Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán Viktor levelét megírta...
  2012-08-17 21:30:21, péntek
 
  Orbán Viktor levelét megírta...

2012. augusztus 17., péntek 02:25


... és annak igazságtartalma körülbelül egyenlő a nullával. A miniszterelnök még vissza sem tért szabadságáról, de máris levéllel bombázza a lakosságot. Nem meglepő módon, ezt is az adófizetők finanszírozzák.

orbanlevel.jpg

Úgy látszik, a miniszterelnök mindent egy lapra tett fel a munkavédelmi akciótervvel, mert nagyon erős pr tevékenységet folytat mellette. A gazdasági adatokat nézve, ez persze nem meglepő. De még ha meg is valósul a munkavédelmi akcióterv, annak sem lesz olyan reálgazdasági hatása, ami kihúzná Magyarországot ebből a mély gödörből. Matolcsy Györgyöt leszámítva, ezzel minden közgazdász tisztában van. Azonban két év után elmondható, hogy a miniszterelnöki jobb kezet leszámítva, senkinek sem hisz Orbán Viktor. Így hiába jut minden napra egy rossz hír a gazdaság állapotával kapcsolatban, továbbra is a már rég megbukott miniszter felel az ország gazdaságáért. És egy olyan munkavédelmi akciótervet próbálnak megvalósítani, amelynek tényleg az az egyetlen pozitív hatása, hogy meggátolja a versenyszféra további lebomlását. Azaz némileg kompenzálja a kormány aknamunkáját, és azt a kárt, amelyet a vállalkozói szféra elszenvedett - nem véletlenül csökkent a foglalkoztatás a versenyszférában. Hogy miből fogják finanszírozni a programot? Azt még senki sem tudja. Az előzetes IMF tárgyalás után nyilvánvalóvá vált, hogy a jövő évi makrogazdasági pálya fenntarthatatlan, a 2013-as költségvetés pedig jelenleg oly annyira lyukas, mintha nehéztüzérséggel sorozták volna meg. A kormánynak egyelőre egy 500 milliárdos lyukat kell betömnie, amely akár még nagyobb is lehet - az eddigi GDP- és ipari adatok tükrében. Egy valami biztos: ha valamiféle csoda nem történik jövőre, akkor az 1 százalékos gazdasági növekedés is megkérdőjelezhetővé válik, nemhogy a Matolcsy által megálmodott és tündérmesébe illő1,5-2 százalékos bővülés. Először a lyukakat kell betömni, utána lehet gondolkodni azon, hogy miből finanszírozzák a munkavédelmi akciótervet. Mindenesetre 300 milliárd forintot nem lesz könnyű találni.

Visszatérve Orbán Viktor levelére. Nos, annak igazságtartalma egyenlő a nullával, és ami igaz is, az is csak mellébeszélés; a tényeket és a valóságot megkerülve, dicsőíti önmagát a miniszterelnök.

,,Az elmúlt két évben mi, magyarok, sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal."

Olyannyira, hogy az elmúlt két évben sikerült egy szolid növekedési pályáról a mélybe lökni a magyar gazdaságot, és lassan már egy lapon említhetnek minket Görögországgal vagy Portugáliával, ha gazdasági növekedésről van szó. ,,Jó érzés tölti el az ember szívét, ha egy ilyen klubnak lehet a tagja." A Fidesz nem szembeszállt az európai adósságválsággal, hanem elhozta azt Magyarországra.

,,Európában egyedülálló módon, kimentettük a devizahiteleseket"

Bár az eszközkezelő már hónapok óta működik, tevékenysége erőteljesen megkérdőjelezhető: hét hónap alatt mindössze nyolc adóst mentettek ki. Bevezették a végtörlesztés rendszerét, amely gyakorlatilag azokon segített, akik rendelkeztek olyan háttérrel, amely lehetővé tette a tartozás visszafizetését - például a Fidesz országgyűlési képviselői sokat nyertek a végtörlesztéssel. A lakosság legjelentősebb hányada azonban sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát adta lehetőségekkel nem tudott élni. Tulajdonképpen pont azok, akik igazán nagy bajban vannak, és segítségre szorulnának. Mindeközben miután a svájci bank rögzítette a frank árfolyamát az euróhoz képest, és ennek eredményeképpen a forint-frank árfolyam 230-as szintre esett tavaly nyáron, ezt követően a Fidesz gazdaságpolitikai ámokfutásának köszönhetően, év elejére már ismét 260 forint környékére emelkedett az alpesi fizetőeszköz árfolyama. Megnehezítve a frankadósok helyzetét. A jelenlegi alacsonyabb árfolyamot egyértelműen az IMF jelenlétének köszönhetjük. A Fidesz akkor segített volna a devizaadósokon, ha már januárban teljesíti az Európai Bizottság feltételeit a jegybank törvénnyel kapcsolatban, vagy el sem fogadja azt decemberben. De mint mindenki tudja, húzták az időt egy jó fél éven keresztül. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a Fidesz saját devizaadósait kimentette, a lakosság helyzetét azonban tovább rontotta.

