Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Mészáros Lőrinc vejének látványos gazdagodásával foglalkozot
  2018-06-12 22:48:34, kedd
 
  Mészáros Lőrinc vejének látványos gazdagodásával foglalkozott a HírTV

Szerző
Átlátszó Admin
2018. 06. 10.
Módosítás2018. 06. 10.


Kövess minket, vagy lépj velünk kapcsolatba itt!

Homlok Zsolt 2017-ben vette feleségül Mészáros Lőrinc egyik lányát, Ágnest, és Homlok cégei azóta sorra nyerik az állami megbízásokat. Erről készített összeállítást a HírTV Híradója, a riportban munkatársunk is nyilatkozott.

A felcsúti kisvasutat építő Swietelsky Vasúttechnika Kft. 2016 szeptemberében menesztette az ügyvezetői posztról Homlok Zsoltot, aki nem sokkal később megalapította a Homlok Zrt.-t, majd 2017 nyarán többségi tulajdont szerzett a Vasútvill Kft.-ben. Szintén 2017 nyarán Homlok feleségül vette Mészáros Lőrinc kisebbik lányát, Ágnest.

Néhány hónappal az esküvő után a Homlok Zrt. egy 5,5 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert a MÁV-tól, idén pedig a Vasútvill egy 23 milliárd forint értékű megbízást nyert el apósa vasútépítő cégével, az R-Kord Kft.-vel közösen.

A 24.hu a cégek tavalyi mérlegei alapján a napokban írta meg, hogy Homloknak sikeres év volt 2017: csak a Vasútvill Kft.-ből 855 millió forintot vehetett ki osztalékként.

A HírTV csütörtök esti Híradójában foglalkozott Homlok vagyonosodásával. A riportban nyilatkozott Nagy Gabriella, a Transparency International közpénzügyi programjainak vezetője, és Rádi Antónia, az Átlátszó újságírója is.

Munkatársunk elmondta, hogy még a rendszerváltás előtt, az állampárt idején sem gazdagodott ekkora mértékben és ilyen gyorsan az elit rokonsága, mint most, a NER-ben.


https://video.atlatszo.hu/2018/06/10/meszaros-lorinc-vejenek-latvanyos-gazdagodas aval-foglalkozott-a-hirtv/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lakosság elvárásai miatt adósodnak el a kórházak
  2018-06-12 22:35:42, kedd
 
  A lakosság elvárásai miatt adósodnak el a kórházak


Medvegy Gábor


újságíró. 2018. 06. 12. 19:27

Részben ezzel magyarázza Rétvári Bence a problémát.


A Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea írásban érdeklődött az emberi erőforrások miniszterétől arról, hogy miért emelkedett a szokásosnál kétszer nagyobb mértékben, hatmilliárd forinttal a kórházak adósságállománya.

Az mfor.hu idézi a választ, amit Kásler Miklós helyett Rétvári Bence államtitkár küldött meg a képviselőnek. Eszerint az okok:

a beszállítói és szolgáltatói árak folyamatos emelkedése,
a szükséges béremelések, és
a lakosság által elvárt magasabb szinten nyújtott szolgáltatások költségvonzata.

Rétvári közölte azt is, hogy a kormány, illetve az egészségügyért felelős államtitkárság törekszik arra, hogy javítsa az ágazatban dolgozók elégedettségét, megtartsa és javítsa a szakemberellátást, a betegellátást, az egészségügyi szolgáltatások színvonalát, és javítsa az ágazat működési hatékonyságát. A jövőben szeretnék csökkenteni a kórházak adminisztratív terheit is, de úgy, hogy pontosabb adatszolgáltatáshoz jusson a kormány.

https://24.hu/kozelet/2018/06/12/a-lakossag-elvarasai-miatt-adosodnak-el-a-korhaz ak/


Kíváncsi lennék, ha a gyereke kerülne sürgős kezelésre, neki lennének-e elvárásai? Mocsok állat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem méltatjuk soha a Fidesz sikereit?
  2018-06-12 22:23:37, kedd
 
  Miért nem méltatjuk soha a Fidesz sikereit?

