Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Balognak egy hete maradt, hogy előmásszon a főnöke valagából
  2018-01-24 20:16:49, szerda
 
  Balognak egy hete maradt, hogy előmásszon a főnöke valagából
H. Andrea | Ma | 15:00

Nem nagyon szeretnék, pláne nem is mernék beleszólni az okosok dolgába, végképp nem szeretném megzavarni a kormányt abbéli igyekezetében, hogy egyik lábáról a másikra állva egyre nagyobb hülyeségeket beszélve próbálja meg bagatellizálni az 1300 menekült befogadását, és ellenzéki hisztériának minősítse azt, hogy egy közérdekű információ nyilvánosságra hozását elsunnyogta, miközben Őcsénnyé züllesztett egy országot.

Olvasom viszont, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lépett. Merthogy - ezt is olvasom - úgy tűnik, a kormány lefosta a bokáját (igaz, én még kérdőjellel sem szeretném őket ilyesmivel gyanúsítani), ezért előrehozzák az egészségügyi szakdolgozók novemberre ígért 8 (azaz nyolc) százalékos béremelését januárra.

Történt ez azt követően, hogy a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége ágazati bérrendezést sürgetett, aminek érdekében egy tizenöt pontos követelést is megfogalmaztak, jelezve, hogy ha nem kapnak 30 napon belül érdemi választ akkor sztrájkot hirdetnek. Amennyiben a Népszava értesülései helyesek - és azóta kiderült, hogy helyesek -, akkor valószínűleg az egyszemélyes országvezetés szánta rá magát a választás kampány hajnalán ama kormánydöntésre, amely nagylelkűen januárrá varázsolja a novembert.

Mióta Lázár János felvilágosított bennünket arról, hogy a közmunkások béremelésének elmaradása valójában nevelő célzatú, szándékos nemintézkedés, nagy a kísértés, hogy az egészségügy szakdolgozókkal szembeni nagyvonalúságtól dobjak egy hátast. Ja, nem, elnézést, elragadtattam magam. Ugyanis eszembe jutott, ma január 24-ét írunk, ez ortodox számítások szerint pedig azt jelenti: 5 nap eltelt azóta, hogy az oktatás modernizálásáért vonultak utcára diákok és nem diákok az Alkotmány utcában.

Ha jól emlékszem, a jobb helyeken az ország jövőjének tekintett, és akként is kezelt úgynevezett diákság 12 pontos követelést fogalmazott meg a kormánnyal szemben. A gyerekek világossá tették: január 31-ig várnak jogszabályi garanciát arra, hogy az oktatásért felelős, Balog Zoltán nevű emberi erőforrással fémjelzett tárca maradéktalanul teljesítse ezeket a követeléseket. Egyébként folytatják. A tiltakozást.

Szintén ortodox számítások szerint a kormánynak és az illetékes minisztériumnak már csak egy hete maradt erre a mutatványra, ám a minden fórumot megszálló trollok mocskolódásain, valamint a szolgamédia kötelező sorosozásán kívül én semmilyen érdemi reakcióval nem találkoztam az elmúlt öt napban, ami arra utalt volna, hogy legalább meghallották a diákok hangját.

Balog Zoltán elmúlt öt napja kimerült abban, hogy mindenféle díjakat, elismeréseket és kitüntetéseket adott át olyanoknak, akik minden bizonnyal rászolgáltak ezekre az elismerésekre. Elkeserítő látni, hogy az a kormány, amelyik az ellenzéki pártok bármelyik tetszőleges bírálatára perceken belül előrántja az asztalfiókból az előregyártott, az éppen aktuális felvetéshez passzoló tagadás, fröcsögés, hátrafelé mutogatás, sorosozás, migránsozás, brüsszelezés, hazaárulózás egyenpropaganda-szövegét; az a kormány, amelynek első dolga az oktatást, vagy egészségügyet érintő, gyászos állapotokról tanuskodó sajtóhíreket álhíreknek titulálni és csuklóból tagadni, még annyira sem vette a fáradságot, hogy kinyögje: hallottuk, de leszarjuk, kis Soros-ivadékok. Vagy hallottuk, de fontosabb itt minden más, mint az, hogy milyen oktatásban részesítjük azokat a fiatalokat, akiktől aztán elvárjuk, hogy felemeljék ezt az országot.

Nem hiszem, hogy a magyarázat sokkal bonyolultabb annál, mint hogy áprilisban ezek a gyerekek nem fognak szavazni, az egészségügy szakdolgozók viszont igen, a közmunkásokat meg a fideszes kiskirályok zsarolási potenciálja eligazítja majd a miheztartás tekintetében. Orbán Viktor sufnijogász és kocafocista valószínűleg nem fog Balog Zoltán betanított esztergályosból papminiszterré avanzsált lojális semmihez nem értő tyúkszemére lépni, hogy tegyen már úgy, mintha emberszámba venné a diákokat. Csak április 8-ig kell valahogy elsunnyogni a dolgot, és úgy tenni, mintha nem is hallották volna, mit akar a magyar diákság, húzni kell az időt, úgyis elfáradnak, eddig mindenki elfáradt, utána meg már tökmindegy, majd lesz valami.

