Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Júli-akták
  2008-06-06 10:11:11, péntek
 
  Júli-akták

2008 máj. 31.

mik azok a Júli-akták? Íme 2 db cikk a Magyar Hírlapbból ... és egy az MNO-ról ... Újabb kép a magyar értelmiségről és a "rendszerváltásról" ...


Támad Gyurcsány titkos háttércsapata
2008-04-25 21:56

Az előprivatizációs és az utána végrehajtott magánosítások dokumentációját őrző állami tulajdonban lévő cég magánosítására készül a Gyurcsány-kormány - értesült lapunk szocialista körökből. Informátorunk szerint ugyanazzal a technikával hajtanák végre az adatátadást, mint az 1990-es évek végén a Fővárosi Ingatlankezelő Vállalat iratait.

A "Júli-dokumentumrészleg" említésétől még ma is számos politikus, mûvész, közéleti személyiség retteg. A "Júli"-ban található ugyanis az a lista, amely tartalmazza annak a csaknem tizenötezer lakásnak a privatizációs anyagát, amely állami tulajdonból a kedvezményezett magánszemélyekhez - főként a rendszerváltoztató politikai elithez - került, az akkori gyakorlatnak megfelelően mélyen diszkontáron. A Fővárosi Ingatlankezelő (FIK) dokumentációját még 1997-98 fordulóján megbízási szerződéssel adta át a Horn-kormány egy magáncégnek, a Tabula Julianus Kft.-nek. A cég Apró Antalnak, a kormányfő anyósa testvérének a tulajdonában lévő cégbirodalomhoz tartozik, s iratok rendezésével, őrzésével, megsemmisítésével foglalkozik. A rendszerváltó politikai elit szinte minden tagjának ingatlanhoz jutásáról őriztek feljegyzéseket, és megtalálható volt az is, kihez milyen áron kerültek a politikai rendőrség által használt úgynevezett k-lakások. Ebből az irathalmazból, a Júli-dokumentumból emelték ki és adták át a balliberális sajtónak az Orbán Viktor Haris közi ingatlanára vonatkozó, meglehetősen hiányos dokumentációt is. A lakásmutyik egy jelentős részére vonatkozó irathalmaz lajstromozás után 1999-ben az Oktogonról az Újpesti égetőmûbe került. Kormányközeli informátorunk nemcsak lakások, telkek áron aluli értékesítéséről számolt be, hanem a FIK-pénzekből alakított brókercégek tevékenységéről is. "A lényeg azonban ott van - mondta -, hogy a mai napig zsarolási eszközként használják az egykori FIK-dokumentumokat a politikai, gazdasági élet szereplőivel szemben, vagyis az elmúlt napokban kirobbant megfigyelési botránynak hosszú évekre visszanyúló előzményei vannak."

Lapunk birtokában van egy lista, amelyen többek között számos egykori magas rangú nemzetbiztonsági tiszt, rendőr neve szerepel, olyanoké, akik a háttérből láthatatlan osztagként tanácsaikkal, kapcsolati tőkéjükkel segítik Gyurcsány Ferencet.

Az úgynevezett kormányfői operatív tanácsadó testületben tevékenykedik a Júli-dokumentumrészleget kezelő ifjabb Apró Antal, az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Tanácsadó Kft. tulajdonosa is. Kormányzati körökből származó információink szerint a céggel most is nagy tervei vannak a szocialistáknak. Ahogy annak idején a FIK adatbázisát, most hasonló technikával a PRIV-DAT-nál őrzött adatbázist is egy magáncég kezelésébe akarják adni. A hivatkozási alap most is a szokásos, a száz százalékban állami tulajdonban lévő dokumentumarchiváló és -tároló kft. rossz gazda, és mûködése sokba kerül az adófizetőknek. Informátorunk szerint mivel a cég nem szerepel a tartós állami tulajdonban tartandó vállalatok listáján, nincs akadálya a privatizálásának. A módszer és a technika hasonló elven alapul, mint az ingatlan-nyilvántartás esetében, és az adatbázis végállomása hasonló lesz, mint a FIK-nél.

A kiszivárogtatott forgatókönyv szerint a szocialisták egy "megbízható", dokumentumok őrzésében, kezelésében jártas cégre bíznák a feladatot. A PRIV-DAT-nál őrzik ugyanis az előprivatizáció és az elmúlt tizennyolc év magánosításának dokumentumait. Információink szerint a legszûkebb kormányzati körökben azért siettetik az adatőrzések magánosítását, mert attól tartanak, hogy Orbán Viktor egy előre hozott választás utáni kormányalakításával beválthatja korábbi ígéretét, és felülvizsgáltatja az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességét.

