Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Európa rothadozó széleként írnak rólunk a Financial Timesban
  2018-04-10 20:49:44, kedd
 
  Európa rothadozó széleként írnak rólunk a Financial Timesban

Horváth Bence
POLITIKA
április 9., hétfő 17:50


Gideon Rachman 2006 óta a Financial Times külügyi tudósítója, mára a gazdasági lap egyik legfontosabb elemzője lett külpolitikai téren. Hétfő délután jelent meg elemzése a magyar választásokról, melynek a Rothadó szélek autoriterjei veszélyeztetik az európai értékeket címet adta, és hogy tényleg világos legyen, miről beszél, ezt az illusztrációt mellékelték a cikkhez:

Rachman cikkében amúgy arról ír, hogy miközben a tagállamok többsége még mindig a demokrácia és a jogállamiság oldalán áll, a széleken egy antidemokratikus rohadás ütötte fel a fejét, és ha ezt nem kezelik, terjedni fog befelé, majd a végén akár elpusztíthatja az EU szándékát is, hogy értékközösségként létezzen.

A legnyilvánvalóbb fenyegetés Magyarország felől érkezik, folytatja Rachman: a nagy választási győzelmet arató Orbán már aláásta olyan intézmények működését, melyek alapvetőek egy szabad társadalom számára. Majd kitér arra, hogy nemcsak Magyarország jelent problémát: a lengyel jogállam helyzete miatt az EU vizsgálódik, míg Szlovákiában és Máltán nemrég oknyomozó újságírókat végeztek ki, és még egyik ügyet sem sikerült felderíteni. Csehországban a milliárdos miniszterelnök, Andrej Babis ellen is csalás miatt nyomoznak. Bulgáriában a szervezett bűnözés okoz gondot, míg a román kormánynak a korrupció miatt kellett megütköznie Brüsszellel.

Ugyanakkor e utóbbi példák mind olyan kormányokról szólnak, melyek tudják, hogyan kell játszani az "európai játékot" a megfelelő válaszok felmondásával. Ugyanakkor Orbán Viktor más eset, mivel a jelek szerint kifejezetten ínyére van, hogy az autoriter rosszfiút alakíthatja. Ráadásul a muszlim bevándorlókkal szembeni fellépése nemzetközi rajongótábort is szerzett számára a populista jobboldalon.

Ugyanakkor az alapvető ok, amiért Orbán veszélyt jelent az EU-ra, az nem a menekültekkel szembeni ellenségességében vagy akár az erőszakos retorikájában rejlik, hanem ahogy a kormánya próbálja kiterjeszteni ellenőrzését a sajtó, az egyetemek, a bíróságok és a civil szervezetek fölé.

Rachman szerint az EU próbálkozása, hogy a jogállamiság aláássa miatt büntesse Lengyelországot, kudarcba fog fordulni, hiszen Magyarország vétózni fog bármilyen lépést, és ez visszafelé is működne. Hasonló okok miatt fog elbukni a javaslat, hogy az EU-s forrásokat a jogállamiság betartásához kössék. Azaz jelenleg az EU-ban egy autoriter blokk formálódik éppen zavartalanul.

Az elemzés kitér arra is, hogy miközben vannak EU-s politikusok, akik figyelmeztettek a Magyarországon zajló folyamatokra, de vannak bűnrészesek is: például az Európai Néppárt tagjai, akik továbbra is elfogadják tagnak a Fideszt és jelentős politikai támogatást is nyújtanak nekik.

,,Beszélj Manfred Weberrel, az EPP vezetőjével és az európai parlament elnökével, és mosolyogva fogja mondani neked, hogy 'Viktor' nem lépett át semmiféle vörös vonalat" - mondja Rachman, aki szerint ez a pozíció nehezen összeegyeztethető az Európa Bizottság Magyarországról készült legfrissebb országjelentésével.

