Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cigány kábeltolvaj banda bukott le Angliában
  2012-12-23 13:04:19, vasárnap
 
  2012-12-23. 12:46
Cigány kábeltolvaj banda bukott le Angliában

Nyolc kábellopásra szakosodott “nem hiába született" akadt végre horogra Angliában. Tevékenységük nyomán súlyos zavarok keletkeztek a vasúti forgalomban. Az okozott kár értéke eléri a félmillió fontot. A nyolc csirkefogó összesen 23 év börtönt kapott.
A kirívóan előítéletes és fasiszta Birminghami Királyi Törvényszék hozta meg a példás ítéletet a nyolc cigány ellen, akik közül a legfiatalabb 19, a legidősebb pedig 36 éves. Korábban mindannyian Birmingham Handsworth és Smethwick elnevezésű negyedeiben élősködtek és bűnöztek. 2011. november 3-a és ez év május 24-e között nem kevesebb, mint 22 alkalommal léptek akcióba, és összesen 6 ezer méter vasúti kábelt loptak el a Worcestershire grófságban található Evesham és Gloucestershire grófság Moreton-in-Marsh települése közötti vonalon. A cigány bűnbanda ténykedése következtében a 15 mérföldes pályaszakaszon sok esetben lehetetlenné vált a vasúti közlekedés.
A vasúti infrastruktúra fenntartásáért felelős Network Rail a tönkretett kábelek kicserélésére, az ellopottak pótlására, valamint a vasúti irányítók kiesett munkabérére közel 500 ezer fontot volt kénytelen fordítani.
Michael Duck ügyész a bíróság előtt vádbeszédében elmondta, miképpen kezdett hozzá a Brit Közlekedési Rendőrség (British Transport Police) a nyomozáshoz azt követően, hogy a Network Rail jelezte: nem működnek a vasúti jelzőberendezések a Gloucestershire-ben található Chipping Camden környékén. Az ügyben első ízben 2011. november 3-án akcióba lépő rendőrök felfedeztek egy hatalmas kábeldarabot, amit a bűnözők már levágtak, de még nem volt módjuk elszállítani.
Később további panaszok is érkeztek a vasúti forgalom fennakadása miatt. Cotswold környékén a rendőrök rendszeresen járőröztek a vonalon, és rejtett kamerákat is elhelyeztek, hogy követni lehessen a cigánybűnözők mozgását.
Végül a nyomozók felfedeztek két cigányt a Cotswold közelében található Blockley átkelőnél, akiket azután kutyák és helikopterek bevetésével vettek üldözőbe. A közeli erdőben sikerült a két bűnözőt a rendőröknek elfogni. Mobiltelefonjaik alapos ellenőrzése és más nyomok alapján a letartóztatott kábeltolvajok két másik társa akadt horogra.
Idén májusban pedig házkutatásokat tartott a rendőrség Birmingham Handsworth és Smethwick negyedeiben. 11 személyt tartóztattak le, közöttük a már hűvösre tett cigányok bandájába tartozó csirkefogókat.
Robert Orme bíró arról beszélt, hogy a bűncselekményeket rendkívüli szakértelemmel hajtották végre, és mindegyik esetben súlyos fennakadások keletkeztek a vasúti vonalakon. ,,A szerelvények gyakran voltak kénytelenek megállni, a vasút nem volt képes teljes körű szolgáltatásokat nyújtani, az utasoknak súlyos kényelmetlenségeket kellett elviselniük. A vasúttársaság pedig komoly veszteségeket szenvedett el" - foglalta össze a ,,nem hiába születettek" ténykedésének következményeit a bíró, aki ,,nagyon komolynak" ítélte a bűnbanda tetteit, és ezért ,,elrettentő ítéletet" hozott.
A bűnbanda vezérei, a 36 éves Jan Trofin és a 29 éves Alexandru Tofaleanu négy-négy esztendőt fog rács mögött tölteni. A szintén vezető szerepet betöltő 26 esztendős Mihai Mihart négy év öt hónap börtönbüntetést kapott. És a náci időket felidéző módon börtönbüntetésük letöltése után mindhármukat deportálni fogják Romániába.
A 19 éves Stefanel Ruset két és fél év, a Christian Toader nevű 24 esztendős cigánybűnöző pedig két év kilenc hónap után szabadul. A 27 éves Mihai Binta és 19 éves Florin Cojocaru 20-20 hónapig, a 24 éves Costinel Mijloc pedig két évig lesz az őt megillető helyen. A banda kilencedik tagját, Marius Stanát is letartóztatták, de megengedték neki, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezzen. Nem kellett volna, ugyanis a nyomorult visszaszökött Romániába, és most ott bujkál.
A nyomozást vezető Andy Irwin Porter az ítélethirdetés után kijelentette: "Ezek a büntetések világossá teszik, hogy nem érdemes a vasúti kábelek ellopásán gondolkodni. Nyomozóink úgyis megtalálják az elkövetőket, és megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy a bűnösöket bíróság elé állítsák - miképp azt ebben a roppant bonyolult és komoly ügyben is mindenki tapasztalhatta."
,,A nyolc ember összesen 23 év büntetést kapott, annak ellenére, hogy anyagilag roppant csekély volt a nyereségük az elkövetett bűncselekményeik nyomán. Azonban súlyos fennakadásokat idéztek elő a vasúti forgalomban, és jelentős anyagi károkat okoztak a vasútnak. Bűntettük veszélyeztette az ellopott vagy megrongált vezetékek kicserélésével illetve pótlásával megbízott szakemberek biztonságát, és azoknak az embereknek az élete is veszélyben forgott, akik a szóban forgó vasúti vonalak közelében jártak" - indokolta a szigorú büntetések jogosságát Andy Irwin Porter nyomozó.

