Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vágó esete a falat kenyérrel.
  2010-11-21 08:41:20, vasárnap
 
  Vágó esete a falat kenyérrel. Bár...

A közelmúlt emlékeA közelmúlt emlékeMeghallgatható a ,,Letöltésekből": Innen

http://szentkoronaradio.com/blog/nyugati-level/2010_11_19_vago-esete-a-falat-keny errel-bar%E2%80%A6

Földes Péternek már megszoktuk nagyívű írásait.
Akik olyan öregek, mint mi, még nagyon jól emlékeznek egy Föld S. Péter nevű ludasmatyista (a fiatalabbak kedvéért megjegyzendő - ,,A Párt" vicclapja volt, és amely előszeretettel köszörülte a nyelvét ,,a Párt" mindenkori ellenségein) hivatásos viccelődőre, ám humora még anno sem volt az orgánumnak, így ne nagyon várjunk ezekben az igaz kommunistákat próbáló vészterhes Fidesz-időkben, hogy megjelenjen a balon a ,,maró öngúny".

Most éppen azon elmélkedik a megélhetési-bal, hogy a hírneves intellektus - mármint Vágó István - megbukott, mint egykoron Kun Béla a határon a kommunista párt teljes tagnévsorával.

Történt ugyanis, hogy valakik megígérték körszakállas szkeptikusunknak, hogy ő vezetheti majd a retekklub (bocsánat, de csiga-tévé - nekem mindegy, mert egyiket se nézem) legújabb vetélkedőjét. Mint ha ebben az országban bárkinek is hitbizományként ,,járna" a vetélkedők vezetésének embert próbáló magasztos feladata.

Nekem már éppen herótom volt. Vágótól. Is. Nem elég, hogy évtizedeken keresztül csak őt láthattam a képernyőn, de ő még ki is lépve a ,,műsor-alkatrész" szerepköréből, immár tudományos igénnyel is lépett fel; minden önvizsgálatot mellőzve, mint a legértelmesebb magyar díjának várományosa tűnt fel a legutóbbi időkben.
Ezt a véleményemet nálam csak betetőzte azzal, hogy legutóbb a Vasárnapi Újság című - egykor szebb napokat látott rádiós műsorban - ő képviselte a tudományos jellegű, ám hétköznapi ateizmust, mint ideológia elméletet. Még szerencse, hogy eget-verő egyoldalúságát, önsajnálatát és megértést könyörgését utána következően Jelenits István piarista atya szelíd szavakkal helyére rakta.
Szépen mondta - én sokkal durvábban fogalmaztam volna; de jól volt ez így.
Vágó visszakerült oda, ahová való volt: a hozzám bedobott A/5-ös, 3 szín nyomat reklám szórólap szintjére, amelyen éppen arról győzködött, hogy hiteleimet egy újabb hitellel ,,váltsam ki". Azaz, a lukat úgy tömjem be, hogy a gödör mellett ások egy még nagyobbat. Eléggé tudományos a tanács! 8 (Mit 8! 20!) évig mást sem hallottam elvtársaitól. Jó pénzért érdemes becsapni az embereket. Elvégre azt még sem mondhatják: Vegyél föl hitelt és ha majd beledöglesz a visszafizetésbe, mindened úgyis a miénk lesz. Ez nagyon nyers igazság lenne.

Fsp meg nem nevezett forrásai szerint ezt a vetélkedőt Pityeszünknek ,,tutiban" megígérték. Már biztosra is vette, hogy szomorú öregségét egy kis kereskedelmi televíziózásból származó komisz-kenyérrel felvidámíthatja. Mert manapság szomorú idők járnak a ,,balra". (Már, ha egyáltalán létezne ma Magyarországon ,,bal".)
Jobban mondva létezik, de azt a ,,baloldali" pártot bizony Fidesznek nevezik.
Csak ezt sokan még nem veszik észre. Úgy ,,jobbosok" ők, mint Gyurcsány tisztességben megőszült üzletember.

Lent is kell lennie valakinekLent is kell lennie valakinekErre ez a tetves Fidesz - mi más történhetett, hiszen Pista bácsinak ez a meló ,,járt" volna - szóval ez a tetű kétharmados Fidesz, minden bizonnyal olyan média-politikai nyomást gyakorolt, hogy az ertéel nem merte ezt a géniuszt alkalmazni. Más nem történhetett! - vélekedik kimondatlan gyűlölettel sorai között a nolblogos efespé.
Az meg sem fordul a fejében, hogy Vágó-kora leáldozott. Véget ért, mint a Gyűrűk urában a ,,helytartók-kora".