Ha az adatbázis magánkézbe kerül, és a FIK-hez hasonló sorsra jut, vagyis a hatalmi elitet terhelő bizonyítékok eltûnnének, informátorunk szerint nemcsak a magyar történelem egy részét semmisítenék meg, hanem kizárnák a jogi felelősségre vonás lehetőségét is.

A Kósa Lajos fideszes politikus interpellációja nyomán kirobbant megfigyelési botrány egy pillanatra felvillantotta a szocialista köröknek dolgozó hálózatot. A Gyurcsány Ferenc operatív tanácsadói testületében tevékenykedő személyek közül többen magánnyomozói irodát mûködtetnek. Apró Antalék mellett hasonló tevékenységet folytat a Bandula László és Barabás Gábor érdekeltségi körébe tartozó Poliscope Detektíviroda is. A kormányfő legfőbb bizalmi emberének azonban Apró Antal és Vajda József számít. Előbbi Gyurcsány Ferenc anyósának a testvére, aki alezredesként az NSZK és Ausztria elleni elhárítás területén tevékenykedett. Vajda Józsefet is családi szálak kötik az Apró-klánhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori tábornoka Apró Piroska unokatestvére. A hálózat nemcsak az ellenzéki politikusokról szóló adatokat gyûjt, informátorunk szerint a liberális párt vezetői ugyanúgy a testület látókörében vannak, mint Gyurcsány Ferenc párton belüli ellenzékének tagjai.

A csaknem negyventagú biztonsági tanácsadó testület kis csoportokban ülésezik országos események, nemzeti ünnepek, választások, nagy horderejû politikai események előtt a Sasadi úton lévő rezidencián, de előfordult, hogy az MSZP Köztársaság téri székházában egyeztettek a teendőkről. Informátorunk szerint az utóbbi időben számos konfliktus robbant ki a kormányfő és bizalmi emberei között, mert többször elvetette a testület által javasolt cselekvési programot.

MH-összeállítás
http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=146346&archiv=1&next=60


Júli, a riadalomkeltő

Már megint a hamis érv, a titkos fegyver: az állam rossz gazda, hitvány módon sáfárkodik az értékekkel. És a sok esetben találó, sokszor viszont egyáltalán nem érvényes, de megfellebbezhetetlennek tekintett áligazság megnyitja az utat a legképtelenebb magánosítás előtt is. Mint most, az újabb trükk esetében, amikor eladni készül a kormány egy állami vállalatot, amely súlyos titkok tudója: az előprivatizáció idején és utána zajlott magánosítások dokumentációját őrzi. Ma még.

Abban a dokumentumhalmazban, amit most közhivatalnokok kezelnek, holnap egy privát cég emberei fognak turkálni. Mint ahogy turkáltak, kutakodtak a kilencvenes években a "Júli-iratok" között is, és valóságos kincsekre leltek: például a rendszerváltó politikusok ingatlanügyeinek dokumentumaira, telekvásárlások feljegyzéseire, közpénzekből való cégalapítás bizonyítékaira - mindezek roppant értéket képviseltek, hiszen a zsarolás kiváló eszközei voltak. És azok lehetnek a mai napig.

Ez a Júli-hadmûvelet - mi sem természetesebb - a balodal egy igen megbízható emberének cégcsoportja által kivitelezett akció volt; s azon sem kell különösen meglepődnünk, hogy a mai kormányfőhöz rokoni szállal is kötődő személyről van szó. Ma (majdnem) minden és mindenki egy szûk körhöz, egy jól behatárolható érdekcsoporthoz köthető. Õk pontosan tudják, mit rejtenek a kényes iratok - és milyen veszélyesek lehetnek rájuk, ha avatatlan kezekbe kerülnek.

Nem kétséges, egy előre hozott választás rémének fenyegetettségében a kormánykörök igyekeznek sietve eltüntetni minden kompromittáló dokumentumot. A jobboldali győzelem ugyanis szinte biztosan az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességi vizsgálatait hozza magával. Ám ha az adatbázis magánkézbe kerül, akkor könnyen ugyanarra a sorsra jut, mint a Horn-kormány idején a Júli-irattömeg: a zsarolásra alkalmas papírok a zsarolókhoz mennek, a baloldalnak kényes iratok pedig az égetőbe. És a mai hatalmi elitet terhelő bizonyítékok örökre eltûnhetnek, így a felelősségre vonás jogalapja végleg megsemmisülhet.

