Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Készüljünk a legroszabbakra
  2016-10-20 20:27:38, csütörtök
 
  Készüljünk a legroszabbakra


Közzétéve 2016-10-20

Ezért aggódik Clinton elnöksége miatt Orbán

Hillary Clinton külpolitikáját olyan emberek alakíthatják, akik finoman szólva nem rajonganak a magyar kormányfőért.

Tegnap lezajlott a legutolsó, harmadik vita Hillary Clinton és Donald Trump között, és az elnökválasztásig már csak kevesebb, mint három hét maradt. Nincs mértékadó lap, amely feltételezné, és nincs közvélemény-kutatás, ami előrevetítené, hogy Trump megfordítja a verseny állását. Ha valaki részletesen kíváncsi a számokra, hogy miért nem nyerhet a republikánus jelölt, böngészheti az adatokat a RealClearPolitics nevű kiváló gyűjtőoldalon. Clinton júniustól mostanáig folyamatosan megelőzte Trumpot a közvélemény-kutatásokban, mindössze egyszer volt egy kétnapos periódus (július 29-30), amikor Trump átvette a vezetést. Jelenleg Clinton átlagosan 6 százalékkal vezet, ami ebben az időszakban már behozhatatlan előny. Még egyértelműbb a kép, ha az elektori kollégiumot nézzük, itt Clintonnak a becslések szerint 260, Trumpnak 170 voksa lehet, és 108 szavazat sorsa eldöntetlen.
Ha nem történik valami egészen váratlan, mondjuk az ecuadori hatóságok által az internetről váratlanul lekapcsolt Julian Assange Wikileaks-szivárogtató nem küld ki menedékhelyéről postagalambbal valami egészen sokkoló, Clintont romba döntő leleplezést, vagy a választók nem verik át tömegesen a közvélemény-kutatókat, akkor Amerika következő elnöke Hillary Clinton lesz. Kezdettől fogva ez látszott a papírformának, érdemes arra emlékezni, hogy az Egyesült Államokban 12 éve, 2004 óta nem nyert republikánus elnökjelölt, és a demográfiai változások a párt beszorítottságát egyre növelik.

Mit jelent ez az Orbán-kormánynak? Nem sok jót. Emlékezetes módon Orbán idén nyáron Tusványoson egyértelműen hitet tett Trump mellett (,,a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára"), majd az osztrák kancellár budapesti látogatásán azt mondta, a ,,demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos".
Akkor azt mondtuk, hogy a kiállás Trump mellett kockázatos döntés - de a kormányfő mer és szeret kockáztatni. Orbán valószínűleg abból indult ki, hogy Hillary Clintonnal minden körülmények között reparálhatatlanul rossz a viszonya.
Mára Orbán megpróbált valamennyire visszalépni a korábbi támogatásból, hiszen nyilván látja, hogy Trump nem a győzelem felé menetel. Havasi Bertalan legutóbb azt válaszolta az ezt firtató kérdésre: ,,Orbán Viktor nem mondta, hogy Donald Trumpot támogatja. Ez az amerikai nép döntése. A miniszterelnök azt elemezte több megszólalásában, hogy melyik jelölt külpolitikája lenne jobb Európa és Magyarország számára."
De miért annyira aggasztó Clinton várható győzelme Budapestről nézve? A demokrata jelöltet olyan külpolitikai szakértők veszik körül, akik már-már a hazai liberális értelmiséghez hasonló ellenszenvet éreznek Orbán iránt. Ez a kör a jelenlegi demokrata adminisztrációban is komoly befolyással bír, de Clinton alatt a véleményük súlya tovább növekedhet. Érdemes ebből a szempontból visszaolvasni, hogy az elmúlt években mit mondtak Orbánról a prominens képviselőik.
Fareed Zakaria:

