Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milliárdokkal költhet többet b
  2010-11-30 19:57:22, kedd
 
  Milliárdokkal költhet többet bérekre Szalai médiahatósága

Hírszerző bullet 2010. november 30. 06:37
Több mint kétmilliárddal költhet többet fizetésekre a Szalai Annamária vezette új médiahatóság, ha a parlament változatlanul elfogadja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság múlt héten beterjesztett költségvetését. Bár a hírközlési és médiahatóságok összevonásának fő célja a takarékosodás volt, jövőre mégis többet fordítanak bérekre. A szerv kommunikációs igazgatósága a megváltozott törvényekkel, a többletfeladatokkal és a létszámbővüléssel magyarázza a bérkeret bővülését.

,,A Hatóság költségvetésének kiadási főösszegén belül jelentős arányt képvisel a személyi juttatások és az ehhez fűződő járulékok előirányzati összege. (...) A személyhez kapcsolódó térítések és egyéb juttatások és az ezek vonzataként jelentkező járulékok az érvényes jogszabályoknak megfelelően kerültek a költségvetésbe" - olvasható az augusztusban létrejött Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) november 24-én beterjesztett 2011-es költségvetésének általános indoklásában, hogy mire fordítják a 29,3 milliárd forintban meghatározott büdzsé egyik legnagyobb tételét.

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága által jegyzett törvénytervezet szerint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összevonásából még a nyáron létrejött NMHH jövőre több mint két milliárddal költhet többet a munkatársai fizetésére és a különféle személyi juttatásokra, mint tavaly a két jogelődje.
Összevonás sok pénzből

A fizetésekre szánt összeg növekedése azért is furcsa, mert az összevonás egyik fő célja átláthatóbb, a szervezeti párhuzamosságokat kiküszöbölő - külön könyvelést, adminisztrációt, üzemeltetést megszüntető -, ezzel költséghatékonyabb rendszer kialakítása volt.

A múlt hét szerdán beterjesztett - az intézmény költségvetését szabályozó - törvénytervezet szerint ugyanis a Szalai Annamária által irányított NMHH jövőre 7,52 milliárd forintot költhet fizetésekre és a kapcsolódó járulékokra (közel 1,5 milliárddal többet, mint dologi kiadásokra). Ezen felül a médiahatóság tartalmi kérdésekkel foglalkozó szerve, az ORTT feladatait átvevő öttagú Médiatanács 84 millió forintot, a közmédiumok vagyonát kezelő alap pedig 446,3 milliót költhet személyi juttatásokra és járulékokra. Ez összesen több mint 8 milliárd forintot tesz ki.

Az új hatóság két nagyobb jogelődje 2009-ben ennél jóval kevesebbet költhetett fizetésekre (azért vettük alapul a tavalyi évet, mert a két szerv idén év közben alakult át, és olvadt be az NMHH-ba - a szerk.). Az ORTT egy évvel ezelőtt 1,2 milliárdot, a frekvenciákkal gazdálkodó NHH 3,7 milliárd forintot, a Műsorszolgáltatási Alap pedig 553 milliót költött a bérekre és a járulékokra, ami összesen 5,45 milliárdot tesz ki. (A három szervezet idén egyébként 200 millióval többet költött bérekre.)

Tehát jövőre az új médiahatóságnál 2,7 milliárddal jut több fizetésekre, mint az összevonás előtt az ORTT-nél és az NHH-nál.
Sok kicsi sokra megy

A személyi juttatásokra elkülönített keret jövő évi növekedése egyébként visszavezethető a Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes képviselők novemberben hatályba lépett törvénymódosítására, mely januártól a NMHH felsőfokú végzettségű munkatársainak 30, a középiskolai végzettségűeknek pedig 20 százalékkal emelte az illetményét. A fideszes törvényjavaslat akkor arra hivatkozott, hogy ,,a magasabb felkészültséget, nagyobb tapasztalatot és fokozottabb felelősséget igénylő, többnyire irányítási jogkörben dolgozó munkatársak szakértelme okán" kell rendezi az illetmények mértékét.

A Médiatanács tagjai (az asztalnál Szalai Annamária ül)
Fotó: Túry Gergely

A beterjesztők ezzel egy kategóriával feljebb emelték a hatóság munkatársainak fizetését, amit az alkotmányos szervek (például a Köztársasági Elnöki Hivatal vagy az Alkotmánybíróság) köztisztviselőinek illetményéhez igazítottak. Az őszi törvénymódosítás azért is meglepő, mert az NMHH nyári kialakításakor még egy alacsonyabb kategóriába tették a hatóság dolgozóit, ám két hónappal később mégis változtattak a vonatkozó törvényen.