Az iratok eltüntetésével jelenkori történelmünk egy része is örök homályban maradna, legalábbis ami az elmúlt esztendők fekete krónikáját illeti. Az utókor szegényebb lehet egy törvénytelenségleltárral. Ahogy minden bizonnyal az is a titkok ködébe veszik majd, hogy milyen bölcs tanácsokkal látja el rendre az ősbolsevikok alkotta szakértői testület a kormányfőt. E gárdából többen privát kopócéget vezetnek. Elvégre a titkos adatgyûjtésben, a magánéletbe való alattomos behatolásban igazán nagy tapasztalatot szereztek a diktatúra éveiben. Nélkülözhetetlen emberek. De csak a mai hatalomnak.
MH
http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=146357&archiv=1&next=50

és egy MNO cikk:
Privatizációs akták a süllyesztőben
2008. április 28. 00:00


Az előprivatizációs és az utána végrehajtott magánosítások dokumentációját őrző állami tulajdonban lévő cég átjátszására készül a Gyurcsány-kormány - értesült a Magyar Hírlap szocialista körökből. A lap informátora szerint ugyanazzal a technikával hajtanák végre az adatátadást, mint az 1990-es évek végén a Fővárosi Ingatlankezelő Vállalat iratait, amelyet akkor a Tabula Julianus Kft. szerzett meg. Ismert, a cég a főként magánnyomozói tevékenységgel foglalkozó Apró Antalnak, a kormányfő anyósa testvérének a tulajdonában lévő cégbirodalomhoz tartozik.

A kiszivárogtatott forgatókönyv szerint a szocialisták most is egy ,,megbízható", dokumentumok őrzésében, kezelésében jártas cégre bíznák a feladatot. A PRIV-DAT-nál őrzik ugyanis az előprivatizáció és az elmúlt tizennyolc év magánosításának dokumentumait. A Magyar Hírlap híre szerint a legszûkebb kormányzati körökben azért siettetik az adatőrzés magánosítását, mert attól tartanak, hogy Orbán Viktor egy előre hozott választás utáni kormányalakításával beválthatja ígéretét, és felülvizsgáltatja az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességét. Ha az adatbázis magánkézbe kerül, és a FIK-hez hasonló sorsra jut, vagyis a hatalmi elitet terhelő bizonyítékok eltûnnének, informátorunk szerint nemcsak a magyar történelem egy részét semmisítenék meg, hanem kizárnák a jogi felelősségre vonás lehetőségét is. A Gyurcsány Ferenc operatív tanácsadói testületében tevékenykedő személyek közül többen magánnyomozói irodát mûködtetnek. Apró Antalék mellett hasonló tevékenységet folytat a Bandula László és Barabás Gábor érdekeltségi körébe tartozó Poliscope Detektíviroda is. A kormányfő legfőbb bizalmi emberének azonban Apró Antal és Vajda József számít. Előbbi Gyurcsány anyósának a testvére, aki alezredesként az NSZK és Ausztria elleni elhárítás területén tevékenykedett. Vajda Józsefet is családi szálak kötik az Apró klánhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori tábornoka Apró Piroska unokatestvére. A hálózat nem csak az ellenzéki politikusokról szóló adatokat gyûjt, informátorunk szerint a liberális párt vezetői ugyanúgy a testület látókörében vannak, mint Gyurcsány Ferenc párton belüli ellenzékének tagjai.

+GONDOLA.hu
és érdekes még a cikk a Gondola.hu-n a Tabula Julianus kft-ről szóló Heti Válaszos cikk:
http://gondola.hu/cikk.php?szal=42867