,,Magyarország ma ismét diktálja a trendeket, mert az európai államok közül elsőként tagadja meg és utasítja el a liberális demokráciát. Új rendszert és értékrendet alakít ki, amelynek legközelebbi párhuzama Vlagyimir Putyin Oroszországa, de máshol is visszhangra talál. [...] Orbán valami olyasmit hozott létre, amit leginkább putyinizmusként írhatunk le."
2014-ben az illiberális demokráciát meghirdető tusványosi beszéd után Fareed Zakaria éles hangú cikkben ítélte el és bélyegezte putyinistának Orbánt. Személyes oka is volt a sértettségre, mert 1997-ben ő használta először a kifejezést egy cikkében, de nem pozitív értelemben, hanem egy veszedelmes világpolitikai jelenség leírására. Zakaria szerint Putyin és Erdogan modellje veszélyt jelent a liberális demokrácia modelljére, Orbán pedif különösen súlyos kockázati tényező, mivel az európai vezetők közül elsőként állt az új trend mellé.
Fareed Zakaria befolyásos külpolitikai szakújságíró (CNN, Washington Post), aki évek óta részt vesz a Clinton Global Initiative munkájában, több interjút készített a Clinton-házaspárral.
Victoria Nuland

,,Miközben learatják a NATO- és az EU-tagság hasznát, a régió egyes vezetői megfeledkeztek az értékekről, amelyekre ezek az intézmények épülnek. Kérdezem őket, hogy tudnak nyugodtan aludni éjszaka a NATO 5-ös cikkelyének paplanja alatt, miközben napközben az 'illiberális demokráciát" népszerűsítik, felkorbácsolják a nacionalizmust, korlátozzák a sajtószabadságot, vagy démonizálják a civil társadalmat."
Ez egy szintén 2014-es kirohanás Orbán ellen, noha a magyar kormányfő nevének említése nélkül, de nem az egyetlen, a kitiltási botrány idején is történtek összecsattanások. A fenti szöveg mégiscsak különleges, mert a jelenséget Nuland rákos folyamatként diagnosztizálja.
Victoria Nuland a külügyminisztérium Európáért felelős helyettes államtitkára, aki Clinton miniszteri időszakában szóvivőként dolgozott az elnökjelölt mellett. A demokrácia-export fő ideológusának tartják, akinek nagy befolyása lehet a következő adminisztrációban.
Robert Kagan

,,Orbán Viktor magyar miniszterelnök dicsőítette az 'illiberalizmust', és közös ideológiai alapra helyezkedett Vlagyimir Putyinnal."
A világrend kríziséről szóló tavalyi cikkében az Európában teret nyerő orosz befolyás példájaként emlegeti Orbánt.
Robert Kagan neves neokon történész és ideológus, Victoria Nuland férje. A mostani kampányban Hillary Clinton számára folytatott pénzgyűjtést.
Michael McFaul

,,Ugyancsak elismeréssel beszél Putyinról Magyarország egyre autokratikusabb miniszterelnöke, Orbán Viktor."
Egészen friss, idén július 30-án megjelent New York Times cikk “Hogyan lehet meghiúsítani Putyin játszmáját?" címmel. Természetesen arról szól, hogy Putyinnal a demokráciáknak minden létező terepen és világrészen fel kell vennie a harcot.
Michael McFaul volt moszkvai nagykövet, politikatudós, Hillary Clinton külpolitikai stábjában az Európa-Oroszország munkacsoport vezetője.
Madeleine Albright