Márpedig ha ezt is el lehet sunnyogni, ha megint el lehet sunnyogni, ha ezek a legitim követelések megint a letargia, az igénytelenség és felelőtlen apátia áldozatává válnak, ha a magyar társadalom megint magára hagyja ezeket a diákokat, akkor ugyanazt teszi velük, mint a kormány: azt üzeni nekik, hogy nincs szükség rájuk, és ha nem tetszik, el lehet innen menni, de az urakat nem szabad megzavarni abban, hogy szétverjék a jövőjüket. Ez pedig akkor is nemzeti tragédia, ha történetesen nem trianonnak hívják, hogy a migránsrettegő mélymagyarok is felfogják.

A világért sem szerettem volna beleugatni az okosok dolgába, csak annyit bátorkodom megjegyezni: Balognak tehát egy hete maradt, hogy előmásszon a főnöke valagából és valamit, bármit kipréseljen magából. Nem vagyok optimista. Egyáltalán.


https://kolozsvaros.com/rovidek/balognak-egy-hete-maradt-hogy-elomasszon-a-fonoke -valagabol/

--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------

A 14-18 éves diákok zöme - tudomásom szerint - amúgy is Magyarországon kívül képzeli el a jövőjét, amint lehet, elhúz innen.
Az esetleg még vacillálóknak meg segít dönteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: modernizálásáért, nagyvonalúságtól, egyenpropaganda, kormánydöntésre, minisztériumnak, szakdolgozókkal, esztergályosból, felvilágosított, mocskolódásain, bagatellizálni, migránsrettegő, kitüntetéseket, papminiszterré, maradéktalanul, miniszterelnök, megfogalmaztak, nyilvánosságra, magyarországon, igyekezetében, elismerésekre, szakszervezet, igénytelenség, asztalfiókból, vacillálóknak, előregyártott, követeléseket, béremelésének, magyarországi, egészségügyet, közmunkásokat, mentődolgozók, elismeréseket, nemintézkedés, elragadtattam, országvezetés, szakdolgozók, hete maradt, főnöke valagából, okosok dolgába, kormányt abbéli, másikra állva, 1300 menekült, közérdekű információ, kormány lefosta, egészségügyi szakdolgozók, tizenöt pontos, egyszemélyes országvezetés, választás kampány, közmunkások béremelésének, egészségügy szakdolgozókkal, oktatás modernizálásáért, jobb helyeken, Orbán Viktor, Független Egészségügyi Szakszervezet, Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, Mióta Lázár János, Balog Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png ház  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Alvó cicák  Akarat  Adakozás  Mi lenne ha  Adakozás  Szívem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png lepke  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Adakozás  Szép napot kívánok  képre írva  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png nő  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Png nő  Bounty krémes  Egy hatékony szolga  Soha ne kedvezz...  Szép estét  Tavaszi kép  Mai harmónia kártyám  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Elköszönt  Erdőn  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyon különös  Png rózsa csokor  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png lepke  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Éretlen vers  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy hatékony szolga  Png fotel  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Akik bántanak téged  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Irgalom és ítélet  Esti kép  Png cica  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Leonardo da Vinci gondolata  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Alázat  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
hete maradt, főnöke valagából, okosok dolgába, kormányt abbéli, másikra állva, 1300 menekült, közérdekű információ, kormány lefosta, egészségügyi szakdolgozók, tizenöt pontos, egyszemélyes országvezetés, választás kampány, közmunkások béremelésének, egészségügy szakdolgozókkal, oktatás modernizálásáért, jobb helyeken, ország jövőjének, kormánnyal szemben, gyerekek világossá, oktatásért felelős, illetékes minisztériumnak, minden fórumot, szolgamédia kötelező, diákok hangját, ellenzéki pártok, éppen aktuális, magyarázat sokkal, egészségügy szakdolgozók, fideszes kiskirályok, miheztartás tekintetében, magyar diákság, legitim követelések, magyar társadalom, migránsrettegő mélymagyarok, 14-18 éves, modernizálásáért, nagyvonalúságtól, egyenpropaganda, kormánydöntésre, minisztériumnak, szakdolgozókkal, esztergályosból, felvilágosított, mocskolódásain, bagatellizálni, migránsrettegő, kitüntetéseket, papminiszterré, maradéktalanul, miniszterelnök, megfogalmaztak, nyilvánosságra, magyarországon, igyekezetében, elismerésekre, szakszervezet, igénytelenség, asztalfiókból, vacillálóknak, előregyártott, követeléseket, béremelésének, magyarországi, egészségügyet, közmunkásokat, mentődolgozók, elismeréseket, nemintézkedés, elragadtattam, országvezetés, szakdolgozók, állapotokról, bonyolultabb, sajtóhíreket, bérrendezést, meghallották, erőforrással, valószínűleg, egyszemélyes, tekintetében, rászolgáltak, egészségügyi, hazaárulózás, brüsszelezés, hülyeségeket, mélymagyarok, történetesen, hisztériának, gyanúsítani, migránsozás, előrehozzák, kérdőjellel, jogszabályi, tyúkszemére, értesülései, elsunnyogni, közmunkások, béremelését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.