Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sok charta közt a gyerek
  2008-07-10 23:23:52, csütörtök
 
  2008-07-09

Sok charta közt a gyerek
Álláspont
Voltak már nekünk chartáink. Elég sok chartánk volt már. S ebből a sokból kettő volt rendben.

Rendben volt az első mindjárt. A Charta 77. Amelyet aláírt egyebek mellett Csoóri Sándor és Václav Havel is.

Aztán a Charta 77 aláíróit egyebek mellett szilenciummal, másutt börtönnel, s mindenféle egzisztenciális tönkretétellel sújtották azok, akik ellen a Charta 77 született.

A kelet-közép-európai állampártok és kommunista rezsimek voltak azok a megtorlók. S fontos tudnunk, hogy állampártok és elnyomó rezsimek mindig emberekből állnak. Azért fontos tudnunk ezt, mert időről időre elfelejtjük. S az állampártok s elnyomó rezsimek működtetői, irányítói és haszonélvezői pedig úgy tesznek már húsz esztendeje, mintha ők ott sem lettek volna... De ott voltak.

A következő charta a Demokratikus Charta volt. Még a kilencvenes évek elején hívta életre egy csapat magyar értelmiségi, mert úgy érezték, veszélyben a demokrácia. Illetve... Pontosítsunk ismét. Néhány közülük valóban így érezte, ők leginkább tévedtek, hogy ne mondjam, ostobák voltak. A többség azonban már akkor sem érzett semmit. A többség azért chartázott, hogy rehabilitálja az egykori állampárt és elnyomó rezsim egykori irányítóit, működtetőit, haszonélvezőit. Hogy kihozza a karanténból mindazokat, akiket mindjárt a rendszerváltás első aktusaként a harmadik magyar köztársaságnak kellett volna kitagadnia a közélet és a politika sáncai közül.

Nem tettük meg - chartát kaptunk érte cserébe. És a második szabad választáson mindjárt az összes volt haszonélvezőt, kiszolgálót, ügynököt, gazembert. Mind visszajött, és mind büszke volt magára. És a Demokratikus Chartát lobogtatta, s önmagát a demokrácia megmentőjeként ünnepeltette.

Örök szégyene marad ez a magyar értelmiségnek.

Aztán harmadszorra született még egy tisztességes charta. Csoóri Sándor hívta életre, Márciusi Charta néven. Tisztességes charta volt, mert nem volt mögötte aljas politikai szándék, csak nemzetféltés és hit. Hamvába holt a Márciusi Charta - mert Magyarországon még minden a hamvába hal, ha a Demokratikus Charta szégyenét vállaló értelmiség úgy akarja.

S most itt a következő charta.

A minden rendszerben győztes magyar miniszterelnök chartája - immáron Magyar Charta néven. Gyurcsány Magyar Chartája olyan éppen, mint Gyurcsány Himnusz-éneklése. A szívre tett kéz hamis és hazug pátosza lengi körül, s persze ismét politikai hátsó szándék. Nevezetesen, ismét legyen valami, ami eltereli a figyelmet a lényegről. Az ország állapotáról, sok-sok gazemberségről, a kormányzati alkalmatlanságról, a szekrényből naponta kizuhanó csontvázakról.

Gyurcsány és tettestársai, az a chartás magyar értelmiség ismét a demokráciát védi a nem létező ellenségtől. Most a homoszexuálisokat ért atrocitást növesztik fel a Magyar Köztársaságot fenyegető végső veszéllyé. S teszik ezt azok, akik két esztendővel ezelőtt parancsot adtak a szabadon és demokratikusan ünneplő tömeg szétverésére, megtámadására.

A demokráciát akkor fenyegeti veszély, amikor az állam nem védi meg polgárait, s még inkább, amikor az állam támad polgáraira. Gyurcsányék már megcselekedték mindkét főbűnt - a többiről most ne is beszéljünk.

És most a demokráciát védik, egy újabb aljas charta meghirdetésével. S természetesen az áruló magyar értelmiség ehhez is készségesen szekundál. S majd az a Kuncze Gábor lesz az egyik élharcos, aki Révész Máriusz rendőrök általi megveretésekor remekül szórakozott, és eszébe sem jutott félteni a demokráciát.

