Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A spiccen vagyunk! ÁFA-terén verjük a világot!
  2016-07-02 00:00:41, szombat
 
  A spiccen vagyunk! ÁFA-terén verjük a világot!


Posted on 2016-07-01 by Admin


SZOMORÚ ADATOK A MAGYAR FIZETÉSEKRŐL



Az első negyedévben 100 forint fizetésből 66,5 forint maradt nálunk. Ez megegyezik az 1998-as adattal. Az áfával együtt rosszabb a helyzet.
Tavaly és az idei első negyedévben a bruttó és nettó keresetek egyaránt nőttek: a KSH néhány hete kijött béradatai szerint a bruttó átlagbér az év első három hónapjában 253,8 ezer forint volt, ami 6 százalékos növekedést jelent éves szinten. A nettók pedig 7,7 százalékkal 168,8 ezer forintra emelkedtek.

fize
A friss adatsorból kiderül, hogy a bruttó fizetés 66,.5 százaléka, azaz 100 forintból 66,5 forint marad nálunk.
A statisztika régóta használja a nettó és bruttó keresetek hányadosát, és a mostani 66,5 százalékos adatnál a 2000-es években csak rosszabb mutatók születtek.
AZ INFLÁCIÓT IS FIGYELEMBE KELL VENNI
Ennél magasabb adathoz egészen a 1998-as statisztikáig kell visszamenni az időben. A rendszerváltáskor - 1989-ben és 1990-ben - pedig jobbak voltak az adatok, akkoriban 100-ból több mint 70 forint maradt. Bár ez a mutató - a nettó és a bruttó bér hányadosa - elég egyszerű és érthető, de nem ad elég jó képet a fizetésekről. Leginkább az infláció miatt, mivel az jelentős hatással van a fizetésekre és azok értékére.
A kilencvenes években például probléma volt, hogy nem elsősorban azért nőttek a bérek, mert a dolgozók jobban dolgoztak, azaz fokozottabb lett volna a termelékenység. Hanem részben a magas inflációt ellensúlyozandó emelkedtek a fizetések. Éppen ezért a fizetések alakulásánál az inflációt is figyelembe kell venni. Az inflációval korrigált béremelkedést, azaz a reálkereseteket nézve most egyébként jól állunk, infláció szinte nulla, így a nettó keresetek 7-8 százalékkal nőhetnek.
Az idősoros statisztikák szerint legutóbb 2012-ben csökkentek a reálkeresetek, azóta éves szinten növekedés volt, tavaly például több mint 4 százalékkal emelkedtek.
MEKKORÁT HARAP A NETTÓ FIZETÉSBŐL AZ ÁFA?
A nettó fizetésünk nagy részét fogyasztásra költjük, a kiadásokat tehát alapvetően befolyásolja a termékek és szolgáltatások többségére rakodó - globális összevetésben is extrém magasnak számító -, 27 százalékos áfakulcs. A párizsi Molinari Gazdaságkutató Intézet az Ernst & Young tanácsadó cég közreműködésével - a 2013-as adatok alapján - összevetette a munkajövedelmet terhelő adókat, bérjárulékokat, és az összes közteher mértékét. Majd az országos átlagkeresetekhez viszonyítva sorrendbe rakták az Európai Unió 28 országát - idézi a Statisztikai Szemle tavaly májusi száma a kutatást.
A felmérésben úgy becsülték a lakosság áfakiadásait, hogy a nettó jövedelemből 65 százalék, azaz 109,7 ezer forint megy fogyasztásra, szolgáltatásokra. Ennek az összegnek pedig a felét, vagyis 54,8 ezer forintos tételnél játszik szerepet az áfa.
Így a következőképpen néz ki a magyar képlet: a 168,8 ezer forintos nettóból az előbbi kalkuláció alapján 11,6 ezer forintot visz el az áfa. Ha pedig ezt levonjuk a 168,8 ezer forintos nettó átlagfizetésből, akkor 157 ezer forint marad - vagyis az áfafizetés 7 százalékot vesz el a nettóból. Összességében az áfafizetéssel együtt a 253,8 ezer forintos bruttónak a 61 százaléka marad nálunk. Ez persze hipotetikus, leegyszerűsített számítás, amely a Molinari Gazdaságkutató Intézet módszerét alkalmazza. Ettől a tényadatok valamelyest eltérhetnek, figyelembe véve azt is, hogy különböző termékekre nem a 27 százalékos, hanem ennél alacsonyabb kedvezményes áfakulcs vonatkozik. Magyarországon.
Create your own infographics
MAGYARORSZÁG A VERT MEZŐNYBEN
A Molinari Gazdaságkutató Intézet - 2011-es és 2013-as adatokon alapuló - elemzése szerint egyébként Magyarország uniós összevetésben a mezőny hátsó részében foglalt helyet a fizetéseket terhelő adók alapján felállított rangsorban. Az elemzés egységes módszertant alkalmazott valamennyi országnál, a kutatók azt nézték, hogy az év hányadik napjáig terjedő átlagkeresetnek felel meg a munkajövedelmek összes terhelése.