Tamás Róbert | Ma | 11:56

Nem megy ki a fejemből Borókai Gábor búcsúcikke a Heti Válaszban. Ők csak konzervatív, jobboldali újságírást akartak csinálni és lám. Már fent van a honlapjukon a számlaszám, ahová utalhatnak azok, akik szeretnék, hogy a lap újraépülhessen. Nem az gondolkodtat el, hogy most mi lesz a Heti Válasszal, hanem a konzervatív, jobboldali újságírás. Ami nincs ebben az országban. Sőt, másmilyen sincs. Kizárólag kétféle újságírás létezik - a bulvár más műfaj, azt most nem keverném ide -, kormánypárt és ellenzéki. Sőt, valójában egyféle újságírás van, mert a propaganda és pártüzenetek terjesztése, a megrendelésre lejáratás nem újságírás, legalábbis én úgy vélem, hogy nem az. Marad az ellenzéki. Ez így rendben is lenne, hiszen minden újságírás ellenzéki, ez a lényege.

Az azonban nincs rendben, hogy ezen belül ne létezzenek irányvonalak. Márpedig nem léteznek és ennek egyetlen oka van. Csak a Fidesz. Olyan szinten megosztotta a társadalmat és ezen belül az újságírást is, hogy egészen egyszerűen nem maradt lehetőség sem arra, hogy létezzenek irányvonalak. Velük, vagy ellenük. Egyszerűen nincs választás. Olyan nincs, hogy kritizálom a rossz, vagy rossznak vélt döntéseket, közben elismerem azokat, amelyek jók, hasznosak, sikeresek. Ha kritizálom, ellenség lettem. Baloldali és liberális, mert az egyszerűek úgy hiszik, ezek szitokszavak. Pedig nem azok, ahogy a jobboldali és konzervatív sem. Mégsem tudott ilyesmi kialakulni, ha ki is alakult, nem maradhatott életben.

Az a probléma - hogy ez csak az én problémám, vagy más is így látja, azt nem tudom -, hogy a Fidesz nem csak a saját táborát képes tematizálni, hanem minden mást is. Mi pedig belemegyünk ebbe. Pedig talán nem kellene. Nem kellene engedni, hogy a Fidesz kisajátítsa a jobboldalt. És nem csak azért, mert nem jobboldali párt, bár ez sem utolsó szempont. Hanem főleg azért nem kellene engedni, mert így képes megfojtani minden - egyébként hasznos és szükséges - jobboldali törekvést, akár egy születendő pártról, akár egy szellemi műhelyről, vagy egy újságról van is szó. Ugyanezzel a lendülettel minden baloldali törekvést is és általában mindent, ami kívül esik a kormánypárton.

Gondolkoztam azon is, hogy vajon miért nem méltatjuk soha a Fidesz sikereit? A jó dolgokról miért nem esik szó soha, miért csak a kritika bukkan fel mindenhol? A másik oldal felől, a pártpropagandisták részéről ez a kérdés nem vetődik fel, nem feszegetem, hogy miért nincs kritika, miért csak öröm és boldogság van. Ez a dolguk, ezért kapják a fizetésüket. De a független sajtó, már ami még maradt ebből, nem a kormánykritikából él. Pontosan ezért független. Aztán - ha már gondolkodásra adtam a fejemet - azon is eltöprengtem, hogy én miért nem írok pozitív dolgokról. Hiszen nekem aztán tényleg senki nem írhatja elő, ahogy a Szalonna egyetlen munkatársának sem, hogy miről mit gondoljunk, miről hogyan írjunk. Egyszerűen nem tudok felidézni olyasmit, ami valóban pozitív lenne és nem csupán öncélú és végső soron romboló.

