Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
105%-os adó az ingyenteára és
  2009-04-01 20:33:15, szerda
 
  105%-os adó az ingyenteára és zsíroskenyérre
2009.03.31. 13:01

Pártunk és Kormányunk felfedezte az a Fekete Lyukat, ahol éve óta ÖMLIK ki a pénz, és lassan, alattomosan tönkrevágja az országot és a gazdaságot ...

A benyújtott adóváltozások keretében a cafetéria felét adóztatnák meg, egy roppant alacsony, barátságos 62%-os személyi jövedelemadóval, majd az egészet még egy jelképes, 27%-os járulékkal megfejelve.

Számoljunk csak:
Kapsz 20 000 forint cafetériát egy hónapban.
A fele, 10 000 forint adómentesen a tied. A másik 10 000 forint után fizetsz + 6200 forint személyi jövedelemadót, és a 16 200 forint után még 27%-os járulékot, vagyis 4374 forintot. Vagyis a 10 000 forintos cafetéria rész Neked 10 574 forintba fog kerülni. Ami 105%-os adót jelent. Nem tudom, van ennél magasabb adó ezen a kurva kontinensen?!

Mi fog történni?
A nettó fizetésemből dalolva visszacsengetem a 105%-os adót?
Kötve hiszem ...
A munkáltatóm kifizeti helyettem ezt a 105%-os adót?
Kötve hiszem ...

ÉN nem fogok kérni cafetériát, mert nem kívánok adózni utána...

A hülye kormányunk hogy számolt?

Legyen mondjuk évi 250 milliárd forint a cafetéria-biznisz, adóztassuk meg 105%-kal, az 262 milliárd forint az adóbevétel. De mivel (sajnos) hatalmas a tiltakozás, akkor adóztassuk meg csak a felét, az is vagy 131 milliárd bevétel ...

A törvényjavaslathoz csatolták a Pénzügyminisztérium által jegyzett tájékoztatót, amely szerint a piaci szereplők teljes passzivitással reagálnak majd az új adó bevezetésére, és a korábbi mértékben juttatnak, most már magas adókkal sújtott utalványokat dolgozóiknak.

Most komolyan, az ilyen hülyék fogják rendbe tenni az országot? Vajon hány kézen ment keresztül ez a kis számítás, és nem volt olyan ember, aki jelezte volna, hogy nem hogy 150 milliárd, még 15 milliárd adóbevétel sem fog befolyni, sőt ....

2008-ban még azt tervezték, hogy a 11 százalékos eho-val adóztatnák meg a cafetériát. E tervezett bevezetése kapcsán készült felmérés szerint a munkáltatók 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ebben az esetben nem adna étkezési utalványt alkalmazottainak.

Ingyen segítek a Pénzügyminisztériumnak egy kis folyamatábrával, olyan "idiot guide" jellegűvel:

Ha nincs cafetéria => nincs üdülési csekk => csökken a belföldi turizmus => csökken turizmusból származó adóbevétel => kevesebb munkahely kell az idegenforgalomban => több lesz a munkanélküli => az ő adóbevételük helyett munkanélküli segélyt kell kifizetni.

Ha nincs cafetéria => nincs étkezési jegy => csökken az éttermek forgalma => csökken az adóbevétel => kevesebb munkahely kell az éttermekben => több lesz a munkanélküli => az ő adóbevételük helyett munkanélküli segélyt kell kifizetni.

A kormány szerint 300 000 ember feketemunkás dolgozik az építőiparban. Hogy ez ellen semmit sem tesznek, az egy dolog, de ezek az emberek nem kapnak cafetériát. A minimálbéres vállalkozó nem kap cafetériát. A szociális segélyen élők sem kapnak cafetériát. A becsületesen adózó, bejelentett, bérből és fizetésből élő dolgozók kapnak cafetériát, akik ezt az országot, és a 10 millió embert eltartják.

Róluk akarnak még egy bőrt lehúzni. Szerintem az összes tervezett változásból (=megszorításból) a cafetéria megadóztatása a legpofátlanabb és legvérlázítóbb húzás!

És nem csak az üdülési csekkről vagy a kajajegyről van szó!

Részben (50%-ban) adóköteles lenne 2010-től az internethasználat, a helyi utazási bérlet, az egészség-, és önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, valamint a magán-nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés, iskolakezdési támogatás, a ruházati költségtérítés, a közjogi méltóságok és egyes miniszterek által nyújtott vendéglátás, ajándék.

Teljes egészében adóköteles lenne a napidíj, a falusi vendéglátás jövedelme, egyes állami kitüntetésekhez kapcsolódó pénzjutalom, illetve a pedagógusok, közüzemi dolgozók szakkönyvvásárlási költségtérítése, valamint a katonák, rendőrök lakhatási költségtérítése is.

És most jön a teljes értelmetlenség:

A kormány javaslata megszüntetné a magánszemélyek és a cégek közcélú adományai után járó adókedvezményt. És ez még nem elég, részlegesen megadóztatnák a a természetbeni juttatásokat is. Az adócsomag ugyanis természetbeni juttatásnak minősíti azt a helyben nyújtott szolgáltatást, étel, italt, amelyet társadalmi szervezetek, alapítványok vagy egyházak nyújtanak a lakosságnak a különböző közösségi rendezvényeken. A szolgáltatás, az étel és az ital értékének fele után az egyháznak, civil szervezetnek be kellene fizetni a 105%-os adót.


