Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Óriási pénzek, óriási összefon
  2011-12-10 17:42:41, szombat
 
  Óriási pénzek, óriási összefonódások: az érdi 40 milliárdos cég mögött szeszhamisítók és nagytőkések állhatnak!


2011. 12. 8. csütörtök. - 08:13


A napokban a sajtót bejárta egy új cég bejegyzésének híre, amit Érden alapítottak 40 milliárd forintos törzstőkével. A Hun-Power Környezetvédelmi, Hulladékgazdálkodási, Technológiafejlesztő és Üzemeltető Zrt.-ről van szó, amelynek fő tevékenységi köre a cégadatok szerint hulladék újrahasznosítása és vegyipari alapanyagok előállítása. Eközben egy másik cég is a látókörükbe került, azonos telephellyel, mint a Hun-Power. Ez a Mes-Oil Company Zrt.

A média Szatmári Zoltánnal és Zsibrita Zsuzsannával foglalkozott főképp, elsikkadtak a harmadik tag, Ember Sándor felett. Aki ismeri a hazai vegyipart, annak sokat mond ez a név. Ő a Nógrádi Erdőkémia Kft. ügyvezető igazgatója. A Nógrádi Erdőkémia 1995-ben a privatizáció során alakult egy közel 100 éves múltra visszatekintő vegyi üzem helyén, feltehetően a szokásos elkótyavetyélés módszerével. Magyarország legjelentősebb ilyen tevékenységét folytató üzeme volt nemrég, évi 6000 tonna veszélyes hulladéknak számító gyógyszergyári melléktermék feldolgozása történt meg a cégnél, továbbá oldószereket, szélvédőmosókat és különböző kemikáliákat gyártottak.

Aztán 2009-ben negyvenöt személyt vádolt meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jövedéki csalással, több mint egymilliárd forint értékben. A Megyei Bíróságra benyújtott vádirat szerint a negyvenöt -szabadlábon védekező- vádlottból tizenhárom bűnszervezetben követte el a jövedéki adóbevételt különösen jelentős mértékben csökkentő visszaélés bűntettét.

Az ügyészség szerint a bűnszervezet élén Simó Zoltán, a Nógrádi Erdőkémia Kft. másik ügyvezetője állt. Főleg szélvédőmosó koncentrátumot állítottak elő, aminek felhasználásával ipari méretekben hamisították a pálinkát. Kiderült, hogy saját receptura alapján készítettek szélvédőmosó folyadékot, amivel nagy forgalmat bonyolítottak le. 2006-ban és 2007-ben több mint félmillió liter került -több kereskedelmi tranzakció közbeiktatásával- zömében Kiskőrös környéki szeszesitalokat gyártó vállalkozásokhoz.

A VPOP már 2007-ben elkezdett vizsgálni néhány vegyi üzemet, mert sejtéseik szerint ekkora tételben házilag nem állíthattak elő ,,alapanyagot" a hamis szeszgyártók. Feltételezések szerint milliárdos bevételeket könyvelhettek el a hivatalosan ipari célra gyártott szélvédőmosó folyadékokkal, melyet ipari szesznek értékesítettek. A nyomozás megállapította, hogy a hamis pálinka alapanyagát (egy kiskereskedelmi forgalomban nem kapható fagyálló folyadékot) a Nógrádi Erdőkémia Kft.-ben állították elő. A szakértők szerint az ipari szesz tisztítására használt vegyi anyagok a kész ,,pálinkában" is kimutathatók, ezért nem zárható ki, hogy a szesz tartós fogyasztása mérgezési tüneteket okozott. A gyártók megfelelő technológia alkalmazásával a szélvédőmosó folyadékból kivonták a tömény alkoholt, amit hígítottak, majd aromák hozzáadásával kommersz röviditalt állítottak belőle elő. Az illegálisan készített és zömében italboltokban kimért áruk be nem fizetett jövedéki adóterhe 1 milliárd 173 millió 688 ezer forint.