A közmunka jó lehetne. Maga az elképzelés jó, hogy aki nincs hozzászokva a munkához, az ezen a módon tanulja meg, mit jelent a rendszeresség és ne a segélyhez, hanem a munkájáért járó bérhez igazítsa az életét. Jó lehetne, de nem jó, mert nincs belőle kiút. Sőt, azokon a településeken, ahol nincs munkalehetőség, a közmunka egy komoly fegyver az önkormányzat, főleg a polgármester kezében. Kiszolgáltatottá teszi az embert, de igazán megélni nem lehet belőle. A nyomort konzerválja.

Sok dolgot felsorolhatnék, ami jó lehetne. Mégsem jó, mert egyetlen célt szolgál minden. A párt mindenek fölött való hatalmát. Ezt szolgálja a mindenhol tapasztalható, szándékosan létrehozott, napról napra mélyített szakadék is. Hogy ne legyen semmi más, csak mi és ők. Csak az egységes tábor és az egységes ellenség. A jó és a rossz. És azt majd a Fidesz mondja meg, mi a jó. És ez az, ami rossz.

https://kolozsvaros.com/2018/06/12/miert-nem-meltatjuk-soha-a-fidesz-sikereit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vastag bőr, rezzenéstelen pofa, betanult habonyi szólamok
  2018-06-12 22:21:39, kedd
 
  Vastag bőr, rezzenéstelen pofa, betanult habonyi szólamok

Molnár Bálint | Ma | 8:06

Hahó, jó reggelt, itt a kávépótlószer! Mivel a kolléga nem volt hajlandó elrontani a jóéjt posztot valami degenerált honi megélhetési ügyes-bajos vergődésével (pacsi, Edgar), majd én magamra vállalom az ódiumokat. Lehet engem utálni, majd jól lepergetem magamról. Kedd van, ebből egyenesen következik, hogy tegnap hétfő volt.

Bevallom, egyéb bokros teendőim mellett elég türelmesen és álhatatosan követtem a parlamenti kérdések és válaszok nevű sokszereplős népi szórakoztatóipari mutatványt, amit az egyik portál a kormány számára kínos kérdések napjának nevezett. Ennek ellenére nem vagyok képes a Rétvári Bencék, Dömötör Csabák, Németh Szilárdok, Kocsis Máték és egyéb beszélő öltönyök előre leírt szövegeket a papírról felolvasó, messzire bűzlő arroganciájáról érdemben megemlékezni. És nagyon nincs is értelme. Egyszerűen hihetetlen, ami ott megy. Hogy tökmindegy miről van szó, a magyar emberek megvédésénél beakadt a lemez, ezen kívül nincs semmi. Ja, de. Gyurcsány is lopott. Szóval, ha egy mód van rá, ne játsszuk már a naivat: a kormány számára nincsenek kínos kérdések, vastag bőr, rezzenéstelen pofa van és a betanult szólamok. Ennyi. Mert a kétharmaddal a háromharmadot.

Erről jutott eszembe, mert nem ide tartozik, hogy kurva nagy bajban van az a világ, ahol Kim Dzsong Un és Donald Trump kézfogása történelminek számít, amire mindenki évtizedek óta vár. Igen, nagy bajban van a világ. Nem, ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy tegnap reggeli posztomban Angela Merkel német kancellár Orbánt és a kerítését simogató kijelentésének árnyaltabb interpreptációját elmulasztottam. Szóval azt állítottam, hogy a nem remélt, váratlan vállveregetés annak a bizonyítéka, hogy a német összeszerelőipar meghajol a kelet-európai kisember nem létező nagysága előtt. Ámazonban egy kérdést elmulasztottam feltenni, amit mások feltettek: mi lesz Orbánnal, ha menekültügyben Brüsszel és az EU az ő szája íze szerint cselekszik? Vagyis akkor majd mit fog kitalálni, hogy miért nem lehet együttműködni azzal az Európával, amelyik európai határvédelmi rendőrségben, közös menekültügyi hivatalban gondolkodik? Jó, én nem aggódom amiatt, hogy elfogynak a démonai, viszont egyre nehezebb lesz azt a látszatot kelteni, hogy ő akár egyetlen percig is érdekelt a bevándorlási helyzet megoldásában.