A személyi juttatásra előirányzott összeg emelkedéséről megkérdeztük a NMHH-t is. A hatóság kommunikációs igazgatósága e-mailben azt írta, hogy az összevonás előtt a jogelőd hatóságok létszáma összességében 60 fővel nőtt. Tímár János, az ORTT korábbi tagja a Hírszerzőnek azt mondta, ő nem tud arról, hogy a testület beolvadása előtt nőtt volna a létszám, de hasonlóan nyilatkozott az NHH egyik korábbi, neve elhallgatását kérő vezetője is: a hírközlési hatóságnál szerinte inkább leépítések voltak.

Igaz, az NMHH kommunikációs igazgatóságán jelezték azt is, hogy a NMHH nemcsak az ORTT és az NHH feladatait vette át, hanem a katonai és rendészeti frekvenciákat kezelő Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatalt (NFGH) is. Ám, hogy ez mekkora összeget jelent, nem tudni, mert az NFGH a Miniszterelnöki Hivatalnál működő Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának része volt, és sem a 2009-es, sem a 2010-es költségvetésben nem szerepelt külön soron. Viszont a korábbi büdzsékből kiolvasható, hogy a nem polgári frekvenciagazdálkodás munkatársainak fizetése nem került milliárdokba, legfeljebb pár tízmillióba.
Új feladatokra számítanak

A médiahatóság kommunikációs igazgatósága szerint a költségvetés kialakításakor a beterjesztőknek arra is figyelniük kellett, hogy a 2010-es év során végrehajtott jelentős szervezeti átalakítások, és a parlament előtt lévő - a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló - törvényjavaslat többletfeladatokat ró a hatóságra. Ezek szerint az NMHH költségvetését beterjesztő számvevőszéki és költségvetési bizottság már azzal számol, hogy az Országgyűlés lényegi változások nélkül fogadja majd el az új médiatörvény-tervezetet. (Az új sajtófelügyelet tervezet kialakításáról szóló cikkünket itt olvashatja, a törekvésről szóló publicisztikánkat pedig itt.)

Az NMHH szerint a 2011-es költségvetés tervezéskor fontos szempont volt, hogy a hatóság külső szerződéssel dolgozó munkavállalóit köztisztviselői státuszba vegyék. A kommunikációs igazgatóság levelében azt írta, ,,a külsős szerződéses állomány integrálása, a hatóság munkavállalói létszámának és illetmény-költségének emelkedése összességében mégis jelentős nagyságrendű megtakarítást jelent", ugyanis az eddig végrehajtott ,,szervezetfejlesztési lépések, illetve a jövőben sorra kerülő racionalizálás által a hatóság működése 2011-ben jóval költségtakarékosabb lesz".
Elnöki bérek

Az új médiahatóság vezetőinek juttatásai a szervezet létrehozása óta vita tárgyát képezik a sajtóban. Az [origo] a nyáron arról írt, hogy az elnök fizetése meghaladhatja a kormányfő által június elején bejelentett bérplafont.

Szalai Annamária - nem panaszkodhat
Fotó: Dudás Szabolcs

A miniszterelnök által a nyáron kilenc évre kinevezett Szalai Annamária a vonatkozó törvények szerint ugyanis két helyről kap fizetést: az miniszteri illetmény - azaz bruttó 1 millió 291 ezer forint - jár, amire ráadásként megkapja a Médiatanács irányításáért járó bért is (az NMHH elnöke egyben a Médiatanács elnöke is), ami a miniszteri illetmény 60 százaléka. Eredetileg a miniszteri illetmény 75 százalékát kapta volna, de a parlament kulturális és sajtóbizottsága ezt sokallta, és nyáron egy törvénymódosítóban 15 százalékkal csökkentette az elnöki illetményt.