A Bács-Kiskun Megyei főügyészség szerint Simó Zoltánnak tudomása volt arról, hogy vevői mire használják fel a cég által gyártott koncentrátumot, sőt az érintett vevőket saját maga látta el azokkal az anyagokkal és technológiákkal, amelyek segítségével a káros anyagokat ki tudták vonni az ablakmosóból, és nagy töménységű alkoholt nyertek ki belőle. A Bírósági Végrehajtásról szóló törvény 202.§-a alapján bűnügyi zárlatot rendeltek el 2009. július 14-én, és a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a 8.B.116/2009/18.számú végzésével elrendelte Simó Zoltánnak a társaságban lévő üzletrésze zár alá vételét. A Nógrádi Erdőkémia Kft. zálogjogosultja a Nógrádi Vegyipari Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., amely előnyt élvez a hitelezőkkel szemben. Ez a cég (nem biztos, hogy véletlenül) azonos telephellyel rendelkezik, mint a Nógrádi Erdőkémia Kft, amelynek legnagyobb részvényese a CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap. A cég felügyelőségi tagságában helyet kapott még a CENTRAL-FUND Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és az Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Ezek a cégek főleg külföldi tőkét fektetnek be hazai cégekbe. (No, vajon melyik országból, illetve milyen származású tőkések pénzét)? Valószínűleg most is ez történt.

A cégbírósági adatok szerint az új cégek tevékenységi körébe az összes tevékenységi kört felvették, amivel a Nógrádi Erdőkémia Kft. is foglalkozott, vagyis a vegyi alapanyag gyártása. A Nógrádi Vegyipari Zrt. mögött, a legnagyobb kockázati tőkealapok állnak, Varga Lajos érdekeltségébe tartozó befektetői cégcsoportok. Az Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. például külföldi tőkével, befektetői pénzeket közvetít ki hazai cégeknek. Ma Magyarországon nincs is olyan befektetői kör, akiknek módjukban állna ekkora pénzt beinvesztálni bármely cégbe, mint ami most megjelent Érden.

A Hun-Power Környezetvédelmi, Hulladékgazdálkodási, Technológiafejlesztő és Üzemeltető Zrt. egyértelműen vegyipari alapanyagok gyártásával fog foglalkozni, és az a tény, hogy megjelent Ember Sándor (aki a Magyar Festékgyártók Országos Szövetségének az elnökségi tagja is) a felszámolás alatt álló Nógrádi Erdőkémia Kft ügyvezető igazgatója a Mes-Oil Company Zrt.-ben, egy nagyszabású vegyipar befektetésre utal. Mivel több ezer tonna veszélyes hulladéknak számító gyógyszergyári melléktermék feldolgozásával is foglalkozott a Nógrádi Erdőkémia Kft., nem meglepő, hogy ilyen jellegű érdekkörökben is feltűnt az érdi ,,vállalkozási" csoport. Zsibrita Zsuzsanna is Nógrád megyei, hisz ő erősen kötődik Bátonyterenyéhez, ami nem messze van Tolmács településtől, ahol a Nógrádi Erdőkémia Kft. is működött. A Nógrádi Vegyipari Zrt. épp a napokban vette át a Nógrádi Erdőkémia Kft. engedélyeit a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől. Valószínűleg a cégek hónapokig ,,csendben" maradtak volna, ha nem figyel fel erre a sajtó, és szép csendben Nógrád megyében kezdték volna meg működésüket.

A Nógrádi Erdőkémia Kft. telephelyén (Tolmács, Tolmácsi u. 108. sz.) van bejegyezve a Nógrádchem Kft., amely ellen végrehajtást kezdeményezett 2011. március 31.-én a Nógrád megyei NAV. Ügyvezető igazgatói Ember Sándor, Simó Zoltán, és Kovács Imre, akik a Nógrádi Erdőkémia Kft.-ben is érdekeltek voltak, hisz abban a cégben is vezető szerepet vállaltak. A fentebb már említett zálogjogosultság kiterjed a Nógrádi Vegyipari Zrt.-re is. A két nagy hazai vegyipari cég megszűnésével valószínűleg az új cég alapköveit helyezték el Érden.

