Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Indul a konzultáció konzultációja
  2012-10-31 20:11:07, szerda
 
  Indul a konzultáció konzultációja

Levelet küld a kormány: a konzultáció megvolt, most jön a konzultációról való konzultáció - és így tovább, amíg csak futja a majd egymilliárdból (azaz 976 millióból), amit a kormány erre a célra csoportosított át. Hiába, ez legalább olyan fontos tevékenység, mint a 200 milliós "NEM IMF" kampány és ha elfogy a keret, tuti biztos lesz rá újabb forrás. Hogy közben a mentőszolgálattól elveszik, a pedagógusok sem kapnak semmit, meg az egészségkassza is komoly kihívásokkal küzd? Ez láthatóan kevésbé fontos a kormány számára.

Elviekben már szűkül a levelekkel bombázottak köre - ezúttal azok kapnak majd (mind a hétszázezren), akik az előző, munkahelyvédelmes kérdőívet augusztus 20-ig visszaküldték: tehát akik korábban nemcsak visszajuttatták, hanem jelezték, hogy továbbra is részt kívánnak venni a nemzeti konzultációban, azok tájékoztató levelet fognak kapni a kormánytól.

A konzultáló polgároknak jár a figyelem: a miniszterelnök személyesen levélben küldi meg nekik az eredményről szóló válaszát, az ezzel járó melóval Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter lett megbízva, azonnali határidővel.

Nem szabad lekicsinyelnünk az újabb listákat igénylő feladatot - Navracsicsnak a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) útján kell gondoskodnia a postai küldemények megcímzésével, összeállításával, a borítékok nyomdai előállításával és a címzetteknek való soron kívüli megküldésével összefüggő feladatokról, ráadásul hogy szép kerek legyen az egész, az ezekhez szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak, Lázár Jánosnak adatfeldolgozási szerződést kell kötnie a KEK KH-val. A lényeg, megjegyezhetetlen nevű hivatalok jó sok alkalmazottjának biztosítsanak jó sok időre tuti elfoglaltságot.

tóth györgyi vélemény ARC 2012.jpg

Tóth Györgyi: vélemény (ARC 2012)

Vajon hány ember dolgozik egy olyan látszatfeladaton (azaz a konzultáción), aminek semmi más célja nincs, mint a jelenlegi unortodox gazdaságpolitika legitimizálása, azaz például a munkahelyvédelemmel kapcsolatos döntés miatti felelősség zemberekre kenése?

Mi lesz a sorsa azoknak a véleményeknek, amelyek ellenkeznek a kormány elképzelésével? És a beküldőinek? Róluk is van már külön lista, mint megbízhatatlan, rendszeridegen elemek?

Mennyibe kerül ez valójában? A különböző közigazgatási szervek számláznak-fizetnek egymásnak a munkáért, vagy ez a majd egymilliárd csak a külsős cégek javadalmazása? (nyomda, posta, stb.) Vajon van a hivatalokban bármilyen munkaidőtükör, amely kimutatná, X.Y. közszolga a konzultációval összefüggésben 180 órát dolgozott, ezért ezen időtartamra nem a közigazgatási szerv fedezi a bérét, hanem a nemzeti konzultáció majd egymilliárdjából állják? Az is elképzelhető, ha minden egyes felmerülő költséget összeszámolnánk (azaz tételes projektköltségvetést készítenénk), a konzultáció összköltsége meghaladja akár a 2 milliárdot is?

Oké, a konzultációs kérdőíveket olvassák a gazdasági elemzők, az újságírók meg mindenféle elvetemült bloggerek, de azon kívül hány olyan személy küldte vissza, akinek nem valamilyen alapszervezetben vagy egyenesen a munkahelyén adták a kezébe a tollat, nesze, töltsd ki, ez a dolgod? Van bármilyen értelme az egésznek azon kívül, hogy a kormány szeretné a felelősséget a választóira kenni? Vagy ha azokra úgy egyben nem sikerül (mert szankció hiányában képesek és nem küldik vissza a kérdőívet), akkor legalább egy részükre?

Vajon az ilyen "gyors", azonnali munkákhoz van vészgárda, vagy esetleg közbeszerzés keretében, piaci árakon veszi igénybe a vállalkozókat a kormány? Előfordult olyan eset, hogy ténylegesen is a közbeszerzésről szóló törvény nyílt eljárásra vonatkozó adott szakaszai alapján jártak el, egyenlő esélyt nyújtva minden piaci szereplőnek? Vagy ez is nemzetbiztonsági érdek, kockázat, vagy bármi, csak a "nemzetbiztonság" mint szó benne legyen?

Vajon lehetne-e a levelek nagy részét például e-mail címre kiküldeni, esetleg az ügyfélkapus postafiókot használni? Vagy muszáj mindent többmillió példányban, lehetőleg jó drága papírra kinyomtatni, borítékolni, postára adni? Nem lehetne kevesebből megúszni, például az önkormányzatoknál a faliújságra kifüggeszteni, vagy az alaptörvény asztalára tenni, esetleg a híradóban felolvasni? Ha valójában az olcsóbb megoldásokkal is el lehetne érni ugyanazt a tájékoztatási szintet, akkor a kormány akár el is magyarázhatná, milyen egyéb érdekekből hány fittyet a takarékossági meg a zöld szempontokra, miközben itt a XXI. század az összes új technikai megoldással, az esőerdők és a bennük lakó állatok meg csak pusztulnak.

