Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nép adja, az istenadta nép
  2012-05-28 21:25:00, hétfő
 
  A nép adja, az istenadta nép

2012, május 28 - 17:51


megszoritIdén 155, jövőre 655 milliárdos megtakarítást kell produkálnia a kormánynak. A tárcáknál bevezetett megszorítások csak töredékét jelentik az unió és az IMF által elvárt kiigazításoknak, a többit a lakossági adóterhek növelésével teljesítené a kormány.

Lövöldözés a Nyugatinál, robbantás a Dob utcában. Nagy a felfordulás Budapesten. Bruce Willis nekilátott a Die Hard akciófilm újabb, ötödik darabjának forgatásához a magyar fővárosban. A Drágán add az életed!, a Még drágább az életed, Az élet mindig drága és a Legdrágább az életed után jövő tavasszal talán láthatjuk majd Willis legújabb parádés nyomozói tevékenységét a mozikban. A forgalmazónak iparkodni kell, hogy levédje az ötödik rész magyar címét, amely lehetne: Legeslegdrágább az életed vagy Továbbdrágul az életed, mert komoly vetélytárs tűnt fel a láthatáron. Az Orbán-kormány legyártotta a Széll Kálmán terv folytatását 2.0 jelzéssel. Brutális megszorítások, újabb és újabb adónemek lapulnak az intézkedéscsomagban.

A miniszter félrelép

Az adóemelések többet ártanak, mint használnak. Európában drámaian megugrott az öngyilkosságok aránya a fiatal, harmincas éveit taposó vállalkozó férfiak körében. Lapunk 10. oldalán kezdődő összeállításunkban részletesen foglalkozunk a problémával. Az elhúzódó gazdasági válság, a szociális ellátás leépítése, a növekvő adóterhek az eddig a nemzetgazdaság motorjának számító családi kis- és középvállalkozásokat érintik a legsúlyosabban. A csődhullámmal ellehetetlenülő családfenntartó férfiak a növekvő adóterhekre utolsó megtakarításaikat fordítják, amikor ezek a tartalékok kimerülnek és nem tudják biztosítani a megélhetést, a halálba menekülnek. A magyar kormány ugyanazokhoz az eszközökhöz nyúl, mint a görögök, a spanyolok, az olaszok. Új adók, folyamatos adóemelések, a szociális ellátórendszer leépítése. Annak ellenére teszik azt, hogy ismert, mi a következő lépés ezeknek az intézkedéseknek a bevezetése után. Még ijesztőbb, hogy a Széll Kálmán terv 2.0 alcíme is ennyi: A következő lépés...

Az Orbán-kormány biztosaként ténykedik az ismert filmproducer, Andy Wajna. Ő biztosan, tudja, hogy milyen következményekkel jár, ha A miniszter félrelép. És intésként jelezhetné a kormánynak, hogy Az élet mindig drága, hiszen a két filmes produkció megszületésénél producerként bábáskodott. Görögország és Olaszország példája mutatja, hogy téves elgondolás az adóterhek esztelen növelése.

A kormányzati kommunikáció persze azonnal maximális fordulatszámra pörgött, miután a kormány még a fideszes honatyákat is meglepte az új adók bevezetésével. Orbán Viktor a közrádióban azt bizonygatta, hogy ezeknek az adóknak a ,,célzottjai" továbbra is a nagy cégek, a multik és a bankok maradnak. Hozzátette, a munkát terhelő adók helyett a fogyasztás és a forgalom felé viszi a kormány az adórendszer súlypontját. Az más kérdés, hogy kik az adók célzottjai, és kik lesznek azok, akiket a gellert kapott intézkedések találtként elérnek. A válasz viszonylag kézenfekvő: az átlag adófizető magyar állampolgárok. Orbán szerint a bevezetendő sárgacsekk-adóra, a telekommunikációs adókra azért van szükség, mert az Európai Unió nem engedi a válságadó fenntartását, és a kormány amúgy is megígérte, hogy ezeket kivezeti a rendszerből. Felmerül a kérdés, miért engedné az unió, hogy most más formákban adóztassa a kormány a multikat? Talán a kormányfő is érzi kommunikációjának ellentmondásosságát. Rádióinterjújában megjegyezte: ,,Azt mindenki érzi, hogy a magyar emberekkel szemben nem méltányos, nem arányos módon járnak el, illetve bánnak Brüsszelben." Magyarán, borítékolható, hogy a kormányzat által kivetett új adóterheket a lakossággal fizettetik meg.

Zárlat az ellenség-barát felismerő rendszerben

Kísérletet tesz a kormányzati kommunikációs csapat arra is, hogy ezeknek az új adónemeknek a bevezetését uniós elvárásként próbálja meg elfogadtatni. Szakértők rávilágítottak arra, hogy a kormánynak igazolnia kell az IMF felé, hogy az új adók kivetésével tartósan bevételhez jut.

