Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bayer Zsolt: Mi van a dinnyébe
  2008-07-21 22:34:00, hétfő
 
  Bayer Zsolt: Mi van a dinnyében?
2008-07-19 07:38:41

Először is Karsai Józsefről: igaza van. S hogy mi az egészben a saját érdeke? Hát nyilván van neki. Mondjuk az, hogy haláláig Battonya polgármestere szeretne maradni. S ha ez a célja, ha ez az érdek vezérli - megtalálta a hozzá vezető utat.
Mert Karsai József most azt teszi, ami egy polgármesternek, továbbá egy baloldali embernek kutya kötelessége (lenne): odaállt az emberek mellé, és az embereket képviseli egy lelketlen, kíméletlen multi céggel szemben. Hajrá, Karsai József!
Másodszor az emberekről. A dinnyésekről. A látástól vakulásig dolgozó, robotoló magyar parasztokról. Akiket olyan fensőbbséges gőggel és közönnyel szokás kioktatni és a gazdasági hatékonyságra figyelmeztetni.

Nekik is igazuk van. Most is, és általában mindig.
Ugyanis ők a dolgukat teszik. Emberfeletti munkát végeznek, lelkiismerettel, fáradságot nem ismerve - s teszik mindezt egy embertelen világban. Egy embertelen és elmebeteg világban, amelyben a multik haszna szabja meg a létezést.

Az az Auchan, amelyik most 49 forintért árulta a dinnye kilóját: gazemberséget követett el. Az Auchan is és mások is elkövetik ezt a gazemberséget nap mint nap. Ugyanezt teszi a másik, amikor fillérekért árulja a kenyérnek nevezett szemetet, amely lisztet nem látott, csak tartósítószert meg ízfokozót. S miközben ezt árulják, a tisztességes pékek tönkremennek. Becsuktak, lehúzták a rolót, generációkra visszamenő mesteremberek tépik kétségbeesésükben a hajukat, vagy válnak a depresszió áldozatává - hogy a multi nagyobb hasznot zsebeljen be.

Ez van a dinnyében. Ez mind-mind benne van.
Igen, a magyar társadalom beteg.
Ezt is csak velünk lehet megcsinálni.
A francia paraszt nem ezért, de tizedennyiért ölne. Törne-zúzna. A francia munkavállaló, ha sztrájkol, számíthat az egész társadalom szolidaritására. Mert tudják: ma nekem, holnap neked.
Mi kushadunk. Otthon dörmögünk, s a másikat szidjuk.

Ha valaki mozdul, mindjárt akadnak mások, akik ellene szegülnek.

A magyar társadalom beteg.
Ez a betegség is ott van a dinnyében.
Betegek vagyunk, mert megbetegített bennünket negyven év kádárizmus. S - Bogár László szavaival élve - húsz év globalizmus.

Igen, az elmúlt húsz esztendőben a birodalmi függés változott, más nem nagyon. Ezért vagyunk betegek, ezért vagyunk képtelenek a szolidaritásra, ezért nem lázadtunk még fel minden ellen.

Ezért hisznek még sokan a gazembereknek. Túl sokan.

De a dinnyetermesztők most megmozdultak. Végre. Nem hagyták magukat. Nagyszerű pillanat volt. A magyar parasztember odacsapott. Kétségbeesetten, de jól. Ahogy elöntötte a szemét multi parkolóját a ragadós, iszamós dinnyelé, úgy tért vissza a remény.
Rajtuk kívül ugyanis nincsen már lassan senki sem. Munkásságunk nincs, vagy alig. Ők is megalázva, munkáért remegve, tűrik a megaláztatást. Minden megaláztatást. Más multik őket figyelő kameráit és a szigorúan betartandó vizelési időket.

A magyar paraszt lázadt fel megint, elsőként. Jól tette, nagyon. Visszakoztak mindjárt a gazemberek. Mert másból úgysem értenek, csak az erőből. A parkolóikban csorgó dinnyeléből.

