Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Semekkora plakát nem tudja eltakarni a nadrágból kilógó csup
  2016-08-12 21:54:33, péntek
 
 
Tamás Róbert 2016-08-12

Semekkora plakát nem tudja eltakarni a nadrágból kilógó csupasz fenekünket


Fotó: MTI/Kovács Attila Fotó: MTI/Kovács Attila

Kiadta a KSH, tájékoztatta a sajtót Varga Mihály, lehozta az MTI, megírta a sajtó. Szédületesen száguldunk, robogunk és legfőképpen dübörgünk. Hosszú még az alagút, de szemből már látjuk a fényt.

1,1 százalékkal javult a gazdaság teljesítménye. Az előző negyedévhez képest, amikor meg 0,7 százalékkal csökkent. Hihetetlen siker ez.

Az a nagyon jó a statisztikában, hogy normális halandó nem is feltétlenül érti, nem is igazán érdekli és mindig lehet ügyesen tálalni. Az előző negyedévben például a gazdaság teljesítményének romlását úgy sikerült a kormánymédiának megfogalmaznia, hogy az mínusz 0,7 százalékkal nőtt. Az is lehet, hogy ezt már a Matolcsy György zsenialitását magával hurcoló új képzés termelte ki magából, de akár a múlt szép öröksége is lehet.

Tehát miközben úgy száguld a gazdaság, hogy szabad szemmel követni sem lehet, lassan újabb siker kapujához érünk dübörgés közben. Nem kell már sok idő, hogy szép kis országunk a csúcsra érjen, amennyiben csúcsnak nevezhető a szegények számának rohamos fejlődése és az átlagos bérszínvonal stabil tartózkodása a béka ülepe alatt.

Nem én mondom, hanem okos és hozzáértő emberek, hogy amennyiben szeretett vezetőink továbbra is a saját vagyon gyarapítására használják fel a közpénzt és az uniós forrásokat, amit nem lehet ellopni, azt pedig hülyeségekre költik, akkor itt nagyon hamarosan olyan világ lesz, hogy még az albán kecskepásztorok is ide fognak járni katasztrófaturizmus céljából. Nem tartom egyébként kizártnak azt sem, hogy agyafúrt kormányunk éppen a turizmus eme formájában látja a jövőt. Lehetséges, hogy Orbán Ráhel hozzáértő keze alatt létrejön majd (nem most mindjárt, mert még kicsi a ded) egy Nemzeti Katasztrófaturisztikai Nemzeti Központ. Persze nemzetileg. A jól szervezett túraútvonalakon a gazdag látogatók megtekinthetik a faekével szántó magyar parasztot és a Trabanttal szántó burzsujt egyaránt. Lesz majd autentikus népi ételek kóstolgatása - krumplival töltött krumpli burgonyakörettel - valamint egy vidám kirándulás keretében meg lehet tekinteni Mészáros Lőrinc báró összkomfortos sertéseit, illetve az árok partján legelésző alkalmazottakat is.

A helyzet az, hogy amennyiben nem kezd el a kormány nagyon gyorsan dolgozni - nem lopni, hanem dolgozni! - a mostaninál is sokkal nagyobb bajnak nézünk elébe. Már persze csak akkor, ha még látunk. Az ipar helyett rendre idetelepített összeszerelő üzemek sem közép-, sem (főleg) hosszú távon semmit nem oldanak meg, ellenben tönkreteszik az országot. Erről itt egy nagyon korrekt cikk, akinek van ideje, feltétlenül olvassa el figyelmesen.

A jelenlegi állás szerint a szép jövő a következő módon néz ki: saját ipar nélkül teljes mértékben ki vagyunk szolgáltatva a külföldi tulajdonban lévő - most éppen - autóiparnak. A nálunk működő összeszerelő üzemek sehonnan-sehová nem viszik a gazdaságot, ezzel szemben gyakorlatilag stabilan és hosszú távra befagy a bérszínvonal. Az oktatás azonnali reformja nélkül - és ez nem csupán a közoktatást jelenti, hanem a felnőtt munkaerő továbbképzését is - menthetetlenül leszakadunk a környező országoktól, de még önmagunktól is.

Én megértem azokat a véleményeket, hogy a szalagmunka is jobb, mint a semmi. Mert hogyne lenne jobb. Csakhogy a technika fejlődésével a szalagmunkát átveszik a robotok, és akkor marad a semmi, a képzettség, megfelelő tudás nélkül elhelyezkedni képtelen munkavállalók tömege, a fizetőképes kereslet hiányában egyre inkább elszegényedő ország. Ugyanis hiába tud akár naponta új terepjárót vásárolni Mészáros Lőrinc, ő sem fog megenni reggelire hatszázezer tojást. Hiába tágul oly mértékben Rogán Antal vityillója, hogy a nappali közepén megy keresztül a Felcsút-Zürich nemzetközi kisvasút, az sem fogja életben tartani a gazdaságot.