Mindenesetre Hadházy Ákos - aki nem tudom, mit keres még az LMP-ben - úgy látja (a szerkesztőség fele is így látja, én nem tartozom közéjük), hogy Orbán Magyarország kilépését készíti elő az EU-ból, erre utal a bíróságok függetlenségének felszámolása. Hadházy szerint a felcsúti sufnijogász ki akarja provokálni az ország kilépését a közösségből, hogy ne kelljen az Európai Ügyészség elé állnia. Ebben rengeteg sok ráció van, sőt, szerintem ez az ország évtizedes jövőjét illetően legalább annyira fontos kérdés, mint a globális menekültválság. És bár feltételezhetném én is Hadházyhoz hasonlóan, hogy a közigazgatási bíróságok felállítása szakmailag megalapozott, nagy valószínűséggel egyáltalán nem erről van szó. Mert a szakmai szempontok a Fidesz esetében még soha nem írták felül a legfőbb politikájukat, ami a korrupció, ugye. Tehát valóban a bíróságok függetlenségének megtartása lehetne a politikai visszaélések elleni, valamint az EU-tagság mellett harc utolsó védőbástyái, de szinte kizártnak tartom, hogy a kétharmad bűvöletében észhez térnek a fiúk.

Pedig a független bíróságoknak köszönhető, hogy az egyik legundorítóbb kormánypárti lejáratógépezettel összefüggésben médiatörténeti ítélet született. Konkrétan Spéder Zoltán (Lázár János cimborája) ügyében, akit két évvel ezelőtt klasszikus paparazzófotókkal és manipulált beállításokkal végeztek ki Vajna András szennykanálisán. A bíróság privát szférában való gennyes vájkálásért rekord összegű sérelemdíjat, négy és fél millió forintot állapított meg (Spéder ügyvédje szerint a pénzt jótékony célokra fordítják). Ezen túlmenően több mint jelzésértékű, azaz jelentősen előremutató fejlemény, hogy ebben a pillanatban a bíróságokon (még) számítanak a személyiségi jogokat garantáló törvények. Akkor is, ha a közpénzből Vajna András offshore-oligarchához került csatorna veszi ezeket semmibe.

Ameddig ez kiderül, örömmel állapítom meg, hogy a pénteken benyögött alkotmányrevíziójának a Kövér nevű házelnök elvtárs nem látja szükségét. Jól van akkor, majd beszéljék meg ezt a dolgot, mert nem szeretném, ha a portás úrnak baja származna abból, hogy kibeszél a narancsos mátrixból. Ezért már mások is megütötték a bokájukat, nem árt óvatosnak lenni. Másfelől kormányzati források arra intenek:

nem kell többet belelátni a miniszterelnök kijelentésébe, mint ami benne van, senki nem akar elnöki rendszert vagy más, a jelenlegi közjogi berendezkedést érintő változtatást.

Jó. Pedig én beleláttam, de akkor örülök, hogy tetszenek olvasgatni az ellenséget. Abból baj nem lehet. Mármint az ellenségnek igen, de az meg leszarja.

A fent említett szakmaisághoz visszakapcsolódva: Kásler Miklós professzor és minden irányból pallérozott humánerőforrás kirúgta menesztette az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatóját, így aztán annak általános helyettese és korábbi üzlettársa, Bayerné Matusovits Andrea felel pillanatnyilag az intézmény vezetéséért. Vagyis végre hites urához hasonlóan Bayer Zsolt neje is felért karrierje csúcsára. Ideiglenesen. Tudom, ez nem hírérték, majd jön egy Bencsik András és a fejünkhöz vágja, hogy irigykedünk, mert senkik vagyunk. Csakhogy bennem azért felmerül a kérdés, hogy tényleg senki nem maradhat ki a sorból? Hogy nem lehetne, hogy legalább a kibaszott látszat kedvéért néha olyanokat ültessenek különböző székekbe, akik senkinek sem rokonai, sem ismerősei, sem ivócimborái, csak egyszerűen értenek valamihez? Vagy addig nem bírnak megnyugodni, ameddig minden valamirevaló pozícióban nem fideszes kapcsolatokkal rendelkező illető pöffeszkedik? Faszért nem íratják a nevükre az országot, még az is tisztességesebb lenne, mint ez itt.