Vajon mi lesz a következő nemzeti konzultáció-téma? Ezt vajon már csak azok kapják, akik bekerültek a levelező-listába, vagy újból mindenki, hátha az új téma fellendíti a választókban a konzultációs hajlamot? Vajon lesz konzultáció például

a konzultáció konzultációjának konzultációjáról?
arról, hogyan lehetne takarékoskodni (még többet költeni) a konzultációk során?
az időjárásról, ha már állami, mondják meg a választók, milyen időjárást is szeretnének?
mit áruljanak a Nemzeti Dohányboltok dohánytermékeken kívül, legyen például minden településen szex-shop is egyben?
az állami földbérlet pályázatok reformjáról, nyerhessenek-e például olyanok is, akik el sem indultak?
további államosítások témában, mire szeretné adóját teljesen feleslegesen elkölteni a választópolgár? Milyen veszteséges nagyvállalat kell még a portfólióba, illetve az állam melyik nagytőkés-beruházásokat támogassa, hogy még nagyobbak lehessenek?
téma lehetne még mondjuk, mit nevezzük át, de lehetőleg úgy, hogy jó sok adminisztrációt és költséget vonjon maga után?
lehetne konzultálni abban, milyen iparág, szolgáltatási szektor nem ment még tönkre, tehát épp ideje lenne ahhoz is hozzányúlni?
kinek az adósságát vállalja még át az állam? kelljen hozzá bizonyítani a felelőtlen gazdálkodást, kormánypárti kötődést vagy tök mindegy legyen, mire ment el a pénz, szökőkútra, dísztérre, szoborra, vagy bármi egyéb csili-vili haszontalan dologra?

Van ennek az egész folyamatnak bármi értelme is azon kívül, hogy

igazolható a közszolga-állomány létszáma,
egy-két tűzközeli vállalkozó megbízáshoz jut,
állami pénzen lehet közvéleménykutatni meg címlistákat összeállítani,
a kormánynak pedig mindig ott az adu: "nem mi akartuk, hanem már a zemberek is megmondták a konzultáción, hogy így legyen"?

És ami a legfontosabb, muszáj ebben a gazdasági helyzetben erre költeni az adófizetők pénzét, semmi indokolhatóbb nem jutott az eszükbe?

Előzmény: Orbán is kitölti - és te?

http://morgasjoga.blog.hu/2012/10/28/indul_a_konzultacio_konzultacioja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: dohánytermékeken, összeállításával, gazdaságpolitika, konzultációjáról, egymilliárdjából, nemzetbiztonsági, látszatfeladaton, adatfeldolgozási, alapszervezetben, alkalmazottjának, konzultációjának, adminisztrációt, közbeszerzésről, nemzetbiztonság, összeszámolnánk, visszajuttatták, lekicsinyelnünk, konzultációban, összefüggésben, egészségkassza, államtitkárnak, miniszterelnök, választópolgár, rendszeridegen, elfoglaltságot, konzultációról, megbízhatatlan, konzultációval, takarékoskodni, legitimizálása, előállításával, elképzelésével, csoportosított, egymilliárdból, konzultációja, javadalmazása, konzultáció konzultációja, konzultáció megvolt, konzultációról való, majd egymilliárdból, kormány erre, célra csoportosított, mentőszolgálattól elveszik, kormány számára, levelekkel bombázottak, nemzeti konzultációban, konzultáló polgároknak, miniszterelnök személyesen, eredményről szóló, ezzel járó, újabb listákat, postai küldemények, Navracsics Tibor, Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, Lázár Jánosnak, Tóth Györgyi, Nemzeti Dohányboltok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Szívem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon különös  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 19  Szép estét  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Adakozás  Mai harmónia kártyám  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kutya  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Nem tudhatod  Akarat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png cica  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Alvó cicák  Jó éjszakát  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép napot kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Szép estét  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
konzultáció konzultációja, konzultáció megvolt, konzultációról való, majd egymilliárdból, kormány erre, célra csoportosított, mentőszolgálattól elveszik, kormány számára, levelekkel bombázottak, nemzeti konzultációban, konzultáló polgároknak, miniszterelnök személyesen, eredményről szóló, ezzel járó, újabb listákat, postai küldemények, borítékok nyomdai, címzetteknek való, ezekhez szükséges, olyan látszatfeladaton, jelenlegi unortodox, sorsa azoknak, kormány elképzelésével, különböző közigazgatási, majd egymilliárd, külsős cégek, hivatalokban bármilyen, konzultációval összefüggésben, közigazgatási szerv, nemzeti konzultáció, konzultáció összköltsége, konzultációs kérdőíveket, gazdasági elemzők, munkahelyén adták, egésznek azon, kormány szeretné, választóira kenni, közbeszerzésről szóló, levelek nagy, ügyfélkapus postafiókot, faliújságra kifüggeszteni, alaptörvény asztalára, híradóban felolvasni, olcsóbb megoldásokkal, tájékoztatási szintet, kormány akár, zöld szempontokra, bennük lakó, következő nemzeti, konzultációs hajlamot, konzultáció konzultációjának, konzultációk során, állami földbérlet, állam melyik, adósságát vállalja, felelőtlen gazdálkodást, egész folyamatnak, kormánynak pedig, gazdasági helyzetben, adófizetők pénzét, dohánytermékeken, összeállításával, gazdaságpolitika, konzultációjáról, egymilliárdjából, nemzetbiztonsági, látszatfeladaton, adatfeldolgozási, alapszervezetben, alkalmazottjának, konzultációjának, adminisztrációt, közbeszerzésről, nemzetbiztonság, összeszámolnánk, visszajuttatták, lekicsinyelnünk, konzultációban, összefüggésben, egészségkassza, államtitkárnak, miniszterelnök, választópolgár, rendszeridegen, elfoglaltságot, konzultációról, megbízhatatlan, konzultációval, takarékoskodni, legitimizálása, előállításával, elképzelésével, csoportosított, egymilliárdból, konzultációja, javadalmazása, munkaidőtükör, közigazgatási, államosítások, konzultacioja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.