Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
NAGYPOFÁJÚ BÉKEMENETELŐK HOL VANNAK ILYENKOr?
  2012-02-20 19:40:34, hétfő
 
 
NAGYPOFÁJÚ BÉKEMENETELŐK HOL VANNAK ILYENKOR?


Mégis gyarmat leszünk: elfogadta a parlament az EU-paktumhoz való csatlakozást

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92377/#ixzz1mwrz6E1F

Támogatta az Országgyűlés, hogy Magyarország csatlakozzon az új uniós fiskális paktumhoz. Martonyi János külügyminiszter erről szóló előterjesztését hétfőn fogadta el a parlament.
A 2013. január 1-jén életbe lépő szerződést - amelynek tartalmáról január végén állapodtak meg az európai uniós állam- és kormányfők - az Európai Tanács március 1-jén és 2-án esedékes ülésén írják majd alá a csatlakozó tagállamok vezetői.
A kormánypártok és az MSZP képviselői igennel voksoltak a - Jobbik kérésére - név szerinti szavazáson, az LMP-s politikusok tartózkodtak, a jobbikosok pedig nemet mondtak a határozati javaslatra. A szavazás közben jobbikos képviselők egy "Mégis gyarmat leszünk" feliratú transzparenst mutattak fel.
A határozati javaslathoz a kormány háttéranyagként benyújtotta a teljes szerződés végleges szövegét is. Eszerint az aláírók - a tizenhét euróövezeti ország és a vállalásokhoz csatlakozó más EU-tagállamok - államháztartásuk szerkezeti hiányát a bruttó hazai termékhez (GDP) képest legfeljebb 0,5 százalékon tartják. Kivételt képeznek azok az országok, amelyek a GDP 60 százalékánál jóval kisebb belső államadóssági rátával rendelkeznek, mert esetükben a strukturális hiány az 1 százalékot is elérheti. A szerződés értelmében minden állam automatikus kiigazítási mechanizmus életbe léptetését helyezi kilátásba arra az esetre, ha a rájuk vonatkozó középtávú célkitűzéstől, illetve az ahhoz vezető korrekciós pályától jelentősen eltérnek (erre a szerződés csak rendkívüli körülmények okán ad lehetőséget).
Az aláíró országoknak a megállapodás szerint alkotmányukba vagy más törvényükbe kell foglalniuk a költségvetési fegyelemre vonatkozó utalást. Ez utóbbit az Európai Bíróság lesz hivatott ellenőrizni akár már egy tagállam kérésére is, és ha valamely ország tartósan nem teljesíti vállalt kötelezettségét, pénzbírsággal sújtható.
A paktum arról is szól, hogy az a szerződő fél, amely túlzottdeficit-eljárás alatt áll, költségvetési és gazdasági partnerségi programot léptet életbe, részletes leírást adva a túlzott hiány hatékony és tartós kiigazításához szükséges strukturális reformokról. A program és a vele összhangban álló éves költségvetési tervek végrehajtását az Európai Tanács és az Európai Bizottság követi nyomon.
Nemzeti állampapír-kibocsátásuk tervezésének szorosabb összehangolása érdekében a szerződő felek előzetesen jelentik a tanácsnak és a bizottságnak állampapír-kibocsátási terveiket.
Orbán Viktor miniszterelnök egy héttel ezelőtt a parlamentben azt mondta: a fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarországnak. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány tavaly decemberben nem mondott automatikusan igent a "kidolgozatlan, homályosan megfogalmazott európai pénzügyi paktum tervezetére", időközben azonban elérte, amit akart, vagyis hogy az új közös költségvetési szabályok csak az euróövezeti országokra legyenek kötelezők, a többi államra pedig csak azután, hogy csatlakoznak az eurózónához. A másik fontos eredménynek azt tartotta, hogy a paktum szövege nem utal az adóharmonizációra, az ugyanis véleménye szerint ellentétes az ország érdekeivel.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője február 10-én közölte: a kormány kérdéssel fordul az Alkotmánybírósághoz, azt tudakolva, hogy az új EU-s szerződés majdani ratifikálása feles vagy kétharmados többséget követel-e meg a parlamentben.