Najó, nem leszek igazságtalan foglalkozom az ellenzékkel is. Két visszalépés után már csak hárman küzdenek az MSZP vezetéséért. már csak vasárnapig kell kibírni és kiderül, hogy Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila, vagy Tóth Bertalan fogja Kovács László álmait beteljesíteni, és felkészíteni a pártot a kettőezervalahányas kormányváltásra. Szanyi Tibor EP-képviselő és Bródy Gábor választmányi tag feladta a küzdelmet. Jól van akkor, én rettenetesen izgulok, hogy vajon mi lesz, de azért megjegyezném: Puch László, az MSZP egykori pénztárnoka, a Népszava tulajdonosa nyolc hónapon keresztül ad gazdasági tanácsokat ad a szocialistáknak. Puch Hungaroholding Zrt. nevű cégével május 9-én kötötték a szerződést, amit a párt részéről Tóth Bertalan írt alá. Vagyis az MSZP fizet az MSZP-nek 6 millió forintot, hogy tanácsokat adjanak saját maguknak. Szép.

A Dúró-Novák házaspár Jobbikot szétverő, közpénzmédiás és egyéb haknijára már nem jut idő, ellenben forrón és melegen ajánlom olvasásra mindenkinek, aki elmulasztotta az Index Ungár Péterről készített, tegnap megjelent portréját. Sok mindent megmagyaráz, és még annál is többet. Akkor én most szépen eltűnök, szép napot, később folytatjuk!

https://kolozsvaros.com/rovidek/vastag-bor-rezzenestelen-pofa-betanult-habonyi-sz olamok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nyugat-európai bérek hatodából is majdnem ugyanannyit fize
  2018-06-12 22:12:31, kedd
 
  Nem csak az üzemanyagokért! Szinte mindenért!



2018. 06. 12. 13:59
MTI nyomán

A nyugat-európai bérek hatodából is majdnem ugyanannyit fizetünk az üzemanyagért

Az üzemanyagok közterheinek csökkentését javasolja a Jobbik - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, a párt alelnöke.

Mint mondta, ha csökkentik ezeket a "világrekordszintű" terheket, azzal egyszerre támogatják a lakosságot - amely a nyugat-európai bérek hatodából-hetedéből él, de majdnem ugyanannyit fizet egy liter üzemanyagért, mint a kontinens másik felének lakói - és a vállalkozásokat is.

"Ezek a költségek rontják a magyar vállalkozások egyébként sem rózsás versenyképességét"

- mondta, jelezve, a nap folyamán benyújtandó indítványuk elfogadása esetén 36 milliárd forinttal csökkenne a büdzsé bevétele.

Volner János szerint az Orbán-kormány korábban többször is azt ígérte, hogy csökkenti ezeket a terheket, ez aztán nem történt meg.

Megemlítette: az autósokat olyan közterhek is sújtják Magyarországon, mint a máshol nem ismert regisztrációs adó, a vagyonszerzési illeték, és az eredeti funkcióját el nem látó parkolási rendszer tarifaemelései miatt Budapest belső kerületeiben "néhány négyzetméternyi aszfalt Magyarországon több pénzt keres, mint egy minimálbérért gályázó munkás".

Volner János az üzemanyagkérdést felhozta a parlament keddi ülésén is, ahol Tállai András azt válaszolta, hogy a kormánynak nincs ráhatása az üzemanyagárakra.