Tudom én, ilyenkor szokták mondani az okosok, hogy aki a multik ellen lázad és beszél, az a szocializmust sírja vissza. Hát nem! Ennek az aljas rendszernek ugyanis nem a szocializmus az egyetlen alternatívája. De amikor Kádár és rendszere ellen lázadva Fideszt alapítottam, nem így képzeltem a világot, nem ilyennek képzeltem az alternatívát. "Én nem így képzeltem el a rendet."

S ha nincsen más lehetőség, ha nem lenne más lehetőség, akkor ki kellene mondanunk, hogy ezért bizony kár volt.

De van. Tudom, hogy van. És ideje van a lázadásnak. Mert ez így: tűrhetetlen!

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: dinnyetermesztők, kétségbeesetten, szolidaritására, lelkiismerettel, polgármesternek, tartósítószert, szolidaritásra, figyelmeztetni, polgármestere, gazembereknek, tizedennyiért, alternatívája, mesteremberek, gazemberséget, szocializmust, megaláztatást, megbetegített, hatékonyságra, parkolóikban, parasztember, dinnyésekről, visszakoztak, fensőbbséges, parasztokról, tisztességes, munkásságunk, tönkremennek, szocializmus, megmozdultak, emberfeletti, generációkra, munkavállaló, magyarhirlap, alternatívát, globalizmus, alapítottam, saját érdeke, érdek vezérli, hozzá vezető, baloldali embernek, emberek mellé, embereket képviseli, látástól vakulásig, gazdasági hatékonyságra, dolgukat teszik, embertelen világban, multik haszna, dinnye kilóját, kenyérnek nevezett, tisztességes pékek, depresszió áldozatává, multi nagyobb, Bayer Zsolt, Karsai Józsefről, Mert Karsai József, Karsai József, Bogár László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Próbálj meg ...  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A sors  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Jó éjszakát  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Fehér virág  Png férfi  Nevem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kislány  Facebookon kaptam  Adakozás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 20  Németh László tollából  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Nevem  Nagyon különös  Nem számIt  Png fotel  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  A boldog családok mind hasonló...  A sors  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Adakozás  A sors  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Fehér virág  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 20  Nevem  Gonosz démon-álarc  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szívem tiéd  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png fotel  Bertolt Brecht -től idézet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A kételkedés kezelése  Hazára minden embernek szükség...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Örülök, hogy látlak!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
saját érdeke, érdek vezérli, hozzá vezető, baloldali embernek, emberek mellé, embereket képviseli, látástól vakulásig, gazdasági hatékonyságra, dolgukat teszik, embertelen világban, multik haszna, dinnye kilóját, kenyérnek nevezett, tisztességes pékek, depresszió áldozatává, multi nagyobb, magyar társadalom, francia paraszt, francia munkavállaló, egész társadalom, másikat szidjuk, elmúlt húsz, birodalmi függés, dinnyetermesztők most, magyar parasztember, szemét multi, szigorúan betartandó, magyar paraszt, parkolóikban csorgó, multik ellen, aljas rendszernek, egyetlen alternatívája, dinnyetermesztők, kétségbeesetten, szolidaritására, lelkiismerettel, polgármesternek, tartósítószert, szolidaritásra, figyelmeztetni, polgármestere, gazembereknek, tizedennyiért, alternatívája, mesteremberek, gazemberséget, szocializmust, megaláztatást, megbetegített, hatékonyságra, parkolóikban, parasztember, dinnyésekről, visszakoztak, fensőbbséges, parasztokról, tisztességes, munkásságunk, tönkremennek, szocializmus, megmozdultak, emberfeletti, generációkra, munkavállaló, magyarhirlap, alternatívát, globalizmus, alapítottam, kötelessége, megcsinálni, fillérekért, rendszernek, esztendőben, dinnyeléből, tűrhetetlen, emberekről, parkolóját, gazemberek, betartandó, embertelen, fáradságot, kádárizmus, társadalom, képtelenek, kíméletlen, visszamenő, megtalálta, odacsapott, lázadásnak, áldozatává, depresszió, kushadunk, közönnyel, általában, gazdasági, kioktatni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.