Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Pártja régi segítőjét faszozta
  2011-07-28 22:38:03, csütörtök
 
  2011-07-28. 15:50
Pártja régi segítőjét faszozta le a fideszes zsidó

A rendszerváltás idején az új magyar pártokat, köztük a Fideszt segítette Thomas Melia, az amerikai külügyminisztériumnak az a tisztviselője, akinek a magyar kormányt bíráló nyilatkozatára trágárkodva reagált Deutsch Tamás fideszes politikus. Egy Fidesz-alapító szerint nagy valószínűséggel Deutsch is találkozott Thomas Meliával, de legalábbis biztosan hallotta a nevét.

Melia, a fasz"Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?" - így reagált Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Twitteren arra a hírre, hogy Thomas Melia, az amerikai külügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője bírálta a magyar kormány, illetve kormányzó pártok több intézkedését. Melia kedden jelent meg az amerikai képviselőház európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó albizottságában, amely "Kelet-Európa: A demokrácia és a szabadság állapota" címmel tartott ülést.
A többek között emberi jogi kérdésekkel foglalkozó helyettes külügyi államtitkár több országot is érintő tájékoztatójában elsőként Magyarországról beszélt, kijelentve, hogy "számos közelmúltbeli esemény aggodalomra ad okot Magyarország demokratikus pályáját illetően". Melia a bizottsági meghallgatáson lényegében megismételte azokat a bírálatokat, amelyeket főnöke, Hillary Clinton külügyminiszter hozott szóba június végi budapesti látogatásán Orbán Viktor miniszterelnöknek. Melia közölte, hogy szerintük a kormány a kétharmados parlamenti többségét arra használja, hogy "olyan változtatásokat rögzítsen az alkotmányban, amelyekkel megszilárdítja a hatalmát".
Segítség az ún. rendszerváltás idején
A magyar kormány részéről többen is visszautasították a bírálatokat, de a kormánypárthoz kötődő legkeményebb megszólalás Deutsch Tamásé volt, akinek Twitter-bejegyzéséből arra lehet következtetni, hogy Meliát egyrészt nem ismeri, másrészt jelentéktelennek tartja a megszólalását. A hozzáférhető archív tudósítások és visszaemlékezések alapján azonban úgy tűnik, hogy Melia a rendszerváltás idején intenzív kapcsolatokat ápolt több magyar párttal, köztük a Fidesszel, amelynek egyik alapítója és a kezdeti években egyik legismertebb politikusa épp Deutsch Tamás volt.
Thomas Melia az amerikai külügyminisztérium honlapján fellelhető életrajza szerint korábban a National Democratic Institute (NDI) nevű, a demokratikus átalakulásokat világszerte segítő szervezet egyik munkatársa volt, és 1988 és 1993 között az intézet kelet- és közép-európai programjait vezette. Az NDI aktív volt Magyarországon is, és segítséget nyújtott a rendszerváltás idején létrejött pártoknak az első szabad választásokra való felkészülésben. Az MTI archívumában szerepel egy 1990 februári tudósítás egy budapesti rendezvényről, amelyen az NDI képviselői is részt vettek, elhangzott, hogy a szervezet 1989 közepén kezdte magyarországi tevékenységét, és segítette a pártokat kampányaik előkészítésében és választási stratégiáik kidolgozásában.

