Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Mosson fogat a szív egészségéért!
  2020-10-03 20:53:07, szombat
 
  Mosolygós fiatal lány a fürdőszobában a tükörben nézi magát ahogy fogat mos.
A szív a testünk motorja és a legfontosabb szerve. Mi, emberek sokat tehetünk annak érdekében, hogy a szívünk még idősebb korunkban is egészséges legyen. Mintegy 60-70 százalékban járulhatunk hozzá, hogy egészséges maradjon ez a szervünk. Leginkább azzal csökkenthetjük jelentősen a szívbetegségek kockázati tényezőit, ha nem dohányzunk, ha rendszeresen mozgunk, ha egészségesen táplálkozunk.

Tudta, hogy a fogmosás is hozzájárulhat a szív egészségének megőrzéséhez? Igen, van összefüggés a szájhigiénia és a szívbetegség kialakulása között. Mutatjuk, hogy miért érdemes rendszeresen fogat mosni, és milyen eszközöket használjon a jobb orális egészség megőrzése érdekében.

A napi egyszeri fogmosás nem elegendő, hogy megfelelő legyen szájüregünk és fogaink higiéniája. A legjobb, ha minden étkezés után rendszeresítjük ezt a tevékenységet, hiszen a fogak között maradó ételmaradék oka lehet annak, hogy elszaporodnak olyan baktériumok, amelyek aztán fogínysorvadást és fogszuvasodást okoznak. Ne kapkodja el a fogmosást. Ügyeljen arra, hogy legalább 3-4 percig tartson. Legyen alapos, azaz mindenütt mossa meg a fogait, még a nehezen elérhető részeket is.

A legjobb, ha minél sűrűbben, 3-4 hetente lecseréli a fogkeféjét, hiszen ennyi idő alatt a sörték már megkopnak, elhajolnak, felpuhulnak, így nem igazán felelnek meg az eredeti funkciójuknak.

A fogkefe mellett mindig olyan fogkrémet használjon, ami a legmegfelelőbb a fogainak és az ínyének. Ha esetleg gondok vannak az ínyével, akkor használjon speciális fogkrémet. A lényeg, hogy szeressen az adott fogkrémmel fogat mosni, hiszen ha nem kedveli a fogmosást, hajlamosabb lesz egy-két alkalmat kihagyni.

A szájüreg higiéniáját sokféle termékkel fenn lehet tartani. Használjon rendszeresen fogselymet és fogköztisztítót. A nyelvtisztító is nagyon hasznos, hiszen a nyelv felületén lévő lepedékben is sok baktérium lehet, amitől jobb megszabadulni. A szájvízről se feledkezzen meg. Ez nemcsak kellemes leheletet biztosít, de a szájüregben tanyázó baktériumokat is elpusztítja, melyek a szívbetegségek kialakulásáért is felelőssé tehetők.

Az alapos szájápolás nem kifogás arra, hogy évente legalább egy alkalommal el ne menjen fogorvosi szűrővizsgálatra. Semmiképpen ne hagyja ki, hiszen a szájüreg betegségei gyógyíthatók, amennyiben időben felfedezik azokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A bélrendszer egészségéért
  2020-10-03 20:45:46, szombat
 
  5 módszer, amely segít a bélrendszer egészségének fenntartásában:

Az egészséges bélrendszer rendkívül fontos, hiszen itt található az immunrendszer mintegy 80 százaléka. Mit tehetünk annak érdekében, hogy az emésztőrendszerünk egészségesen működjön? A cikkből kiderülnek a válaszok.

A bélflóra egyensúlyának fenntartása kulcskérdés, hiszen ez az egész testünk egészségét és az immunrendszerünket is érinti. Elsődleges feladatunk az, hogy egészséges környezetet teremtsünk a bélrendszerünkben, azaz fenntartsuk a bélflóránk egyensúlyát.

Hogyan tehetjük ezt meg, hogyan érhetjük ezt el?
Leginkább probiotikumok, illetve probiotikus ételek - fermentált táplálékok, joghurt, kefir - rendszeres fogyasztásával.

Elengedhetetlen az is, hogy rostban gazdag legyen az étrendünk, napi rendszerességgel fogyasszunk tehát gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat és dióféléket. Önmagában is megehetjük őket nyersen vagy megfőzve, de úgy is beilleszthetjük az étrendünkbe, hogy megszórjuk velük a salátánkat, a müzlinket.

A fűszernövényeknek és a gyógynövényeknek akkor is hasznát vehetjük, ha a bélflóra egyensúlyának fenntartásáról van szó. A káros baktériumok elszaporodását megakadályozhatjuk, ha rendszeresen fogyasztunk fokhagymát, kurkumát vagy gyömbért, hiszen számos pozitív tulajdonságuk mellett antibakteriális hatással is rendelkeznek. A bélflóra egyensúlyának fenntartása fűszer- és gyógynövényekkel a legegyszerűbb, hiszen ezek a legtöbb ember háztartásában megtalálhatók.

Az egészséges és változatos táplálkozás kulcsfontosságú a bélflóra megfelelő egyensúlyához, hiszen egyoldalú étrenddel nem viszünk be elegendő tápanyagot, azaz vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezetünkbe. A mediterrán étrend az egyik legjobb táplálkozási forma, hiszen nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget, halat, fűszernövényt, olívaolajat, magvakat, illetve teljes kiőrlésű gabonákat és dióféléket tartalmaz.

A szájüreg egészsége is lényeges, hiszen sok betegség okozója lehet, ha elszaporodnak a kórokozók. A szájban nagyon sok és sokféle káros baktérium tenyészhet, melyek nemcsak az íny és a fogak egészségét veszélyeztetik, de bekerülhetnek a véráramba, így akár szívbetegség kialakulásához is hozzájárulhatnak. De bejuthatnak a bélrendszerbe is, ahol felboríthatják a bélflóra kényes egyensúlyát. Mit tehetünk? Figyeljünk oda az orális egészségre, és rendszeresen járjunk fogászati szűrővizsgálatokra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.