Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Azt mondják, gyorsan felejtünk
  2009-09-08 22:27:04, kedd
 
  SEVILLÁTÓL SANGHAJIG RENDSZER- ÉS PAVILONVÁLTÁS
2009. szeptember 6. 02:31:49

Azt mondják, gyorsan felejtünk. De azért nem mindent.



Például azt, hogy Makovecz Imre, a világszerte legismertebb magyar építész milyen eredeti, a magyar hagyományokat hirdető pavilont tervezett és épített az 1992-es sevillai világkiállításra. Amely az Expo díjnyertes pavilonja lett.



De arra a mocsokra is emlékszünk, ami a balliberális sajtótól érkezett. Igen. Makovecz címére pavilonja miatt.



Amikor a Népszabadság újságírója - írja Makovecz a Heti Válasz 2003. augusztus 8-i számában Levél Jávor Bélának címmel - megkérdezte tőle, hogy mi lett azzal a két halott munkással, akik a pavilon építése alatt szenvedtek halálos balesetet, és az építész elmondta, ebből semmi nem igaz, ,,A Népszabadság mégis azt közölte, hogy meghalt két ember az építkezés alatt".



Utána ezt írja: ,,A Nemzeti Színházat én már rég megterveztem, csak arra várok, hogy mindenki elhulljon, állítólagos törvénytelen fiam magára hagyva haldoklik a Déli pályaudvaron, az egri uszoda úgy benyomta a földet, hogy feltört a forrásvíz a buszparkolóban, ahol majd én áztathatom a lábamat, miközben iszom az ezerforintos sörömet; én dühömben terveztem a petőhenyei templomot; sőt a Románia területére tervezett öt templom, melyeket részben ingyen, részben a költségeket sem fedező díjakért terveztem, a kormánytól titokban átvett harmincmillióért csináltam, én csak eljátszom Róbert bácsit, és még sorolhatnám".



Ilyenkor az ember eljátszik a gondolattal. Mi lenne, ha lennének nálunk a jobboldalon is olyan merész művészek, mint a másik oldalon azok, akik egy közpénzen támogatott tárlaton Kósa Lajos debreceni polgármestert mintázták meg egy debreceni kiállításon, és ,,Mindenki felelős saját arcáért" mottóval kiállítanák Makovecznek, alatta pedig azoknak a fotóit, akik e cikkeket írták - az általuk jól jövedelmező lételemüknek tekintett gyűlölet és rágalmazás csatornájába mártott tollukkal. Netán azok arcképével együtt, akik Makoveczet a pavilon kapcsán még lemagyarkodózták, leantiszemitázták, mint szintén oly jól emlékszünk rá.



Ugye emlékezünk arra is, hogy ugyanezek miként ágáltak és habzó szájjal őrjöngtek, amiért Antallék világkiállítást akartak rendezni Budapesten? Azt kérdezték: ,,mibúl?"



Akkor is ők győztek. Antallék meghátráltak.



De Makoveczcel szemben is ők győztek.



Nem ő tervezhette a Nemzeti Színházat (elképzelhetjük, mekkora látványosság lett volna és mennyit hozott volna a konyhára e képzeletbeli épület, csak a megnövekedett idegenforgalom miatt is) és valahogyan épületet sem húzhat fel Budapesten. (Mely információt Makovecz Imre megerősítette.)



Mára a győzteseké a világ.



Sanghajig.



Idézet a Magyar Nemzet szerdai számából: ,,Csúnya lebőgés is lehet a vége annak, ahogy Magyarország képviselteti magát a jövőre megrendezendő sanghaji világkiállításon. A mintegy 70 millió látogatót váró gigaexpón hazánk egy, a vásárterület központjától távol eső, ezer négyzetméteres bérelt pavilonban jelenik meg, amelyért 290 millió forintot kérnek a vendéglátók. Az ipari csarnokot félmilliárd forintból kell az erre a célra meghirdetett közbeszerzési pályázat nyertesének kidekorálnia, méghozzá úgy, hogy az eredeti kiírásnak meg sem felelő pavilontervek többekben megütközést váltottak ki".



A cikkből kiderül, hogy a kormányzati tenderen befutott pavilon ütközik az ottani építészeti szabályokba és gyakorlatilag egyetlen négyzetcentiméter kiállítási felületet sem biztosít. Mindezen felül a 2,5 milliárdos költséggel számolt pavilon terve plágium, mert az a Peking közelében megépült Great Bamboo Wall (Nagy Bambuszfal) nevű épület másolata.