Deutsch és Orbán 1990-ben
"A Fideszt különösen szerették"
A segítségben részesülő pártok között volt a Fidesz is, amelynek egyik alapítója, a párttal később szakító Fodor Gábor az Origónak azt mondta, az NDI tréningeket szervezett a pártoknak, amelyeken sokat segítettek nekik abban, hogy megtanulják "a demokratikus rendszerek technikáit". "A Fideszt különösen szerették" - mondta Fodor az NDI-ról, hozzátéve, hogy a pártot nemcsak a '90-es választás előtt segítették, hanem később is több fideszes delegáció járt az Egyesült Államokban az intézet segítségével. Fodor úgy emlékszik, hogy a szervezet magyarországi tevékenységének központi figurája Thomas Melia volt, aki szerinte "kiváló és felkészült ember", és jól ismerte a közép-európai viszonyokat. "Sokszor járt itt, számtalan alkalommal találkoztam vele" - idézte fel Fodor, hozzátéve, hogy ez igaz volt a Fidesz több más politikusára is. "99 százalék, hogy Deutsch Tamás is találkozott vele, de ha mégsem, akkor is biztosan hallania kellett a nevét" - mondta Fodor.
Az NDI által szervezett tréningekben közreműködött az akkor frissen alakult Medián közvélemény-kutató cég is, amelynek vezetője, Hann Endre az Origónak azt mondta, Melia szervezte a rendezvényeket, és részt is vett azokon. Hann emlékei szerint a felkészítés "hosszú folyamat volt", és a tréningek között akadt például olyan is, amelynek helyszíne a Balaton partján, egy üdülőben volt. Így több alkalmuk is volt a különböző pártok képviselőinek arra, hogy megismerkedjenek az NDI munkatársaival, köztük Thomas Meliával is, bár Fodor megjegyezte, hogy mivel Deutsch nem beszélt idegen nyelveket, így számára gondot okozott a külföldiekkel való érintkezés.
Az MTI archívumában nem találni részletes tudósításokat ezekről a rendezvényekről, így konkrét beszámoló nincs arról, hogy Deutsch részt vett volna a tréningeken, az ugyanakkor tudható, hogy a politikus abban az időben meghatározó figurája volt a Fidesznek. Életrajza szerint a párt 1988. márciusi alapítása után fél évig szóvivő volt, majd 1990 decemberéig tagja volt az egyik legfontosabb döntéshozó szervnek, az országos választmánynak. Az 1990 tavaszán tartott parlamenti választásokon egyéni jelöltként indult, de végül listáról került be a parlamentbe, az őszi önkormányzati választásoknak pedig már ő volt a kampányfőnöke.
Megmaradt a kapcsolat
Melia tevékenysége sem csak a parlamenti választások előtti időszakra vonatkozott, az NDI által kiadott New Democratic Frontier című könyv szerint ugyanis a szervezet küldöttsége egyrészt megfigyelőként részt vett a szavazáson, másrészt az új országgyűlés képviselőinek további képzéseket szervezett a parlamenti működésről. A kelet-európai politikai átalakulásokról szóló könyv Magyarországról szóló fejezetét Melia írta, és a szövegből kiderül, hogy részt vett mind megfigyelői munkában, mind a képzési programokban. A 26 oldalas fejezet részletesen bemutatja a magyarországi történéseket, a szerző többször említést tesz a Fideszről is, mint az egyik új politikai erők egyikéről.
Az amerikai külügyminisztériumhoz tavaly augusztusban csatlakozott, előtte a Freedom House nemzetközi jogvédő szervezet vezetőségében dolgozó Thomas Melia 1993-ig vezette az NDI kelet-európai programját, majd életrajza szerint a Közel-Keleti térséggel kezdett el foglalkozni, de Hann Endre azt mondta, később is többször járt Magyarországon. A térséggel való kapcsolatának megmaradására utal, hogy amikor Martonyi János az első Orbán-kormány külügyminisztereként 2000-ben Washingtonban járt, akkor a látogatás végén tartott, az MTI tudósítása szerint a kelet-európai változásokra emlékező rendezvény egyik résztvevője Melia volt.
(Origó nyomán)

http://kuruc.info/r/6/82684/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tescós pofátlanság: az önkormá
  2011-07-28 14:42:06, csütörtök
 
