaposan ugyanarra ez elcseszett országra ébredünk majd, mint ma - de legalább a fejfájás eltereli a figyelmet arról, mekkora balfaszok vagyunk.
Teszünk az egészre és azt hisszük, hogy ez valami felvilágosult erény, elvégre “értelmes ember nem foglalkozik ezzel a cirkusszal, ugye Pali bátyám, Pistukám hozz még egy kört!". Leszarjuk a politikát, a politika pedig egyre bátrabban szar le minket. És amíg ez így marad, nem is érdemlünk mást...
(jobbegyenes)
Bal-Rad komm: “...sehol sem látom, hogy közintézmények, vagy pártszékházak lángolnának - még egy árva, ökölrázó demonstráció, vagy felháborodott közlemény sincs sehol..."
-Bizony nincs! Ugyanakkor emlékeztetnénk, hogy 2006-ban a gyufát Döbrögi adta a gyújtogatók kezeibe! MA Ő A KEGYÚR!
Ám hogy egy kicsit is gondolkodni képes magyarok értsenek Lánczi igehirdetéséből, Lentner Csaba, a Mekkmester-alapítványok qratóriumi tagja Széles Gazda tévéjében beszélt arról, hogy az MNB alapítványok pénzét “ideológiai munkára" kell költeni annak érdekében, hogy a döbrögista horda 2018-ban is nyerni tudjon. Utána pedig “...ami eddig volt, azt ki kell iktatni..."-közli Lentner.
Nem azzal van gondunk, hogy az országot tönkretevő neoliberális fölfogást kell-akarják ŐK kiiktatni. (Amibe amúgy ŐK IS oroszlánrészesek!)
Az a bajunk ezzel, hogy a “választások megnyerése" után dogmává kívánják nyilvánítani a döbrögista horda rablójogát!
Ez a két megnyilvánulás pedig egyértelmű és világos tervet fed fel!
ŐK TUDJÁK, HOGY NYERNI FOGNAK 2018-BAN! HA AZ ÉG A FÖLDDEL ÖSSZESZAKAD!-AKKOR IS!
Ilyen nyilatkozatokat ugyanis csak a bizonyosság ismeretében mer bárki is tenni! ŐK kinyilatkoznak! Tudják jól, hogy MINDENT ALAPOSAN MEGSZERVEZTEK! Övék a qrmány, a törvénykezés, a választásokat megszervező és ellenőrző apparátus. ÖVÉK AZ ORSZÁG VALAMENNYI ERŐFORRÁSA!
Pénz-paripa-fegyver!-MINDEN AZ Ő KEZÜKBEN VAN! Ezért mernek tervezni, fenyegetni!
Velük szemben kizárólag egyetlen hiteles erő van! A MAGYAR NÉP! (Ezzel is tisztában vannak!) ŐK csak a magyar néptől félnek! De attól nagyon. Persze mindaddig fölöslegesen, amíg a magyar nép az ellenmaffiák között mazsolázgat.
De ha akad egy valami, ami képes lesz a népet egy táborba gyűjteni...!


http://www.balrad.com/2016/05/16/hallgat-a-mely-egyelore/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: oroszlánrészesek, gondolatmenetben, elszámoltatással, nyilatkozatokat, maffiaállamozni, igehirdetéséből, közintézmények, megnyilvánulás, együttműködést, mindennaposnak, emlékeztetnénk, vitakultúráját, felismerésként, miniszterelnök, lábjegyzetként, rendszerváltás, kinyilatkoznak, visszavágásnak, letolvajozzuk, felháborodott, örökkévalóság, milliárdokkal, felvilágosult, pártszékházak, gazemberezzük, megvalósítása, visszhangzott, negyedszázada, választásokat, kormányközeli, megszerveztek, privatizációs, törvénykezés, hártyavékony, gondolatáról, rendszerének, kormányközeli Századvég, portálon tegnap, hírek közt, rendszerváltás rendszerének, ellenzék korrupciónak, politikai hűség, normális országban, privatizációs doboz, egész huszonöt, három mondatból, nemzeti vagyon, maga korrupciós, hallgatás törvénye, mindenkori kormányt, győztes választások, asztal alatt, Olvasom Lánczi Andrásnak, Corvinus Egyetem, Hiszen Láncz, Louis Vitton-táskák, Lentner Csaba, Széles Gazda, HOGY NYERNI FOGNAK, FÖLDDEL ÖSSZESZAKAD, MINDENT ALAPOSAN MEGSZERVEZTEK, ÖVÉK AZ ORSZÁG VALAMENNYI ERŐFORRÁSA, KEZÜKBEN VAN, MAGYAR NÉP,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem számIt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Garai Gábor - Takarítás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Esti kép  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kislány  Kellemes délutánt kívánok  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kövesd a cowboyt!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Egy bizonyos határt  Julian Brass gondolata  A sors  A másik dolog,  Alázat  Őrizkednünk kell...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Alázat  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kislány  Szép álmokat!  Mai harmónia kártyám  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Lóhere  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nem számIt  Akarat  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Lóhere  Kerüld el az evangélium örömén...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png cica  Kerüld el az evangélium örömén...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png ház  Németh László tollából  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormányközeli Századvég, portálon tegnap, hírek közt, rendszerváltás rendszerének, ellenzék korrupciónak, politikai hűség, normális országban, privatizációs doboz, egész huszonöt, három mondatból, nemzeti vagyon, maga korrupciós, hallgatás törvénye, mindenkori kormányt, győztes választások, asztal alatt, politikusok hazudnak, őszödi beszéd, utcákon barikádokat, lángoló Szabadság-tér, pofátlanság határát, miniszterelnök egyik, kormány milliárdokkal, másik oldal, kicsit hangosabbra, kötelező tolvajozás, eddig gyümölcsöző, ilyen üzenetváltás, orrunk előtt, gyomor fordul, asztalra hajítjuk, sörjéger rendbe, fejfájás eltereli, figyelmet arról, politika pedig, gyufát Döbrögi, gyújtogatók kezeibe, döbrögista horda, országot tönkretevő, bizonyosság ismeretében, választásokat megszervező, magyar néptől, ellenmaffiák között, táborba gyűjteni&#8230, oroszlánrészesek, gondolatmenetben, elszámoltatással, nyilatkozatokat, maffiaállamozni, igehirdetéséből, közintézmények, megnyilvánulás, együttműködést, mindennaposnak, emlékeztetnénk, vitakultúráját, felismerésként, miniszterelnök, lábjegyzetként, rendszerváltás, kinyilatkoznak, visszavágásnak, letolvajozzuk, felháborodott, örökkévalóság, milliárdokkal, felvilágosult, pártszékházak, gazemberezzük, megvalósítása, visszhangzott, negyedszázada, választásokat, kormányközeli, megszerveztek, privatizációs, törvénykezés, hártyavékony, gondolatáról, rendszerének, egyértelműen, demonstráció, belvárosában, fölöslegesen, privatizáció, üzenetváltás, ellenmaffiák, felháboroott, legfontosabb, közbeszédben, neoliberális, orrfacsaróan, alapítványok, kiárusítókat, alapítójának, nyilvánítani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.