MH


http://magyarcentrum.hu/pub/0805/juli1/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiszivárogtatott, ingatlanügyeinek, nemzetbiztonsági, nélkülözhetetlen, privatizálásának, dokumentációját, interpellációja, közhivatalnokok, cégbirodalomhoz, magánosításának, kedvezményezett, érdekcsoporthoz, telekvásárlások, szocialistáknak, dokumentumaira, politikusokról, tevékenykedett, törvényességét, feljegyzéseire, bizonyítékaira, eltüntetésével, megsemmisülhet, feljegyzéseket, felvillantotta, legképtelenebb, dokumentumokat, természetesebb, tevékenységgel, magánosítására, privatizációs, unokatestvére, magánosítását, magánnyomozói, tevékenységér, tapasztalatot, törvényességi, magyar értelmiségről, utána végrehajtott, technikával hajtanák, 1990-es évek, csaknem tizenötezer, privatizációs anyagát, kedvezményezett magánszemélyekhez, akkori gyakorlatnak, tulajdonában lévõ, rendszerváltó politikai, politikai rendõ, balliberális sajtónak, lényeg azonban, elmúlt napokban, úgynevezett kormányfõ, céggel most, Magyar Hírlapbból, Támad Gyurcsány, Tabula Julianus Kft, Apró Antalnak, Orbán Viktor Haris, Gyurcsány Ferencet, Apró Antal, Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Tanácsadó Kft, Orbán Viktor, Kósa Lajos, Gyurcsány Ferenc, Apró Antalék, Bandula László, Barabás Gábor, Poliscope Detektíviroda, Vajda József, Vajda Józsefet, Nemzetbiztonsági Hivatal, Apró Piroska, MSZP Köztársaság, Magyar Hírlap, Tabula Julianus, Heti Válaszos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  A világnak égető szüksége van ...  Ünnepelj csak  Kellemes esti időtöltést  Búzaszentelés  Az elfogadásnak...  Muratáj  A keserű igazság  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Messziről jött ember  Paul David Tripp Április 23  Az Európai Unió is foglalkozik...  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Jó éjt  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Nehezen engedem  A föld szépségéért  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Messziről jött ember  Gábor Dénes gondolata  A Mester kezének érintése  A világnak égető szüksége van ...  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kellemes esti időtöltést  Szép estét  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gárdonyi Géza - Április végén  Palóc Grand Canyon  Környezetvédelem  Emlék  Gaál Viktor gondolata  S a dalok tanulsága  Muratáj  Ázzal aki csak szép  A Föld napja  Ma  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Volt egy...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Beney Zsuzsa - Álom  A Föld napja  Jó éjszakát  Próbálkozni kell ahhoz,  Életművészet  Pocsai Piroska - NE SIESS! 
Bejegyzés Címkék
magyar értelmiségről, utána végrehajtott, technikával hajtanák, 1990-es évek, csaknem tizenötezer, privatizációs anyagát, kedvezményezett magánszemélyekhez, akkori gyakorlatnak, tulajdonában lév&#245, rendszerváltó politikai, politikai rend&#245, balliberális sajtónak, lényeg azonban, elmúlt napokban, úgynevezett kormányf&#245, céggel most, magáncég kezelésébe, hivatkozási alap, száz százalékban, tartós állami, technika hasonló, adatbázis végállomása, kiszivárogtatott forgatókönyv, elmúlt tizennyolc, állami vagyon, adatbázis magánkézbe, hatalmi elitet, magyar történelem, részét semmisítenék, jogi felel&#245, pillanatra felvillantotta, szocialista köröknek, hálózat nemcsak, ellenzéki politikusokról, liberális párt, testület látókörében, csaknem negyventagú, utóbbi id&#245, testület által, titkos fegyver, állam rossz, legképtelenebb magánosítás, újabb trükk, állami vállalatot, kilencvenes években, rendszerváltó politikusok, zsarolás kiváló, igen megbízható, kényes iratok, kormánykörök igyekeznek, jobboldali gy&#245, zsarolásra alkalmas, zsarolókhoz mennek, baloldalnak kényes, iratok eltüntetésével, elmúlt esztend&#245, utókor szegényebb, titkok ködébe, titkos adatgy&#251, magánéletbe való, diktatúra éveiben, szocialisták most, kiszivárogtatott, ingatlanügyeinek, nemzetbiztonsági, nélkülözhetetlen, privatizálásának, dokumentációját, interpellációja, közhivatalnokok, cégbirodalomhoz, magánosításának, kedvezményezett, érdekcsoporthoz, telekvásárlások, szocialistáknak, dokumentumaira, politikusokról, tevékenykedett, törvényességét, feljegyzéseire, bizonyítékaira, eltüntetésével, megsemmisülhet, feljegyzéseket, felvillantotta, legképtelenebb, dokumentumokat, természetesebb, tevékenységgel, magánosítására, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.