Jönnek az újak! Jönnek a fiatalok. Jönnek az olcsóbbak. Jönnek a harmadik rákócziferencek.
Talán a Heti hetesben szoríthatnának neki egy hokedlit a sor végén, a kamera látószögén kívül, vagy esetleg alkalmazhatná a Táncsics Alapítvány, mint ateizmus-ügyi főtanácsadót - mármint az állítólag (állítólag? - az ő állítása szerint) egykor ministráló és papnak készülő Gyurcsány mellett.

Hiányozni fognak a vágók? Nekem nem. De, nyújtsa fel nyugodtan a kezét, aki betölthetetlen űrt érez a szíve helyén ennek a hírnek a hallatán! Látom, senki nem jelentkezik.
Mert így van ez jól!
Ha egy média személyiség elkopik egy hatalom mellett, a hatalom bukása után ne nagyon hivatkozzon - még ha létező is - a talán meglévő tehetségére.

A Bukás.
Elkövetkeznek mindig azok az idők, amikor kimegy a divatból a cigány zenekar.
És a bukás után a kontrások osztják a prímások jogi sorsát. (Bár osztanák, és bár lenne sorsuk a prímásoknak! Is. De, úgy sem lesz.)
Bukik a hatalom, vele buknak feltétlen kiszolgálói.

Ezért reménykedem, hogy a szoci-mentes idők nem négy évig fognak tartani.
(Bár, a Fidesz jelenleg mindent megtesz azért, hogy megint csak 4 évig kormányozzanak!)
És abban is bízom, hogy a farkasházyk, a bajorok, a gálvölgyik, az alföldiek - és ki ne tudná még folytatni a felsorolást - 8 vagy 12 év alatt egzisztenciálisan kivéreznek.
Bár - ha belegondolok, a hagyók, a zuschlagok, a hunvaldok, a weiszek és a névtelen százak pénzeiből akár még ki is lehetne addig bírni.

Kivéve, ha az elvtársak nem dobják be a közösbe, az Új Vörös Segélybe a párttámogatással lenyúlt milliókat. És ha a milliárdossá lett főszocik elfelejtették volna a régi jelszót, idézem nekik, de csak nekik: Elvtárs! Segítsd a lebukottakat! Már várom, mikor dobja be Gyurcsány a ,,közösbe" a MOTIM-ot: ,,Tőletek kaptam elvtársak, felajánlom nektek baloldali hasznosításra! Mert én ilyen elvtárs vagyok! De ezt tudjátok! Életem a Párté. És a Párttal, a néppel egy az utam."

Szóval Vágó biztonságban van. Megvédi a Párt. Aki fölemelte - majd fenn is tartja.
Majd könyveket ír a tudományos- és a dialektikus materializmusról. A Szabó Ervin Könyvtár mindet felvásárolja majd.

De ha nem lesz kedve írni, meg ki tudja, menne-e neki (mert - ugye - azt azért tudni kell), akkor majd Kunczét kirúgják, és megkapja az ő műsorát. A hitgyülis tévében.
Nem, ez nem jó ötlet! Hisz' ateistáról van szó.

Bár, ha befért Aczél, Avar, Bánó, Dézsi, Kálmán, Mészáros, akik nem egy csarnokjáró típusúak...
Szépreményű pályakezdőkéntSzépreményű pályakezdőkéntAmúgy is megnyitotta már az Atv az ,,elfekvőjét", ,,ápolási osztályát" Kunczéval, Sassal és Havassal - Vágó miért ne férne még el? Hát, nem azért kapott a csatorna gyurcsányéktól annyi pénzt...

Esetleg - vissza az induláshoz - esetleg lehetne újra Grétsy tanár úr mellett nyelvápoló műsort vezetnie. Már, ha Grétsy tanár úr újra vállalja. És ott mondhatná újra: Álljunk meg egy szóra!