A nyár folyamán Tolmácson is bejegyzésre került egy cég, a Seed Co-Investment Korlátolt Felelősségű Társaság nevű vagyonkezelői holding (2657 Tolmács, Arany János u 2. alatt, a Nógrádi Erdőkémia Kft székhelyén). Ilyen néven Új-Zélandon van bejegyezve egy cég, ugyanúgy befektető tőkealap kockázattal foglalkozik, mint a már fentebb említett cégek, de itt 40 millió dollár értékű tőkealappal. A Seed Co-Investment Kft. újfent tagja a CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealapnak (képviseli: Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.) és a holland tulajdonosú BrainPower Central Europe Tanácsadó Kft. amely üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozik. A képviseletre jogosultjainak tagjai nem kispályások. Van, aki a bankszektorból jött (MNB, jegybank) és köztük van Kása Károly, aki informatikusként dolgozott a bankszektorban és közben részt vett a Washingtoni Egészségügyi Könyvtár adatbázisának feldolgozásában, főként a toxikológia területén. Övé a Weblib Kft. Képviselőjük van az Egyesült Államokban egy olyan cég révén, amelyben az említett számítástechnikai szakember is résztulajdonos. Mára elérte, hogy fejlesztéseiket használja az USA több könyvtári, egészségügyi adatbázisa, valamint intézményi keresője. Megbízóik között találhatóak például a NIH Library és az egyik legnagyobb amerikai metakereső, a WebFeat is.

A Nógrádi Erdőkémia Kft. bukása után és a Nógrádchem Kft. bukása előtt 2010. június 10-én alakult meg a Nógrádi Vegyipari Zrt. Ügyvezetői ugyanazok, Kovács Imre, Ember Sándor és Simó Zoltán, mint a két másik cégben. 99,9%-ban a CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap rendelkezik a részvényekkel, 0,01%-ban Szabolcs István Dunakeszi lakos. Jelentős bevétele nincs a Zrt-nek, csak követelése. Érdekes módon kizárólag a két bukott cég felé... Adott kölcsön a Nógrádchem Kft.-nek 4.040 millió Ft.-ot, a Nógrádi Erdőkémia Kft.-nek 270.338 millió forintot, valamint további 117.130 millió forint követelése van a cégek felé. A cégnek 60 millió forint a jegyzett törzstőkéje és tőketartalékban 90 millió forint található. A CenTech Új Magyarország Tőkealaptól rövid lejáratú kapott kölcsönt kapott a Zrt. 250 millió forint értékben, valamint egy meg nem nevezett pénzintézettől 90 millió forint rövid lejáratú kölcsönt. Ezek a nyomon követhető hitelek, de összességében a pár hónap működés alatt majdnem félmilliárdos hitelállományt sikerült összehozni. Szakértői díjra kifizetésre került 34.220 millió forint, feltehetőleg, hogy segítsenek kimenekíteni az ingatlan- és minden más egyéb vagyont a másik két megbukott cégből. A Társaság minősített többséget biztosító befolyással rendelkező tagja a Centech Új Magyarország Tőkealap, melynek szavazati aránya 99,9%. A Társaság 25%-os részesedéssel rendelkezik a NógrádChem Kft.-ben, ez a számviteli törvényben foglaltak szerint társult vállalkozásnak minősül.

A tavaszi választások után a Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2010. április 16. napján adta be a kérelmet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez a CenTech Új Magyarország nyilvántartásba vételért, amikor már biztosak lehettek abban, hogy a Fidesz nyeri meg a választásokat. Április 22-én meg is történt a bejegyzés. A Central Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-t pedig 2008-ban jött létre, legnagyobb tulajdonosa Varga Zoltán, illetve az Írországban bejegyzett BC Central Europe Savings Ltd., ami a cseh Zdenek Bakala és a magyar származású, kanadai állampolgár Kádas Péter által jegyzett Bakala Crossroads csoporthoz tartozik. Az Alapkezelő első tőkealapja a 2009-ben alakult Central Fund Kockázati Tőkealap, amelynek célja, hogy alultőkésített, finanszírozási gondokkal küszködő hazai kis- és középvállalkozásokba fektessen. Az Alap legnagyobb befektetője ugyancsak a Bakala Crossroads csoport.

