Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Hasznos link CUKORBETEGEKNEK
  2020-10-11 17:04:52, vasárnap
 
  Kérlek klikkelj rá : Link

Azoknak is hasznos akik csak csökkenteni akarják a szénhidrát bevitelt . Jó receptek és hasznos közérthető szakmai információk találhatók ezen az oldalon .
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Hámlasztómaszk arcra
  2020-10-11 16:55:41, vasárnap
 
  Házi hámlasztómaszk fekete mitesszerek ellen krumplival - A ráncokat is kivasalja
Ragyogóvá és csodásan simává teszi a bőrt.

A krumpli alapeleme a legtöbb ember étrendjének, az arcukra már jóval kevesebben rakják, pedig hihetetlen hatással van a szabad gyökökre.

A házilag elkészíthető arcpakolások jól bevált anyagai a gyümölcsök, zöldségek, de a krumpli és a répa olyan anyagokkal töltik fel a bőröd, amelyek különösen hozzájárulnak az öregedésgátláshoz.

Miért jó a krumpli és a répa?
A legfontosabb tényező, amiért hatékonyak, hogy mindkét zöldség telis-tele van antioxidánsokkal, amelyek jócskán csökkentik a bőr felszíne közelében felhalmozódott szabad gyökök mennyiségét. A szabad gyökök károsítják a bőr kollagénállományát, ami a rugalmasságért és ránctalanságért felel.

A krumplit legtöbbször hámlasztásra használják, mivel az ebből készített pakolások hatékonyan tisztítják a bőrt, és visszaadják annak természetes ragyogását.
A krumpli kiváló mitesszerek és ráncok ellen is, mivel olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a cink, foszfor, magnézium és kálium.

Krumplis-répás arcpakolás
Hozzávalók 1 pakoláshoz:
fél szem közepes krumpli
fél közepes méretű répa
1 kiskanál kurkuma

Így csináld:
Főzd félkeményre a krumplit és a répát, majd jó alaposan nyomkodd ki és keverd össze. Ezután add hozzá a kurkumát, és jól keverd el. Várj, amíg a massza langyos lesz, és egyenletesen vidd fel az arcodra. Hagyd hatni öt percig, majd mosd le hideg vízzel.
Hetente maximum kétszer használd.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Krumplipakolás arcra
  2020-10-11 16:51:40, vasárnap
 
  Nem mindig kell a legdrágább krémeket beszerezni ahhoz, hogy az ember bőre újjászülessen. Különösen a konyhában érdemes olykor-olykor körbenézni, hiszen rengeteg alapanyag található ott, amivel hatékonyan ápolható a bőr. Ilyen a krumpli is, amiről nem is gondolná az ember, milyen hatékony
bőrszépítő.

Amilyen egyszerű és némiképp átlagos étel a krumpli, olyan egészséges is, ami nemcsak a szervezetre lehet jó hatással, de a bőrre is. Magas az ásványi anyag- és vitamintartalma, különösen sok A-, B- és C-vitamin található benne. Nyugtatja a bőrt, csökkenti a duzzanatokat és hidratálja a száraz, fakó részeket. Enyhe fehérítő hatású, így pattanások utáni hegek ellen is hatásos. Ezen kívül méregtelenítő tulajdonsága is van, megköti a nehézfémeket, így általánosan szépíti, ragyogóvá teszi a bőrt.

Nagyon jó párost alkot a joghurttal, ami enyhe hámlasztó és hidratáló hatása révén puhítja a bőrt, így ráncok ellen ők ketten nagyszerűen felveszik a harcot.

A pakoláshoz semmi nem kell csak egy fél nyers krumpli, amit hámozz meg, reszelj le és egy evőkanál natúr, lehetőleg biojoghurt. Nyomkodd ki a krumpli levét, de ne dobd ki, tedd félre későbbre, hiszen önmagában, az arcodat áttörölve vele is nagyon hasznos. Keverd el a reszeléket a joghurttal és kend fel a megtisztított arcőrödre. Hagyd hatni 15 percet, majd langyos vízzel mosd le.