Mindegy. Most mintha mégis megtörni látszana a nagy chartás egység. S csak remélni tudjuk, hogy a Gyurcsány meghívását elfogadó Sólyom László köztársasági elnök úr is tele lesz kérdéssel. Mert jó sokat kell kérdezni, ha valaki a mai Magyarországon a charta fogalommal találkozik.


Bayer Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: meghirdetésével, egzisztenciális, gazemberségről, megmentőjeként, magyarországon, haszonélvezőit, tönkretétellel, rendszerváltás, köztársaságnak, megcselekedték, demokratikusan, megveretésekor, miniszterelnök, rehabilitálja, természetesen, haszonélvezőt, szilenciummal, haszonélvezői, csontvázakról, értelmiségnek, megtámadására, köztársaságot, demokratikus, köztársasági, tettestársai, pontosítsunk, nemzetféltés, tisztességes, ünnepeltette, szétverésére, harmadszorra, demokráciát, állampártok, elfelejtjük, karanténból, működtetőit, sokból kettő, első mindjárt, következő charta, kilencvenes évek, csapat magyar, többség azonban, többség azért, egykori állampárt, karanténból mindazokat, rendszerváltás első, harmadik magyar, politika sáncai, második szabad, összes volt, demokrácia megmentőjeként, magyar értelmiségnek, Csoóri Sándor, Václav Havel, Demokratikus Charta, Demokratikus Chartát, Márciusi Charta, Magyar Charta, Gyurcsány Magyar Chartája, Gyurcsány Himnusz-éneklése, Magyar Köztársaságot, Kuncze Gábor, Révész Máriusz, Sólyom László, Bayer Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem tudhatod  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Sokan azt tartják  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png nő  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Png fotel  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Hiányzik  Makszim Gorkij gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Albert Einstein gondolata  Alázat  Fekete István - Akác  Sokan azt tartják  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Albert Einstein gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Tavaszi kép  Kellemes délutánt kívánok  Az igazi szeretetért rendszeri...  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png ház  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Őrizkednünk kell...  Radikális szeretet  Garai Gábor - Takarítás  Png férfi  Nem méltó hozzád  Próbálj meg ...  Sose bánj semmit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete-erdő desszert  Alázat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Png cica  Akarat  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Németh László tollából  Paul David Tripp Április 20  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják 
Bejegyzés Címkék
sokból kettő, első mindjárt, következő charta, kilencvenes évek, csapat magyar, többség azonban, többség azért, egykori állampárt, karanténból mindazokat, rendszerváltás első, harmadik magyar, politika sáncai, második szabad, összes volt, demokrácia megmentőjeként, magyar értelmiségnek, tisztességes charta, minden rendszerben, szívre tett, ország állapotáról, kormányzati alkalmatlanságról, szekrényből naponta, demokráciát védi, demokráciát akkor, állam támad, többiről most, demokráciát védik, újabb aljas, áruló magyar, egyik élharcos, nagy chartás, charta fogalommal, meghirdetésével, egzisztenciális, gazemberségről, megmentőjeként, magyarországon, haszonélvezőit, tönkretétellel, rendszerváltás, köztársaságnak, megcselekedték, demokratikusan, megveretésekor, miniszterelnök, rehabilitálja, természetesen, haszonélvezőt, szilenciummal, haszonélvezői, csontvázakról, értelmiségnek, megtámadására, köztársaságot, demokratikus, köztársasági, tettestársai, pontosítsunk, nemzetféltés, tisztességes, ünnepeltette, szétverésére, harmadszorra, demokráciát, állampártok, elfelejtjük, karanténból, működtetőit, kilencvenes, szórakozott, készségesen, értelmiségi, választáson, rendszerben, ellenségtől, nevezetesen, szekrényből, kormányzati, állapotáról, esztendővel, kiszolgálót, gyurcsányék, esztendeje, polgáraira, emberekből, értelmiség, kitagadnia, beszéljünk, aktusaként, működtetői, chartázott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.