A végeredmény szerint a legalacsonyabb közteher a ciprusi fizetésekre rakódott. A második helyre kerül Málta, a harmadikra Írország. Cipruson március 21-én az adóknak megfelelő összeget már március 21-én elérik a fizetések, Máltán és Írországban ez a nap április 28-a volt. Magyarország a sor végén szerepelt a felmérésben, a negyedik legrosszabb eredménnyel, amely szerint július 16-án kerültek pariba a fizetések az adóterhekkel. Csak Belgium, Franciaország és Ausztria tudott ennél rosszabb eredményt felmutatni. Magyarországon ez a dátum azóta javulhatott, mivel a személyi jövedelemadó kulcsa csökkent.
Az áfafizetéssel együtt számolt összes közterhet figyelembe véve szintén Cipruson születtek a legkedvezőbb adatok. A munkajövedelem közel 22 százaléka ment az államhoz, Máltán 32,1 százalékos Írországban pedig 32,2 százalékos volt a ráta. A legrosszabbul Belgium végzett, aholy a teljes fizetés közel 60 százalékát vitték el az adók. Majd a franciák és az osztákok következtek 57,2, és 56,2 százalékos aránnyal.
Magyarországé volt akkor a negyedik legrosszabb eredmény, a ráta ugyanis 53,9 százalékos volt. Tehát a teljes fizetés több mint felét vitték el az adók. A Magyarországnál rosszabb eredményt elérő országok azonban fejlettebbek, az egy főre jutó GDP 2013-ban Belgiumban 33,5 ezer eurót, Franciaországban 31,2 ezer eurót, Ausztriában pedig 36,1 ezer eurót tett ki, míg Magyarországon ugyanez 10,1 ezer euró volt.
MENNYIBE KERÜL AZ ALKALMAZOTT A CÉGNEK? ÉS MIT JELENTENEK A GYEREKEK?
A fizetések vizsgálatánál persze figyelembe kell venni azt is, hogy cégnek, szervezetnek, amelyiknek dolgozunk, szociális hozzájárulási adót és székképzési hozzárjárulást is fizet utánunk, amelyekkel járulékokkal együtt persze jóval magasabb kiadás jut egy-egy átlagos - gyermektelen - alkalmazottra. A nettober.com kalkulátora szerint az átlagos 253,8 ezer forintos bruttó bér esetében a 27 százalékos szociális hozzájárulási adó havi 68,5 ezer forintot, a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás pedig 3,8 ezer forintot jelent. Mindennel együtt az átlagos bruttó bért kereső alkalmazott egy-egy hónapban 326,1 ezer forintjába került a munkáltatónak.
Ha vannak gyermekek, akkor a munkáltatónak ugyanannyiba kerül fenntartani az alkalmazottat, ám a dolgozó többet vihet haza. Egy gyerek esetében a havi nettó 168,8 ezer helyett 178,8 ezer forint lesz, amihez hozzájön a 12 ezer forintos családi pótlék, így 190 ezer forint lesz a teljes összeg. Két gyereknél a havi nettó 193,8 ezer forintra ugrik, családi pótlékkal együtt pedig 220 ezer forint fölé kerül az összjövedelem. Három gyereknél pedig a kedvezmények miatt 249 ezer forint lesz a nettó, ami alig marad el a 253,8 ezres bruttótól, további 48 ezer forint a családi pótlék, ez pedig közel 300 ezres összjövedelmet jelent havonta.
(vs)
Bal-Rad komm: Döbrögisztán Vajdaság (Magyarország) legfőbb jellemzője az ÖNÁLLÓ GAZDASÁGNÉLÜLISÉG MELLETT a “...globális összevetésben is extrém magasnak számító 27 százalékos áfakulcs...a bruttó fizetés 66,5 százaléka, azaz 100 forintból 66,5 forint marad nálunk..."
Ezzel a mai állapottal szemben “...A rendszerváltáskor - 1989-ben és 1990-ben - pedig jobbak voltak az adatok, akkoriban 100-ból több mint 70 forint maradt..."
-Törvényszerűen! Hiszen a gazdaság szétverésével párhuzamosan egyre csak dagadt a siserehad, amit folyamatosan abrakolni kellet! A kiszolgálószemélyzet létszáma egyre csak duzzadt és duzzadt! (Ők mondjuk nemigen részesültek az elorozott javakból, ám a közreműködésük szükséges volt a Nagy Lerablás végigviteléhez!)
Így aztán napjainkra előállott a se pénz!-se posztó állapota! A világ legmagasabb ÁFA-tartalmával!
Gyanítjuk, hogy javulás nem várható! Rosszabbodás annál inkább!

