Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nemzettudat
  2008-06-01 21:01:42, vasárnap
 
 
Cser Ferenc és Darai Lajos könyve:


Magyar folytonosság a Kárpát-medencében[1]

(Fríg Kiadó, 2005.)


1. Őseredetünk


A régészet, a nyelvészet, az embertan és az örökléstan legújabb, egybehangzó bizonyosságai szerint a mai magyar nép és nyelv saját, önálló alkotásként itt jött létre a Kárpát-medencében, a hidegégövi és melegövi modern ember keveredéséből (cromagnon B embertípus). Régészeti és műveltségi nyomaink tehát a félmillió évvel ezelőtt megjelent modern emberig mennek vissza. (A Kárpát-medence összefüggő főemlősi leletekkel is rendelkezik.) A félmillió éve változatlan ember (eleink) műveltségének ,,kései", rendszeres megújulása (alkalmazkodása) jól azonosítható az acheuli-moustieri-aurignaci-gravetti műveltségek sorával. Vagyis szinte minden embertani és műveltségi folyamatot meg tudunk magyarázni a kemény északi éghajlati viszonyokhoz alkalmazkodott ember, valamint a kedvezőbb déli éghajlati és földrajzi hatásokhoz viszonyult ember keveredésével, valamint a hegylábi acheuli és moustieri, a dombsági aurignaci és síkvidéki gravetti, szerszámokkal bíró műveltségekkel.

Őskőkori eredetű tulajdonság-örökítőink mai, legjellemzőbb része - amely még a környező testvérnépeinket is erősen jellemzi - közvetlenül a bükki műveltségből és a Körös-Tisza-i műveltség emberétől származik, a Vinča műveltség embere csak besegített. Az őskőkor óta a magyar nyelv és írás - sok-sok későbbi és mai nyelv és írás alapja - szintén jelen volt mindvégig a Kárpát-medencében.

A Kárpát-medencei mai Magyarország lakóinak alapvető jellegét, műveltségét, nyelvét tehát az ősi Kárpát-medenceiek, közelebbről: a folytonos, ám rendre meg-megújuló, átalakuló és messzire elterjedő bükki műveltség emberei adják. Továbbá még a Kárpáton túli kukutyini (cucuteny) műveltség.

A messzire való kiterjedés mellett az ittmaradt őslakosságra kisszámú hódítók telepedtek rendre, kisebb-nagyobb időközönként (lásd a 2. és a 3. részben). Később visszatérők is megjelentek a Kárpát-medencében, mint például a jazig népi betelepülők, a szarmata hatalommal együtt. Azután bejött a hunok vezértörzse és katonanépe, valamint az avarok vezértörzse, katonanépe is, és végül a magyarok (megyerek), azaz Árpád vezértörzse és katonanépe (,,megyeri urak"), s velük együtt beköltözött az addig a Kárpátokon kívül élt, a bentiekkel azonos nyelvű és műveltségű földműves-állattenyésztő nép. Az ő betelepülésük folytatása a besenyők, esetleg a kunok beköltöztetése is.

A régészeti anyagok jól bizonyítják az eddig leírtakat: a kezdetektől mindvégig elég erősnek bizonyult az őshonos műveltség ahhoz, hogy a betelepülőket rendre magába olvassza.

Az őslakosok elnevezéséről nem tudunk, bizonyára őshonosságuk miatt, de hozzájuk köthető két régi népnév, a palóc és a székely, míg az őslakosság összesítő megnevezése lehet esetleg a jobbágy, mint népnév.

Így megállapíthatjuk, hogy a több ágból összeforrott őstörténetünkben rendre két kultúra élt egymás mellett: 1. az ősi, folyamatos, egyenrangú szemléletre épülő népi műveltség, 2. a rendre változó katonai vagy uralkodói rendszerek műveltsége. Mindkét összetevő részt fel kell tárni és számon kell tartani. Tehát az összes korábbi kutatás fontos marad, s az írott és szóbeli hagyományokkal együtt felhasználandók őstörténetünk részletes feltárásában. Ám a fentiekből következik, hogy például honfoglalásról semmiképpen sem beszélhetünk, csak arról, hogy a Kárpát-medencei hun és avar államot követően a magyarok (megyerek) e terület népeit egyesítve csupán csak megszervezték (újjászervezték) a hont. Ráadásul a Kárpátokon belülre betelepülő államszervező katonai hatalom embereit és műveltségét nem is tudjuk sokáig megkülönböztetni a bennlakó megszervezett néptől és annak műveltségétől, olyan hamar beolvadtak a medence lakosságába. Tehát illenék már tudatosítani, hogy a mi - csupán a legutóbb felbukkant vezető rétegéről magyarnak nevezett - népünk Kárpát-medencei ősnép, nyelve pedig itteni ősnyelv, s hogy e műveltség az egyik legrégibb folyamatos műveltség az emberiség történetében (nem egyetlen: lásd pl. az ausztrál bennszülötteket).