Az FT szerzője kitért arra is, hogy természetesen a régi tagállamok házatáján sincs minden rendben: említette a spanyol kormány és a katalán politikusok konfliktusát, a szélsőjobboldali Szabadságpárt koalíciós szerepét Ausztriában, és persze, brit állampolgárként kitért Nagy-Britanniára, illetve a brexitre, amivel nemcsak önmagának árt az ország, hanem a kontinensen sem javítanak vele a demokratikus kilátáson. Épp ezért lehet az, hogy Európa számos feltörekvő autoriterje EU-ellenes is egyben. Ami pedig aggodalomra ad okot, hogy egyre nagyobb befolyásra tesznek szert, nemcsak otthon, de Brüsszelben is.

444.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antidemokratikus, szélsőjobboldali, legnyilvánvalóbb, állampolgárként, magyarországról, lengyelországot, figyelmeztettek, magyarországon, választásokról, miniszterelnök, veszélyeztetik, bevándorlókkal, elpusztíthatja, illusztrációt, természetesen, szabadságpárt, rajongótábort, csehországban, kiterjeszteni, menekültekkel, retorikájában, felmondásával, zavartalanul, folyamatokra, ellenőrzését, kifejezetten, kormányokról, magyarország, szlovákiában, autoriterjei, jogállamiság, próbálkozása, betartásához, konfliktusát, demokratikus, külpolitikai, magyar választásokról, európai értékeket, illusztrációt mellékelték, tagállamok többsége, jogállamiság oldalán, antidemokratikus rohadás, végén akár, legnyilvánvalóbb fenyegetés, nagy választási, szabad társadalom, lengyel jogállam, milliárdos miniszterelnök, szervezett bűnözés, román kormánynak, korrupció miatt, megfelelő válaszok, Financial Timesban, Horváth Bence, Gideon Rachman, Financial Times, Andrej Babis, Ugyanakkor Orbán Viktor, Európai Néppárt, Beszélj Manfred Weberrel, Európa Bizottság Magyarországról,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Varga János Veniam - Fontos sz...  Lóhere  Zilahy Lajos gondolata  Őrizkednünk kell...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szívem tiéd  Fekete-erdő desszert  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Akarat  Szép álmokat!  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alázat  Alázat  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png férfi  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  képre írva  Akarat  Nem számIt  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csak a fogyatkozás látható  Mindig jusson idő nevetni  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog,  Png csokor  Nem méltó hozzád  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A kételkedés kezelése  Png virág  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
magyar választásokról, európai értékeket, illusztrációt mellékelték, tagállamok többsége, jogállamiság oldalán, antidemokratikus rohadás, végén akár, legnyilvánvalóbb fenyegetés, nagy választási, szabad társadalom, lengyel jogállam, milliárdos miniszterelnök, szervezett bűnözés, román kormánynak, korrupció miatt, megfelelő válaszok, jelek szerint, autoriter rosszfiút, muszlim bevándorlókkal, populista jobboldalon, menekültekkel szembeni, erőszakos retorikájában, kormánya próbálja, civil szervezetek, jogállamiság aláássa, jogállamiság betartásához, autoriter blokk, elemzés kitér, európai parlament, pozíció nehezen, régi tagállamok, spanyol kormány, katalán politikusok, szélsőjobboldali Szabadságpárt, demokratikus kilátáson, antidemokratikus, szélsőjobboldali, legnyilvánvalóbb, állampolgárként, magyarországról, lengyelországot, figyelmeztettek, magyarországon, választásokról, miniszterelnök, veszélyeztetik, bevándorlókkal, elpusztíthatja, illusztrációt, természetesen, szabadságpárt, rajongótábort, csehországban, kiterjeszteni, menekültekkel, retorikájában, felmondásával, zavartalanul, folyamatokra, ellenőrzését, kifejezetten, kormányokról, magyarország, szlovákiában, autoriterjei, jogállamiság, próbálkozása, betartásához, konfliktusát, demokratikus, külpolitikai, legfontosabb, autoriterje, mellékelték, brüsszelben, intézmények, politikusok, vizsgálódik, alakíthatja, felderíteni, bulgáriában, szervezetek, ausztriában, megütköznie, aggodalomra, legfrissebb, vezetőjével, jobboldalon, kontinensen, brüsszellel, britanniára, újságírókat, bűnrészesek, milliárdos, kormánynak, szervezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.