Nem az van, hogy évente egy évvel maradunk le a versenytársainktól, hanem évente húsz évet zuhanunk vissza a fejlődésben. Az előző időszak csökkenéséhez képest mért növekedés még mindig csak helyben toporgás (jó esetben), azzal pedig nehéz előbbre jutni. Semekkora plakát nem tudja eltakarni a nadrágból kilógó csupasz fenekünket, de hamarosan majd nosztalgiával gondolunk vissza a lyukas gatyára is, mert egy idő után az sem marad rajtunk.

http://kolozsvaros.com/2016/08/12/semekkora-plakat-nem-tudja-eltakarni-a-nadragbo l-kilogo-csupasz-fenekunket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: burgonyakörettel, teljesítményének, kecskepásztorok, alkalmazottakat, túraútvonalakon, kormánymédiának, statisztikában, megfogalmaznia, menthetetlenül, megtekinthetik, továbbképzését, zsenialitását, teljesítménye, gyakorlatilag, csökkenéséhez, nosztalgiával, összkomfortos, munkavállalók, gyarapítására, idetelepített, elhelyezkedni, fejlődésével, elszegényedő, szalagmunkát, szédületesen, véleményeket, hülyeségekre, összeszerelő, bérszínvonal, szolgáltatva, tönkreteszik, tartózkodása, tájékoztatta, kóstolgatása, százalékkal, negyedévhez, nadrágból kilógó, sajtót Varga, gazdaság teljesítménye, előző negyedévhez, előző negyedévben, gazdaság teljesítményének, kormánymédiának megfogalmaznia, múlt szép, csúcsra érjen, szegények számának, átlagos bérszínvonal, béka ülepe, saját vagyon, uniós forrásokat, albán kecskepásztorok, gazdag látogatók, Tamás Róbert, Kovács Attila Fotó, Kovács Attila, Varga Mihály, Matolcsy György, Orbán Ráhel, Nemzeti Katasztrófaturisztikai Nemzeti Központ, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ágai Ágnes – Csendélet  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Png kislány  Alázat  Fekete István - Akác  A sors  Esti kép  Szép napot kívánok  Nagyon különös  Tanuld meg ezt a versemet  Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes délutánt kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Akarat  Png fotel  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png cica  Png férfi  Sokan azt tartják  Hogy lehet megtartani  Próbálj meg ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy maradéktalanul uralt világ  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Varga János Veniam - Fontos sz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy maradéktalanul uralt világ  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Akarat  Éretlen vers  Nem tudhatod  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Julian Brass gondolata  Bounty krémes  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Popper Péter szavai  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kövesd a cowboyt!  Sokan azt tartják  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Bounty krémes  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Sokan azt tartják  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png ház  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nadrágból kilógó, sajtót Varga, gazdaság teljesítménye, előző negyedévhez, előző negyedévben, gazdaság teljesítményének, kormánymédiának megfogalmaznia, múlt szép, csúcsra érjen, szegények számának, átlagos bérszínvonal, béka ülepe, saját vagyon, uniós forrásokat, albán kecskepásztorok, gazdag látogatók, faekével szántó, vidám kirándulás, árok partján, kormány nagyon, ipar helyett, nagyon korrekt, jelenlegi állás, szép jövő, következő módon, külföldi tulajdonban, nálunk működő, oktatás azonnali, közoktatást jelenti, felnőtt munkaerő, környező országoktól, technika fejlődésével, szalagmunkát átveszik, fizetőképes kereslet, nappali közepén, évvel maradunk, előző időszak, lyukas gatyára, burgonyakörettel, teljesítményének, kecskepásztorok, alkalmazottakat, túraútvonalakon, kormánymédiának, statisztikában, megfogalmaznia, menthetetlenül, megtekinthetik, továbbképzését, zsenialitását, teljesítménye, gyakorlatilag, csökkenéséhez, nosztalgiával, összkomfortos, munkavállalók, gyarapítására, idetelepített, elhelyezkedni, fejlődésével, elszegényedő, szalagmunkát, szédületesen, véleményeket, hülyeségekre, összeszerelő, bérszínvonal, szolgáltatva, tönkreteszik, tartózkodása, tájékoztatta, kóstolgatása, százalékkal, negyedévhez, feltétlenül, fizetőképes, szalagmunka, negyedévben, autóiparnak, tulajdonban, országoktól, figyelmesen, közoktatást, önmagunktól, leszakadunk, hatszázezer, legfőképpen, fejlődésben, kolozsvaros, fenekünket, gazdaságot, nemzetközi, kirándulás, amennyiben, forrásokat, nemzetileg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.