  2011-07-28. 11:47
Tescós pofátlanság: az önkormányzatokra hárítanák a különadót

Az önkormányzatokon spórolná meg a kormány által kirótt különadót a Tesco-Global Áruházak Zrt. Az Index birtokába került levél szerint a cég a bérelt ingatlanok bérleti díjából kér komolyabb engedményt a kényszerű költségvetési befizetésre hivatkozva. A Tesco sajtóosztálya szerint megszokott gyakorlat, hogy időről időre felülvizsgálják a hosszabb távú szerződéseket.
Meglepetésként érte a XII. kerületi önkormányzatot, amikor a Tesco-Global Áruházak Zrt. központjából az a kérés érkezett, hogy a kerület adjon árengedményt a területén található áruház bérleti díjából.
A Tesco menedzsere azzal érvelt, hogy a cégvezetés ,,a kormány által kiszabott rendkívüli adóra való tekintettel" kiadta a feladatot, hogy az üzleteknek jelentős összegeket kell megspórolniuk. A XII. kerületi Pagony utcai bolt esetében 300 millió forint a kitűzött takarékoskodási cél. A levél arra kéri a kerület vezetését, hogy a következő 18 hónapra engedje el az ingatlan bérleti díjának 15 százalékát.
A Tesco-Globál Áruházak Zrt. által üzemeltetett üzletek közel harmada bérelt ingatlanon található - közölte az Index kérdésére a cég sajtóosztálya. A hivatalos magyarázat szerint időről időre szükséges ezeknek a hosszú távú bérleti szerződéseknek a felülvizsgálata, és a partnerek kölcsönös egyetértésén alapuló esetleges módosítása. ,,Ez a gyakorlat megszokott az ilyen jellegű, hosszabb időtartamra szóló, konstruktív partneri viszonyra épülő megállapodásoknál. Természetesen az aláírt szerződésekben vállalt feltételeket a Tesco mindenkor teljesíti, és bármilyen módosítás csakis abban az esetben lehetséges, amennyiben ezt mindkét fél elfogadja." - áll a Tesco válaszlevelében.

(Index nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sem a rendvédelmi dolgozóknak,
  2011-07-28 12:19:32, csütörtök
 
  2011-07-28. 11:39
Sem a rendvédelmi dolgozóknak, sem a tűzoltóknak nem kell Pintér életpályamodellje

Nem fogadja el az új rendvédelmi életpályamodellt a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) - mondta az érdekképviselet főtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Bárdos Judit egyebek mellett a hatvanezer embert érintő átalakítást megelőző hatástanulmány elkészítését hiányolta. A főtitkár visszalépésnek nevezte, hogy a jövőben az érettségi megszerzése nem lenne feltétele a rendszerbe való belépésnek. Hozzátette: az érdekképviselet 2011 végén rögzítené a belügyi dolgozók átlagkeresetét, mert az ígért béremelést csak így lehetne pontosan kiszámolni.
Az MTI megkereste a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnökét, aki szintén részt vett a Belügyminisztériummal folytatott tárgyalásokon. Árok Kornél elmondta, hogy nem tudják elfogadni a tárca elképzeléseit az új életpályamodell kialakításáról, valamint a nyugdíjazás szabályozásáról. A dokumentumból kiderül, hogy a kormány csak 2014-re tervez béremelést az ágazatban, ami elfogadhatatlan, hiszen arra még tavaly ígéretet tett - fűzte hozzá.
A Belügyminisztérium szerdán zárta le a március óta tartó egyeztetést a rendvédelmi szakszervezetekkel az új életpályamodell kialakításáról, valamint a nyugdíjazás szabályozásáról. A szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a BM figyelembe veszi a szakszervezetek javaslatait, és így terjeszti elő törvényjavaslatát.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/82675/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az NJSZ közleménye Képíró fel
  2011-07-28 12:17:03, csütörtök
 
  2011-07-28. 08:59
Az NJSZ közleménye Képíró felmentésével és a jogvédőket ért rágalmakkal kapcsolatban