Ez annyit tesz, hogy az újabb népnyúzó intézkedések előfeltételei annak, hogy a Valutaalappal kötendő megállapodás létrejöjjön, hazánk még inkább eladósodjon, és végleg kiadja a gazdaságpolitikai irányítást a kezéből. Orbán Viktor szerint ,,rosszindulatú értelmezés" az, hogy az IMF a Magyarországnak adott pénzért cserébe beleszólást akar a hazai döntésekbe. A kormányfő a közrádióban azt mondta: ,,Az IMF a mi barátunk." Hozzátette: ,,Az IMF olyan bank, amely az államoknak ad pénzt, és ezért cserébe elvárja azokat az intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy visszakapja a pénzét."

Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak?!

Elvonás a rendőrségtől, a vidéktől

Jelentős elvonásokról döntött a kormány a tárcáknál. Az idei 155 milliárdos megszorítások első fejezetében 44,7 milliárdos zárolást kell végrehajtania a minisztériumoknak. Az intézkedés legnagyobb vesztese a Vidékfejlesztési Minisztérium, amelynek 7,8 milliárdtól kell lemondania. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, ahová többek között az oktatást is integrálták, 6,7 milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat. Az adóhivataltól 1,9 milliárdot vesz el a kormány. Az önkormányzatokat és a rendőrséget is koordináló Belügyminisztériumnak 5,9 milliárdot kell zárolnia. Az intézkedéscsomag legnagyobb vesztese egyértelműen a vidék és az önkormányzatok lesznek. Utóbbiak támogatását további 4 milliárd forinttal rövidíti meg a kabinet. Amit a kormány egyik kezével elvon, azt a másikkal szétosztja. Legalábbis a zárolásokkal egyidejűleg jelentették be, hogy az általános tartalék terhére elköltenek 11,3 milliárdot. A rendőrség ebből az összegből 7,8 milliárdot kap. A Terrorelhárítási Központ személyi juttatásokra (!) 230 milliót költhet, a Bevándorlási Hivatal 170 millió forinttal növelheti kiadásait. A keretből a Magyar Állami Operaház 1,4 milliárdot használhat fel.

Fordítva a lovon

A Széll Kálmán terv a jövő évig 100 milliárdos megszorításokkal számol az önkormányzati szektorban. 15 milliárdos megtakarítással számol a kormány abból, hogy a kétezer lelkesnél kisebb településeken megszünteti a polgármesteri hivatalokat. További 20 milliárdos elvonást szenved el az egészségügyi ellátórendszer. Az állami fenntartásba kerülő intézmények működtetésére az idei évben a korábbi 120 helyett már csak 100 milliárd áll rendelkezésre. Az elvont összeget átszervezéssel, összevonásokkal, leépítésekkel kell kigazdálkodni. A Széll Kálmán terv szerint az előírt 100 milliárdos elvonásból 73 milliárdot megszorításokkal lehet előteremteni, a további 27 milliárdot a fejlesztések felülvizsgálatával, a szociális ellátások ,,célzottá tételével", valamint ,,a közoktatáshoz kapcsolódó szolgáltatások esetében az igénybevevő nagyobb tehervállalásának előírása biztosítja". Az idei évtől a bölcsődékben az étkezés után a foglalkozásért is lehet pénzt kérni a szülőktől. Az állam a tervek szerint kivonul az innováció támogatásából. A terület jövőre 25,2, míg 2013-ban 48 milliárd forinttól esik el. Az Európai Unió tagállamai a magyar gyakorlattól eltérően éppen arra törekednek, hogy a nagy szellemi befektetést, kevés nyersanyagot igénylő iparágakat fejlessze. Az így kifejlesztett műszereket, technológiákat elsősorban az olcsón, nagy mennyiségű mezőgazdasági terméket előállító dél-amerikai piacokra akarja eljuttatni. Ezzel próbálja meg csökkenteni a nagy kiadásokkal járó agrárkiadásait, ugyanakkor jó áron biztosítani országa élelmiszerellátását. A magyar kormány azt a területet szorítja meg, amely egyik kitörési pont lehetne a válságból.

Drágul a vagyonunk, az életünk védelme

A 155 milliárdos megszorítás egy részét a minisztériumoktól vonta el a kormány. Mi lesz a fennmaradó tetemes összeggel? Itt jönnek a képbe az új adónemek. Júliustól bevezetik a távközlési szolgáltatási adót. A kabinet úgy számol, 30 milliárdot szedhet be a lakosságtól. A tervek szerint minden megkezdett perc telefonbeszélgetés, az elküldött SMS- és MMS-üzenetek után két forint adót kell fizetni. Tízmilliárd forinttal kurtítják meg a gyógyszertámogatásokat.

A jövő év elejétől megadóztatják a pénzügyi tranzakciókat. A kivetett közteherből 130-228 milliárd forint bevételt remél a kormány.

Az energiaellátók jövedelemadójának megtartásából 55 milliárdos bevétellel számol a kormány. 15 milliárdot kaszálhat a költségvetés a tervek szerint az új, egységes biztosítási adó bevezetésével. A vagyon- és balesetbiztosításokat tíz, a cascót 15 százalékos adóval terhelné meg a kormány. A kötelező felelősségbiztosítás esetén a baleseti adóval együtt 30 százalékos kulcsot vezetnek be. Az elektronikus útdíjból 75 milliárdot szedne be az állam. Az új rendszer szerint az autópályát és gyorsforgalmi utakat használóknak a megtett út arányában kellene úthasználati díjat fizetniük.