A CenTech Új Magyarország pár hónapon belül 4 befektetéssel vezető befektetővé lépett elő Magyarországon, de az őt követő másik 5 vezető befektetői alapot is a kormányváltás után jegyezték be. A Central-Fund Zrt. az egyike azoknak a kockázati tőkealap-kezelőknek, melyek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közös Alap Alprogram pályázatán mandátumot nyertek. Magánszemélyek befektetői pénzén kívül Európai Uniós és állami pénzekből támogatnak feltörekvő vállalkozásokat. A Centrál Fund Kockázati-tőkealapba az Aegon 1 milliárd forinttal, az Axa 600 millióval, az OTP Alapkezelő félmilliárddal, az Erste Alapkezelő pedig 400 millióval szállt be. A legnagyobb befektető mindazonáltal a 2,5 milliárd forintot jegyző Bakala Crossroads nevű befektetési csoport.

Az érdi bejegyzésű cég csak a kezdete annak, hogy a Tolmácson lévő jövedéki adócsalásban érintett vegyipari cégek újra működhessenek. A becsődőlt cégek (Nógrádi Erdőkémia Kft. és Nógrádchem Kft.) vezetői a Nógrádi Vegyipari Zrt.-n keresztül kimentették a vagyont, hátra- és cserbenhagyva a valódi hitelezőket. A Hun-Power Zrt. és a Mes-Oil Company Zrt. pedig valószínűleg szerepet fog vállalni a jövőben Tolmácson. A két cég több mint 50 milliárdos törzstőkéje nagyobb volumenű beruházást takarhat, mint a mostani. A külföldi tőkének nem érdeke, hogy egy kétmilliárdos bevételt produkáló cégben hosszútávon kereskedjen, gyorsan a pénzéhez akar jutni. Még az sem érdekelte a befektetőket, hogy évekig részt vettek az illegális szeszgyártásban itthon. Igaz, a pénznek nincs szaga, nem úgy, mint a szesznek. Ellenben nem mindig marad titokban, honnan is van...

