Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
EVO MORALES Bolívia elnöke
  2007-06-12 23:03:40, kedd
 
  EVO MORALES Bolívia elnöke
2007-06-11. 18:51:40


Tisztelt Elnök Úr!

Orbán Viktort és az általa vezetett pártot a neoliberális média populistának bélyegzi. Mint önt. Akiről igazat szinte lehetetlen olvasni a magyarországi média balliberális fertályán, ahogyan a neoliberális világsajtóban. És általában véve a ,,populisták" valódi gazdasági teljesítményéről.

Az önhöz írt levelemben ezt az ûrt most némileg be kívánom tölteni. Máig őrzöm a New York Times 2002. július 6-án az önről írt cikkét, amelyben az olvasható, hogy ön, elnök úr, ,,kokalevelet rágó ajmara indián vezető, aki nemzeti tulajdonba venné a bolíviai ipart, leállítaná külföldi adóssága kifizetését és megállítaná azt az amerikaiak által támogatott erőfeszítést, hogy megszüntessék a kokacserje termesztést."

Ez szerencsére nem akadályozta meg Bolíviai népét, hogy önt - a ,,populistát", az egykori lámapásztort és trombitást - 2005 decemberében elnöknek válassza. Éppen ideje volt. Hogy leginkább miért? Elsősorban azért, mert Bolíviában már a vizet is ellopták az idegenek. Cochabamba Chapare városának indián népe 2000-ben hatalmas csatát vívott, hogy a neoliberális intézmények által hőn szeretett elődje idején ne adják el az ivóvizét.

A harcban a Világbank bejelentette, hogy nem újít meg egy 25 millió dolláros kölcsönt, hacsak nem privatizálják a vízszolgáltatást. Majd pedig az amerikai óriáscég, a Bechtel lépett a színre és privatizálta a vizet. Amit azzal kezdett, hogy a víz árát háromszorosára emelte, ami azt jelentette, hogy a havi 100 dollárnak megfelelő összeget kereső bolíviaiak havonta csak a vízért több mint 20 dollárral egyenlő bolivianót fizettek.

Az embereket arra kényszerítették, hogy még azért is engedélyért folyamodjanak, ha esővizet akarnak gyûjteni házuk tetejéről. Ez történt a bolíviai ,,gyurcsányisták" idején. De cochabamba jó népe az utcára özönlött. Naponta tízezrek tüntettek. És ön mindig az élükre állt. Aminek későbbi választási győzelmét is köszönhette. Tiltakozott a vízáremelés és a vízszolgáltatás leállítása ellen. A biztonsági erőkkel hónapokig tartott a konfrontáció.

A rendőrség tüntetőket ölt.

De azután általános sztrájk tört ki, ami megbénította a város gazdaságát. A Bechtel elhagyta Bolíviát és 40 millió dolláros pert indított a kormány ellen. Nem csoda, hogy ön az Egyesült Államok szemében az első számú közellenséggé vált. Manuel Rocha, a la pazi amerikai nagykövet a választások előtti héten kijelentette: ,,Az Egyesült Államok képviselőjeként emlékeztetni szeretném a bolíviai választókat, hogy ha azokat választják meg, akik Bolíviát nagy kokainexportőrré tennék, akkor ez veszélyezteti a Bolíviának nyújtandó jövőbeni segítséget.

Bolívia népe e kijelentésre még inkább ön mögé állt. Az analfabéta tömeg. Milyen sajátos, ugye? Bolívia Dél-Amerika egyik legszegényebb, ha nem a legszegényebb országa, noha igen gazdag ásványkincsekben és energiában. Mindezt a ,,teljesítményt" amerikabarát elnökei alatt érte el. Ön pedig tavaly májusban azzal rázta meg a világot - és örvendeztette meg választóit -, hogy hazája energiaiparát állami irányítás alá vonta.

Az energiavállakozásoknak egy fél évet adott, hogy az államnak adják el érdekeltségük legalább 51 %-át, új szerződéseket kössenek vagy pedig - ellenkező esetben - hagyják el az országot. Idén januárban pedig bejelentette, hogy felemeli a külföldi bányaipari tevékenységet folytató cégek adóját és Bolívia földjei egyötödét újra felosztja a parasztgazdáknak.

Ígéreteit folyamatosan beváltja. A külföldi sajtó - amely mind vastagabban hazudik a világ dolgairól - mellékesen azt sem szereti országáról és elnöki periódusáról megírni, hogy a Határok Nélküli Tudósítók Szervezete idén kiadott jelentése szerint Bolíviában nagyobb a sajtószabadság, mint számos, Bolíviával szomszédos országban.

Az már csak természetes, hogy Bolíviában ma az ön ,,populista" vezetése alatt nagyobb a gazdasági növekedés üteme, mint korábban volt azon elnökök idején, akik olyannyira elnyerték tetszését a Világbanknak, a Nemzetközi Valutaalapnak, és akiket a neoliberális lapok nem neveztek populistának. De ön ezt nálam jobban tudja.

Azt viszont talán nem, hogy szinte minden esetben a populistának bélyegzett kormányfők és államfők különlegesen érdekes módon nagyobb növekedést érnek el, mint azok, akik a globalista intézmények kedveltjei. Az ön kontinensén vessen egy pillantást Argentínára, ahol a szuperpopulista (peronista) elnök, Nestor Kirchner alatt az ország gazdasága évente most már hosszú ideje mintegy 8 és 9 %-kal növekedik.

