Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az MTI május 30-i jelentése sz
  2007-06-12 22:57:14, kedd
 
  THE ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT London
2007-06-11. 18:59:53

Egy, a békét tükröző arcok közül.
http://www.nemenyi.net/galeriaN/hirek/fr8.jpg


Az MTI május 30-i jelentése szerint ,,Magyarország a világ legbékésebb országai közé tartozik" az önök rangsorolásában.

Magyarország az önök Globális Béke Mutatója szerint a 18-ik helyen áll. Sajátos ismérvek alapján állíthatták össze békeindexüket, ugyanis sokan vannak, akik e világon több tucat országot tudnának felsorolni, ahol békés tüntetőknek nem lövik ki a szemét vagy ahol a rendőrség nem rabol embert és pénzt, követ el nemi erőszakot vagy ,,csupán" nem lop.

Önök az 1990-es fordulat óta jelentéseikkel támogatják azon kormányokat, amelyek a nemzeti vagyont olcsón adják el. Ez érthető, hiszen ez az ön érdekük. E lapnak pedig az az érdeke, hogy ezt a tényt - mármint azt, hogy a világ egyik vezető elemző intézetének tartott szervezetről megírjuk elfogultságát - minél szélesebb körben ismertté tegye.

Ugye nem haragudnak, amiért emlékezni merünk? Például arra, hogy Carolyn Kádas, az önök bécsi elemzője vészjósló erőjelzésekkel riasztgatta a befektetőket és persze az önök elemzését visszhangzó magyarországi médián keresztül a választókat arra az esetre, ha a Fidesz győz az 1998-as választásokon? Ugye nem háborodnak fel azon sem, ha emlékeztetem önöket egy 2001 októberében tartott budapesti konferenciájára?

Amelyről a Kossuth Rádió annak idején oly részletesen, bőven és örömmel adott hírt? Akkor azt hangoztatták, hogy a nadrágszíjat feltétlenül szorosan kell tartani. A kérdés persze, hogy önök, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank szerint van-e egyetlen ország is e földön, ahol a nadrágszíjat bármikor nem kell legjobb esetben szorosan tartani vagy - amit gyakrabban tanácsolnak - még jobban meghúzni?

A nadrágszíjról egyébként nekem olyan gazdasági kényszerintézkedések jutnak az eszembe, amelynél fogva a ,,lakosságot" akasztják fel és a belőlük kisajtolt zsírt pedig az önöknek kedves konglomerátumok fogják fel egy ragacsos vödörben. Az akkori rádióhír szerint az önök szervezetének egy képviselője sajnálta, hogy Orbán Viktor és több minisztere nem ért rá ellátogatni anyacsoportjuk meetingjére. Milyen kár!

De ugye azt sem rosszallják, ha emlékeztetem önöket 1998. április 2-án Szingapúrban az Ausztria Bank ott rendezett konferenciájára? Ahol moderátorként lépett fel Daniel Thorniley, az önök szervezetének alelnöke, aki többször is elmondta, hogy - szó szerint idézem - ,,az üzleti körök a jelenlegi magyar koalíció választási győzelmét szeretnék". Vagyis napokkal a polgári koalíció győzelme előtt. Az önök előrejelzéséért előfizetőik horribilis összeget fizetnek. Hogy milyen minőségért?

Emlékeztetem rá önöket. Ugye nem baj?

Mint 1997. december 16-i elemzésükre, amelyet a Népszabadság és a mai koalíció egyéb szócsöve diadalittasan és vezércikkekben méltatva terjesztett: az MSZP és az SZDSZ - jósolták önök - együtt többségben marad a májusi választások után is. Ehhez hozzátették: fennáll a veszélye azonban annak is, hogy a populista erők komoly szerephez jutnak egy esetleges új kormánykoalícióban, ami megingathatja a külföld bizalmát.

Az önök és oly sokak előrejelzése és óhaja ellenére azonban a magyar nép másként döntött. Bejöttek tehát azok az idézőjelbe tett populista erők, amelyek annyira gyûlölik a maguk hőn szeretett nadrágszíját, amelynek állandó tulajdonsága, hogy azt mindig szorosabbra kell húzni. Dühükben önök nem sokat késlekedtek. Július 3-án kiadott jelenésükben ezt jósolták: ,,A növekedéspárti politika sodrásában 1999-ben a folyó fizetési mérleg hiánya elérheti a 3 milliárd dollárt".

Egyébként ezt akkor Varga Mihály politikai államtitkár a pénzügyminisztériumban azonnal cáfolta. És neki lett igaza. De önök rendíthetetlennek mutatkoztak. Az egész magyar makrogazdasági környezet ,,érezhető" romlását prognosztizálták. És azt, hogy a fizetési mérleg hiánya a következő évre megkétszereződik. És hogy Surányi György MNB-elnököt menesztik. Egyetlen jóslatuk sem vált be. Mármint akkorra.