(greenprofit.hu nyomán Naményi András - Kitartás.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/oriasi-penzek-oriasi-osszefonodasok-az-erdi -40-milliardos-ceg-mogott-szeszhamisitok-es-nagy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: környezetvédelmi, informatikusként, vállalkozásokhoz, természetvédelmi, újrahasznosítása, bátonyterenyéhez, zálogjogosultság, felhasználásával, közbeiktatásával, fejlesztéseiket, zálogjogosultja, vállalkozásokat, elkótyavetyélés, szeszgyártásban, feldolgozásában, felügyelőségtől, szélvédőmosókat, nyilvántartásba, feldolgozásával, kiskereskedelmi, bűnszervezetben, technológiákkal, tőketartalékban, szeszesitalokat, gyógyszergyári, végrehajtásról, koncentrátumot, osszefonodasok, legjelentősebb, feltételezések, értékesítettek, érdekeltségébe, alkalmazásával, megállapította, magyarországon, kezdeményezett, sajtót bejárta, cégadatok szerint, látókörükbe került, média Szatmári, hazai vegyipart, privatizáció során, szokásos elkótyavetyélés, negyvenöt -szabadlábon, jövedéki adóbevételt, ügyészség szerint, bűnszervezet élén, hamis szeszgyártók, hivatalosan ipari, nyomozás megállapította, hamis pálinka, kiskereskedelmi forgalomban, Hun-Power Környezetvédelmi, Üzemeltető Zrt, Mes-Oil Company Zrt, Szatmári Zoltánnal, Zsibrita Zsuzsannával, Ember Sándor, Nógrádi Erdőkémia Kft, Nógrádi Erdőkémia, Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, Megyei Bíróságra, Simó Zoltán, Bács-Kiskun Megyei, Simó Zoltánnak, Bírósági Végrehajtásról, Bács-Kiskun Megyei Bíróság, Nógrádi Vegyipari Kereskedelmi, Szolgáltató Zrt, CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap, CENTRAL-FUND Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt, Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt, Nógrádi Vegyipari Zrt, Varga Lajos, Magyar Festékgyártók Országos Szövetségének, Zsibrita Zsuzsanna, Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Vízügyi Felügyelőségtől, Nógrádchem Kft, Kovács Imre, Seed Co-Investment Korlátolt Felelősségű Társaság, Arany János, Seed Co-Investment Kft, CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealapnak, Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt, BrainPower Central Europe Tanácsadó Kft, Kása Károly, Washingtoni Egészségügyi Könyvtár, Weblib Kft, Egyesült Államokban, Szabolcs István Dunakeszi, CenTech Új Magyarország Tőkealaptól, Centech Új Magyarország Tőkealap, NógrádChem Kft, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez, CenTech Új Magyarország, Central Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-t, Varga Zoltán, Central Europe Savings Ltd, Zdenek Bakala, Kádas Péter, Bakala Crossroads, Central Fund Kockázati Tőkealap, Central-Fund Zrt, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közös Alap Alprogram, Európai Uniós, Centrál Fund Kockázati-tőkealapba, Erste Alapkezelő, Hun-Power Zrt, Naményi András,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kövesd a cowboyt!  Png telefon  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes délutánt kívánok  Kaffka_Margit  Nagyon különös  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Tavaszi kép  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hazára minden embernek szükség...  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Ami embereknek lehetetlen, az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nem méltó hozzád  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png csokor  Albert Einstein gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Szép álmokat!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Gonosz démon-álarc  Gonosz démon-álarc  Png virág  Sokan azt tartják  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hazára minden embernek szükség...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Kaffka_Margit  Alvó cicák  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A sors  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem tiéd  Éretlen vers  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png virág  Egy bizonyos határt  Az engedelmesség miért nem vál...  Neked tudnod kell  Lóhere  Lóhere  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
sajtót bejárta, cégadatok szerint, látókörükbe került, média Szatmári, hazai vegyipart, privatizáció során, szokásos elkótyavetyélés, negyvenöt -szabadlábon, jövedéki adóbevételt, ügyészség szerint, bűnszervezet élén, hamis szeszgyártók, hivatalosan ipari, nyomozás megállapította, hamis pálinka, kiskereskedelmi forgalomban, szakértők szerint, ipari szesz, kész &#8222, szesz tartós, gyártók megfelelő, szélvédőmosó folyadékból, tömény alkoholt, illegálisan készített, érintett vevőket, káros anyagokat, társaságban lévő, hitelezőkkel szemben, cégek főleg, cégbírósági adatok, összes tevékenységi, vegyi alapanyag, legnagyobb kockázati, elnökségi tagja, felszámolás alatt, nagyszabású vegyipar, érdi &#8222, napokban vette, cégek hónapokig, nyár folyamán, holland tulajdonosú, képviseletre jogosultjainak, bankszektorból jött, toxikológia területén, említett számítástechnikai, egyik legnagyobb, cégek felé, jegyzett törzstőkéje, nyomon követhető, számviteli törvényben, tavaszi választások, cseh Zdenek, magyar származású, 2009-ben alakult, kormányváltás után, egyike azoknak, legnagyobb befektető, érdi bejegyzésű, kezdete annak, becsődőlt cégek, valódi hitelezőket, jövőben Tolmácson, külföldi tőkének, kétmilliárdos bevételt, pénzéhez akar, illegális szeszgyártásban, pénznek nincs, környezetvédelmi, informatikusként, vállalkozásokhoz, természetvédelmi, újrahasznosítása, bátonyterenyéhez, zálogjogosultság, felhasználásával, közbeiktatásával, fejlesztéseiket, zálogjogosultja, vállalkozásokat, elkótyavetyélés, szeszgyártásban, feldolgozásában, felügyelőségtől, szélvédőmosókat, nyilvántartásba, feldolgozásával, kiskereskedelmi, bűnszervezetben, technológiákkal, tőketartalékban, szeszesitalokat, gyógyszergyári, végrehajtásról, koncentrátumot, osszefonodasok, legjelentősebb, feltételezések, értékesítettek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.