Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kompország háborúi
  2012-08-17 20:18:58, péntek
 
 

Kompország háborúi



Mit tehet egy folyómeder közepén sodródó kavics a vízzel szemben ? Sodródik... Ugyanígy mit tehetett volna Magyarország az első, majd a második világméretű háború folyamán ? Belesodródtunk Szarajevónál, s megállapodtunk Trianonnál . Hitler háborújába is akkor sodródtunk bele, amikor a Szovjetúnió háborút készült indítani Európa ellen, amit a németek néhány héttel korábban megelőztek . Ez az apró siker vezetett a Don-kanyarig, ahol a hiányosan felszerelt Második Magyar Hadsereg megsemmisítő vereséget szenvedett . Nehéz egy kétszáz kilóméteres frontszakaszt kevesebb mint kétszázezer katonával sokáig tartani .



Itt most nem beszélek papírtalpú bakancsokról, vagy nyári cipőkben útnak engedett katonákról, hanem a hatalmas távolságok mellett reánk köszöntő iszonyatos télre sem számított a villámháborút jósoló német hadvezetés a terveiben . Mit tehetett volna másként Horthy, vagy miniszterelnöke Kállay ? Csak annyit, amit egy sodródó kavics a fólyó medrében . Ne feledjük, 1940-ben három hét alatt legyőzte Németország a teljes Nyugatot ! Futni hagyták a nagyszájú angolokat nagy kegyesen, akik hangosan hirdették a Lengyelország melletti kiállásukat .



Persze sokan hallgatnak Neville Chamberlain szerepéről ebben a nagy háborúban, aki megpróbált józan ésszel értékelni bizonyos fejleményeket, sőt mondhatni szimpatizált Hitler nemzeti szocialista államával, akik néhány év alatt rendbetették gazdaságukat, megfordították a weimari köztársaság után hagyott kilátástalan helyzetet . Az angol miniszterelnök tisztában volt a bajok mögött megbúvó valódi okokkal, ami a Hitler előtti német helyzetet jelképezte, a pozitív változásokat jó szemmel nézte, bár a zsidóság kiebrudalását kormányközeli pozíciókból egyre nagyobb lárma kisérte .



1940-ben váratlanul megjelent a színen Winston Churchill . A Bulldog, ahogyan nem hivatalos körben nevezték kutyája, és a külseje miatt . Meglepetésszerű választási vereséget szenvedett Chamberlain Churchilltől, aki már egy hét múlva válogatás nélkül bombázni kezdte a német hátországot, amit addig nem engedhetett meg magának az angol légierő . Anglia és Németország kölcsönösen távolságot tartottak egymástól, amolyan dacszövetséget, propaganda tevékenység bevetésével egyidőben . Franciaországban is eltüntek föld alá az ellenállók, nem volt kiknek ellenállniuk, amikor Hitler bevonult Párizsba . Helyreállt a rend nyugaton egy ideig . Mindenhol nacionalista kormányok alakultak . Visszaállt a béke néhány évig .



Keleten a Molotov-Ribbentropp paktum felosztotta egymás között Lengyelországot, nyugaton a németek vették vissza a trianoni disznóságban elorzott területeiket, ebben segítette a Tiso vezette szlovák fasiszta kormány is, sőt a szovjetek is bevonultak néhány nap múlva a keleti területekre . Lengyelország megszünt egy ideig létezni, súlyos veszteségek érték Katynban, megtizedelték a lengyel vezetést a kommunisták, 4 ezer katonatisztet végeztek ki az oroszok, amit igyekeztek eltusolni mind a mai napig . Nem véletlen, hogy néhány évvel ezelőtt a katyini vérengzés helyszínére induló egész lengyel politikai vezérkart eltették láb alól, akik elkötelezett nemzeti érzelmű politikát folytattak, a megszokott liberális irányzatokkal szemben .