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat különleges jelentőségűnek tartja a Fővárosi Bíróság 2011. július 18-19-én kihirdetett felmentő ítéletét a háborús bűntett megalapozatlan vádjával dr. Képíró Sándor ellen folyó büntetőügyben.
Az ítélet ellen a vádlott és védője bűncselekmény hiánya miatt kimondandó felmentésért fellebbezett.
Amint ismeretes, dr. Képíró Sándor akkori csendőr főhadnagy 1942. január 21-23. között tartott, részben súlyos, elítélendő bűncselekményekbe torkolló újvidéki partizánellenes razzia idején - melyért bűnösök és ártatlanok sorát végezték már ki - jelentős kockázatot vállalva ellentmondott a kiterjesztett fegyverhasználatra felhívó eligazításnak, s megmentette egy szerb-zsidó család életét.
A vádlott határozottan cáfolta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna, vele szemben a bíróság most kihirdetett ítélete szerint nincsen semmilyen hiteles és törvényes terhelő bizonyíték. A bíróság által is megállapított tény, amit már az ellene indított rágalomhadjárat kezdetén, 2006-ban is tudni lehetett hozzáférhető dokumentumok alapján, s amit a Fővárosi Bíróság a jeruzsálemi Wiesenthal Iroda valótlan vádja folytán indult eljárásban 2007-ben kelt határozatából is tudni lehetett, hogy dr. Képíró Sándort emberölésért soha semmilyen bíróság nem ítélte el, a megsemmisített, így nem létezőnek tekintendő 1944 évi, kollektív vád alapján történt elítélése sem tartalmaz emberölési tényállást, s vele szemben semmilyen bűncselekmény miatt nincsen elítélő határozat. (Ennek a bűnösöket és ártatlanokat egyaránt sújtó elítélésnek célja volt Magyarország közeledése az angolszász hatalmakhoz kedvezőbb békefeltételek megteremtése révén.) Minden az előbbiekkel ellentétes híresztelés rágalmazást, súlyos személyiségi jogi jogsértést, az emberi méltósághoz és jó hírnévhez való jog, az ártatlanság vélelme megsértését jelenti, s ennek megfelelő jogkövetkezményekkel jár.
A külföldi sajtóhírekre (pl. Süddeutsche Zeitung, Nem York Times) tekintettel nyomatékosan kijelentjük, hogy valótlanul állítják,
- hogy dr. Képíró képviseletét támogatta valamelyik párt,
- hogy anyagilag támogatta az ügyet a Nemzeti Jogvédő Szolgálat,
- hogy valamelyik politikai párt tartja fenn a Nemzeti Jogvédő Szolgálatot.
Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Képíró Sándor védelmét dr. Zétényi Zsolt ügyvéd dr. Képíró megbízása alapján az ügyvédi törvény szerint látja el, semmilyen külső anyagi támogatást nem kap.
Emlékeztetünk arra, hogy jogvédő szervezetünk létrehozása óta pártpolitikától mentes közhasznú szervezet, politikai pártoktól támogatást nem fogadhat és nem is fogad el.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogvédelmet lát el az emberi jogok mindennemű megsértése esetén, különösen azokban az ügyekben, amikor a jogsértés valakinek a magyar nemzethez, kultúrához tartozásával, a magyar nemzet megbecsülésével, jó hírnévével, alapvető értékeivel vagy a határon kívül rekedt magyar nemzetrészek jogaival kapcsolatos. Ezen feladatkörünkre tekintettel figyelemmel kísérjük dr. Képíró Sándor ügyét is, tájékoztatást adunk a perrel kapcsolatos hírekről. Tesszük ezt azért is, mert egy magyar embernek a bármilyen kétes, de különösen főbenjáró bűnelkövetésre utaló, így háborús bűnös listán való önkényes, alaptalan szerepeltetése, mi több, perbe fogása nemcsak az általános emberi jogok, az emberi személy méltósága súlyos sérelmét jelenti, hanem Magyarország és a magyar nemzeti közösség megbecsülését is csorbíthatja.
Az ítélet ellen az ügyész a bűnösség megállapítása végett, megalapozatlanság miatt, a vádlott és védője bűncselekmény hiánya miatt kimondandó felmentésért fellebbezett.
Várjuk az ügy igazságos, gyors, jogerős befejezését.


Nemzeti Jogvédő Alapítvány



A bosszú népe hiába hány vért és lebbez fel a kilóra megvett, amúgy szintén jordan+ vérbíró ügyésszel, ha olyat próbálnak eladni, beadni..., ami nem igaz. Hiába épül erre a zsidrák holokausztipara és a hitelminősítőknek álcázott halálosztaga. Hiába! A MA indigó és kristály gyermekeinek ezeket a bűntudatra, ajnárra és esendőségre alapozó technikákat már nem lehet torokra nyomni, hiszen majdnem mind tisztán és lélek látó! Ez a lelketlenek Isten és Szűz leány gyilkosainak tekintetében, akár még vicces is lehet. ...de az aranyeres erőlködésük miatt inkább szánalmas! Hál'a Isten! Itt tartunk most.
...és, ha esetleg még akadna olyan beteg egyed, aki elhitte vagy akár elhinni készül a bosszú népének verzióit az kicsit olvasson bele azon magyar nagyjaink jegyzeteibe, emlékirataiba, akik őszintén vallottak és véleményezték a zsiráfok Magyarországra gyakorolt, halálos vírussal felérő hatását!!! Érdemes. Felettébb érdemes...:))

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU így nem működik
  2011-07-28 09:02:17, csütörtök
 
  Frankfurter Allgemeine: Az EU így nem működik


Kiben van meg a bátorság?