Igény szerint hidratálj, mondjuk arcolajjal, és élvezd, milyen puha lett a bőröd. Pattanások ellen kúraszerűen is ajánlott ezt a maszkot feldobni, amit legalább egy hétig, minden nap alkalmazz. Meglátod, milyen csodás változást tapasztalsz majd a bőrödön!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Zselatinos arcpakolás
  2020-10-11 16:39:35, vasárnap
 
  Ez a csodaszer a zselatin, ami nemcsak az ízületek kezelésében hatalmas segítség, hanem a bőrápolásban is.

A zselatin jó néhány drága kozmetikai krémben is megtalálható, csak éppen sokkal kisebb mennyiségben, mint a közértben kapható filléres változata.

Hatása
Helyreállítja a bőr lecsökkent kollagén termelődését, kitölti a kisebb ráncokat és üdébbé varzásolja a bőrt.

Készíts belőle maszkot!

Hozzávalók:
1 teáskanál zselatin
2 teáskanál összetört banán
2 evőkanál forró víz

Keverd össze a vizet a zselatinnal, majd kis ideig hagyd állni, hogy megszívja magát. Ezután keverd bele a banánt.

Kend fel az így kapott maszkot az arcodra, majd amikor megszáradt, dörzsöld le. Csodás a hatása!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Védekezzünk a megfázás ellen egyszerűen !
  2020-10-11 16:35:34, vasárnap
 
  Hamarosan jön az influenzaszezon. Jó, ha nem akkor kezdünk el gondolkodni, hogy mivel is erősíthetjük meg az immunrendszerünket, hanem már hamarabb elkezdjük támogatni szervezetünk védelmi vonalát. Mivel tehetjük ezt meg? Hogyan védekezhetünk a megfázás ellen? Mutatunk néhány tippet.

Az immunrendszert vitaminokkal is támogathatjuk, leginkább a C- és a D-vitamin van ebben a segítségünkre. Ha nyáron sokat voltunk a szabadban és sikerült elegendő D-vitaminnal feltöltekeznünk, akkor nagyobb esélyünk van arra, hogy ősszel nem betegszünk meg, hiszen ez nélkülözhetetlen szerepet játszik az immunrendszer megerősítésében.

Az antioxidáns C-vitamin is erős fegyvertény a megfázás elleni védekezésben. Szerencsése sok, ősszel is kapható gyümölcsben megtalálható, de a télen divatosabb citrusos gyümölcsök is nagy mennyiségben tartalmazzák. Fontos minél többet ennünk belőlük, hiszen a vitaminok mellett sok más olyan tápanyagot is tartalmaznak, amelyek sokat segíthetnek, hogy ne legyünk betegek.

A zöld leveles zöldségekben nagyon sok vitamin és ásványi anyag található, ezért ezeket a táplálékokat is érdemes rendszeresen fogyasztani. Amennyiben lehetséges nyers formában együk őket, hiszen sütés-főzés közben sok értékes tápanyag elvész.

A cink egy ritka, de nagyon fontos ásványi anyag, melynek nagy szerepe van az immunrendszer megerősítésében és a betegségekkel szembeni védekezésben.

Az oregánót a Földközi-tenger partvidékén mindenki ismeri, és hazánkban is egyre többen használják, de talán kevesen gondolnak rá gyógynövényként. Az oregánóolaj nagyon hatékony az immunrendszer fellendítésében. Ha mégis elkapjuk az influenzát, csökkentheti a tüneteket, és így enyhébb lehet a betegség lefolyása.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy az oregánóolaj nagyon hatékonyan enyhíti azokat a tüneteket, amelyek felső légúti megbetegedéssel járnak együtt. Az oregánóolaj tehát erősíti az immunrendszert, és mivel antibakteriális, antimikrobiális hatással is rendelkezik, eredményesen veszi fel a harcot a vírusokkal szemben is.

A fentieken kívül segítségünkre lehetnek még a megfázás elleni védekezésben a probiotikumokat tartalmazó ételek, a gyömbér, az olívalevél-kivonat és a méz is, akár gyógyteába téve, akár önmagában fogyasztva.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 1600
  • e Hónap: 14591
  • e Év: 190466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.