Mit tehetett volna a magyar kormányzó ebben a helyzetben ? Sodródott, igyekezett megkapaszkodni minden menedékben, de nem sikerült neki . Kiugrani nem lehetett, hiába próbálkoztak vele a háta mögött, ebből a helyzetből menekülni nem lehetett . A nagypolitika felűlírta az eseményeket Yaltán, még jóval az események felgyorsulása előtt . Magyarországot a keleti szövetségesnek igérték, nem hiszem, hogy bármiféle kiugrás sikerülhetett volna ebből a furcsa harapófogóból . Szövetkezett az istentelen ateista szovjet gyilkosokkal az emberiség megmentőjeként beállított szabadság harcosa . Pearl Harbour kellett, hogy beléphessen ez a képmutató vezetés a németek ellen Japánon keresztül . Előre tudta az elnöki hírszerzés mire készülnek a japánok, hiszen olyan körülményeket teremtettek számukra gazdasági húzásaik során, hogy más út nem jöhetett szóba a kamikázék számára .



Miután partra szálltak a szövetséges csapatok Franciaország partjainál megváltozott a katonai szerencse Európában . Már korábban megállította a hideg tél, és az oroszok nagyszámú serege Hitler villámháborúját . Ekkor semmisült meg a Második Magyar Hadsereg is a Donnál . Mit tehetett ekkor már Horthy ? Nem sokat ! Az ezeréves nyugati kereszténységért küzdöttek már ekkor, két Európán kívüli hadsereg ellen . Amikor az olaszok is átálltak, már három oldalról támadták a visszavonuló németeket, sőt a partizánharcok alkalmazását folytató balkáni népek mellett, a franciáknál is aktivizálódtak az ellenállók nemzetközi elkötelezettségű csapatai . Itt fizettek vissza Madridért a spanyolosok Hitlernek és Mussolíninek, akik még megállították a világforradalom kiteljesedését ott néhány évvel korábban .



Ma az eseményeket ismerve egészen más szemszögből tárgyalják nagy háborúk lefolyásait, más érdekek szerint itélkeznének, vagy vonnak felelősségre politikusokat, letünt államférfiakat, akik meggyőződéseik szerint harcoltak ezekben az embertpróbáló időkben . Biztosan voltak egyéni érdekek is benne, ami Chorin Ferenc nagybankár és Horthy kormányzó kapcsolatát jelképezte, aminek a hazai fejlődésben is nagy része volt . Nem véletlenül támogatták egészen 1957-ben bekövetkezett haláláig a kormányzót, s a családját estorili otthonában Portugáliában . Felmentette őt Nürnbergben a vérbosszú népe a világháborúban játszott szerepe alapján .



Mégis ! Bennünket magyarokat bélyegeztek meg az áldozati szerepben sütkérező holohoaks túlélők . Bűnös nemzet lettünk . Még napjainkban is előszednek közel százéves embereket, akik életük végén hazajöttek meghalni Magyarországra, szeretett szülőföldjükre, de az ő vélt bűneik nem évülnek el, mint ahogy a hasonló bűnökkel megvádolt, Izraelbe menekülő zsidó tömeggyilkos esete mutatja . Kettős mérce ez megint, mindig, ha velük kapcsolatosan történnek dolgok . Nem mondom azt, hogy háborús erőfeszítéseink alatt nem történtek hibák, nem születtek áldozatok, de lehetőségeinkhez képest megálltuk helyünket a keresztény Európa védelmében, amit azóta is egyfolytában támadnak a globalista, birodalmi erők .



Régebben jól láttuk ellenségeinket . Különböző ruhát hordtak, fegyver volt kezükben s az életünkre törtek . A magyarok velük szemben vitézül helytálltak . Ma viszont az ellenség elbújt közöttünk, szétzilálja sorainkat, nevünkben szórja szét mindazt, amit ezer év teremtett . Magyarként jelennek meg ellenségeink a hátunkban . Azt hittük bennünket védtek, miközben legjobbjaink estek el a harcban . Ma már harc sincs, a tőzsdén vérzik el a forint, a többi valuta kereszttüzében, abból gazdagodnak ellenünk elnyomóink már a háború óta . Miben bűnös Horthy, Kállay, Szállasi vagy mások ebben a szörnyű háborús helyzetben ? Volt aki ártatlanul bűnhődött, de rengetegen vannak olyanok, akik a mai napig sem bánták meg bűneiket, amit Magyarországgal szemben elkövettek .