Németországban a politikusok párthovatartozástól függetlenül azzal ámítják az embereket, hogy az Európai Unió minden előnyével élhetnek, miközben lakosai maradnak egy főbb vonatkozásaiban önálló nemzetállamnak. Ez azonban nem igaz.

Adósságelengedés, adósságcsere, adósság-visszavásárlás a jó öreg European Financial Stability Facility-nek, röviden: EFSF-nek vagy máws néven az európai krízisalapnak köszönhetően. Természetesen az olvasó mindet ismeri. Ahogy az ,,SD"-t is, a Selectiv Default osztályt is, vagyis az államkötvények részleges kiesését. És mert éppen az összes európai ember teljes mértékben tisztában van ezen pénzügytechnikai fortélyaival az Uniónak, melyben élnek, hétvégére megnyugodtak. Hiszen az állam- és kormányfők végül egyetlen csütörtök alatt, zsupsz, az EZB (Europäische Zentralbank - Európai Központi Bank), az EFSF és az SD okos kombinációjával a gazdaságilag gyengélkedő Görögországot pár hétre és hónapra (az évekről szóló kijelentéseket persze senki sem hiszi el) megmentette a csőd széléről. Európa egy álom.

Ugye? Talán jobb, ha az egész színes mentőkövekből épített európai-görög légvárat egy pillanatra elfelejtjük. A valóságban ugyanis a technikai részleteket az Európában élő emberek közül csupán néhány szakértő érti. Hiszen a politikusok már kellőképpen világossá teszik, hogy ők nem, vagy csak nagyon korlátozott mértékben tartoznak a szakértők azon csoportjába, akik tudják, hogy mit tesznek. Az egészet nekik nem is kell tulajdonképpen részleteiben érteniük, arra vannak ott a nagy minisztériumok, melyekben olyan emberek ülnek, akik a pénzügyi- és törvénytechnikai folyamatokat sokkal jobban ismerik. Remélhetőleg.

Államok, melyek már alig lehetnének ennél különbözőbbek

Az, hogy a politikusok olyan sok szót ejtenek az európai krízis technikai oldaláról, azt mutatja, hogy ki akarnak alóla bújni. Ennek a feladatnak a nagysága érthetővé teszi ezt a fajta magatartást. A krízist ugyanis azáltal nem lehet megoldani, ha az Euró-Krízisalapnak a krízisbe való beavatkozáshoz kiegészítő lehetőségeket adnak - vagy valami ehhez hasonlót. Sokkal inkább szükséges lenne egy rendkívül nagy beismerés, mely így hangzik: A 27 tagúra elburjánzott Európai Unió a jelenlegi szerződéstechnikai megoldásokkal nem működik.

Ennél a kérdésnél azonban még csak a 27 tagállam száma sem döntő. Mivel a mai EU elődjének sikeres működése nem azon múlott, hogy azt csak hat ország képezte. Arra az ok sokkal inkább az volt, hogy az a hat ország, Németország, Franciaország, Olaszország és a Benelux-államok némiképp hasonlóak voltak egymáshoz - és még ma is azok. Idővel a politikusok akaratára és a hidegháború vége által siettetve a Hatok Közösségéhez 21 állam csatlakozott, melyek ennél különbözőbbek már nem is lehetnének. Olyannyira különböznek, hogy noha az ötven amerikai szövetségi állam is különbözik egymástól, akkora egyenlőtlenség még sincsen sehol, ami akárcsak megközelítőleg akkora lenne, mint Németország és Románia - vagy éppen Görögország között van, csak hogy két példát említsünk.

Németországban a politikusok párthovatartozástól függetlenül a mai napig azzal ámítják az embereket, hogy noha minden előnyét kihasználhatják ennek az óriási Uniónak - ilyen például a pontosan egy exportőr országnak hasznos közös fizetőeszköz, vagy az utazás határellenőrzés nélkül, mégis polgárai maradnak egy olyan nemzetállamnak, mely lényegi vonatkozásaiban, mint a gazdaságpolitika, az adók mértéke, vagy a nyugdíjpolitika, önállóak maradnak.