,,Megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, jelentősen emeltük a minimálbért, és eközben csökkentettük az államadósságot."

A nyugdíjak vásárlóértékét a svájci indexálás garantálja, ennek semmi köze a Fideszhez. Ráadásul az infláció annyira magas - júliusban 5,8 százalék volt -, hogy már az is megfordult a vezetők fejében, hogy ősszel további nyugdíjemelésre lesz szükség a felgyorsult infláció miatt. Vajon kinek köszönhetjük a magas inflációt? És ki becsülte alá ennek kockázatait? Ki emelte meg az áfát? Ki emelte a jövedéki adót? És ki rakott egyre több és több költségterhet a vállalati szektor nyakába?

A minimálbér-emelés talán az egyetlen igaz pont. Viszont az adójóváírás kivezetését elfelejtette közölni a miniszterelnök. A kikényszerített minimálbér-emelés, és a bérkompenzáció arra volt elegendő, hogy kompenzálják az egykulcsos adóból és az adójóváírás kivezetéséből származó nettó bércsökkenést az alacsonyabb jövedelműek körében. A reálbérek ennek ellenére is jelentősen csökkennek idén, a vártnál magasabb infláció miatt. Ráadásul a minimálbér-emelést és a bérkompenzációt a vállalkozók fizetik meg. Nem véletlenül csökken a foglalkoztatás a versenyszférában és megy csődbe egyre több cég. A munkavédelmi akciótervvel pont ezt a lépést próbálják kompenzálni.

Az államadósság pedig csekély mértékben csökkent, de azt a forintárfolyam befolyásolja leginkább. Ráadásul a csökkenés mértéke egyáltalán nem ekvivalens az államosított nyugdíjvagyon azon nagyságával, amelyet államkötvénybe fektettek be. Hiába tapsolta el a Fidesz a nyugdíjvagyont, a várt hatás elmaradt. Ráadásul ez is csak egy rövidtávú folyamat, ha ezeket a nyugdíjakat a későbbiekben majd az akkori kormány ki akarja fizetni, azt csakis az államadósság kényszerű növelése révén tudja megvalósítani. És akkor még nem is beszéltünk a gazdasági teljesítményről. Amennyire visszafogottan teljesít az idén a magyar gazdaság - recesszió van - nem lepődnénk meg azon, ha jövőre ismét 80 százalék környékén lenne a GDP arányos államadósság. Kulcskérdés az is, lesz-e IMF védőháló. Amennyiben nem, akkor a forint árfolyam ismét elszabadulhat.

,,Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam."

Ez maximum egy tündérmesében igaz. A régióban csak Csehország veszi fel velünk a versenyt - persze negatív értelemben. De Csehországban jóval magasabb az egy főre eső GDP. Magyarország gazdasági teljesítménye a déli országokéval vetekszik - mint ahogy azt már írtuk egyszer -, miközben az infláció nálunk a legmagasabb. Európában mindenki azon van, hogy elkerüljék azt a gazdaságpolitikát, amit a Fidesz csinált az elmúlt két évben. Legjobb érv erre az a hazugság, amely Giró-Szász András nevéhez kapcsolódik. Franciaországban ugyanis a részvényügyletekre vetettek ki tranzakciós adót, azaz a tőkejövedelmet adóztatják, ezzel szemben Magyarországon minden pénzügyi tranzakciót meg akarnak adóztatni, függetlenül attól, hogy háztartásokról, vagy éppen vállalkozásokról van szó. Tehát amíg a magyar kormány továbbra is a lakosság és a vállalkozások zsebéből veszi ki a pénzt, addig a franciáknál csak a magasabb jövedelmű csoportokhoz kötődő tőkejövedelmet adóztatják meg, illetve a spekulatív ügyleteket. Tehát Európa nem másol minket, hanem egy sokkal ésszerűbb utat jár be, mondjon bármit is a miniszterelnök vagy a szóvivő.