Mert meg kell állni - tényleg - néha, egy polgári szóra! De tudná ezt valaki jobban, mint Vágó?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: materializmusról, párttámogatással, szkeptikusunknak, szentkoronaradio, visszafizetésbe, felvidámíthatja, hitbizományként, rákócziferencek, televíziózásból, gyurcsányéktól, kormányozzanak, magyarországon, egyoldalúságát, szoríthatnának, előszeretettel, betölthetetlen, legértelmesebb, elfelejtették, tisztességben, valakinekerre, önvizsgálatot, elkövetkeznek, tagnévsorával, valakineklent, alkalmazhatná, kommunistákat, letöltésekből, pityeszünknek, ludasmatyista, hasznosításra, szerepköréből, elvtársaitól, körszakállas, milliárdossá, véleményemet, történhetett, falat kenyérrel, közelmúlt emlékeA, fiatalabbak kedvéért, nyelvét „, igaz kommunistákat, hírneves intellektus, kommunista párt, országban bárkinek, vetélkedők vezetésének, legértelmesebb magyar, legutóbbi időkben, véleményemet nálam, tudományos jellegű, hozzám bedobott, újabb hitellel, gödör mellett, Földes Péternek, Föld, Vágó István, Vasárnapi Újság, Jelenits István, Táncsics Alapítvány, Vörös Segélybe, Szóval Vágó, Szabó Ervin Könyvtár,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mindig jusson idő nevetni  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mi lenne ha  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reggel van  Esti kép  Fekete-erdő desszert  Szabolcska Mihály – Ákác...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Png ház  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 19  Nem méltó hozzád  Szívem  Jónás Tamás – Végtelen b...  A másik dolog,  Gonosz démon-álarc  Nem számIt  Png telefon  képre írva  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép napot kívánok  Egy lelki imádság  Nem számIt  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hiányzik  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Ágai Ágnes – Csendélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  A sors  Próbálj meg ...  Őrizkednünk kell...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png férfi  Paul David Tripp Április 20  Jónás Tamás – Végtelen b...  Rátalálsz  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem tudhatod  Még csak most kezdődik a nap  Nevem  Akarat  Elköszönt  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Leonardo da Vinci gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nem méltó hozzád  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó éjszakát  Png kislány  Kerüld el az evangélium örömén... 
Bejegyzés Címkék
falat kenyérrel, közelmúlt emlékeA, fiatalabbak kedvéért, nyelvét &#8222, igaz kommunistákat, hírneves intellektus, kommunista párt, országban bárkinek, vetélkedők vezetésének, legértelmesebb magyar, legutóbbi időkben, véleményemet nálam, tudományos jellegű, hozzám bedobott, újabb hitellel, gödör mellett, miénk lesz, vetélkedőt Pityeszünknek, tetves Fidesz, meló &#8222, tetű kétharmados, géniuszt alkalmazni, nolblogos efespé, harmadik rákócziferencek, kamera látószögén, szíve helyén, média személyiség, hatalom mellett, hatalom bukása, talán meglévő, cigány zenekar, bukás után, kontrások osztják, prímások jogi, szoci-mentes idők, alföldiek &#8211, felsorolást &#8211, névtelen százak, párttámogatással lenyúlt, milliárdossá lett, régi jelszót, dialektikus materializmusról, hitgyülis tévében, csarnokjáró típusúak&#8230, csatorna gyurcsányéktól, induláshoz &#8211, polgári szóra, materializmusról, párttámogatással, szkeptikusunknak, szentkoronaradio, visszafizetésbe, felvidámíthatja, hitbizományként, rákócziferencek, televíziózásból, gyurcsányéktól, kormányozzanak, magyarországon, egyoldalúságát, szoríthatnának, előszeretettel, betölthetetlen, legértelmesebb, elfelejtették, tisztességben, valakinekerre, önvizsgálatot, elkövetkeznek, tagnévsorával, valakineklent, alkalmazhatná, kommunistákat, letöltésekből, pityeszünknek, ludasmatyista, hasznosításra, szerepköréből, elvtársaitól, körszakállas, milliárdossá, véleményemet, történhetett, megjegyzendő, visszakerült, vetélkedőjét, önsajnálatát, kereskedelmi, lebukottakat, biztonságban, belegondolok, felvásárolja, főtanácsadót, hivatkozzon, szépreményű, tehetségére, viccelődőre, személyiség, vezetésének, megnyitotta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.