Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tomcat:
  2008-05-09 21:12:58, péntek
 
  Tomcat: "Mindenkinek leszarjuk az érzékenységét!"
2008. Május 09. 00:47

Tomcat vs. Molnárgörény a Bombagyáron

,,Halálbüntetés-párti vagyok: már elmondtam. De azt is, hogy ezt kötött perjogi keretek között, kizárólag gyilkosoknak tartanám fenn. Szerintem a "Ne ölj!" parancsolat megsértői maguk emelik ki magukat e parancsolat megsértésével ezen isteni törvény védelme alól. A halálról, illetve a mások haláláról történő filozofálgatásról (vagy arra vágyakozásról) alkotott véleményem egyébként adott, változatlan és közismert." - kezdi Molnárgörény Hitvallás a gyermekek megöléséről, a cenzúráról és egyebekről című kommentárját a Bombagyáron.

Majd kifejti, hogy szerinte a háború az más, az ,,egyedi helyzet: ott az ölés elkerülhetetlen. Magát a háborút kell elkerülni, ha mód van rá - de aki belekerül, az ne adja önként az életét.

Szintén speciális helyzet, ha forradalom van: ott ölnek, sokszor igazságtalanul is és olyanokat is, akik semmit vagy csak keveset vétettek és a halálra nem szolgáltak rá. Lehet, hogy embertelennek tűnik, de törvényszerű, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács... Más kérdés, hogy csak az a szituáció igazán elfogadható forradalom, amelyet a nép többsége támogat.

DE HOGY GYEREKEKET? AKÁR APJUK-ANYJUK BŰNEIÉRT? VAGY BÁRMI EGYÉBÉRT? HÁT ÁLLATOK VAGYUNK MI?

"Vonánál az dobta le az ékszíjat, amikor azt mondtam, hogy ott basztuk el 56-ban, hogy az ávósokkal együtt nem kötöttük fel a gyerekeiket is, mert tessék, ma ennek isszuk a levét. Ha újra akasztgatunk, nem szabad még egyszer elkövetni ezt a hibát. Nem szép dolog egy ötéves gyerek felakasztva, de nem kell odanézni. Ugyanis ők szívbaj nélkül irtják máris a mi gyerekeinket, lásd például "egészségügyi reform". Erre mondta Vona, hogy neki is van gyereke, és ez számára vállalhatatlan. Jó, akkor nem vállalja, és akkor a gyerekének is ugyanaz lesz az ellensége, mint nekünk."

Mondá Tomcat.

Vonának teljesen igaza volt. Abban is, hogy nem volt hajlandó náci karlengetést produkálni; abban pedig főleg, hogy a gyerekgyilkolós szöveg után azonnal szakított a Bombagyárral. Függetlenül attól, hogy szeretem-e avagy nem; jó politikusnak tartom-e avagy nem; EZ MINDEN NORMÁLIS EMBERNÉL LEDOBJA AZ ÉKSZÍJAT - ÉS TELJES JOGGAL. Akinél még ez is a határon belül van, az beteg lelkű ember, ha egyáltalán normális.

Ilyet semmilyen okból, semmikor, semmiért nem mondunk és nem is írunk le! MÉG CSAK NEM IS GONDOLJUK. Ilyen egyszerű ez.

Bárkik származási, faji alapon történő leölése a legundorítóbb és legbűnösebb ocsmányság: akárkikről is legyen szó. Ez olyan axióma-szintű alapvetés, amelyet épeszű és morálisan legalább minimális értékekkel bíró ember meg sem próbál vitatni; nemhogy szembehelyezkedne vele. Mindezt ártatlan gyerekekre is kiterjeszteni: a mocsokság nonpluszultrája.

Provokációnak pedig az ilyen duma tökéletesen rossz és alkalmatlan. A provokátor akkor jó, ha elgondolkodtat; akár meg is botránkoztathat, de nem úgy, hogy aki hallgatja/olvassa, egyetlen gondolata támadjon csak: hogy ilyet csak idióta mondhat...

Amikor a Bombagyár elkezdődött, leírtam, hogy hogyan kellene ezt szerintem csinálni. A lényeg az utolsó bekezdés:

"A magyar média fővonulata a Bombagyárral szemben a következő hetekben és hónapokban az lesz, hogy úgy tüntesse fel: gőzös fejű szélsőséges hülyék gyülekezete vagyunk. Rajtunk áll, hogy ilyen olcsó módon ne írhassanak le!"