A Széll Kálmán terv készítői a lakosság megsarcolásával párhuzamosan megint a gazdagoknak kedveznek a 98 százalékos különadó eltörlésével. Ezt az adót az állami cégektől távozó vezetők pofátlanul magas végkielégítésének megkurtítására vezették be.

Az idei megszorítások 155 milliárdra rúgnak. Mi lesz a következő lépés? A tervek szerint 2013-ban a 665 milliárdos megtakarítás...

Sándor Csilla

Megjelent a Bar!kád hetilap 2012. május 3-i számában.

barikad.hu


http://barikad.hu/a_nep_adja_az_istenadta_nep-20120528
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: terrorelhárítási, megszorításokkal, önkormányzatokat, vidékfejlesztési, intézkedéscsomag, megszületésénél, intézkedéseknek, magyarországnak, minisztériumnak, megsarcolásával, összevonásokkal, ellehetetlenülő, megtakarítással, kiigazításoknak, legeslegdrágább, családfenntartó, fordulatszámra, foglalkozásért, technológiákat, agrárkiadásait, intézkedéseket, ellátórendszer, átszervezéssel, öngyilkosságok, nemzetgazdaság, legsúlyosabban, energiaellátók, önkormányzatok, szolgáltatások, megkurtítására, rávilágítottak, megtakarítást, megszorítások, polgármesteri, kifejlesztett, tevékenységét, tárcáknál bevezetett, lakossági adóterhek, felfordulás Budapesten, magyar fővárosban, élet mindig, életed után, forgalmazónak iparkodni, ötödik rész, életed vagy, miniszter félrelép, adóemelések többet, öngyilkosságok aránya, elhúzódó gazdasági, szociális ellátás, növekvő adóterhek, nemzetgazdaság motorjának, Bruce Willis, Széll Kálmán, Andy Wajna, Orbán Viktor, Európai Unió, Vidékfejlesztési Minisztérium, Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, Terrorelhárítási Központ, Bevándorlási Hivatal, Magyar Állami Operaház, Sándor Csilla,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindig jusson idő nevetni  Sokan azt tartják  Zilahy Lajos gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Minden harmadik...  Szép estét  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Rátalálsz  A sors  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Még csak most kezdődik a nap  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy lelki imádság  Nevem  Szép napot kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einstein gondolata  Png virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Egy maradéktalanul uralt világ  Png férfi  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Irgalom és ítélet  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Png virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Németh László tollából  A sors  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  A jó emberek mindig szépek mar... 
Bejegyzés Címkék
tárcáknál bevezetett, lakossági adóterhek, felfordulás Budapesten, magyar fővárosban, élet mindig, életed után, forgalmazónak iparkodni, ötödik rész, életed vagy, miniszter félrelép, adóemelések többet, öngyilkosságok aránya, elhúzódó gazdasági, szociális ellátás, növekvő adóterhek, nemzetgazdaság motorjának, csődhullámmal ellehetetlenülő, növekvő adóterhekre, tartalékok kimerülnek, halálba menekülnek, magyar kormány, eszközökhöz nyúl, szociális ellátórendszer, következő lépés, bevezetése után, következő lépés&#8230, ismert filmproducer, adóterhek esztelen, kormányzati kommunikáció, fideszes honatyákat, nagy cégek, bankok maradnak, munkát terhelő, forgalom felé, adórendszer súlypontját, adók célzottjai, gellert kapott, válasz viszonylag, átlag adófizető, bevezetendő sárgacsekk-adóra, telekommunikációs adókra, válságadó fenntartását, kormány amúgy, magyar emberekkel, kormányzat által, lakossággal fizettetik, ellenség-barát felismerő, kormányzati kommunikációs, bevezetését uniós, kormánynak igazolnia, újabb népnyúzó, gazdaságpolitikai irányítást, hazai döntésekbe, embernek ellenség, intézkedés legnagyobb, intézkedéscsomag legnagyobb, önkormányzatok lesznek, kormány egyik, másikkal szétosztja, zárolásokkal egyidejűleg, általános tartalék, rendőrség ebből, jövő évig, önkormányzati szektorban, kormány abból, kétezer lelkesnél, polgármesteri hivatalokat, egészségügyi ellátórendszer, állami fenntartásba, idei évben, elvont összeget, szociális ellátások, közoktatáshoz kapcsolódó, igénybevevő nagyobb, idei évtől, étkezés után, tervek szerint, innováció támogatásából, terület jövőre, magyar gyakorlattól, nagy szellemi, nagy kiadásokkal, területet szorítja, életünk védelme, minisztériumoktól vonta, fennmaradó tetemes, távközlési szolgáltatási, elküldött SMS-, pénzügyi tranzakciókat, kivetett közteherből, energiaellátók jövedelemadójának, baleseti adóval, elektronikus útdíjból, lakosság megsarcolásával, gazdagoknak kedveznek, állami cégektől, idei megszorítások, terrorelhárítási, megszorításokkal, önkormányzatokat, vidékfejlesztési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.