Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy diktátor jóindulata
  2018-01-12 11:28:48, péntek
 
  Egy diktátor jóindulata

H. Andrea | Január 11, Csütörtök | 11:53

Végigbüntették a pártokat a párttörvény alapján. Most azt mondják, a büntetést majd csak a választás után kell megfizetni. Csakhogy a törvény a 15 napos fizetési határidőt is tartalmazza. Ki bírálhatja fölül a törvényt? Csak nem egy diktátor jóindulata? (István)

Ez itt egy hozzászólás, mégpedig az egyik legfontosabb hozzászólás, amit az Állami Számvevőszék Jobbik (és úgy általában az ellenzéki pártok) elleni hadjáratának tragikomédiába fulladása kapcsán olvastam. A tragédia cinikus komédiába fordulásának lényege, hogy Varga Mihály közepes képességű könyvelő és az általa vezetett nemzetgazdasági tárca tegnap felszólította az érintett politikai pártokat, hogy a

a törvénytelen gazdálkodás miatti befizetési kötelezettségek ütemezéséről, a részletfizetés rendjéről kezdeményezzenek egyeztetést a Magyar Államkincstárral, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal.

Vagyis miután az országgyűlési választás előtt 3 hónappal a teljhatalmú állampárt által nehezített pályán mozgó, korlátozott lehetőségekkel rendelkező ellenzéki pártok egyébként sem egyenlő esélyekkel indulnak az áprilisi megmérettetésen (nem akarom felsorolni a fideszes propagandára költött milliárdokat, a választási alamizsna gyanánt funkcionáló tonna krumplikat, tűzifát és egyebeket, amelyek az ÁSZ szerint valamiért nem minősülnek tiltott pártfinanszírozásnak) a látszatra sem adó, Országgyűlésnek alárendelt ellenőrző szerv által megállapított tiltott pártfinanszírozási összegekkel kapcsolatban a kormány egyezkedést, lókupeckedést javasol az érintetteknek.

A történet legfontosabb eleme, ami talán a számvevőszéki megállapítások jogosságánál/jogtalanságánál is fontosabb, hogy bár a jogorvoslathoz való jog alapvető, alaptörvényben garantált jog, az eljárás alá vont pártok számára nincs biztosítva a jogorvoslati lehetőség: az ÁSZ által hozott döntésekre nincs jogorvoslat. A kicsinálás, földbe döngölés garanciája ez. Hogy az érintettnek ne legyen lehetősége a sérelmezett döntést felülvizsgál(tat)ni, és a sérelem megállapítása esetén a döntésre visszaható módon a sérelmet orvosolni.

A kormány, és külön Varga Mihály azon nagyvonalú javaslata, miszerint a NAV ne indítson behajtási eljárást és ne érvényesítsen inkasszót az országgyűlési választásokat megelőzően, attól igazán tragikus, hogy a nyilvánvalóan törvénysértésre szólító felajánlást megfejelték az alábbi megállapítással:

A törvényeket mindenkinek be kell tartani, a politikai pártoknak is, a törvénysértés következménye alól felmentést adni senkinek nem lehet.

Vagyis ebben a velejéig mocskos, stratégiailag kiszámított ügyben már régen nem az a kérdés, hogy az Országgyűlés ellenőrzési szerve hatóság-e, vagy nem hatóság, hogy de facto/de iure bírságolt-e, vagy nem bírságolt, hogy van joga erre, vagy nincs joga, hogy érvényesül-e a hatalmi ágak szétválasztásának jogállami elve vagy sem. A Czeglédy ügyben hozott országgyűlési határozat, amelyben jogerős bírósági döntés, konkrétan a vádemelési eljárás megindulása előtt mondták ki bűnösnek az értintettet, világossá tette: Magyarország távolodik a jogállamiságtól, ha egyáltalán még van hozzá bármi köze.