Egy ideig ez így is volt. Látványos sikereket is elért a Gyár, illetve Tomcat: amikor leleplezte a CR-gáz beszerzését, illetve emiatt látványosan gyatra hazudozásra kényszerítette a rendőrséget. Kezdetben is voltak szimplán zsidózó kommentek, de eleinte nem ezek uralták a teret, és a stílus összességében egészen más volt.

Azt pedig szinte sehol máshol nem hitte el senki, hogy a Bombagyárban nem volt cenzúra meg központi elvárás; holott rendkívül sokáig ez bizony így volt. Tulajdonképpen az oktalanul goromba kommentek moderálásától én magam személy szerint azért tekintettem mindig is el, mert a szólásszabadságot rendkívül széles keretek között fontosnak tartom. Ha valaki gőzös fejű, és hülyeségeket vagy akár nettó náci szövegeket ír: hát nem kötelező azonosulni vele. Más kérdés, hogy a szimpla gyűlölködést kifejező kommentek lassan, de biztosan szaporodtak.

Aztán jött a cenzúra is: ezt a posztot levette valaki - mellesleg elég fölöslegesen, hiszen az én blogomon kint maradt, onnan nem lehetett leszedni, és aki akarta, ott is olvashatta (még link is mutat a blogomra, igazán nem volt nehéz megtalálni). Tekintettel arra, hogy a Bombagyáras regisztrációt (névvel-címmel) nem vállaló olvasóknak is akartam kommentlehetőséget adni, mindig is kettősen közöltem az összes írásomat - mint ahogy azt is nagyon hamar elvemmé tettem, hogy a Gyárban sem írok nem nyilvános kommentet semmikor, tehát bárki olvashat mindent, amit ott közzéteszek; nem csupán a posztjaimat, de minden megszólalásomat.

Most úgy látom, hogy a Bombagyár, ami kezdetben nagyon is jól és jó irányba indult el, rossz útra tért. Bebizonyítatlan ügyekben ránt kardot - mert a Hollán Ernő utcai incidensnél semmiképpen nem tudhattuk biztosan, mi történt. Ha verbálisan is, de egyre inkább támogatja az erőszakot - merthogy a jegyiroda felgyújtását üdvözölni elfogadhatatlan. A "kössük fel a gyerekeiket is" pedig már mindennek a teteje.

Ha azt akarja a Bombagyár, hogy nácibb legyen a szövege a Kurucinfónál: akkor jó úton jár. Csakhogy ez nekem sose volt a célom... Újabban több kommentelő megtette sokszor első és egyben utolsó hozzászólását: melyben kérték, hogy a regisztrációjukat szüntessék meg. Megértem őket.

Ugyanakkor én nem fogok kilépni. Több okból. Az egyik okom a maradásra az, hogy az én hangomat, stílusomat nem befolyásolja a másoké. Nem vagyok és nem is leszek szélsőséges, továbbá gyűlölködő sem. A második ok, hogy ha nem tetszik a stílusom, ki lehet tenni, ennek semmi akadálya; szükségtelen retirálnom. Ha a vad szélsőség kerül túlsúlyra, úgyis kidobnak, ha kedvük van hozzá.

Fontosabb ok, hogy bár a mérsékelt tagok (sajnos) fogynak, de azért biztos, hogy vannak még elegen. Ez is mutatja, hiszen én nem írtam olyat, ami az igazi gyűlölködőknek különösebben tetszene - viszont ha ez az eredmény, akkor nem ők vannak többségben (illetve, akkor még nem ők voltak?). Márpedig a keményen jobboldali-magyar érzelmű, de a gyújtogatást vagy pláne az öldöklést elutasító olvasók nem szélsőségesek, és tartozom nekik azzal, hogy szólok hozzájuk - mellesleg, ha megcenzúráznak, netán kidobnak, akkor is - elvégre saját blogom minden körülmények között megmarad.