Az adatok, számok, és a valóság egyaránt minket igazol: az Orbán Viktor levelében megírtak igazságtartalma a nullával egyenlő. Ez persze nem meglepő, a pr érdekében félre kell beszélni, és el kell ferdíteni a valóságot. Kár, hogy mindezt megint a magyar adófizetők pénzéből teszik.


http://egyenlito.blog.hu/2012/08/17/orban_viktor_levelet_megirta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: versenyszférában, franciaországban, adósságválsággal, végtörlesztéssel, fenntarthatatlan, nehéztüzérséggel, vállalkozásokról, kikényszerített, nyugdíjemelésre, eredményeképpen, bérkompenzációt, visszafizetését, miniszterelnöki, teljesítményről, igazságtartalma, tőkejövedelmet, miniszterelnök, vásárlóértékét, államadósságot, bérkompenzáció, forintárfolyam, nyugdíjvagyont, magyarországot, foglalkoztatás, visszafogottan, makrogazdasági, magyarországra, görögországgal, devizaadósokon, legjelentősebb, lehetőségekkel, tulajdonképpen, háztartásokról, finanszírozzák, magyarországon, államkötvénybe, adófizetők finanszírozzák, miniszterelnök mindent, lapra tett, munkavédelmi akciótervvel, gazdasági adatokat, munkavédelmi akcióterv, mély gödörből, miniszterelnöki jobb, gazdaság állapotával, ország gazdaságáért, olyan munkavédelmi, versenyszféra további, kormány aknamunkáját, vállalkozói szféra, 2013-as költségvetés, kormánynak egyelőre, Orbán Viktor, Matolcsy Györgyöt, Visszatérve Orbán Viktor, Európai Bizottság, Giró-Szász András, Tehát Európa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Pillangó  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Beney Zsuzsa - Álom  Maradék idő  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  A Föld napja  A Gömb  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Maradék idő  A végzet az  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Volt egy...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Ázzal aki csak szép  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 25  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Két ember becsülete  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Aki szeret, annak senki sem id...  Próbálkozni kell ahhoz,  A boldogság ült a világvégén  Palóc Grand Canyon  Muratáj  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  próbáljuk ki az őszinteséget  Esti kép  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokkal bölcsebb a természet,  Becsüld meg azt amid van,...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Föld napja április 22  A végzet az  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
adófizetők finanszírozzák, miniszterelnök mindent, lapra tett, munkavédelmi akciótervvel, gazdasági adatokat, munkavédelmi akcióterv, mély gödörből, miniszterelnöki jobb, gazdaság állapotával, ország gazdaságáért, olyan munkavédelmi, versenyszféra további, kormány aknamunkáját, vállalkozói szféra, 2013-as költségvetés, kormánynak egyelőre, eddigi GDP-, valami biztos, lyukakat kell, munkavédelmi akciótervet, valóságot megkerülve, európai válsággal, szolid növekedési, mélybe lökni, magyar gazdaságot, lapon említhetnek, ember szívét, ilyen klubnak, európai adósságválsággal, végtörlesztés rendszerét, tartozás visszafizetését, lakosság legjelentősebb, árfolyamgát adta, svájci bank, frank árfolyamát, euróhoz képest, forint-frank árfolyam, alpesi fizetőeszköz, frankadósok helyzetét, jelenlegi alacsonyabb, jegybank törvénnyel, lakosság helyzetét, nyugdíjak vásárlóértékét, svájci indexálás, infláció annyira, vezetők fejében, felgyorsult infláció, magas inflációt, jövedéki adót, vállalati szektor, minimálbér-emelés talán, egyetlen igaz, adójóváírás kivezetését, kikényszerített minimálbér-emelés, bérkompenzáció arra, egykulcsos adóból, adójóváírás kivezetéséből, alacsonyabb jövedelműek, reálbérek ennek, vártnál magasabb, vállalkozók fizetik, lépést próbálják, államadósság pedig, forintárfolyam befolyásolja, csökkenés mértéke, államosított nyugdíjvagyon, várt hatás, rövidtávú folyamat, későbbiekben majd, akkori kormány, államadósság kényszerű, gazdasági teljesítményről, magyar gazdaság, forint árfolyam, legtöbb európai, tündérmesében igaz, régióban csak, versenyt &#8211, déli országokéval, infláció nálunk, tőkejövedelmet adóztatják, magyar kormány, vállalkozások zsebéből, franciáknál csak, magasabb jövedelmű, spekulatív ügyleteket, sokkal ésszerűbb, miniszterelnök vagy, valóság egyaránt, nullával egyenlő, magyar adófizetők, versenyszférában, franciaországban, adósságválsággal, végtörlesztéssel, fenntarthatatlan, nehéztüzérséggel, vállalkozásokról, kikényszerített, nyugdíjemelésre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.