Hozzátette, a jövedéki adó szabályozását az uniós minimumok határozzák meg, és nem lehet az üzemanyagokra külön áfakulcsot alkalmazni. Tállai bizonyára megfeledkezett róla, hogy tavaly ,,állampolgári megkeresésre eljárt a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak tekintetében", aminek következtében 11 forinttal csökkent a benzin és öttel a gázolaj ára.


https://alfahir.hu/2018/06/12/volner_janos_jobbik_sajtotajekoztato_uzemanyag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polt Péter: az ügyészség a magyar jogállam szilárd bázisa
  2018-06-12 22:07:47, kedd
 
 
Polt Péter: az ügyészség a magyar jogállam szilárd bázisa

Rényi Pál Dániel jog ma 15:56
146
732

Az ügyészség napját ünnepli ma az ország, és ennek alkalmában még ünnepséget is tartottak Budapesten, ahol tiszteletét tette Ladislav Harman, az Eurojust, az Európai Unió bűnügyekben való nemzetközi igazságszolgáltatási együttműködést koordinó ügynökségének elnöke is. Az eseményről az MTI tudósított.

A magyar ügyészséget vezető Polt Péter is ünnepi hangulatba került, és nem fukarkodott a nagy szavakkal:

,,A magyar ügyészség a jogállam szilárd bázisa és az is marad."

Polt Péter mosolyog Orbán ViktorraFotó: Botos Tamás/444

Polt méltatta a kölcsönös bizalmon alapuló együttműködést a nemzetközi szervezetek és Magyarország között, de nem állt meg itt; elhangzott tőle többek között az is, hogy ,,az EU pénzügyi érdekeinek védelme a tagállamok és az unió kötelessége, a magyar büntetőjogi szabályozás pedig e téren mintaszerű".

Kifejezetten elégedetten nyilatkozott arról, hogy közös nyomozócsoportok is derítettek fel uniós költségvetéseket károsító csalásokat Magyarországon, de örömmel állapította meg, hogy az OLAF csak ajánlásokat tehet, büntetőeljárásokban nincs hatásköre, ahogy az a magyar állampolgárok számára is kiderült az elmúlt években.

Az uniós vezetők ezzel természetesen ellentétes véleményen vannak, és nagyrészt a magyar kormány uniós pénzszivattyúja miatt szigorítana a szabályokon és növelné a nemzetközi szervek hatásköreit.

Az ügyész örömmel képviselte a kormány álláspontját az Európai Ügyészséggel szembeni kétségeket illetően, mert szerinte nem világos, hogy mi lenne a szerv feladata, ha már enélkül is ilyen pompás a nemzetközi együttműködési bűnügyek felderítésében. 20 más tagállam számára világos, ők támogatják, Magyarország inkább nem.

Polt Péter a Pro Cooperatione Emlékérmet adományozta Ladislav Hamrannak európai uniós megbízatása keretében a tagállamok közötti hatékony igazságügyi együttműködés, ezen belül a magyar ügyészségével kialakított kapcsolatok fejlesztése érdekében kifejtett kimagasló szakmai munkásságáért.

https://444.hu/2018/06/12/polt-peter-az-ugyeszseg-a-magyar-jogallam-szilard-bazis a

------------------------------------------------------------------

az ügyészség a magyar jogállam németh szilárdja.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányban tiltaná meg a Fidesz a hajléktalanságot
  2018-06-12 22:05:51, kedd
 
 
2018. június. 12. 12:33 2018. június. 12. 13:25 Ingatlan

Alkotmányban tiltaná meg a Fidesz a hajléktalanságot

szerző:

hvg.hu

Az MTI-n megjelent gyorshír szerint a Fidesz azt kéri, foglalják alkotmányba az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát. Mindezt akkor, mikor az egekbe szárnyaló lakbérek még több embert lökhetnek az utcára.

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás. A kormánypárt arra hivatkozik, hogy minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség. Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerint ezzel a módosítássál biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni.

A Fidesz politikusa szerint évtizedes probléma, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek. Az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert biztosítanak, azaz például nappali és éjszakai szálláshelyeket és egyéb ellátási formákat azoknak, akiknek az élete elnehezült és nem tudnak saját otthonban lakni.

Bajkai István szerint

"a rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud megfelelő szállásról."