A neoliberális recepteket alkalmazó és Argentínát csődbe vivő elődei adósságát pedig visszafizette. De ugyanez a helyzet Közép-Kelet-Európában is. Tudja mennyivel nő a populistának a neoliberális sajtóban soha nem nevezett Gyurcsány miniszterelnök alatt a magyar gazdaság évente? 2,9 százalékkal. És mennyivel fejlődik a szuperpopulistának nevezett lengyel Kaczynski fívérek idején Lengyelország gazdasága? 7,4 százalékkal. És a szintén vad populistának bélyegzett Fico Szlovákiájában?

Évi 8,9 százalékkal.

Vagyis egy ,,populista" vezető a jelek szerint a saját népe gazdagságát évente a többszörös ütemben növeli egy ,,nem populista" vezetőnél. Ebből mind inkább azt a következtetést vonom le, hogy egy nép boldogságának és boldogulásának záloga, hogy a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank, a globalista média populistának nevezze vezetőjét, illetőleg, hogy a nép egy ilyen embert válasszon miniszterelnöknek vagy elnöknek.

Önt pedig arra kérem, hogy a jövőben következetesen haladjon azon az úton, amely országa mind több kincsét csavarja ki a külföldiek tulajdonából, helyezi azt nemzeti irányítás alá és amelynek következtében önt naponta nevezik ,,populistának".

Ön pontosan ugyanúgy tudja, mint a többi populistának nevezett társai, hogy ennek ellenére a befektetők sokkal nagyobb mértékben versenyeznek kegyeiért, mint azt teszik ma azon a Magyarországon, amelyet a globális érdekeknek tetsző miniszterelnök vezet és ahová egyre kevesebben és egyre kevesebbet fektetnek be. Aki ezt a paradoxont megoldja, nagy jutalmat érdemel.

[Forrás: Magyar Demokrata]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: parasztgazdáknak, vízszolgáltatást, ásványkincsekben, teljesítményéről, kokainexportőrré, képviselőjeként, kényszerítették, szuperpopulista, vízszolgáltatás, szlovákiájában, boldogulásának, sajtószabadság, következtetést, miniszterelnök, gyurcsányisták, következetesen, háromszorosára, magyarországon, szerződéseket, visszafizette, boldogságának, világsajtóban, folyamodjanak, lengyelország, privatizálják, megszüntessék, valutaalapnak, tevékenységet, érdekeltségük, legszegényebb, örvendeztette, veszélyezteti, teljesítményt, energiaiparát, közellenséggé, magyarországi, általa vezetett, neoliberális média, magyarországi média, neoliberális világsajtóban, bolíviai ipart, amerikaiak által, kokacserje termesztést, egykori lámapásztort, neoliberális intézmények, amerikai óriáscég, vízért több, embereket arra, bolíviai „, utcára özönlött, élükre állt, vízszolgáltatás leállítása, MORALES Bolívia, Tisztelt Elnök Úr, Orbán Viktort, York Times, Cochabamba Chapare, Egyesült Államok, Manuel Rocha, Bolívia Dél-Amerika, Határok Nélküli Tudósítók Szervezete, Nemzetközi Valutaalapnak, Nestor Kirchner, Fico Szlovákiájában, Nemzetközi Valutaalap, Magyar Demokrata,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Garai Gábor - Takarítás  Bertolt Brecht -től idézet  Nem tudhatod  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png rózsa csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Esti kép  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kutya  Régi emberek, akikre máig büsz...  Sokan azt tartják  Bounty krémes  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hiányzik  Szép estét  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Irgalom és ítélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Facebookon kaptam  Png fotel  Albert Einsteinről  Szívem  Akik bántanak téged  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Adakozás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy hatékony szolga  Nevem  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Reggel van  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png csokor  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png lepke  Örülök, hogy látlak!  Csak a fogyatkozás látható  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gonosz démon-álarc  Zilahy Lajos gondolata  Soha ne kedvezz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
általa vezetett, neoliberális média, magyarországi média, neoliberális világsajtóban, bolíviai ipart, amerikaiak által, kokacserje termesztést, egykori lámapásztort, neoliberális intézmények, amerikai óriáscég, vízért több, embereket arra, bolíviai &#8222, utcára özönlött, élükre állt, vízszolgáltatás leállítása, biztonsági erőkkel, rendőrség tüntetőket, város gazdaságát, kormány ellen, első számú, választások előtti, bolíviai választókat, analfabéta tömeg, legszegényebb országa, világot &#8211, államnak adják, külföldi bányaipari, külföldi sajtó, világ dolgairól, gazdasági növekedés, neoliberális lapok, populistának bélyegzett, globalista intézmények, pillantást Argentínára, ország gazdasága, neoliberális recepteket, neoliberális sajtóban, magyar gazdaság, jelek szerint, saját népe, többszörös ütemben, következtetést vonom, globalista média, ilyen embert, jövőben következetesen, külföldiek tulajdonából, többi populistának, befektetők sokkal, globális érdekeknek, paradoxont megoldja, parasztgazdáknak, vízszolgáltatást, ásványkincsekben, teljesítményéről, kokainexportőrré, képviselőjeként, kényszerítették, szuperpopulista, vízszolgáltatás, szlovákiájában, boldogulásának, sajtószabadság, következtetést, miniszterelnök, gyurcsányisták, következetesen, háromszorosára, magyarországon, szerződéseket, visszafizette, boldogságának, világsajtóban, folyamodjanak, lengyelország, privatizálják, megszüntessék, valutaalapnak, tevékenységet, érdekeltségük, legszegényebb, örvendeztette, veszélyezteti, teljesítményt, energiaiparát, közellenséggé, magyarországi, következtében, periódusáról, bejelentette, neoliberális, privatizálta, különlegesen, amerikabarát, erőfeszítést, populistának, folyamatosan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.