Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kudarcra van ítélve a kormány Kína felé nyitása
  2012-05-31 22:02:29, csütörtök
 
  Kudarcra van ítélve a kormány Kína felé nyitása
2012. május 31. 08:01:17

A most mandátuma feléhez érkezett Orbán-kormány gazdaságpolitikájával szemben az egyik legmegalapozottabb bírálat, hogy az kapkodó, kaotikus és koncepciótlan. A sikertelenség a számokban mutatkozik. Mint a GDP csökkenése vagy a munkanélküliség arányának makacs szinten maradása - hogy a legfontosabb két mutatót említsük.

Takaródzni nyilván lehet, de nem könnyű. Lengyelországról el lehet mondani, hogy az ottani gazdaság azért bővül továbbra is lendületesen, mert egy 37 milliós belső piacról van szó, de mit lehet mondani a 2,2 milliós Lettországról, amely az év első negyedében 6,8 százalékos bruttó nemzeti jövedelem növekedést teljesített?

Pedig Lettország sok tekintetben még Magyarországnál is rosszabb gazdasági helyzetből indult, de vezetői koncepciót dolgoztak ki és azt makacsul követve kis országukat rakétaként emelik ki a recesszióból.

Hogy nálunk e helyett milyen összevisszaság tapasztalható, és hogy mennyire nem érti az Orbán-kormány mi a nemzet valódi gazdasági érdeke, a Magyar Nemzet szombati száma árul el erről egy hátborzongató példát. Gazdasági rovatában vélhetően nem az Orbán-kormány rejtett bírálataként, de a véletlen miatt két cikk került egymás alá a 11-ik oldalon. Az egyik címe Új állásokat a kis cégek teremthetnek címet kapta. Alcíme: Az autógyártás, az informatika, az egészségipar, az agrárium és az élelmiszeripar jelentheti a kitörést. Alatta ezzel a címmel jelent meg cikk: Kínai cégeknek jut az egymilliárd euró. Mármint csak kínai részvétellel létrejött cég részesülhet a tavaly beígért, és május elején konkretizált egymilliárd eurós hitelkeretből. ,,Az autóipar, az elektronika, a megújuló energia, az élelmiszertermelés, valamint az innovatív beruházások lehetnek a kedvezményezettek között."

A két cikk által felsorolt területek döbbenetes egyezése az Orbán-kormány gazdasági vezetésének arra a kiáltó hibájára - bűnére - mutat, hogy a kínai viszonylatban is folytatják azt, ami hazánknak annyit ártott eddig. Azaz nyugati multikat támogattak a jobbközép kormányok is úgy, hogy ugyanakkor egyszerűen nem kaptak támogatást és kis- és középvállalatok. Ha egy multi teremt egy munkahelyet, azt mintegy nyolc millió forinttal támogatja a kormány. Ha egy magyar vállalkozó teszi ugyanezt, ő nulla forint támogatást kap.

Fellegi Tamás tehát Kínában magával vitte a 22 éven át a nyugati viszonylatban folytatott gazdasági kapcsolatrendszerünk be nem vált receptjét és úgy tárgyalt a kínai hitelkeretről, hogy annak kedvezményezettje csak kínai cégek lehetnek. A kínaiak pontosan ennek ellenkezőjét tették: a saját érdekeiket érvényesítették.

A keleti fordulatnak egy új gondolkodást is magában kellene hordoznia. Ha ez nem történik meg és a kormány nem a nemzeti érdekeket tartja szem előtt, akkor fordulhatunk a szélrózsa minden irányába, de az a magyar gazdaságnak és így a magyar népnek az nem fog annál több hasznot hozni, hogy több lábon állunk, aminek fontosságát persze nem akarjuk kisebbíteni.

(Műhelyünk napi jegyzeteit a korábbiakkal ellentétben néhány hónapja a mandiner.hu nem teszi ki honlapjára, ahol véleménycikkek olvashatók. Megértjük, ha leszóltak a Fidesz-közeli honlapnak, de kollégáinkat arra kérjük, hogy a magyar gazdasági érdekek elősegítése érdekében e jegyzettel tegyenek kivételt.)

Ordosz műhely

barikad.hu


Forrás: Ordosz Műhely

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=1004 13&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lengyelországról, középvállalatok, munkanélküliség, magyarországnál, érvényesítették, összevisszaság, véleménycikkek, élelmiszeripar, sikertelenség, lettországról, hitelkeretből, hitelkeretről, viszonylatban, koncepciótlan, hátborzongató, tapasztalható, recesszióból, egészségipar, korábbiakkal, kollégáinkat, lendületesen, legfontosabb, bírálataként, teremthetnek, fordulhatunk, ellenkezőjét, gondolkodást, konkretizált, részvétellel, elősegítése, gazdaságnak, autógyártás, vezetésének, fontosságát, kisebbíteni, beruházások, kormány Kína, most mandátuma, számokban mutatkozik, munkanélküliség arányának, ottani gazdaság, nemzet valódi, hátborzongató példát, véletlen miatt, 11-ik oldalon, egyik címe, élelmiszeripar jelentheti, címmel jelent, egymilliárd euró, tavaly beígért, megújuló energia, innovatív beruházások, Pedig Lettország, Magyar Nemzet, Fellegi Tamás, Ordosz Műhely,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy bizonyos határt  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Albert Einsteinről  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  A boldog családok mind hasonló...  Rátalálsz  Erdőn  Szép estét  Soha ne kedvezz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A kételkedés kezelése  Egy lelki imádság  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Bounty krémes  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mi lenne ha  Albert Einsteinről  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Nem méltó hozzád  Png lepke  Szívem tiéd  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Kövesd a cowboyt!  Elköszönt  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Akarat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Irgalom és ítélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  képre írva  Julian Brass gondolata  A Megváltó szolgálatában  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
kormány Kína, most mandátuma, számokban mutatkozik, munkanélküliség arányának, ottani gazdaság, nemzet valódi, hátborzongató példát, véletlen miatt, 11-ik oldalon, egyik címe, élelmiszeripar jelentheti, címmel jelent, egymilliárd euró, tavaly beígért, megújuló energia, innovatív beruházások, kedvezményezettek között, kiáltó hibájára, kínai viszonylatban, jobbközép kormányok, multi teremt, magyar vállalkozó, nyugati viszonylatban, kínai hitelkeretről, kínaiak pontosan, saját érdekeiket, keleti fordulatnak, nemzeti érdekeket, szélrózsa minden, magyar népnek, korábbiakkal ellentétben, magyar gazdasági, lengyelországról, középvállalatok, munkanélküliség, magyarországnál, érvényesítették, összevisszaság, véleménycikkek, élelmiszeripar, sikertelenség, lettországról, hitelkeretből, hitelkeretről, viszonylatban, koncepciótlan, hátborzongató, tapasztalható, recesszióból, egészségipar, korábbiakkal, kollégáinkat, lendületesen, legfontosabb, bírálataként, teremthetnek, fordulhatunk, ellenkezőjét, gondolkodást, konkretizált, részvétellel, elősegítése, gazdaságnak, autógyártás, vezetésének, fontosságát, kisebbíteni, beruházások, teljesített, ellentétben, egymilliárd, tekintetben, elektronika, munkahelyet, informatika, részesülhet, fordulatnak, folytatják, döbbenetes, támogattak, helyzetből, jelentheti, országukat, rakétaként, koncepciót, ugyanakkor, százalékos, növekedést, lettország, negyedében, egyszerűen, honlapjára, olvashatók, folytatott, érdekeiket, csökkenése, jegyzeteit, mutatkozik, jegyzettel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.