El kell tehát gondolkodni. Mélyen, alaposan. Szükséges-e, hogy a Bombagyár szimpla legyintésnél, illetve feljelentéseknél több hatást váltson ki? Mert ha igen, akkor meg kell fordulni. Határozottan, gyorsan és hamar: mert a gyermekek felakasztására vágyakozás nem egy fontos blogra, hanem a bolondokházába való... ,,


Alant pedig Tomcat válasza olvasható Molnárgörény és az ő paranoiája címmel:

,,De jó! Megint vihoghatnak a zsidók, hogy né' má', ezek egymást ütik. Mert Molnárgörénynek megint van véleménye. Holott tudhatná, hogy a vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, csak nem feltétlenül érdekes. Pláne akkor, ha még hülyeségeket is beszél.

Tényleg nem érted, mit jelent az, hogy fel kéne kötni az ávósok gyerekeit?

Segítek, mert látom, ma bevetted Orosz Józsi tablettáját. Eörsi. Bauer. Pető. Apró-klán. Folytassam? Netán nem értesz egyet azzal, hogy ezeket fel kell akasztani? Nem baj: akkor majd te leszel a kisebbség. Ugyanis ezek az ávósok gyerekei, akiket jobb lett volna, ha már 1956-ban felhúznak a papájuk mellé. Nem értesz egyet? Nem baj, akkor se kérdezték a széplelkek véleményét. Erre mondtam, hogy nem szép dolog egy ötéves gyerek az akasztófán, de mennyi vesződséget megspóroltunk volna. Ja, ha ez zavar, akkor jajveszékelj egy kicsit a gyerekkórházak bezárogatásán, az egészségügyi reform címén elkövetett dolgokon, mert amiatt ténylegesen meghaltak gyerekek, és akik csinálták, tudva tudták, hogy ez lesz az eredmény. Ehhez képest ki a fenét érdekel, hogy én mit mondtam Szegeden, húsz félrészeg skinhead előtt?

Téged, meg Orosz Józsefet.

Hogy neked csupán az "ötéves gyerek" szófordulat volt képes megmaradni, bizonyos szellemi szegénységre utal. Nem azt mondtam, hogy "akasszunk fel minden gyereket". Nem is azt, mint ahogy egyesek tudni vélik - bár nem voltak ott Szegeden, mint ahogy te sem - hogy minden "kommunistagyanús" személy gyerekét akasszuk fel. A mondat arra vonatkozott, hogy - tessék, szájbarágom - az SZDSZ-es politikusokat mind fel kell kötni, akárcsak az ávós apjukat 1956-ban. Így már érti, képviselő úr? Vagy magyarázzam még?

És most tanulunk egy kis csapatszellemet. Figyelj.

A Bombagyár egy közösségi blog. Ez nem azt jelenti, hogy mindenben egyet kell érteni, de azt sem, hogy harsányan rombolni kell azt, amin éppen dolgozunk. Amikor épp azon fáradozunk, hogy a Hollán Ernő utcában mi legyünk többen, akkor kurvára de nem hiányzik egy olyan cikk, amiben kikelsz a tüntetésünk ellen, és megosztod a tábort. Nem az a helyzet van, amikor neked fontos a véleményed. Majd utána elmondhatod, vagy elmondod négyszemközt, vagy valami, de kibírod feltűnösködés nélkül. Ha nem megy, jön a "cenzúra", és lehet sírni, hogy ezt nem gondoltad volna. Pedig tudhatod, hogy a cenzúra nem itt van. Még kommentárokat is csak baromi ritka esetekben törlünk, rendszerint, ha durva anyázás van benne.

Ugyanígy egyáltalán nem fontos, hogy ráerősíts az Orosz József-féle véleményvonalra itt, a Bombagyáron, és napirenden tartsd ezt a hülyeséget, amiről egyrészt nem tudsz semmit - arra ugyanis nem vetted a fáradságot, hogy megkérdezd tőlem, mit is mondtam pontosan - másrészt teljesen súlytalan, csak az ellenség (és nem ellenfél!) számára fontos, hogy lejáratási eszközül szolgáljon.

Szóval gratulálok, Molnárgörény, nagyon demokratikus és bátor voltál, sikerült bevinned egy újabb öngólt a saját kapunkba. Igazi demokrata vagy, csak éppen nem csapatba való.

A Bombagyár pedig NEM POLITIKAILAG KORREKT. Tessék felfogni végre! Mindenkinek leszarjuk az érzékenységét!"

