Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ha nem tetszik, el lehet menni – üzenték Orbánnak
  2018-05-13 09:53:14, vasárnap
 
  Ha nem tetszik, el lehet menni - üzenték Orbánnak


2018. május 12., 13:28
Privátbankár.hu



Az egyik legnagyobb holland lap interjút készített Manfred Weber német politikussal, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével, aki erősen odamondogatott Orbánnak. A külföldi lapok a héten jellemzően egyszerre tudósítottak a Parlament megalakulásáról és az előtte folyó tiltakozásokról, az Orbánt ért kritikákról, Orbán “fenyegető teljhatalmáról".

“Üzent Európa: Ha Orbán nem tiszteli az értékeinket, nincs helye köztünk" - írja a De Volkskrant interjújára hivatkozva a HVG Online. Az egyik legnagyobb holland lap interjút készített Manfred Weber német politikussal, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével.

Weber az interjúban arról beszélt, “látja, hogy Orbán jelenlegi politikája azzal fenyeget, hogy átlépi a vörös vonalat, miközben az ő célkitűzése az, hogy az EU visszatérjen a valódi parlamenti demokráciához. Ezzel együtt pedig harcolnak az autokratikus tendenciák ellen, közte Orbán Viktor jobboldali nacionalizmusa ellen is".

Az egyik kérdés szerint a Fidesz a néppárt tagja, de sokan csodálkoznak azon, miért tolerálják még ezt a tagságot. Weber szerint vannak olyan alapvető értékek, mint a jogállamiság, a joguralom, a szabad sajtó, a demokrácia, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Maradhatsz, vagy mehetsz

Szerinte Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja, és ha a magyar kormányfő nem tartja be a szabályokat, nem lehet az Európai Néppárt tagja. “Ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol" - írják.

A kerítés rendben van

Weber egyébként egyetért a magyar határkerítéssel, és jelenleg legalábbis a bevándorlást Európában fenyegetésként érzékeli. Orbánnal való vitái viszont egyre hangosabbak. “Nem szereti Orbánban, hogy sokszor úgy politizál, hogy erősen nekiront mindennek és mindenkinek a szavak szintjén, majd onnan szép csendben visszavonul" - írja a magyar híroldal.

Az állam én vagyok

Orbánnal egyébként a héten eskütétele és a parlament összeülése kapcsán rengeteget foglalkozott a külföldi sajtó, általában kritikusan vagy távolságtartóan. “Orbán - az állam én vagyok" - emelte ki az Rp-online.de. Mindjárt azután következett, hogy az idegen lakosságot ki akarja rekeszteni az országból. Majd többek között arról írtak, hogyan szilárdítaná meg a magyar elnök hatalmát a titkosszolgálatok központosításával és a kétharmados parlamenti többséggel.

Megvonhatják a pénzeket
Orbán Viktor miniszterelnök és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően a Parlament Munkácsy-termében 2015. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Parlament Munkácsy-termében 2015. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A svájci Blick.ch egyszerre tudósított az új Parlament megalakulásáról és az előtte folyó tüntetésekről, azt is megemlítve, hogy számos híroldal tudósítóit kitiltották az épületből. Megírták, hogy Orbánt a demokrácia és a jogállamiság leépítésével vádolják, alkotmánymódosítással akarja ellehetetleníteni a menedékkérők befogadását és a civil szervezeteket.

A Sueddeutsche.de Orbán “fenyegető teljhatalmáról" írt “Fütty és ordítás" című cikkében. Sok minden mellett megemlítette, hogy Orbánt a 2021-2027-es időszakra folyósítandó EU-támogatások megvonása fenyegeti. Az Európai Bizottság dolgozik egy olyan mechanizmuson, amely a pénzek megvonását lehetővé teszi, ha egy ország nem tartja be a jogállamiság játékszabályait.

Most vagy soha

A Magyarország-szakértőnek tartott osztrák szocialista, Josef Weidenholzer ellenlépéseket sürgetett az “Orbán-kurzussal" szemben. A politikus a Magyarországról szóló legutóbbi európai parlamenti jelentés egyik szerzője. Szerinte Magyarország rendszeresen megsérti az EU alapértékeit, olyan pedig, hogy illiberális demokrácia, nem létezik - írta a Kurier.at.