2. Az alárendelő szemléletmód születése és következménye


A történelmi ősidőkben sokáig, még a leghidegebb jégkorban is, menedéket találtak elődeink itt, a Kárpát-medencében. Mellérendelő és tudományos szemléletük nyomai szerint sokáig élenjárók voltak az eszközkészítésben, majd később a fémművességben, s végig megőrizték közösségi szervezeteiket, tulajdonlási elveiket is. Először csupán az éghajlat változása miatt volt elvándorlás, mint pl. tizennégyezer éve, amikor a rénszarvassal északra távozottak vitték magukkal a lombos erdő fáinak nevét, s azokat ott máig használják. Később túlnépesedés miatt volt elvándorlás. Ezáltal sikeres őseink csoportjai átvitték műveltségünket, nyelvünket a Kárpátok túloldalára kelet felé, de még tovább is, és feltehető hatásuk egészen a Fekete-tengerig, a Kaukázusig elért.

A történelmi sorsfordulót a Fekete-tavi vízözön katasztrófa hozta, aminek során a korábbi édesvizű tó igen gyorsan sós vízzel töltődött fel, s lett belőle a mai Fekete-tenger. Az előtte öntözéses földműveléssel megművelt parti sávot, partvidéket elöntötte a világtenger áradása. Az onnét elmenekülők magas szintű, munkamegosztási szervezetének, ismereteinek és kultuszaiknak az e műveltségen kívüliek által könnyebben megérthető részleteit kisajátították a nélkülözésben elvadult, északi harcias pásztornépek parancsnokai: így jött létre az alárendelő műveltség, a későbbi ,,kurgán" műveltség, valójában tehát félműveltség. E sztyeppei kurgán kultúra hordozza az indoeurópai szellemi kultúrát, annak vallási és társadalmi felfogását. (Helytelen tehát idealizálni a sztyeppei műveltségeket, mert azok egyáltalán nem voltak egységesek. Embertípusban sem és nyelvben sem.) Kegyetlen támadásaik magukkal hozták az alárendelő szemlélet szülte borzalmakat, a harciasságot, a háborút, mellyel az alárendelő szemléletűek az ősi, mellérendelő szemléletű korszaknak akartak véget vetni.

A Fekete-tavi műveltség a katasztrófa elől három irányban menekült.


1.) A Kárpát-medencébe érkezők behozzák a Körös-Tisza-i műveltség földművelése mellé a maguk földművelését, amelyet Vinča műveltségként felvisznek a dombokra, s közben ezek az új bevándorlók is beolvadnak a helyiekbe. Majd ez a sikeres földműves műveltség ismét csak átmegy a Kárpátokon s válik ott újabb Nagy-Magyarországnyi területen a kukutyini (cucuteny) műveltséggé.

2.) A Kaukázustól délre most már falakkal erődített településekkel terjedt az elmenekült Fekete-tavi műveltség, mégpedig főként a folyamok mentén, s e menekültek egyik ága hozta létre végül a mezopotámiai templomgazdaságként irányított hidraulikus társadalmat.

3.) A katasztrófa helyszínétől északra, északkeletre, a Volga felé menekültekből és az ottani, a szárazság miatt elvadult, és emberölő fegyvert használó pásztorokból alakult ki a harcias lovas nagyállattartó műveltség, amely támadó alakulattá váltan a harcias, alárendelő szemléletű, uralmi világ megteremtője lett, ami aztán önmaga magasrendűségi tudatában meghódította egész Eurázsiát.


3. Az alárendelő szemléletmód térhódítása Európában


Európában előbb a Balkán folyóvölgyeit égették fel az alárendelő szemléletűek hadai. A Kárpát-medence műveltségét is rendre próbára tette többszöri támadásuk. A második támadás elől északkeletre, északra, nyugatra és délre menekült ki a innen a népesség, illetve helyben elbújt. A támadók leigázzák, kiszipolyozzák, azaz indoeuropaizálják a megmaradottakat.

Az északkelet felé menekültekből lesz aztán a szvidéri műveltség. E rokon nép ennek a hatezer éve indult második elvándorlási hullámnak az eredménye.