,,Orbán Viktor menekültpolitikája gusztustalan, szégyenteljes és elfogadhatatlan."
Ez idén tavasszal hangzott el a német Die Presse által szervezett pódiumbeszélgetésen.
Bill Clinton egykori külügyminisztere idős kora ellenére aktívan részt vesz Hillary kampányában, a külügyi stábban senior tanácsadóként kikérik a véleményét.
Hosszan lehetne sorolni azokat az ismert külpolitikai szakértőket és újságírókat, akik élesen bírálták Orbánt az elmúlt években, és legfeljebb két lépés távolságra vannak Hillary Clintontól Anne Applebaumtól Ian Bremmer, de a lényeg így is látszik:
Orbán kormányzását elsősorban az orosz-amerikai hidegháborús relációban nézik ebben a körben, és amit látnak, azzal nagyon elégedetlenek. Ez a tény minden bizonnyal meghatározza az új amerikai kormány viszonyát Orbánékhoz.
(valasz)
Bal-Rad komm: A napokban már a döbrögista papagájkommandó rázendített a mosdatónótára! Hogyaszongya Döbrögi Trumpot? Soha ilyet nem mondott! Mindig is Clintonnéban hitt!
Döbrögink nagy bakot lőtt azzal, hogy Trumpra tett. (Ráadásul viszonzatlanul.)
Nyilvánvaló, hogy Clintonné lesz a beköltöző a Fehér Házba! Már akkor eldőlt az ő beköltözése, amikor az elnökjelölő konvención Bernie Sanders előtt futott be!
És akkor még a felsorolt Clintonné-közeliek között meg sincs említve a legrettenetesebb név-Soros hiéna! Aki joggal föltételezhetően a Gazda óhajainak legfőbb tolmácsolója és Clintonné legbőkezűbb támogatója! Mondjuk így: Döbrögi vérbírája.
Az is nyilvánvaló, hogy a Soros-Clintonné-kanzlerina trió Döbrögi vérére szomjazik. Vélhetőleg Cukrosnéni lesz az, aki megfogalmazza majd a halálos itéletet!
Persze Döbrögi csakis önmagának köszönheti a vesztét. Fölfuvalkodott, dölyfös stílusának. A kínálkozó alkalom elmulasztójának!
Lehetett volna Magyarország elismert vezetője! Nem élt az első stabil kétharmad adta lehetőséggel. Inkább a zsákmányszerzésre koncentrált. A júdáspénzek megkaparintására! Egyáltalán nem biztos, hogy bármit is sikerül majd elmentenie a rablott jószágból. Bukása mindössze annyiból jelenthet számunkra örömet, hogy NEKI SEM LESZ! Pontosan úgy, mint az általuk kifosztottaknak!
Clintonné beköltözésével cudar világ vár Döbröginkre IS! Csakúgy, mint mindannyiunkra!
De ne feledjük: EZT IS DÖBRÖGI ÖNFEJŰSÉGÉNEK KÖSZÖNHETJÜK MAJD!
Készüljünk hát Clintonnéra, mint a lehető legroszabbra!