Szerinte Orbán következő négy éves ciklusában csak rosszabbodni fog a helyzet, ezért most van itt az ideje az EU részéről lépéseket tenni.


https://privatbankar.hu/makro/ha-nem-tetszik-el-lehet-menni-uzentek-orbannak-3184 01
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magyarországról, határkerítéssel, frakcióvezetője, megalakulásáról, tiltakozásokról, játékszabályait, távolságtartóan, megbeszélésüket, miniszterelnök, odamondogatott, fenyegetésként, ellenlépéseket, teljhatalmáról, nacionalizmusa, szervezeteket, demokráciához, mechanizmuson, tüntetésekről, privátbankár, rendszeresen, tiszteletben, sueddeutsche, magyarország, privatbankar, leépítésével, jogállamiság, folyósítandó, alapértékeit, foglalkozott, csodálkoznak, bevándorlást, rosszabbodni, menedékkérők, megemlítette, politikussal, szilárdítaná, egyik legnagyobb, külföldi lapok, héten jellemzően, előtte folyó, interjúban arról, vörös vonalat, valódi parlamenti, autokratikus tendenciák, egyik kérdés, néppárt tagja, szabad sajtó, tűzzel játszik, civil szervezeteket, magyar kormányfő, kerítés rendben, magyar határkerítéssel, Manfred Weber, Európai Néppárt, Üzent Európa, Orbán Viktor, Szerinte Orbán, Parlament Munkácsy-termében, Koszticsák Szilárd, Európai Bizottság, Josef Weidenholzer, Szerinte Magyarország,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai harmónia kártyám  Sokan azt tartják  Hiányzik  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  A másik dolog,  Adakozás  Alvó cicák  A jó emberek mindig szépek mar...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mi lenne ha  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogy lehet megtartani  Őrizkednünk kell...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nevem  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete István - Akác  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Hazára minden embernek szükség...  Zilahy Lajos gondolata  Popper Péter szavai  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Kaffka_Margit  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Alvó cicák  Png telefon  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Leonardo da Vinci gondolata  Németh László tollából  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Png cica  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogy lehet megtartani  Nevem  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem számIt  Julian Brass gondolata  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
egyik legnagyobb, külföldi lapok, héten jellemzően, előtte folyó, interjúban arról, vörös vonalat, valódi parlamenti, autokratikus tendenciák, egyik kérdés, néppárt tagja, szabad sajtó, tűzzel játszik, civil szervezeteket, magyar kormányfő, kerítés rendben, magyar határkerítéssel, bevándorlást Európában, szavak szintjén, magyar híroldal, héten eskütétele, parlament összeülése, külföldi sajtó, idegen lakosságot, magyar elnök, titkosszolgálatok központosításával, kétharmados parlamenti, svájci Blick, jogállamiság leépítésével, menedékkérők befogadását, 2021-2027-es időszakra, olyan mechanizmuson, pénzek megvonását, jogállamiság játékszabályait, magyarországról, határkerítéssel, frakcióvezetője, megalakulásáról, tiltakozásokról, játékszabályait, távolságtartóan, megbeszélésüket, miniszterelnök, odamondogatott, fenyegetésként, ellenlépéseket, teljhatalmáról, nacionalizmusa, szervezeteket, demokráciához, mechanizmuson, tüntetésekről, privátbankár, rendszeresen, tiszteletben, sueddeutsche, magyarország, privatbankar, leépítésével, jogállamiság, folyósítandó, alapértékeit, foglalkozott, csodálkoznak, bevándorlást, rosszabbodni, menedékkérők, megemlítette, politikussal, szilárdítaná, visszatérjen, weidenholzer, megvonhatják, tudósítottak, autokratikus, interjújára, szocialista, kitiltották, mindenkinek, célkitűzése, támogatások, illiberális, kritikákról, hangosabbak, szabályokat, kétharmados, befogadását, visszavonul, szakértőnek, következett, értékeinket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.