Akiket a kurgán elér, azokra rátelepül, meggyéríti (kiirtja) a lakosságot, hogy számbeli fölénybe kerüljön, mert csak így szipolyozhatja ki őket teljesen. Mikor pedig elfogy minden, továbbállnak a hódítók, rátelepedvén rendre újabb és újabb nyugati területekre és a rajtuk élőkre, s mindenhol igyekeznek indoeuropaizálni a megmaradottakat. Érdekesség, hogy az üldözött (mellérendelő szemléletű) nép így majdnem egész Európában elterjed. Ők a Kárpát-medencéből menekült vonaldíszes vagy szalagdíszes kerámiájú műveltség népe. Természetes, hogy a legtávolabbra, az Ír-szigetre menekülők őrizték meg legjobban önmagukat és jellegzetességeit. Ugyanis itt már nem érte utol őket a kurgán, illetve az indoeuropaizálás.

A Kárpát-medencében a harmadik kurgán inváziót feloldja, azaz magába olvasztja a helyben megerősödött és részben visszatért lakosság.

A délre, a Kükládokra menekültek egy részét viszont már meghódított, hierarchizált állapotukban látjuk Egyiptomba költözni, ahol a múmiákban kicsit nagyobb is az itteni mutációval létrejött AB vércsoport aránya, mint a mai Kárpát-medencei lakosságban, mert ehhez azóta már sokféle ember csatlakozott.

Jól mutatja a kurgán eltorzító hatását a szlávság és a germánság. A környező szlávok máig ugyanazzal az Eu19-es Y kromoszómabeli M17 génjelző mutációs haplotípussal rendelkeznek nagy arányban, mint mi magyarok. A germánoknál pedig az ezzel azonos női mitokondriális DNS génjelző allélt harminc százalékban találták meg a kérdéses időből származó leletekben.

A kikényszerített hierarchikus társadalmi szerveződés tehát újdonság a történelemben, s lényegéből fakadóan nem tűrheti az eredeti, ősi mellérendelő, azaz együttműködésre alapozott, boldog emberi megoldásokat. Ezért hatalmi érdekből s gőgtől vezérelten lépésről-lépésre egyre alacsonyabb rendűnek-rangúnak kiáltották ki népünket, mert ez minden hódítás, elnyomás ellenére is megmaradt az eredeti, végtelenül ősi, emberséges mellérendelő egyenrangúságnál.

A mellérendelő nyelvből álárendelővé válás mutathatná be legjobban az emberi történelem alakulását, nem a gyilkosok és vezéreik rémtetteinek nyilvántartása, ami embertelenség és kultúrbotrány.



4. Magyar emberi hivatás


A Fekete-tó környéki vészterhes események következtében az emberség eltorzult, majd ennek hatása szétterült egész Eurázsiára. A mi magyar emberi létünk fenntartása viszont szent kötelességünk marad mindörökké. Ennek érdekében még a hódító, hierarchizáló hatalmat is megszelídítettük, például divatba hoztuk Európában a szent királyokat. Népünk minden hódítás, elnyomás ellenére megmaradt az eredeti emberi, mellérendelő egyenrangúságnál, nem kér az önkényesen felállított kasztrendszerből, a társadalmi alárendelés hamis eredményeiből. Történelmünk ebben az értelemben hősies és sikeres kitartás mindvégig, nincsenek benne kudarcok - csak a tőlünk idegen szemléletmód szerint. Útban vagyunk, mert már csak miattunk sem lehet általános emberi jellemvonások eredményének beállítani a mai torz társadalmi, gazdasági, politikai viszonyokat. Ami reményt ad: a hatalmi jellem az embereknek csak kis részét torzítja a valóságban, a többség az együttműködő testvériséget és a közös, emberies élményeket kedveli, Európában és a világban egyaránt. Bolygónyi méretű ügyeink megoldására ezért az alárendelés-mellérendelés kiegyenlítődését kell segítenünk, magyar emberi hivatásunk ezzel teljesülhet ki és teljesedhet be.



--------------------------------------------------------------------------------



[1] A könyv teljes címe: Cser Ferenc—Darai Lajos: MAGYAR FOLYTONOSSÁG A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN avagy KŐKORI EREDETÜNK ÉS A SEJTI TULAJDONSÁG-ÖRÖKÍTŐ KUTATÁS. FRÍG Kiadó, 2005. (A kiadó elérhetősége: www.varga.hu, e-mail: kbaranyai@freemail.hu Tel.: 06-20-314-7651 Fax: 06-26-567-014 Postai levélcím: H-2084. Pilisszentiván, Pf.: 28.)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: egyenrangúságnál, megszelídítettük, indoeuropaizálás, megállapíthatjuk, őstörténetünkben, kasztrendszerből, indoeuropaizálni, megkülönböztetni, testvérnépeinket, kiegyenlítődését, megmaradottakat, együttműködésre, magyarországnyi, felhasználandók, munkamegosztási, kikényszerített, bennszülötteket, nagyállattartó, településekkel, újjászervezték, műveltségünket, nyilvántartása, mitokondriális, alkalmazkodása, kromoszómabeli, magasrendűségi, kisajátították, fémművességben, pilisszentiván, kiszipolyozzák, beköltöztetése, szipolyozhatja, állattenyésztő, földműveléssel, honfoglalásról, alkalmazkodott, örökléstan legújabb, félmillió évvel, kemény északi, kedvezőbb déli, hegylábi acheuli, dombsági aurignaci, környező testvérnépeinket, bükki műveltségből, magyar nyelv, messzire való, ittmaradt őslakosságra, jazig népi, szarmata hatalommal, hunok vezértörzse, avarok vezértörzse, bentiekkel azonos, Cser Ferenc, Darai Lajos, Fríg Kiadó, Eu19-es, Cser Ferenc—, MAGYAR FOLYTONOSSÁG KÁRPÁT-MEDENCÉBEN, KŐKORI EREDETÜNK ÉS SEJTI TULAJDONSÁG-ÖRÖKÍTŐ KUTATÁS, FRÍG Kiadó,
baby (#1)   2008-06-19 00:27:36