Forrás: bombagyar.hu


http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=2628
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kommunistagyanús, feljelentéseknél, bebizonyítatlan, véleményvonalra, csapatszellemet, megszólalásomat, botránkoztathat, elkerülhetetlen, nonpluszultrája, gyerekgyilkolós, elfogadhatatlan, molnárgörénynek, elgondolkodtat, gyűlölködőknek, vállalhatatlan, gyerekkórházak, kényszerítette, tulajdonképpen, bolondokházába, igazságtalanul, felakasztására, megcenzúráznak, legundorítóbb, moderálásától, megsértésével, összességében, érzékenységét, megspóroltunk, kiterjeszteni, provokációnak, bezárogatásán, vágyakozásról, kommentárokat, regisztrációt, halálbüntetés, embertelennek, mások haláláról, gyermekek megöléséről, ölés elkerülhetetlen, háborút kell, ávósokkal együtt, ötéves gyerek, gyerekgyilkolós szöveg, határon belül, beteg lelkű, mocsokság nonpluszultrája, ilyen duma, provokátor akkor, utolsó bekezdés, magyar média, következő hetekben, stílus összességében, Molnárgörény Hitvallás, HOGY GYEREKEKET, AKÁR APJUK-ANYJUK BŰNEIÉRT, VAGY BÁRMI EGYÉBÉRT, ÁLLATOK VAGYUNK MI, Mondá Tomcat, MINDEN NORMÁLIS EMBERNÉL LEDOBJA AZ ÉKSZÍJAT, TELJES JOGGAL, CSAK NEM IS GONDOLJUK, Hollán Ernő, Mert Molnárgörénynek, Orosz Józsi, Orosz Józsefet, Orosz József-féle, POLITIKAILAG KORREKT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes esti időtöltést  A könnyek összegyűjtése  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Gábor Dénes gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fodor Ákos költő,  A föld szépségéért  Környezetvédelem  Beney Zsuzsa  A föld szépségéért  Rögtön puha Mézes Krémes  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szent György nap  Semmit ne higgy el  Kellemes esti időtöltést  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Föld napja április 22  A fák lelke  Emlék  Két ember becsülete  Ázzal aki csak szép  Egyszerűen  Tehetségtelen gyerek nincs.  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Mosolyogtál már ma?  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Muratáj  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Nehezen engedem  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ébredj  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Emberként automatikusan értéke...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz 
Bejegyzés Címkék
mások haláláról, gyermekek megöléséről, ölés elkerülhetetlen, háborút kell, ávósokkal együtt, ötéves gyerek, gyerekgyilkolós szöveg, határon belül, beteg lelkű, mocsokság nonpluszultrája, ilyen duma, provokátor akkor, utolsó bekezdés, magyar média, következő hetekben, stílus összességében, oktalanul goromba, szólásszabadságot rendkívül, szimpla gyűlölködést, posztot levette, összes írásomat, jegyiroda felgyújtását, regisztrációjukat szüntessék, egyik okom, mérsékelt tagok, igazi gyűlölködőknek, keményen jobboldali-magyar, gyújtogatást vagy, öldöklést elutasító, gyermekek felakasztására, fontos blogra, bolondokházába való, vélemény olyan, ávósok gyerekeit, ávósok gyerekei, papájuk mellé, széplelkek véleményét, gyerekkórházak bezárogatásán, egészségügyi reform, fenét érdekel, mondat arra, ávós apjukat, közösségi blog, olyan cikk, tüntetésünk ellen, újabb öngólt, saját kapunkba, kommunistagyanús, feljelentéseknél, bebizonyítatlan, véleményvonalra, csapatszellemet, megszólalásomat, botránkoztathat, elkerülhetetlen, nonpluszultrája, gyerekgyilkolós, elfogadhatatlan, molnárgörénynek, elgondolkodtat, gyűlölködőknek, vállalhatatlan, gyerekkórházak, kényszerítette, tulajdonképpen, bolondokházába, igazságtalanul, felakasztására, megcenzúráznak, legundorítóbb, moderálásától, megsértésével, összességében, érzékenységét, megspóroltunk, kiterjeszteni, provokációnak, bezárogatásán, vágyakozásról, kommentárokat, regisztrációt, halálbüntetés, embertelennek, szélsőségesek, hozzászólását, feltűnösködés, politikusokat, molnárgörény, demokratikus, akasztgatunk, politikailag, egészségügyi, karlengetést, politikusnak, bombagyárral, törvényszerű, gyerekeinket, fölöslegesen, határozottan, legyintésnél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.