V G B
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lehetőségeinkhez, elkötelezettségű, kereszténységért, franciaországban, magyarországgal, erőfeszítéseink, világforradalom, villámháborúját, meglepetésszerű, miniszterelnöke, lengyelországot, ellenségeinket, szülőföldjükre, meggyőződéseik, világháborúban, kiteljesedését, magyarországra, államférfiakat, miniszterelnök, szövetségesnek, magyarországot, megkapaszkodni, megmentőjeként, kereszttüzében, aktivizálódtak, megállapodtunk, dacszövetséget, megfordították, partizánharcok, belesodródtunk, embertpróbáló, megállították, fejleményeket, megtizedelték, felgyorsulása, lengyelország, folyómeder közepén, vízzel szemben, második világméretű, németek néhány, apró siker, hiányosan felszerelt, kétszáz kilóméteres, hatalmas távolságok, villámháborút jósoló, sodródó kavics, fólyó medrében, teljes Nyugatot, nagyszájú angolokat, nagy háborúban, weimari köztársaság, angol miniszterelnök, Belesodródtunk Szarajevónál, Második Magyar Hadsereg, Neville Chamberlain, Winston Churchill, Chamberlain Churchilltől, Pearl Harbour, Chorin Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Messziről jött ember  Amit átélünk,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Gaál Viktor gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Emberként automatikusan értéke...  A keserű igazság  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Az Európai Unió is foglalkozik...  Naplemente  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Életművészet  Paul David Tripp Április 25  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  A hét szűk esztendő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Gaál Viktor gondolata  Alakot vált...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Mosolyogtál már ma?  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Mosolyogtál már ma?  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ma  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A fák lelke  próbáljuk ki az őszinteséget  Muratáj  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Bizonyos kulturális szint nélk...  Aki szeret, annak senki sem id...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Palóc Grand Canyon 
Bejegyzés Címkék
folyómeder közepén, vízzel szemben, második világméretű, németek néhány, apró siker, hiányosan felszerelt, kétszáz kilóméteres, hatalmas távolságok, villámháborút jósoló, sodródó kavics, fólyó medrében, teljes Nyugatot, nagyszájú angolokat, nagy háborúban, weimari köztársaság, angol miniszterelnök, bajok mögött, pozitív változásokat, zsidóság kiebrudalását, színen Winston, külseje miatt, német hátországot, angol légierő, rend nyugaton, béke néhány, németek vették, trianoni disznóságban, keleti területekre, ideig létezni, lengyel vezetést, katyini vérengzés, megszokott liberális, magyar kormányzó, háta mögött, helyzetből menekülni, nagypolitika felűlírta, eseményeket Yaltán, események felgyorsulása, keleti szövetségesnek, furcsa harapófogóból, istentelen ateista, emberiség megmentőjeként, képmutató vezetés, németek ellen, elnöki hírszerzés, kamikázék számára, szövetséges csapatok, katonai szerencse, oroszok nagyszámú, ezeréves nyugati, visszavonuló németeket, partizánharcok alkalmazását, ellenállók nemzetközi, spanyolosok Hitlernek, világforradalom kiteljesedését, eseményeket ismerve, embertpróbáló időkben, hazai fejlődésben, családját estorili, vérbosszú népe, világháborúban játszott, áldozati szerepben, hasonló bűnökkel, keresztény Európa, életünkre törtek, magyarok velük, ellenség elbújt, tőzsdén vérzik, többi valuta, szörnyű háborús, lehetőségeinkhez, elkötelezettségű, kereszténységért, franciaországban, magyarországgal, erőfeszítéseink, világforradalom, villámháborúját, meglepetésszerű, miniszterelnöke, lengyelországot, ellenségeinket, szülőföldjükre, meggyőződéseik, világháborúban, kiteljesedését, magyarországra, államférfiakat, miniszterelnök, szövetségesnek, magyarországot, megkapaszkodni, megmentőjeként, kereszttüzében, aktivizálódtak, megállapodtunk, dacszövetséget, megfordították, partizánharcok, belesodródtunk, embertpróbáló, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.