faith_luckcas@yahoo.co.uk

A nevem Miss Faith Luckcas ma láttam a profilodat és érdeklődővé váltam benned,l szintén szeretni fog ismerni téged az többet, és l azt akarja tőled, hogy küldj egy emailt az email címemnek annyira l neked neked tudja adni a képemet hogy tudja, ki l am.itt van az emailom address( faith_luckcas@yahoo.co.uk ) azt hiszem, hogy tudunk mozogni innen! Várok tied
posta az email címemre fenti. Isten megáld téged és nekem véd téged.
Miss hit




My name is Miss Faith Luckcas i saw your profile today and became interested in you,l will also like to know you the more,and l want you to send an email to my email address so l can give you my picture for you to know whom l am.Here is my email address( faith_luckcas@yahoo.co.uk ) I believe we can move from here! I am waiting for your
mail to my email address above. God bless you and protect you for me.
Miss Faith
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Gömb  Emlék  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Jó éjszakát  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam Krisztinától  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Muratáj  Becsüld meg azt amid van,...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam Krisztinától  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Egyszerűen  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A keserű igazság  Vannak arcok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Gaál Viktor gondolata  S a dalok tanulsága  Paul David Tripp Április 26  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Palóc Grand Canyon  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Ha így haladunk...  György napra  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Ma  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A boldogság ült a világvégén 
Bejegyzés Címkék
örökléstan legújabb, félmillió évvel, kemény északi, kedvezőbb déli, hegylábi acheuli, dombsági aurignaci, környező testvérnépeinket, bükki műveltségből, magyar nyelv, messzire való, ittmaradt őslakosságra, jazig népi, szarmata hatalommal, hunok vezértörzse, avarok vezértörzse, bentiekkel azonos, kunok beköltöztetése, régészeti anyagok, eddig leírtakat, kezdetektől mindvégig, őshonos műveltség, betelepülőket rendre, őslakosok elnevezéséről, őslakosság összesítő, több ágból, rendre változó, összes korábbi, fentiekből következik, bennlakó megszervezett, medence lakosságába, legutóbb felbukkant, egyik legrégibb, emberiség történetében, ausztrál bennszülötteket, alárendelő szemléletmód, történelmi ősidőkben, leghidegebb jégkorban, éghajlat változása, rénszarvassal északra, lombos erdő, történelmi sorsfordulót, korábbi édesvizű, előtte öntözéses, világtenger áradása, onnét elmenekülők, nélkülözésben elvadult, alárendelő műveltség, későbbi &#8222, indoeurópai szellemi, sztyeppei műveltségeket, alárendelő szemlélet, alárendelő szemléletűek, katasztrófa elől, maguk földművelését, sikeres földműves, elmenekült Fekete-tavi, folyamok mentén, katasztrófa helyszínétől, szárazság miatt, harcias lovas, második támadás, támadók leigázzák, északkelet felé, szvidéri műveltség, kurgán elér, rajtuk élőkre, harmadik kurgán, helyben megerősödött, részét viszont, múmiákban kicsit, itteni mutációval, kurgán eltorzító, környező szlávok, germánoknál pedig, ezzel azonos, kérdéses időből, kikényszerített hierarchikus, mellérendelő nyelvből, emberi történelem, emberség eltorzult, szent királyokat, eredeti emberi, önkényesen felállított, társadalmi alárendelés, értelemben hősies, tőlünk idegen, hatalmi jellem, embereknek csak, együttműködő testvériséget, világban egyaránt, könyv teljes, kiadó elérhetősége, egyenrangúságnál, megszelídítettük, indoeuropaizálás, megállapíthatjuk, őstörténetünkben, kasztrendszerből, indoeuropaizálni, megkülönböztetni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.