Angliában nem védik annyira a bűnözők, és kiemelten a cigánybűnözők ,,jogait", mint nálunk. Ezért a Daily Telegraph megtehette, hogy közzétegye a kábeltolvajok fényképét. A mellékelt képen a felső sor, balról jobbra: Jan Trofin, Alexandru Tofaleanu, Mihai Mihart, Mihai Binta. Az alsó sorban, balról jobbra: Florin Cojocaru, Stefanel Ruset, Christian Toader, Costinel Mijloc.
Perge Ottó - Telegraph - wiltsglosstandard.co.uk nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/35/105842/#ixzz2FsMtfKSc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: börtönbüntetésük, szolgáltatásokat, bűncselekményeik, mobiltelefonjaik, börtönbüntetést, gloucestershire, következményeit, letartóztatták, worcestershire, szakértelemmel, kicserélésével, pályaszakaszon, letartóztatott, házkutatásokat, tapasztalhatta, ítélethirdetés, fennakadásokat, fenntartásáért, veszélyeztette, infrastruktúra, csirkefogókat, kicserélésére, visszaszökött, cigánybűnözők, kábeltolvajok, vádbeszédében, következtében, veszteségeket, tevékenységük, vasúttársaság, ténykedésének, szerelvények, rendszeresen, legfiatalabb, kábeldarabot, lehetetlenné, vasúti forgalomban, félmillió fontot, nyolc csirkefogó, kirívóan előítéletes, példás ítéletet, nyolc cigány, legidősebb pedig, cigány bűnbanda, vasúti közlekedés, vasúti infrastruktúra, tönkretett kábelek, ellopottak pótlására, vasúti irányítók, bíróság előtt, vasúti jelzőberendezések, ügyben első, Birminghami Királyi Törvényszék, Birmingham Handsworth, Network Rail, Michael Duck, Brit Közlekedési Rendőrség, British Transport Police, Chipping Camden, Robert Orme, Alexandru Tofaleanu, Mihai Mihart, Stefanel Ruset, Christian Toader, Mihai Binta, Florin Cojocaru, Costinel Mijloc, Marius Stanát, Andy Irwin Porter, Daily Telegraph, Perge Ottó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Maradék idő  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gárdonyi Géza - Április végén  Az idő elsodorja létezésünk  Ébredj  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Kellemes esti időtöltést  Naplemente  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Rögtön puha Mézes Krémes  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Palóc Grand Canyon  Beney Zsuzsa - Sirató  A fenyő nem szép fa, (...)  Idézetek a barátságról  Az elfogadásnak...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Ázzal aki csak szép  Ázzal aki csak szép  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Viharban csak az a fa marad ál...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Különös!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  S a dalok tanulsága  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden gyerek jó.  Irgalom és ítélet  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gábor Dénes gondolata  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szent György nap  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
vasúti forgalomban, félmillió fontot, nyolc csirkefogó, kirívóan előítéletes, példás ítéletet, nyolc cigány, legidősebb pedig, cigány bűnbanda, vasúti közlekedés, vasúti infrastruktúra, tönkretett kábelek, ellopottak pótlására, vasúti irányítók, bíróság előtt, vasúti jelzőberendezések, ügyben első, hatalmas kábeldarabot, vasúti forgalom, rendőrök rendszeresen, cigánybűnözők mozgását, nyomozók felfedeztek, közeli erdőben, rendőröknek elfogni, letartóztatott kábeltolvajok, rendőrség Birmingham, bűncselekményeket rendkívüli, vasúti vonalakon, szerelvények gyakran, utasoknak súlyos, vasúttársaság pedig, bűnbanda tetteit, bűnbanda vezérei, szintén vezető, náci időket, banda kilencedik, nyomorult visszaszökött, nyomozást vezető, ítélethirdetés után, büntetések világossá, vasúti kábelek, bűnösöket bíróság, roppant bonyolult, nyolc ember, elkövetett bűncselekményeik, ellopott vagy, szóban forgó, szigorú büntetések, cigánybűnözők &#8222, kábeltolvajok fényképét, mellékelt képen, alsó sorban, börtönbüntetésük, szolgáltatásokat, bűncselekményeik, mobiltelefonjaik, börtönbüntetést, gloucestershire, következményeit, letartóztatták, worcestershire, szakértelemmel, kicserélésével, pályaszakaszon, letartóztatott, házkutatásokat, tapasztalhatta, ítélethirdetés, fennakadásokat, fenntartásáért, veszélyeztette, infrastruktúra, csirkefogókat, kicserélésére, visszaszökött, cigánybűnözők, kábeltolvajok, vádbeszédében, következtében, veszteségeket, tevékenységük, vasúttársaság, ténykedésének, szerelvények, rendszeresen, legfiatalabb, kábeldarabot, lehetetlenné, fennakadások, mindhármukat, kijelentette, elszállítani, kábellopásra, cigánybűnöző, tartóztattak, helikopterek, munkabérére, ellenőrzése, keletkeztek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.