Az ORTT elnökei egyébként szintén miniszteri fizetést kaptak, testületi tagjai pedig államtitkári illetményt. Az NHH elnöke államtitkári, vezetői helyettes-államtitkári bért kaptak. A törvény szerint az NMHH elnöke két elnökhelyettest jogosult kinevezni, akik államtitkári juttatásokat kapnak. A Médiatanács négy tagja az államtitkári illetmény 75 százalékának megfelelő tiszteletdíjban részesül, illetve költségtérítésre jogosultak.


http://hirszerzo.hu/belfold/20101129_fizetesek_2011_mediahatosag_Szalai#utm_sourc e=hsz_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2010_11_30&utm_co ntent=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: törvénymódosítás, költségvetésének, végzettségűeknek, alkotmánybíróság, költségtérítésre, törvénytervezet, törvényjavaslat, miniszterelnöki, sajtóbizottsága, beterjesztőknek, jogszabályoknak, sajtófelügyelet, költségvetésben, felkészültséget, elnökhelyettest, médiahatóságnál, adminisztrációt, tiszteletdíjban, köztisztviselői, visszavezethető, miniszterelnök, frekvenciákkal, költségvetését, költségvetésbe, munkavállalóit, kétmilliárddal, kialakításakor, munkatársainak, racionalizálás, médiahatóságok, kialakításáról, összevonásának, összevonásából, frekvenciákat, közigazgatási, igazgatóságán, parlament változatlanul, takarékosodás volt, szerv kommunikációs, megváltozott törvényekkel, létszámbővüléssel magyarázza, bérkeret bővülését, személyi juttatások, ehhez fűződő, személyhez kapcsolódó, ezek vonzataként, érvényes jogszabályoknak, augusztusban létrejött, parlament számvevőszéki, nyáron létrejött, munkatársai fizetésére, különféle személyi, Szalai Annamária, Nemzeti Média-, Hírközlési Hatóság, Országos Rádió, Televízió Testület, Nemzeti Hírközlési Hatóság, Műsorszolgáltatási Alap, Cser-Palkovics András, Rogán Antal, Túry Gergely, Köztársasági Elnöki Hivatal, Tímár János, Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatalt, Miniszterelnöki Hivatalnál, Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának, Dudás Szabolcs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png lepke  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png csokor  Albert Einstein gondolata  Akarat  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Elköszönt  Bertolt Brecht -től idézet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete-erdő desszert  Png virág  Albert Einstein gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png lepke  Png virág  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Julian Brass gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png kutya  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Png lepke  George Gordon Lord Byron: Inez...  Még csak most kezdődik a nap  Rátalálsz  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Png rózsa csokor  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  Png kutya  Kaffka_Margit  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokan azt tartják  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
parlament változatlanul, takarékosodás volt, szerv kommunikációs, megváltozott törvényekkel, létszámbővüléssel magyarázza, bérkeret bővülését, személyi juttatások, ehhez fűződő, személyhez kapcsolódó, ezek vonzataként, érvényes jogszabályoknak, augusztusban létrejött, parlament számvevőszéki, nyáron létrejött, munkatársai fizetésére, különféle személyi, fizetésekre szánt, összevonás egyik, szervezeti párhuzamosságokat, intézmény költségvetését, kapcsolódó járulékokra, médiahatóság tartalmi, közmédiumok vagyonát, tavalyi évet, évvel ezelőtt, frekvenciákkal gazdálkodó, három szervezet, összevonás előtt, személyi juttatásokra, középiskolai végzettségűeknek, fideszes törvényjavaslat, magasabb felkészültséget, illetmények mértékét, asztalnál Szalai, beterjesztők ezzel, kategóriával feljebb, hatóság munkatársainak, alkotmányos szervek, őszi törvénymódosítás, alacsonyabb kategóriába, hatóság dolgozóit, vonatkozó törvényen, személyi juttatásra, hatóság kommunikációs, jogelőd hatóságok, testület beolvadása, hírközlési hatóságnál, 2010-es költségvetésben, korábbi büdzsékből, médiahatóság kommunikációs, költségvetés kialakításakor, beterjesztőknek arra, parlament előtt, törekvésről szóló, 2011-es költségvetés, hatóság külső, kommunikációs igazgatóság, külsős szerződéses, hatóság munkavállalói, eddig végrehajtott, jövőben sorra, hatóság működése, szervezet létrehozása, nyáron arról, elnök fizetése, kormányfő által, miniszterelnök által, nyáron kilenc, vonatkozó törvények, miniszteri illetmény, parlament kulturális, elnöki illetményt, törvény szerint, államtitkári illetmény, törvénymódosítás, költségvetésének, végzettségűeknek, alkotmánybíróság, költségtérítésre, törvénytervezet, törvényjavaslat, miniszterelnöki, sajtóbizottsága, beterjesztőknek, jogszabályoknak, sajtófelügyelet, költségvetésben, felkészültséget, elnökhelyettest, médiahatóságnál, adminisztrációt, tiszteletdíjban, köztisztviselői, visszavezethető, miniszterelnök, frekvenciákkal, költségvetését, költségvetésbe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.