A fenti beszámolóból pedig kitűnik az is, hogy Malajziának a magyar tervnél háromszor nagyobb alapterületű pavilonja csupán 1,79 milliárd forintba kerül.



A ,,rendszerváltás" húsz évének íve pavilonokban elbeszélve.



Ehhez annyit: érzésem szerint többen is nagyon kíváncsian várjuk, vajon 2010 nyarától kaphat-e megrendelést Makovecz budapesti épületre, netán presztizsépületre, avagy azokkal őt továbbra is elsősorban a külföld bízza meg?



Lovas István

Brüsszel



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: harmincmillióért, lemagyarkodózták, világkiállításra, világkiállításon, világkiállítást, rendszerváltás, idegenforgalom, buszparkolóban, elképzelhetjük, négyzetméteres, pavilontervek, hagyományokat, megerősítette, megnövekedett, pavilonváltás, gyakorlatilag, megrendezendő, polgármestert, közbeszerzési, vásárterület, pavilonokban, törvénytelen, balliberális, központjától, megterveztem, lételemüknek, népszabadság, meghirdetett, képzeletbeli, pályaudvaron, képviselteti, magyarország, kidekorálnia, csatornájába, ezerforintos, legismertebb, világszerte legismertebb, magyar hagyományokat, 1992-es sevillai, balliberális sajtótól, pavilon építése, építész elmondta, építkezés alatt”, egri uszoda, ezerforintos sörömet, petőhenyei templomot, kormánytól titokban, ember eljátszik, másik oldalon, közpénzen támogatott, debreceni kiállításon, pavilon kapcsán, SEVILLÁTÓL SANGHAJIG RENDSZER- ÉS PAVILONVÁLTÁS, Makovecz Imre, Heti Válasz, Levél Jávor Bélának, Nemzeti Színházat, Kósa Lajos, Magyar Nemzet, Great Bamboo Wall, Nagy Bambuszfal, Lovas István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szép estét  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Különös!  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Naplemente  Palóc Grand Canyon  Környezetvédelem  Amit átélünk,  Próbálkozni kell ahhoz,  képre írva  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Szép estét  próbáljuk ki az őszinteséget  Palóc Grand Canyon  Palóc Grand Canyon  Gondolatok az életről és szere...  Esti kép  Az udvariasság alapja: önismer...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  A Mester kezének érintése  Ma  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Szent György nap  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Jó éjszakát  Ez a jó az alvásban.  Mosolyogtál már ma?  A Mester kezének érintése  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa - Tavasz  Volt egy...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
világszerte legismertebb, magyar hagyományokat, 1992-es sevillai, balliberális sajtótól, pavilon építése, építész elmondta, építkezés alatt&#8221, egri uszoda, ezerforintos sörömet, petőhenyei templomot, kormánytól titokban, ember eljátszik, másik oldalon, közpénzen támogatott, debreceni kiállításon, pavilon kapcsán, megnövekedett idegenforgalom, vége annak, jövőre megrendezendő, vásárterület központjától, ipari csarnokot, célra meghirdetett, eredeti kiírásnak, cikkből kiderül, kormányzati tenderen, ottani építészeti, fenti beszámolóból, magyar tervnél, külföld bízza, harmincmillióért, lemagyarkodózták, világkiállításra, világkiállításon, világkiállítást, rendszerváltás, idegenforgalom, buszparkolóban, elképzelhetjük, négyzetméteres, pavilontervek, hagyományokat, megerősítette, megnövekedett, pavilonváltás, gyakorlatilag, megrendezendő, polgármestert, közbeszerzési, vásárterület, pavilonokban, törvénytelen, balliberális, központjától, megterveztem, lételemüknek, népszabadság, meghirdetett, képzeletbeli, pályaudvaron, képviselteti, magyarország, kidekorálnia, csatornájába, ezerforintos, legismertebb, beszámolóból, megrendelést, látványosság, meghátráltak, alapterületű, kormányzati, költségeket, szabályokba, jobboldalon, kiállítanák, megütközést, kiállításon, malajziának, vendéglátók, makovecznek, állítólagos, megkérdezte, félmilliárd, gondolattal, világszerte, sorolhatnám, nyertesének, jövedelmező, tervezhette, makoveczcel, információt, makoveczet, petőhenyei, áztathatom, támogatott, emlékszünk, szenvedtek, rágalmazás, elbeszélve, győzteseké, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.