http://www.balrad.com/2016/07/01/a-spiccen-vagyunk-afa-teren-verjuk-a-vilagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: leegyszerűsített, szolgáltatásokra, közreműködésével, franciaországban, magyarországnál, következőképpen, átlagfizetésből, átlagkeresetnek, reálkereseteket, ellensúlyozandó, munkajövedelmek, munkajövedelmet, bérjárulékokat, magyarországon, közreműködésük, gazdaságkutató, legalacsonyabb, végigviteléhez, hozzárjárulást, munkajövedelem, szolgáltatások, összjövedelmet, termelékenység, törvényszerűen, hozzájárulási, legrosszabbul, béremelkedést, áfafizetéssel, összevetésben, reálkeresetek, alkalmazottat, vizsgálatánál, munkáltatónak, összjövedelem, statisztikáig, magyarországé, spiccen vagyunk, első negyedévben, 1998-as adattal, áfával együtt, idei első, bruttó átlagbér, nettók pedig, friss adatsorból, bruttó fizetés, statisztika régóta, 2000-es években, 1998-as statisztikáig, rendszerváltáskor –, mutató –, infláció miatt, jelentős hatással, SZOMORÚ ADATOK MAGYAR FIZETÉSEKRŐL, INFLÁCIÓT IS FIGYELEMBE KELL VENNI, MEKKORÁT HARAP NETTÓ FIZETÉSBŐL AZ ÁFA, Molinari Gazdaságkutató Intézet, Európai Unió, Statisztikai Szemle, MAGYARORSZÁG VERT MEZŐNYBEN, Csak Belgium, MENNYIBE KERÜL AZ ALKALMAZOTT CÉGNEK, JELENTENEK GYEREKEK, Döbrögisztán Vajdaság, ÖNÁLLÓ GAZDASÁGNÉLÜLISÉG MELLETT, Nagy Lerablás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A fák lelke  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ünnepelj csak  Viharban csak az a fa marad ál...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Két tekintet van  A világnak égető szüksége van ...  A lelki élet nem arról szól, ....  Jó éjszakát  Egyszerűen  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Viharban csak az a fa marad ál...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Zilahy Lajos gondolata  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Gábor Dénes gondolata  Maradék idő  Facebookon kaptam  Maradék idő  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Emberként automatikusan értéke...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztina b...  A boldogság ült a világvégén  Emberként automatikusan értéke...  A Föld napja  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Életművészet  Esti kép  Maradék idő  Beney Zsuzsa - Álom  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj 
Bejegyzés Címkék
spiccen vagyunk, első negyedévben, 1998-as adattal, áfával együtt, idei első, bruttó átlagbér, nettók pedig, friss adatsorból, bruttó fizetés, statisztika régóta, 2000-es években, 1998-as statisztikáig, rendszerváltáskor &#8211, mutató &#8211, infláció miatt, jelentős hatással, kilencvenes években, dolgozók jobban, magas inflációt, fizetések alakulásánál, inflációval korrigált, reálkereseteket nézve, nettó keresetek, idősoros statisztikák, nettó fizetésünk, kiadásokat tehát, párizsi Molinari, 2013-as adatok, munkajövedelmet terhelő, összes közteher, országos átlagkeresetekhez, lakosság áfakiadásait, nettó jövedelemből, összegnek pedig, magyar képlet, előbbi kalkuláció, áfafizetéssel együtt, tényadatok valamelyest, mezőny hátsó, fizetéseket terhelő, elemzés egységes, munkajövedelmek összes, végeredmény szerint, legalacsonyabb közteher, ciprusi fizetésekre, második helyre, harmadikra Írország, adóknak megfelelő, negyedik legrosszabb, dátum azóta, személyi jövedelemadó, legkedvezőbb adatok, munkajövedelem közel, legrosszabbul Belgium, teljes fizetés, osztákok következtek, ráta ugyanis, fizetések vizsgálatánál, átlagos bruttó, munkáltatónak ugyanannyiba, dolgozó többet, gyerek esetében, havi nettó, teljes összeg, kedvezmények miatt, családi pótlék, gazdaság szétverésével, elorozott javakból, közreműködésük szükséges, világ legmagasabb, leegyszerűsített, szolgáltatásokra, közreműködésével, franciaországban, magyarországnál, következőképpen, átlagfizetésből, átlagkeresetnek, reálkereseteket, ellensúlyozandó, munkajövedelmek, munkajövedelmet, bérjárulékokat, magyarországon, közreműködésük, gazdaságkutató, legalacsonyabb, végigviteléhez, hozzárjárulást, munkajövedelem, szolgáltatások, összjövedelmet, termelékenység, törvényszerűen, hozzájárulási, legrosszabbul, béremelkedést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.