http://www.balrad.com/2016/10/20/keszuljunk-a-legroszabbakra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: föltételezhetően, legrettenetesebb, összecsattanások, beszorítottságát, elnökválasztásig, sajtószabadságot, külügyminisztere, megkaparintására, diagnosztizálja, megszólalásában, papagájkommandó, putyinizmusként, kifosztottaknak, elfogadhatatlan, magyarországnak, illiberalizmust, menedékhelyéről, autokratikusabb, felkorbácsolják, elmulasztójának, miniszterelnöke, világpolitikai, megfeledkeztek, legroszabbakra, fölfuvalkodott, nacionalizmust, külpolitikáját, miniszterelnök, mindannyiunkra, postagalambbal, demokráciáknak, viszonzatlanul, beköltözésével, külpolitikája, előrevetítené, mosdatónótára, magyar kormányfőért, verseny állását, republikánus jelölt, kétnapos periódus, elektori kollégiumot, becslések szerint, ecuadori hatóságok, internetről váratlanul, demográfiai változások, párt beszorítottságát, kinyílt lehetőségek, jobb Európa, osztrák kancellár, kiállás Trump, korábbi támogatásból, győzelem felé, Hillary Clinton, Donald Trump, Jelenleg Clinton, Julian Assange Wikileaks-szivárogtató, Egyesült Államokban, Hillary Clintonnal, Mára Orbán, Havasi Bertalan, Orbán Viktor, Donald Trumpot, Fareed Zakaria, Vlagyimir Putyin Oroszországa, Washington Post, Clinton Global Initiative, Victoria Nuland, Robert Kagan, Vlagyimir Putyinnal, Michael McFaul, Putyinról Magyarország, York Times, Madeleine Albright, Bill Clinton, Hillary Clintontól Anne Applebaumtól Ian Bremmer, Hogyaszongya Döbrögi Trumpot, Fehér Házba, Bernie Sanders, Vélhetőleg Cukrosnéni, Persze Döbrögi, NEKI SEM LESZ, Döbröginkre IS, DÖBRÖGI ÖNFEJŰSÉGÉNEK KÖSZÖNHETJÜK MAJD,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png cica  Szívem tiéd  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 20  Erdőn  Bounty krémes  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyi telefonál  Sose bánj semmit  Fekete István - Akác  képre írva  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Adakozás  Png lepke  Tanuld meg ezt a versemet  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Egy maradéktalanul uralt világ  Sokan azt tartják  Albert Einstein gondolata  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Csak a fogyatkozás látható  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png nő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Reménység és erő Krisztustól e...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép napot kívánok  Radikális szeretet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Bertolt Brecht -től idézet  Albert Einstein gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Németh László tollából  Tavaszi kép  Egy maradéktalanul uralt világ  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Akarat  Albert Einstein gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Garai Gábor - Takarítás  Akik bántanak téged  Sose bánj semmit  Szép álmokat!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  A boldog családok mind hasonló... 
Bejegyzés Címkék
magyar kormányfőért, verseny állását, republikánus jelölt, kétnapos periódus, elektori kollégiumot, becslések szerint, ecuadori hatóságok, internetről váratlanul, demográfiai változások, párt beszorítottságát, kinyílt lehetőségek, jobb Európa, osztrák kancellár, kiállás Trump, korábbi támogatásból, győzelem felé, demokrata jelöltet, hazai liberális, jelenlegi demokrata, véleményük súlya, szempontból visszaolvasni, elmúlt években, prominens képviselőik, európai államok, liberális demokráciát, illiberális demokráciát, veszedelmes világpolitikai, liberális demokrácia, európai vezetők, régió egyes, intézmények épülnek, civil társadalmat, szintén 2014-es, magyar kormányfő, kitiltási botrány, fenti szöveg, jelenséget Nuland, elnökjelölt mellett, következő adminisztrációban, világrend kríziséről, mostani kampányban, demokráciáknak minden, külügyi stábban, ismert külpolitikai, orosz-amerikai hidegháborús, tény minden, döbrögista papagájkommandó, elnökjelölő konvención, legrettenetesebb név-Soros, halálos itéletet, kínálkozó alkalom, első stabil, zsákmányszerzésre koncentrált, júdáspénzek megkaparintására, rablott jószágból, általuk kifosztottaknak, lehető legroszabbra, föltételezhetően, legrettenetesebb, összecsattanások, beszorítottságát, elnökválasztásig, sajtószabadságot, külügyminisztere, megkaparintására, diagnosztizálja, megszólalásában, papagájkommandó, putyinizmusként, kifosztottaknak, elfogadhatatlan, magyarországnak, illiberalizmust, menedékhelyéről, autokratikusabb, felkorbácsolják, elmulasztójának, miniszterelnöke, világpolitikai, megfeledkeztek, legroszabbakra, fölfuvalkodott, nacionalizmust, külpolitikáját, miniszterelnök, mindannyiunkra, postagalambbal, demokráciáknak, viszonzatlanul, beköltözésével, külpolitikája, előrevetítené, mosdatónótára, megfogalmazza, papírformának, gyűjtőoldalon, elégedetlenek, népszerűsítik, behozhatatlan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.