A kormánypárti hozzátette azt is, "Budapest nemcsak az itt élők otthona, hanem Magyarország és a Kárpát-medence szellemi, kulturális, gazdasági és politikai központja is."

A lakhatási válság ma milliókat érint Magyarországon, a csillagászati lakbérek még több embert löknek az utcára.


http://hvg.hu/ingatlan/20180612_Alkotmanyban_tiltana_meg_a_Fidesz_a_hajlektalansa got
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A három legkevésbé olvasott újság kapta az állami hirdetések
  2018-06-12 21:58:47, kedd
 
 
A három legkevésbé olvasott újság kapta az állami hirdetések 87 százalékát

2018. június. 12. 10:45 Utolsó frissítés: 2018. június. 12. 11:55

Szerző:
hvg.hu

Míg tavaly a G7 számítása alapján kizárólag ellenzéki újságok kerültek be az öt legnagyobb példányszámban eladott napi- és hetilap közé, a hirdetések döntő többségét mégis a három - olvasottságban messze elmaradó - kormányszócső kapta.

A G7 összesítette a teljes tavalyi állami reklámköltést a nyomtatott napi- és hetilapok hirdetési piacán. Az talán nem meglepő, hogy az állami hirdetésekkel alapvetően a kormányközeli lapoknak kedveztek, de az, hogy az olvasottság semennyire nem volt tényező a közpénzből fedezett reklámok esetén, már inkább megdöbbentő. Az adatokból ugyanis az látszik, hogy

tavaly a három legkisebb példányszámban eladott újság kapta az állami hirdetések 87%-át.

A G7 összesítése alapján 2017-ben a legnagyobb példányszámban eladott újságok sorrendben a HVG (31 ezer példány), a Népszava (19 500), a Magyar Nemzet (14 600), a Magyar Narancs (13 000) és a 168 Óra (12 ezer) voltak. A legtöbb hirdetést azonban mégis a Magyar Idők (897 millió forint), a Figyelő (780 millió) és a Magyar Hírlap (637 millió) kapta.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy a közpénzből fizetett hirdetések kiosztásakor nem az volt a célja az államnak, hogy az üzenet a lehető legtöbb emberhez jusson el, hanem az, hogy anyagilag jutalmazzák a kormányhoz hű médiumokat.

A kutatásból az is látszik, hogy a Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelőt mindössze 3850 példányban adták el hetente átlagosan tavaly, és folyamatosan csökkent az év során a lap olvasótábora. Ennek ellenére arányaiban a Figyelőnél nőttek legnagyobb mértékben a hirdetések. Több mint 780 millió forint értékben reklámoztak állami szervezetek, önkormányzatok és állami tulajdonú cégek 2017-ben a lapnál, miközben a másik négy hetilaphoz összesen kevesebb mint tizedannyi állami hirdetés folyt be. Annak ellenére, hogy ezek összesített példányszáma tizenhétszerese a Figyelőének.

A kormánykritikus Népszavának azonban kedvezett a tavalyi év: jól látható változás állt be az új tulajdonos, Puch László érkezése óta. Onnantól kezdve az állami hirdetések lényegesen megnőttek, 260 millió forintra emelkedtek az év végéig, ami majdnem huszonhétszer annyi, mint 2016-ban volt. Persze még így sem közelítette meg a sokkal kevesebb példányban fogyó Magyar Idők és Magyar Hírlap által elért állami hirdetési bevételeket. Ez a két újság együttesen is csak nagyjából kétharmadannyi eladott példányt számlál, mint a Népszava, ehhez képest a két kormányszócső összesen hatszor annyi hirdetési bevételt könyvelhetett el az év során.


http://hvg.hu/gazdasag/20180612_A_legkisebb_peldanyszamu_ujsag_kapja_a_legtobb_al lami_hirdetest/nyomtatas


----------------------------------------

Teljesen logikus. Azért kapnak többet, mert nem tudnának megélni a jegybevételekből, vagyis az eladási árakból.
A szociális segélyt sem a jobb módúaknak adják, mert azok nincsenek rászorulva, vagyis...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.