A fentieknél sokkal fontosabb kérdés (amely sajnálatos módon a választ is magában hordozza): amikor egy miniszter hivatalosan jogsértésre, a törvény megkerülésére szólít, konkrétan felhatalmazva érzi magát arra, hogy a jogrend felülírására tegyen javaslatot, ott teljes szánalmasságában rohad a jogállam ványadt teste. Ahol egy kormány a nyilvánvaló túlkapásai az ellenzék bürokratikus eszközökkel való kivéreztetésére ilyen áttetsző, alattomos kísérletekben öltenek testet, ott Istvánnak van igaza. Az nem jogállam és nem demokrácia, hanem egy diktátor kényének-kedvének, és látszólagos jóindulatának (értsd: ördögi önkényének) kiszolgáltatott banánköztársaság.

Ahol az Állami Számvevőszék elmúlt hetekben tapasztalt szakmailag, jogilag minden lehetséges sebből vérző eljárása kizárólag az állampárt ellenzékének ellehetetlenítését célozzák, ott legfeljebb a józan ész helyett vakhittel felruházott, tájékozatlan, semmiből semmit nem értő, de annál nagyobb meggyőződéssel fröcsögő hívek gondolhatják: mekkora jófej ez a Viktor, amiért a választások utánra hagyja az ellenzék teljeskörű ledarálását.

Engem egyáltalán nem vigasztal, hogy a Fidesz valószínűleg rádöbbent arra, hogy ellenzék hiányában saját maga fogja felfalni saját magát záros határidőn belül. Az még kevésbé nyugtat meg, hogy estleg arra is rájöttek: a falon túltolt illiberális izmozás olyan egységbe kovácsolhatja a darabjaiban heverő ellenzéki térfelet, ami utolsó pillanatban még akár boríthatja is a bilit, és a népakarat egyáltalán nem szándékolt helyreállása áthúzza a betonbiztosnak kinéző, zsinórban harmadik mandátummal kapcsolatos várakozásokat. Azt meg végképp nem gondolom, hogy összeszarták volna magukat egy potenciális nemzetközi botrány miatt, miután a Jobbik világossá tette, hogy Strasbourgig mennek, ha tovább büntetik őket és tényleg be kell fizetniük a büntetésüket.

Szerintem egyszerűen az van, hogy tényleg ez van. Van hozzá vastag pofabőr, pénz, paripa, fegyver: általános és mindenkire kiterjedő törvénytiszteletre hivatkozva további csapdákat állítanak és törvénysértésre buzdítanak. Aztán, ha majd úgy értékeli Habony két szippantás között március idusán, akkor teli torokból üvöltöznek, hogy a korrupt, szar, nemzetellenes ellenzék testületileg köpi le a törvényeket, és ráront a törvénytisztelő magyar polgárokra.

Bőven itt lenne az ideje, mert már évekkel ezelőtt is késő volt: mindazok, akik a legelvakultabban szokták a szemüket forgatni azon, hogy egyesek a szájukra merik venni a diktatúra szót, hagyják a fenébe a glaszé kesztyűs csipkerózsikásdit. Nem csalás és nem ámítás, hogy Orbán Viktor demokratikus úton már aligha eltávolítható. Olyannyire nem, hogy ebben a lángoktól drótkerítéstől, Soros-ügynököktől és szügyig nyomorúságtól ölelt földi paradicsomban semmi nem marad, ami ne egy diktátor jóindulatától függne.