Vagyis ha a karitatív szervezet nekiáll forró teát és zsíros kenyeret osztani a Blaha Lujza téren, akkor minden második bögre tea és minden második zsíroskenyér után 105%-os adót kellene fizetnie.

Bravó! Itt folyik el az állam pénze, itt lehet megfogni azt a fránya 1000 milliárdos hiányt!


A Magyar Vöröskereszt évente egymilliárd forint értékű adományt kap cégektől illetve magánszemélyektől. A szervezet kommunikációs igazgatója szerint a gazdasági válság miatt már most jelentősen csökkent az adományozók köre. El tudjuk képzelni, mi lesz ha adózni is kell majd ...

,,Ebben a helyzetben a kormányoknak világszerte, nemcsak Magyarországon az a feladatuk, hogy különböző kedvezményekkel ösztönözzék az adakozókat, az adományozást magát is" - nyilatkozta Harrach Gábor, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs igazgatója.

Csak annyit mondok, 1 kilométer autópálya többe kerül, mint amennyit ilyen karitatív célra költenek ezek a szervezetek, de semmi baj, keményen rájuk kell szállni, 105%-os adót a gaz civil szervezeteknek és a babgulyásra!


http://www.youtube.com/watch?v=qsW6N6A_jxA&feature=player_embedded


358 komment • Trackback (1)


http://vastagbor.blog.hu/2009/03/31/105_os_ado
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkalmazottainak, nyugdíjpénztári, kitüntetésekhez, visszacsengetem, folyamatábrával, jövedelemadóval, kedvezményekkel, költségtérítése, szervezeteknek, költségtérítés, adókedvezményt, magánszemélyek, megszorításból, zsíroskenyérre, értelmetlenség, magyarországon, rendezvényeken, legpofátlanabb, passzivitással, legvérlázítóbb, jövedelemadót, megadóztatása, adóváltozások, kommunikációs, megadóztatnák, természetbeni, iskolakezdési, szolgáltatást, munkanélküli, adóbevételük, adományozást, zsíroskenyér, feketemunkás, vöröskereszt, kormányoknak, tájékoztatót, benyújtott adóváltozások, cafetéria felét, roppant alacsony, kurva kontinensen, nettó fizetésemből, 105%-os adót, munkáltatóm kifizeti, hülye kormányunk, piaci szereplők, korábbi mértékben, ilyen hülyék, belföldi turizmus, éttermek forgalma, kormány szerint, minimálbéres vállalkozó, szociális segélyen, Fekete Lyukat, Blaha Lujza, Magyar Vöröskereszt, Harrach Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Rátalálsz  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Örülök, hogy látlak!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png ház  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png telefon  Popper Péter szavai  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Sose bánj semmit  Alázat  Soha ne kedvezz...  Hazára minden embernek szükség...  Alvó cicák  Makszim Gorkij gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Örülök, hogy látlak!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png cica  A boldog családok mind hasonló...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Szívem tiéd  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szívem  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Németh László tollából  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
benyújtott adóváltozások, cafetéria felét, roppant alacsony, kurva kontinensen, nettó fizetésemből, 105%-os adót, munkáltatóm kifizeti, hülye kormányunk, piaci szereplők, korábbi mértékben, ilyen hülyék, belföldi turizmus, éttermek forgalma, kormány szerint, minimálbéres vállalkozó, szociális segélyen, becsületesen adózó, bőrt lehúzni, összes tervezett, cafetéria megadóztatása, üdülési csekkről, helyi utazási, ruházati költségtérítés, közjogi méltóságok, falusi vendéglátás, teljes értelmetlenség, kormány javaslata, cégek közcélú, adócsomag ugyanis, helyben nyújtott, különböző közösségi, ital értékének, karitatív szervezet, állam pénze, fránya 1000, szervezet kommunikációs, gazdasági válság, adományozók köre, kormányoknak világszerte, adományozást magát, alkalmazottainak, nyugdíjpénztári, kitüntetésekhez, visszacsengetem, folyamatábrával, jövedelemadóval, kedvezményekkel, költségtérítése, szervezeteknek, költségtérítés, adókedvezményt, magánszemélyek, megszorításból, zsíroskenyérre, értelmetlenség, magyarországon, rendezvényeken, legpofátlanabb, passzivitással, legvérlázítóbb, jövedelemadót, megadóztatása, adóváltozások, kommunikációs, megadóztatnák, természetbeni, iskolakezdési, szolgáltatást, munkanélküli, adóbevételük, adományozást, zsíroskenyér, feketemunkás, vöröskereszt, kormányoknak, tájékoztatót, bevezetésére, fizetésemből, dolgozóiknak, nyilatkozott, minimálbéres, utalványokat, építőiparban, juttatásokat, szolgáltatás, alapítványok, hozzájárulás, becsületesen, szervezetnek, megszüntetné, adományozók, alattomosan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.