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92377/#ixzz1mwt9iOEp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: államháztartásuk, kötelezettségét, magyarországnak, előterjesztését, háttéranyagként, külügyminiszter, kiigazításához, összehangolása, megfogalmazott, miniszterelnök, túlzottdeficit, kidolgozatlan, költségvetési, automatikusan, végrehajtását, célkitűzéstől, államadóssági, alkotmányukba, békemenetelők, kormánypártok, transzparenst, pénzbírsággal, vállalásokhoz, tervezésének, kibocsátásuk, strukturális, megállapodás, országgyűlés, csatlakozást, hangsúlyozta, csatlakoznak, ratifikálása, parlamentben, tartózkodtak, százalékánál, csatlakozzon, európai uniós, csatlakozó tagállamok, jobbikosok pedig, határozati javaslatra, szavazás közben, határozati javaslathoz, kormány háttéranyagként, teljes szerződés, tizenhét euróövezeti, vállalásokhoz csatlakozó, bruttó hazai, strukturális hiány, szerződés értelmében, rájuk vonatkozó, ahhoz vezető, szerződés csak, NAGYPOFÁJÚ BÉKEMENETELŐK HOL VANNAK ILYENKOr, NAGYPOFÁJÚ BÉKEMENETELŐK HOL VANNAK ILYENKOR, Martonyi János, Európai Tanács, Európai Bíróság, Európai Bizottság, Orbán Viktor, Szijjártó Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Búzaszentelés  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szent György nap  Esti kép  Az embernek a társa: hiányzik.  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Muratáj  Ahogy emelkedik a rezgés...  Maradék idő  Jó éjt  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Ez a jó az alvásban.  Minden szülő a lényével nevel.  Egyszerűen  Maradék idő  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szép estét  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Két ember becsülete  Kellemes esti időtöltést  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Idézetek a barátságról  Ma  Facebookon kaptam  Életművészet  Beney Zsuzsa - Tavasz  Irgalom és ítélet  Semmit ne higgy el  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Ma  Egyszerűen  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A Föld napja  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Két ember becsülete  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Egyszerűen  Facebookon kaptam Krisztinától  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
európai uniós, csatlakozó tagállamok, jobbikosok pedig, határozati javaslatra, szavazás közben, határozati javaslathoz, kormány háttéranyagként, teljes szerződés, tizenhét euróövezeti, vállalásokhoz csatlakozó, bruttó hazai, strukturális hiány, szerződés értelmében, rájuk vonatkozó, ahhoz vezető, szerződés csak, aláíró országoknak, megállapodás szerint, költségvetési fegyelemre, tagállam kérésére, paktum arról, túlzott hiány, vele összhangban, szerződő felek, héttel ezelőtt, fiskális paktum, magyar kormány, euróövezeti országokra, többi államra, másik fontos, paktum szövege, ugyanis véleménye, ország érdekeivel, miniszterelnök szóvivője, kormány kérdéssel, államháztartásuk, kötelezettségét, magyarországnak, előterjesztését, háttéranyagként, külügyminiszter, kiigazításához, összehangolása, megfogalmazott, miniszterelnök, túlzottdeficit, kidolgozatlan, költségvetési, automatikusan, végrehajtását, célkitűzéstől, államadóssági, alkotmányukba, békemenetelők, kormánypártok, transzparenst, pénzbírsággal, vállalásokhoz, tervezésének, kibocsátásuk, strukturális, megállapodás, országgyűlés, csatlakozást, hangsúlyozta, csatlakoznak, ratifikálása, parlamentben, tartózkodtak, százalékánál, csatlakozzon, magyarország, rendelkeznek, bizottságnak, lehetőséget, országoknak, javaslathoz, kiigazítási, automatikus, mechanizmus, körülmények, euróövezeti, törvényükbe, benyújtotta, partnerségi, tervezetére, elfogadható, kibocsátási, eurózónához, kétharmados, eredménynek, összhangban, decemberben, politikusok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.