Kétely van bőven

Ez azonban nem igaz. Legkésőbb Görögország bukása és az éppoly kétségbeesett, mint amilyen drága kísérlet arra, hogy az országnak újra támaszt adjanak, egyértelművé tették, milyen mélyen kell ilyen kétséges esetekben beleavatkoznia az Európai Uniónak egy tagállam belső életébe, ha az meginog. Sok görög dühének kevésbé az az alapja, hogy nem látják be azt, hogy mi zajlott le rosszul az országukban. Sokkal felháborítóbbnak tartják azt, hogy az Európai Unió tekintélyével felruházva más államok kormányai a Peloponnészosz legtávolabbi szegletében is hirtelen dirigálnak.

Aki idáig azon a nézeten volt, hogy az Európai Uniónak sok, vagy akár túl sok befolyása is van a tagországai életére, az egyszerű újságolvasásból értesülhet arról, hogy mi történik akkor, ha egy ország kiszámíthatatlanná válik. Ám ha valamilyen tanulságot Görögország (és más EU-tagországéból) válságából le kell vonni, az mégis a következő: A jövőben nem lehet többé olyan sokáig várni, amíg túl késő lesz.

Hogy ez lehetséges legyen, az Európai Uniónak még mélyebben kell majd belenyúlnia tagállamai belső életébe, mint eddig, legyen szó a pénzügy-, a gazdaság-, vagy a szociálpolitikáról. Az az érdeklődés, ami néhány EU-tagországban az európakritikus pártok felé tapasztalható, azt mutatja, hogy sok ember nem lelkesít ez. Ilyen párt Németországban még nem vetette meg a lábát, szkepszis mindazonáltal van elég. Hogy ezek a kételyek legyőzhetőek-e, nem biztos. Ám, ha valaki ezt akarja, annak legalább az igazságot kell mondania. Vajon van valakinek ehhez bátorsága? Ha nincsen, az is egy jel.

Forrás: Frankfurter Allgemeine - FAZ.net

Fordítás: 'Vergissmeinnicht'

Jövőnk kommentár: A cikk viszonylag kendőzetlenül kimondja, hogy az EU ebben a formájában (még szerződéstechnikai kérdésekre próbálják fogni a dolgot) nem működőképes. A mellébeszélés és az álmok világából egyre többen szeretnének felébredni. Idehaza a csapból is az folyik, hogy a válság ellenére mégiscsak jó ez az EU. Ennek tükrében bíztató jel azonban, hogy olyan tekintélyes nyugat-európai lapok, mint a Fraknfurter Allgemeine Zeitung is, már nyíltan kimondják, hogy a helyezt tarthatatlan. Ez ugyanis azt mutatja, hogy Európában erősödik a társadalmi nyomás arra, hogy az országok valódi problémáiról beszéljen a sajtó. Nem kis késéssel elkezdik azt mondani, amire mi már régen felhívtuk a figyelmet. Persze az sem véletlen, hogy egyre szaporodnak a "felismerések" és a valóságos helyzetet egyre reálisabban leíró elemzések a fősodratú sajtóban. De erre most nem térünk ki.

http://www.jovonk.info/2011/07/27/frankfurter-allgemeine-az-eu-igy-nem-mukodik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romlott narancs
  2011-07-28 08:38:06, csütörtök
 
  Romlott narancs

Az elmúlt időszakban még csak kósza hírek keringtek arról, hogy már a magyar közmédiában dolgozók sem lehetnek sokáig nyugodtak, ha a munkafeltételeik és a munkahelyük biztonságára gondolnak. Mára pedig valósággá vált, hogy a rendvédelmisek után a fidesz a közalkalmazottak egy újabb csoportját hozza kilátástalan helyzetbe. Manapság ugyanis a közmédiában lehetünk szem- és fültanúi a megszorításoknak, bár azért tegyük hozzá azt is, hogy attól, ami itt folyik, sokan a 20 éve elmaradt liberális és baloldali hegemónia megszüntetését várják.

És valóban. Tényleg ideje lenne a nagytakarításnak!