https://kolozsvaros.com/2018/01/11/egy-diktator-joindulata/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: államkincstárral, szánalmasságában, legelvakultabban, kezdeményezzenek, banánköztársaság, megmérettetésen, törvénysértésre, megállapítással, országgyűlésnek, törvénytisztelő, nemzetgazdasági, kötelezettségek, jogállamiságtól, jogtalanságánál, kivéreztetésére, kiszolgáltatott, jogorvoslathoz, meggyőződéssel, lehetőségekkel, részletfizetés, tragikomédiába, drótkerítéstől, betonbiztosnak, megállapítások, alaptörvényben, végigbüntették, jóindulatától, eltávolítható, nyilvánvalóan, lókupeckedést, érintetteknek, várakozásokat, megállapított, törvénysértés, országgyűlési, vámhivatallal, diktátor jóindulata, párttörvény alapján, büntetést majd, választás után, egyik legfontosabb, ellenzéki pártok, tragédia cinikus, általa vezetett, érintett politikai, törvénytelen gazdálkodás, részletfizetés rendjéről, országgyűlési választás, teljhatalmú állampárt, áprilisi megmérettetésen, fideszes propagandára, választási alamizsna, Állami Számvevőszék Jobbik, Varga Mihály, Magyar Államkincstárral, Nemzeti Adó-, Állami Számvevőszék, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  A boldog családok mind hasonló...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szívem tiéd  Png telefon  Nem méltó hozzád  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Png kislány  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png rózsa csokor  Tanuld meg ezt a versemet  Elköszönt  Alázat  A Megváltó szolgálatában  képre írva  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Bounty krémes  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Örülök, hogy látlak!  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Png kutya  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png telefon  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Lóhere  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép napot kívánok  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png férfi  Albert Einsteinről  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Adakozás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy hatékony szolga  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Akarat  Facebookon kaptam  Nevem  Nevem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Albert Einsteinről  Png rózsa csokor  Popper Péter szavai  képre írva  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Erdőn 
Bejegyzés Címkék
diktátor jóindulata, párttörvény alapján, büntetést majd, választás után, egyik legfontosabb, ellenzéki pártok, tragédia cinikus, általa vezetett, érintett politikai, törvénytelen gazdálkodás, részletfizetés rendjéről, országgyűlési választás, teljhatalmú állampárt, áprilisi megmérettetésen, fideszes propagandára, választási alamizsna, kormány egyezkedést, történet legfontosabb, számvevőszéki megállapítások, jogorvoslathoz való, jogorvoslati lehetőség, sérelmezett döntést, sérelem megállapítása, döntésre visszaható, sérelmet orvosolni, országgyűlési választásokat, nyilvánvalóan törvénysértésre, alábbi megállapítással, törvényeket mindenkinek, politikai pártoknak, törvénysértés következménye, velejéig mocskos, hatalmi ágak, vádemelési eljárás, fentieknél sokkal, miniszter hivatalosan, törvény megkerülésére, jogrend felülírására, jogállam ványadt, nyilvánvaló túlkapásai, ellenzék bürokratikus, diktátor kényének-kedvének, állampárt ellenzékének, választások utánra, ellenzék teljeskörű, falon túltolt, darabjaiban heverő, népakarat egyáltalán, betonbiztosnak kinéző, potenciális nemzetközi, törvénytisztelő magyar, legelvakultabban szokták, szemüket forgatni, szájukra merik, diktatúra szót, glaszé kesztyűs, lángoktól drótkerítéstől, diktátor jóindulatától, államkincstárral, szánalmasságában, legelvakultabban, kezdeményezzenek, banánköztársaság, megmérettetésen, törvénysértésre, megállapítással, országgyűlésnek, törvénytisztelő, nemzetgazdasági, kötelezettségek, jogállamiságtól, jogtalanságánál, kivéreztetésére, kiszolgáltatott, jogorvoslathoz, meggyőződéssel, lehetőségekkel, részletfizetés, tragikomédiába, drótkerítéstől, betonbiztosnak, megállapítások, alaptörvényben, végigbüntették, jóindulatától, eltávolítható, nyilvánvalóan, lókupeckedést, érintetteknek, várakozásokat, megállapított, törvénysértés, országgyűlési, vámhivatallal, kovácsolhatja, kísérletekben, következménye, stratégiailag, felhatalmazva, felszólította, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.