Hogy most, kedvelt koalíciójuk uralma milyen eredményeket mutat fel, mindenki tudja. Csak éppen az Economist, az önök anyalapja igen csak szőrmentén ír róla. Akkor - hölgyeim és uraim - a magyar gazdaság fittyet hányt a neoliberális, politikai célzatú béljóslatokra. Akkor a magyar bruttó nemzeti termék messze az európai átlag fölött növekedett. Az infláció ütemesen csökkent, csakúgy mint a háztartási és a külkereskedelmi hiány.

Az ipari termelés pedig rendkívül erősen nőtt. Azon negyedévet követően, amikor önök lamentáltak, a magyar GDP 6,6 százalékkal bővült. Ma e növekedés 2,7 százalékos. Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Rt. főmunkatársa - mellékállásban permanensen félresikerült vátesz - a Magyar Hírlap 1988. november 5-i számában azt jósolta sok egyéb, szerinte várható, de szerencsére akkor be nem következett gazdasági tragédia mellett, hogy 2000-re egy újabb Bokros-csomagot kell majd bevezetni.

E napilap egyébként akkor azzal számolt, hogy 1999-re a várható gazdasági növekedés inkább 3 százalékos lesz! Ordasat ,,tévedett". Ugyanis az orosz válság és a természeti csapások ellenére annak üteme tovább erősödött. Ha azt állítanám, hogy Önök korruptak, még képesek lennének beperelni. Így nem írom. Elég ha idézem önöket, mint itt tettem.

[Forrás: Magyar Demokrata]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkétszereződik, prognosztizálták, külkereskedelmi, előrejelzéséért, konferenciájára, konglomerátumok, rangsorolásában, erőjelzésekkel, makrogazdasági, jelentéseikkel, vezércikkekben, mellékállásban, növekedéspárti, anyacsoportjuk, békeindexüket, választásokon, magyarországi, elfogultságát, nadrágszíjról, szervezetének, moderátorként, megingathatja, diadalittasan, pénzügykutató, béljóslatokra, félresikerült, nadrágszíjat, emlékeztetem, befektetőket, eredményeket, szingapúrban, neoliberális, nadrágszíját, főmunkatársa, hangoztatták, tulajdonsága, békét tükröző, világ legbékésebb, önök rangsorolásában, önök Globális, 18-ik helyen, szemét vagy, 1990-es fordulat, nemzeti vagyont, tényt –, világ egyik, önök bécsi, önök elemzését, választókat arra, 1998-as választásokon, 2001 októberében, nadrágszíjat feltétlenül, ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT London, Globális Béke Mutatója, Carolyn Kádas, Kossuth Rádió, Nemzetközi Valutaalap, Orbán Viktor, Ausztria Bank, Daniel Thorniley, Varga Mihály, Surányi György MNB-elnököt, Petschnig Mária Zita, Pénzügykutató Rt, Magyar Hírlap, Magyar Demokrata,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  képre írva  Idő  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Png virág  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  képre írva  Png cica  Albert Einstein gondolata  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png kislány  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Png fotel  Alázat  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kellemes délutánt kívánok  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Nevem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png telefon  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Reggel van  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
békét tükröző, világ legbékésebb, önök rangsorolásában, önök Globális, 18-ik helyen, szemét vagy, 1990-es fordulat, nemzeti vagyont, tényt &#8211, világ egyik, önök bécsi, önök elemzését, választókat arra, 1998-as választásokon, 2001 októberében, nadrágszíjat feltétlenül, kérdés persze, nadrágszíjat bármikor, nadrágszíjról egyébként, belőlük kisajtolt, önöknek kedves, ragacsos vödörben, akkori rádióhír, önök szervezetének, képviselője sajnálta, üzleti körök, jelenlegi magyar, polgári koalíció, önök előrejelzéséért, májusi választások, veszélye azonban, populista erők, külföld bizalmát, idézőjelbe tett, növekedéspárti politika, folyó fizetési, egész magyar, fizetési mérleg, következő évre, önök anyalapja, magyar gazdaság, magyar bruttó, európai átlag, infláció ütemesen, külkereskedelmi hiány, ipari termelés, újabb Bokros-csomagot, várható gazdasági, orosz válság, természeti csapások, megkétszereződik, prognosztizálták, külkereskedelmi, előrejelzéséért, konferenciájára, konglomerátumok, rangsorolásában, erőjelzésekkel, makrogazdasági, jelentéseikkel, vezércikkekben, mellékállásban, növekedéspárti, anyacsoportjuk, békeindexüket, választásokon, magyarországi, elfogultságát, nadrágszíjról, szervezetének, moderátorként, megingathatja, diadalittasan, pénzügykutató, béljóslatokra, félresikerült, nadrágszíjat, emlékeztetem, befektetőket, eredményeket, szingapúrban, neoliberális, nadrágszíját, főmunkatársa, hangoztatták, tulajdonsága, előrejelzése, szervezetről, magyarország, jelenésükben, népszabadság, intelligence, permanensen, részletesen, októberében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.