Azonban sajnos ki kell ábrándítanom azokat, akik hisznek abban, hogy az elbocsátások a baloldali/liberális szócsövek kiiktatását szolgálják. Bizonyára akadnak olyanok is, akik rászolgáltak az elbocsátásra, de sajnos leginkább ismét a médiamunkások egy olyan része érzi bőrén az ,,államadósságunk következményeit", akik nem a liberális megmondóemberek közé tartoznak, akiknek semmi közük sem volt az előző kormányokhoz. Így tehát nem rajtuk kellene, hogy csattanjon az ostor.

Arról már nem is beszélve, hogy az elbocsátások körülményei teljesen megalázóak. A dolgozóknak elvileg már május közepéig kellett volna értesülniük az elbocsátási listáról, arról, hogy kire milyen jövő vár. Azonban ez nem történt meg. Az elmúlt hónapokban napról-napra, mindenkiben az a kérdés motoszkált, hogy vajon ki lesz a következő, aki elveszti állását. Aztán hirtelen és váratlanul el is jött az a pillanat, amikor ismeretlen érdekek alapján több százan váltak munkanélkülivé.

A napokban lezajlott közmédiások melletti demonstráción, a Magyar Rádió épülete mellett egy koporsót helyeztek ki, a "közmédia szimbolikus koporsóját". A rendezvényen csak pár százan voltak, de a szervezők szerint ez annak tudható be, hogy félnek. A menesztettek azért, mert ha kijönnek, nem kapják meg a végkielégítésüket, az ott dolgozók pedig azért, hogy nehogy emiatt elveszítsék az állásukat.

Igazából azért abszurd az egész helyzet, mert nincsen semmilyen átfogó koncepció. Maguk az intézmények sem rendelkeznek műsortervvel, így szakmai alapon aligha lehet eldönteni, kik azok, akikre a jövőben nem lesz szükség. Az igazgatók irodája előtt nemcsak az elbocsátandó alkalmazottak várakoznak személyes beszélgetésre, hanem azok is, akiknek megváltozik a munkakörük és a munkaszerződésük. A dolgozók azonban előre nem tudják, hogy milyen okból várnak, hogy elbocsátják-e őket, vagy átkerülnek-e valahová. Ráadásul az új közszolgálati vezetők is csak most ismerkednek feladataikkal és a hozzájuk tartozó munkatársakkal.

A narancsosok célja egyre jobban kirajzolódik előttünk: a teljhatalom megszerzése minden szinten, akár mindent letiporva, mindenen átgázolva. A szomorú csak az, hogy a még KDNP is asszisztál mindehhez. Saját, hajdan oly sokat hangoztatott nézeteiket feladva új fejezetet nyitnak pártjuk életében, azaz szembeköpik önmagukat a fidesszel való szakítás helyett. Megszavazzák a keresztényellenességet, az abortuszt, a magyar föld eladhatóságát, a devianciát, és hagyományok elvetését, a Károlyi- szobor helyben maradását, és még sorolhatnánk. Igazából most már felesleges is esetükben külön pártokról beszélni.

"Ez a narancs romlott" - állt azon a transzparensen, amit az egyik tüntető tartott. A megállapítás ebben az esetben is igaz, hisz mégha egyes esetekben jogosak is az elbocsátások, az ilyen a módszerekkel, ahogy ezt csinálják, a demokrácia zászlaja alatt senki sem érthet egyet.

Persze azért nem minden fekete-fehér és érdemes más szemszögből is vizsgálni a történéseket. A liberáltak a hírek hallatán azonnal ajvékolásba kezdtek, és meglovagolva a tényleg felháborító eljárási módot, folyamatosan leszámolásról papolnak. De tegyük már fel a kérdést: amikor annak idején egy elbocsátási hullám elsodorta Matúz Gábort és Siklós Beatrixet, vajon nem volt szó politikai okokról? Csakis racionális gazdálkodás alapján esett rájuk a választás?

Nem hinném.

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/07/romlott-narancs.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába nyalja a kormány éjt nap
  2011-07-28 08:33:26, csütörtök
 
  2011-07-27. 21:37
Hiába nyalja a kormány éjt nappallá téve a jenkik ülepét, erre a hétre is jutott kritika

A magyar kormány nem ért egyet Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár kedden közölt következtetéseivel, amelyek a kabinet szerint felületes információk és rosszindulatú torzítások eredményeként születtek. Thomas Melia a magyar alkotmányozással, a média helyzetével és az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban fejezte ki aggodalmát a képviselőház külügyi bizottságának európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó meghallgatásán.
Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, a magyar kormány csalódással értesült Thomas Melia nyilatkozatáról, amely Magyarország "egypárti" kormányának bemutatásával kezdi nyilatkozatát, holott a magyar kabinetet két pártból álló szövetség vezeti, amelynek tagjai a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt.
A kormány képviselője hangsúlyozza: az új magyar alkotmány tökéletesen illeszkedik az európai normákhoz és standardokhoz, az Európa Tanács Velencei Bizottsága szerint pedig "egy a demokrácián, a jog uralmán, és az alapvető jogok védelmén alapuló alkotmányos rendet hoz létre". Kovács Zoltán továbbá arra is emlékeztet, hogy az Európai Bizottság tüzetesen megvizsgálta a magyar médiatörvényt, majd néhány apró kiegészítés után megállapította, hogy összhangban áll az európai jog- és normarendszerrel.
Az új magyar egyházi törvény - a magyar alkotmánnyal párhuzamosan - elismeri az egyén teljes és elidegeníthetetlen jogát a vallása megválasztására és hite szerinti gyakorlására, mind egyénileg, mind kollektíven - fejti ki az államtitkár. Kiemeli: az állam ugyanakkor elismer 14 egyházat, amelyek szerteágazó és társadalmilag jelentős oktatási és humanitárius tevékenységük miatt megkülönböztetett állami támogatásban részesülhetnek. A "vallásszabadság atmoszféráját" a legkevésbé sem érinti az egyházi szervezetekről szóló törvény, hiszen a vallásszabadság olyan alapvető emberi jog, amelyet a legmagasabb fokon élvez védettséget: az alkotmányban - fűzi hozzá.
Kovács Zoltán emellett hangsúlyozza azt is, hogy a magyar kormány, ahogyan eddig, úgy most is készen áll arra, hogy részletes információt szolgáltasson az Országgyűlés törvényalkotási tevékenységéről.
Thomas Melia, aki az amerikai külügyi tárca demokráciával és emberi jogokkal foglalkozó irodájának vezetője, kedden hangsúlyozta, hogy Magyarország az EU és a NATO fontos tagja. Ugyanakkor rámutatott, hogy a jelenlegi "egypárti" magyar kormány arra használja fel példátlan kétharmados parlamenti többségét, hogy olyan változtatásokat foglaljon bele az alkotmányba, amelyek megszilárdíthatják hatalmát, korlátozzák a fékeket és ellensúlyokat, és megbénítják a jövő demokratikus kormányait az új politikai, gazdasági és társadalmi kihívások hatékony kezelésében.
A helyettes államtitkár példaként hozta fel, hogy a kormány a kormánypárthoz igazodó tagokra cserélte le a médiafelügyeleti testület tagjait, amelyet felruházott a rendeletalkotás és a súlyos bírságok kiszabásának jogával az általa "kiegyensúlyozatlannak" és "az emberi méltóságot sértőnek" minősített híradásokkal kapcsolatban.
Az amerikai helyettes külügyi államtitkár szavaira szerdán Szijjártó Péter is reagált, a miniszterelnök szóvivője újságírók előtt azt mondta: senki nincs abban a helyzetben - sem Magyarországon, sem azon kívül -, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát, márpedig "a magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak világos felhatalmazást a kormánynak".
Deutsch: Ki a fasz az a Thomas Melia?
Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szabadszájú hozzászólással reagált a Twitteren arra, hogy Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár aggodalmát fejezte ki a magyar alkotmányozással, a médiával és az egyházi törvényekkel kapcsolatban.
A botrányairól híres zsidó politikus legfrissebb tweet-jében a következőt írta: "Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?"
A dajcstomi néven rendszeresen "publikáló" Deutsch márciusban azt írta: ,,Vannak szemét alakok.Vannak aljas emberek. Vannak rosszindulatú örültek. Vannak irtózatos gecik. Vannak gusztustalan rohadékok. És van Gyurcsány." "Nem gondolom, hogy rosszat csináltam és hogy magyarázkodnom kéne" - mondta akkor a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Twitter-bejegyzése kapcsán.

(MTI - HVG nyomán)

http://kuruc.info/r/2/82658/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.